Translate

miercuri, 2 decembrie 2009

De la brunet la saten


Aceasta postare nu trebuie interpretata drept ipocrizie cosmetica, in prezent m-am intors la brunet. Insa am intalnit multe persoane care, ca si mine candva, cautau cu disperare solutia sa scape de brunet si sa se intoarca la culoarea naturala (in cele mai multe cazuri saten) sau sa il deschida macar putin. Asa ca am decis sa expun modalitatea pe care am gasit-o incat efectele trecerii, ce se dorea rapida, sa nu imi distruga parul.
Desi jurasem sa nu ma vopsesc niciodata, pe la 17 am cedat in fata unei reclame irezistibile L'Oreal Recital Preference ce lansa trei nuante noi de saten : chatain clair fonce(deschis sidefat), chatain cuivre(aramiu), chatain givre(glacial) . M-a cucerit iremediabil o Laetitia Casta senzuala cu pielea alba si ochii albastri, al carei par saten-cognac stralucea in mii de irizatii. Acum nuanta se numeste Toscane M3 si, desi de pe cutie nu-mi mai zambeste Laetitia, inca o iubesc si imi doresc s-o mai port candva.
La scurt timp o cautam hipnotizata prin magazinele ce comercializau l'oreal, la vremea aceea destul de putine. Din pacate nu le-am gasit decat pe celelalte doua si nemaiavand rabdare am ales satenul aramiu gandindu-ma ca e doar putin mai inchisa. Nu a iesit ce voiam dar mi-a placut, numai ca a declansat lantul nesfarsit al vopsitului caci uitasem ca radacinile cresc continuu.
Au urmat oscilatii intre roscat, blond, brunet, breton sau lipsa lui, mediu sau foarte lung dar niciodata scurt. Pentru ca nu reuseam sa gasesc ce-mi doream cu fiecare vopsea noua mai aplicam un al 1000-lea strat pentru ca schimband nuanta eram obligata sa vopsesc si lungimile de fiecare data. Nu imi amintesc sa fi folosit de doua ori succesiv acelasi numar. La terminarea facultatii mi-am facut cadou o tunsoare cu breton asortata cu un blond miere cu suvite cenusii pe care am mentinut-o timp de un an. A fost complicat si costisitor sa il mentin si parul devenea tot mai uscat fiindca implica decolorare periodica. L-am vopsit brunet. Era mult mai bine si mai comod, dar nici asa nu scapam de vopsit si in curand nu l-am mai suportat.
Voiam doar sa ajung la culoarea naturala sa scap. Am citit pe forumuri, am intrebat la saloane. Peste tot numai inevitabila decolorare, chiar si de doua ori. Ma si gandeam ca o sa am in cap matase de porumb uscata si casanta. Asa ca i-am propus unei prietene coafeza sa imi scoata prin casca suvite pe care sa le decoloram numai 10 min maxim, apoi sa le vopsim in culoarea mea fara a atinge partea natural crescuta pe care nu o mai voiam afectata. Am ales impreuna doua cutii Palette, un N5 blond inchis si un N4 saten deschis.












