Translate

marți, 5 mai 2015

Retro promenade at dusk


Daca obisnuiti sa treceti pe aici adesea, imi cunoasteti deja aversiunea ferventa pentru pantalonii mulati si defavoarea pe care o fac conformatiei mele atipice. In aceeasi masura iubesc croiala wide-legged, sau macar dreapta, caci camufleaza genunchii foarte lati si echilibreaza proportiile. Insa, dincolo de considerentul estetic si adaptarea la particularitatile siluetei, eu as prefera oricum piesele considerate desuete caci imi par a mi se potrivi. Intre o jacheta YSL vintage si una apartinand ultimei colectii, as alege-o fara ezitare pe cea dintai - pentru unicitate (una din principalele calitati ale second-urilor), valoarea data de timp, materialul mai bun, pretul infinit mai mic, satisfactia de a fi gasit insemnul altor timpuri si exercitiul de imaginatie declansat de gandul la vechea proprietara si povestea ei.


Din pacate, dincolo de magazinele la mana a doua ai sanse mici sa "inhati" articole cu specificul mentionat mai sus. Se fabrica si se vinde pe gustul majoritatii, in functie de odioasele tendinte. Daca nu te incadrezi si nu te avantajeaza, nu-ti mai cumperi nimic pana la vremuri mai bune. Eu mizez pe thrift shops si croitoreasa, insa exista segmente unde nu imi este la indemana sa substitui lipsa de pe piata. Mai ales in ce priveste jeansii, pe care daca ii gasesti marimea 50 nu ii mai poti modifica asa cum faci cu o bluza sau rochie XXL. 
Partea frumoasa este ca uneori mai gasesti astfel de pasari rare in outleturi, surse la fel de promitatoare in materie de preturi si imposibilitatea de a vedea lucrul in cauza la jumatate din orasul tau. Din acest motiv Kurtmann a devenit una dintre destinatiile mele favorite de shopping - in acest moment ne imbie si cu reduceri consistente.


Ultima mea reusita vestimentara datorata outletului este o pereche de blugi wide-legged de la Zara, light beige - in realitate butter white. In general imi cumpar 38 la pantaloni insa de data aceasta aveau doar 40. Stiind ca oricum am probleme cu marimea, necesitand mici ajustari la bazin si betelie, i-am luat. M-am gandit ca poate sunt lucrati mai mic si la betelie le pot da eu insami 1-2 cusaturi. Ei bine, in zonele problema sunt mai mari decat ma asteptam dar in schimb imi vin cum trebuie pe picioare si nu plesnesc pe coapse. Fiindca nu am avut rabdare sa ii duc la croitoreasa (care intre timp a si nascut, neasteptat), am strans tot surplusul spre spate si am cusut acolo. Nu faceti ca mine, nu arata tocmai in regula ajustarea si cauzeaza cute pe bazin in anumite pozitii fiindca materialul trage spre spate - poza la cerere, daca este cazul. Materialul este elastic, lungimea potrivita pentru a putea fi purtati cu cele mai inalte platforme - la pantalonii evazati trebuie sa castigi cat mai multa lungime, caci dau volum. 
Ma simt norocoasa ca i-am gasit, nu aveam decat 3 perechi de jeansi si nici acelea deplin pe gustul meu. 


Shirt : Etro, vintage

Jeans : Zara, find them here

Bag : Lovelyshoes, here

Hat : faustmann, vintage

Sunglasses : Marks & Spencer












13 comentarii:

  1. Eu nu te inteleg uneori...pui accent pe calitatea tesaturii ,a croielii si a produsului in sine dar le modifici de mântuiala cu cusaturi de mana sau alte procedee care scad automat calitatea hainei.(asta inteleg din ce descrii tu).nu zic ca trebuie sa fii scoasa din cutie dar cred ca este inestic sa porti haine neterminate doar de dragul a ceea ce "ar putea fi".te urmaresc cu drag si sper sa nu te superi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am de ce sa ma supar doar ca mi se pare exagerat sa spui ca scad calitatea, e doar o ajustare temporara din nerabdarea de a purta lucrul respectiv. Nu pot sa stau 2 luni fara sa ma bucur de el o data, mai ales ca le iau in situatii lipsite de pretentii si dress code. Apoi le modific la croitoreasa corespunzator, cand pot ajunge la ea. In afara de mine nu si-a dat niciodata nimeni seama de modificarile de moment, ai vazut pe aici ceva deformat? Ai fi surprinsa cate bloggerite ataseaza carlige de rufe hainelor pe exterior pentru a le stramta, lucru pe care eu nu l-am facut niciodata. Atunci cand ai o colaborare ai si un deadline pentru a concepe o tinuta, nu puteam sa postez peste cateva luni. Iar peste cateva luni nici nu mai este disponibili produsul, in caz ca place cuiva.
      Cred ca este mai important ca imi calc hainele, ca nu ies ingalata pe strada, decat ca eu in sinea mea stiu ca pe interior undeva exista o cusatura manuala temporara si, fiindca obisnuiesc sa vorbesc aici ca unor prietene, v-am marturist si voua secretul.
      Eu sunt asa, perfectiunea o gasesti pe bloguri cu adevarat mari (uneori cu echipa in spate) si in reviste. Iti multumesc daca alegi sa ma urmaresti in ciuda defectelor sau a improvizatiilor.

      Ștergere
  2. Faini rau blugii astia dar...cred ca am o singura haina alba in casa rochia de mireasa. Nu vreau sa frec la ele zi de zi. :)) Zici ca esti din Ingerii lui Charlie.Ai putea sa incerci coafura lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, dar nu iti imagina ca eu iau bancile la rand - mai ales la noi, unde desteptii stau cu incaltarile sus. M-am imbracat asa sa ies cu prietenele, e o cafenea draguta langa Botanica - Caffino, pentru cei din Craiova. Insa in localuri nu pot face poze, ce s-ar vedea din tinuta daca stau asezata si iti dai seama ce circ ar fi pentru ceilalti clienti. Ne-am si plimbat putin, iar daca ma asez stau pe servetel. Incerc sa gasesc fundal frumos pentru tinute, in general spatii verzi. Nu suport sa fac poze in interior.

      Ștergere
  3. Bineinteles ca este o tinuta foarte pe gustul meu avand in vedere ca implica acei flared jeans, cred ca stii deja la cat de bine ma cunosti. Numai ca eu n-as purta abdomenul la vedere, nu pentru ca nu arata bine ci pentru ca nu ma mai simt bine asa :/. Imbatranesc, cred...
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fede, multumesc. :* Tie iti sta bine si cu skinny, te-am vazut, pe mine ma dezavantajeaza grav cei mulati. Daca blugii aveau talie inalta bagam camasa in ei. Dar altfel nu arata bine, mai ales ca si camasa e larga pe abdomen. Cand nu esti silfida sau macar armonios promortionata ca si constructie nu e tocmai ok sa dai volum de sus pana jos. Cel putin eu asa am considerat, nu cred ca e mai nepotrivit sa arati o bucatica de abdomen decat un decolteu daca ne raportam strict la varsta. Ori decolteuri vad zi de zi, de la 15 pana la 50 ani.

      Ștergere
  4. Foarte draguta tinuta, ti se potriveste! Chiar daca pantalonii nu sunt genul meu (eu ii prefer pe cei mulati :) ) pe tine se aseaza minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Re. Ar fi si pacat sa nu porti mulati, motivul pentru care eu tanjesc la silueta subtire este tocmai posibilitatea de a purta pantaloni skinny si multe alte haine care nu dau bine pe curvy.
      Sper sa mai am ocazia sa gasesc alte culori in timp, e aiurea sa nu ai blugi. Mai ales iarna.

      Ștergere
  5. frumosi blugii dar si bluza

    RăspundețiȘtergere
  6. Arati minunat, Ramo! Si ce poze faine! :)
    Am si eu o pereche similara de pantaloni insa o port rar, nu-mi vine atat de bine. Foarte frumoasa alaturarea de piese! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Georgia. Eu nu cred ca nu te avantajeaza, probabil te-ai obisnuit sa nu porti pantaloni flared. Dupa cum mie mi se face rau cand ma mai apuca sa probez skinny sau conici, pur si simplu nu suport cum imi stau. Am tot purtat camasa aceasta dar parca pana acum nu ii gasisem perechea potrivita. M-am convins cu ocazia jeansilor ca arata mai bine cu light beige decat cu alb. :*

      Ștergere