A iesit perfect, suvitele se confundau cu radacinile iar negrul ramas se pierdea discret printre ele incat parea doar un reflex mai inchis. Nu a mai fost nevoie sa ma vopsesc deloc si timp de aproape doi ani mi-am pastrat culoarea.
Din pacate am observat ca satenul meu natural e sters si destul de tern, nu ma contura deloc mai ales cand nu eram machiata. Voiam mai mult luciu si sa para mai bogat. Si am decis sa il inchid din nou, intai saten inchis apoi brunet. Regret uneori ca dupa ce am asteptat atat sa scap de vopsea m-am intors la ea, dar niciodata nu am regretat culoarea. Cel mai bine imi sta bruneta numai ca acum iarasi afectez calitatea parului prin vopsirea radacinilor si periodic a lungimilor. Fiindca, de neiertat, am uitat ca as fi putut sa aleg nuantator care ar fi prins pe parul asa deschis sau chiar henna. Am sa incerc sa corectez tipul de colorare pentru a fi cat mai blanda.
  • Daca tot ati ajuns in punctul in care sa fie nevoie de decolorare, nu o faceti pe tot parul si nici cu rezultate extreme de la prima aplicare. Cat timp exista suvitele apropiate de culoarea radacinii contrastul nu va mai fi puternic si nu va deranja nuanta initiala pierduta printre ele. Cand ai suvite parul oricum se deschide continuu deci nu trebuie sa ne descurajam ca la inceput nu e asa luminos cum il voiam.
  • Dupa ce in prima faza coafezele te sfatuiesc sa renunti, cand decizi sa o faci se incapataneaza sa te decoloreze si de doua ori in aceeasi zi, cate 30 min. E mai bine sa optezi pentru varianta suvitelor si sa insisti sa ti le lase doar 10 min cat sa prinda pe ele vopseaua mai deschisa care cu timpul la spalat va ajunge exact cum iti doresti.
  • Ar fi de preferat sa nu faceti schimbari extreme de pe o zi pe alta, dar pana la urma unde e limita cand esti pasionat de beauty si iti doresti mereu schimbari ca sa arati si sa te simti cat mai bine. De regula fetele fac schimbari extreme cand vor o schimbare in viata si incep cu ce e mai usor, parul, machiajul si hainele sperand ca si psihicul le va urma exemplul. Sunt numeroase cazuri cand aleg sa se transforme dintr-o bruneta docila in blonda rebela si incredibil de sexy dupa ce au pus capat unui capitol din viata.
  • Daca tot va doriti doar reflexe sau luciu, alegeti macar nuantator in locul colorarii permanente. Nu mai este nevoie de amoniacul atat de daunator. Eu m-am grabit cand am cumparat vopseaua, ma incanta schimbarea, si acum imi voi aplica principiul doar asupra radacinilor fiindca numai acolo ar mai prinde nuantatorul.
  • In cazul meu, intoarcerea la natural nu a insemnat imbunatatirea calitatii varfurilor care au continuat se despice si in cei doi ani de pauza. Stiu ca cel mai sanatos si usor e sa mentii ce ai, dar uneori trasaturile native nu sunt cele mai flatante si pana la urma toate ne dorim sa aratam cat mai bine. Cat timp nu produci pagube mai insemnate decat plusul de estetic obtinut, de ce sa nu te joci.
  • Etapele le-am ilustrat mai jos, in prezent m-am intors la brunet si nu mai am chef de experiente coloristice greu de intretinut asa ca am sa-l pastrez mult timp. Ultima poza e cea in care jumatate de par era natural iar jumatate era obtinut prin vopsea din brunet, cum am descris deja.

46 de comentarii:

  1. Am trecut şi eu prin experienţele tale... M-am oprit la castaniu închis. M-am convins că altceva nu îmi stă bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a cazut tot parul de la "experiente",asa ca am decis sa-l tund scurt,si apoi nu l-am mai vopsit deloc,acum e crescut deja mai lung de umeri si refuz sa ma mai vopsesc.....oricum culoarea mea naturala e un saten inchis,acum stralucitor si plin de viata!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie mi-ar placea sa nu il mai vopsesc si am si rezistat doi ani,dar chiar imi vine mai bine brunetul decat satenul meu tare sters...acum ca nu mai schimb culoarea deloc nu o sa-i mai fac atata rau fiindca nu am sa mai aplic vopseaua de 2 ori pe acelasi loc.In plus,ma gandesc sa pun henna,e 100%naturala.Te poti face de cate ori vrei intr-o luna nu dauneaza deloc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vreau sa ajung si eu la aceasi culoare cum ai tu parul in ultima poza. am parul negru de multi ani. cum fac?

      Ștergere
    2. Buna, pai exact asta am povestit in postarea de mai sus pas cu pas, cum am ajuns de la negru la nuanta dorita de tine - cea din ultima poza. Mai mult nu am cum sa descriu...

      "Asa ca i-am propus unei prietene coafeza sa imi scoata prin casca suvite pe care sa le decoloram numai 10-15 min maxim, apoi sa le vopsim in culoarea mea fara a atinge partea natural crescuta pe care nu o mai voiam afectata. Am ales impreuna doua cutii Palette, un N5 blond inchis si un N4 saten deschis.
      A iesit perfect, suvitele se confundau cu radacinile iar negrul ramas se pierdea discret printre ele incat parea doar un reflex mai inchis. Nu a mai fost nevoie sa ma vopsesc deloc si timp de aproape doi ani mi-am pastrat culoarea."

      Ștergere
    3. Pentru decolorare inceerca COLOR OFF este un produs profesional rusesc cedecoloreaza parul fara sa il arda il poti comanda la nr 0754921669, si mai multe poze vezi aici : https://www.facebook.com/ColorOffDeLaEstelProfessional

      Ștergere
  4. Foarte interesanta tehnica ta...multumim!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Alex : si eu iti multumesc, Alex. Am ales sa o dezvalui pentru ca e a treia oara cand o testez dupa auto-"brevetare" si functioneaza perfect si cu minime daune...atat ca trebuie sa ai rabdare, el se deschide din prima, dar nu chiar cu atatea nuante daca e diferenta mare intre natural si vopseaua aplicata in nspe straturi succesive.
    Normal ca cel mai bine e sa il lasi in pace sa creasca...dar cine poate sta cu radacini blonde/saten deschise pana se curata negrul sau satenul inchis de pe un par foarte lung. Pe cand cu suvitele pierdute in nuanta naturala sau macar pe aproape, chiar nu se mai vad urate si grav delimitate pe masura ce cresc. Oricum cand i se pune cuiva nu ai ce ii face, macar sa nu il faca matase de porumb casanta stand 1 ora cu decolorant in tot parul. Coafeza de obicei te sfatuieste sa nu te decolorezi, dar daca alegi sa o faci garantat va vrea sa te tina jumate de ora minim cu decolorantul, si deja i-ai pus cruce cu timpul. La mine ea-i prietena mea si nu a obiectat ba chiar mi-a dat dreptate, maxim 15 minute ma lasa cu praful.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, cunosc foarte bine situatia. Si eu prin clasa a XI-a mi-am colorat pentru prima data parul cu sampon colorant de la Palette. Era nuanta visina putreda, daca imi amintesc bine. Apoi am incercat cu negru, dar colorarea cu sampon nu se mentine pe par decat vreo 3 saptamani mai frumos dupa care parul deja arata nasol(culoare stearsa). Suparata ca parul meu nu mai arata frumos, m-am hotarat ca eu vreau vopsea: NEAGRA. De atunci si pana acu vreo 2 ani tot bruneta ma vopseeam, cand satula de atata brunet mi-am zis ca vreau sa fiu blonda. Dupa discutii cu stilistul meu in care saracu imi zicea ca nu poate dupa vreo 6 ani de bruneta sa ma scoata blonda cum vreau eu, ci poate doar cheala. Asa ca saracul meu par a devenit un fel de saten deschis spre roscat cu multe suvite blonde si aluna.Imi statea foarte bine si asa doar ca trebuia sa fiu tot timpul machiata mai intens, altfel eram foarte stearsa. Asa ca dupa vreo luna m-am vopsit eu: BRUNETA. Si de atunci asa am ramas. Au trecut vreo 2 ani de atunci si acum parca iar ma mananca sa-mi schimb culoarea: o ciocolata inchisa, ceva de genu, dar sincer mi-e groaza.
    Oricum foarte util articolul tau! *

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu dupa 1,5 ani de stat cu el natural, vara trecuta m-am gandit ca parca-s cam stearsa...si ca o nuanta mai inchisa m-ar contura si evidentia mai bine chiar si nemachiata. Asa ca am bagat un saten mediu cenusiu de la palette 10', care a iesit fix saten foarte inchis...si-apoi am tinut-o asa cu vopsitul radacinilor saten inchis, fiindca era clar ca nu am de ales. Am inceput sa regret, si in mai am hotarat sa pun punct. Tin mai mult sa am parul foarte lung, shiny si matasos, decat sa imi bat capul cu radacinile mereu inundandu-le de chimicale. Am aplicat iarasi tehnica de mai sus, dar singura acasa pentru ca mi s-a pus intr-o seara...casca nu aveam asa ca bineinteles ca nu am putut decat sa imi fac cateva suvite pe deasupra, apoi sa le inchid cu nuanta ce imita culoarea mea naturala. Asa ca se curata, dar mai incet decat daca mi le-ar fi facut coafeza mea in tot capul, ca descris in articol. Dar merge bine, nu mai e saten inchis ci mediu spre deschis, si cu fiecare spalare se duce tot mai mult. Sper ca in primavara sa scap si de breton si sa am si parul cat maia proape de satenul foarte deschis natural. Si gata, nu ma mai vopsesc, doar am vazut ca dupa un timp tot dupa natural jelesc :) Poate vreun nuantator vreodata, dar pentru reflexe nu pentru culoare. Adica sa zic sa bag un blond cenusiu ca sa ii mai taie din tendinta spre light chestnut si sa il faca saten deschis curat.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. In ultima poza iti sta cel mai bine :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Vopsea mai nenorocita ca cea de la Palette nu mi-a fost dat sa incerc, mi-a terminat parul.
    Cel mai bine imi e cu Londa Color Emotions.

    In prima poza arata foarte bine acele cosite wavy blonde, e drept ca si lumina acolo e oarecum rece (bate spre verde albastrui) si nu avantajeaza ca in celelalte, imi place ca idee cum iti sta si deschisa, asa.. mai summery.Dar da, blondul, pot confirma cu siguranta, e pretentios din toate punctele de vedere.Dar e si foarte fun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu m-am vopsit de mai multe ori succesiv cu ea asa ca nu stiu ce efecte ar avea, dar ca si schimbare mi-a convenit si acum, a doua oara. Am ajuns din nou de la saten inchis la nuanta naturala datorita ei, si nu mai e nevoie sa revopsesc.
    Probabil ca niciodata nu o sa mai am asa succes ca in perioada blondului. Sincer, oriunde mergeam era imposibil sa nu ma aleg cu priviri, complimente, claxoane. :))Atrage atentia, si am observat ca uneori e vorba de tipe care dincolo de par nu aveau nici macar o trasatura interesanta sau frumoasa.Pur si simplu pentru ca erau blonde erau "misto" :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Heh, pai stii cum se zice, cel mai bine iti sta cu culoarea naturala.Thousands of years of evolution can't be wrong.

    RăspundețiȘtergere
  12. ai idee daca L`Oreal Casting Creme Gloss un saten mediu prinde peste brunet/saten inchis?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ella, ar trebui sa o intrebi pe Ema. http://salonbrasov.blogspot.com/
    Din cate stiam eu, Casting nu are amoniac si nu poti scoate diferente considerabile de culoare. Parerea mea, ca si simplu consumator de vopsea de-a lungul anilor, e ca nu prinde.
    O data mi-am bagat aluna peste brunet si abia se vedeau cateva reflexii mai deschise in soare.
    Eu acum ca sa ajung de la saten inchis la saten deschis-aluna cume natural am decolorat suvite vreo 20 min, si apoi am vopsit cu un amestec de saten deschis si blond mediu de la Palette ca doar la aia eram sigura ca iese, mai facusem asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Va trebui insa sa mai nuantez o data punctual pe lungime, in timp s-a deschis cam mult unde erau suvitele mai blonde sub. Oricum, am scapat de vospit fiindca per ansamblu arata exact ca radacinile.

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer cel mai mult imi place cum iti statea blonda!interesant articolul...ma regasesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si mie mi-a placut initial, si acum chiar am o perioada in care sunt tentata fiindca mi se tot deschide partea pe care e vopsea peste suvite (iarasi am revenit la culoarea naturala). Dar imi amintesc ce poros devenea treptat si ca nu-mi mai crestea...asa ca prefer sa raman la saten foarte deschis-aluna si sa nu ma mai vopsesc deloc.

    RăspundețiȘtergere
  17. ...parerea mea,culoarea din ultima poza t prinde cel mai bine!si da....sunt d acord cu voi fetelor,nuanta naturala a parului nostru uneori kear ne face s parem sterse......imi poti spune si mie t rog c nuanta d culoare si d la ce firma ai folosit pt.poza3?...imi place multh si as incerca si io......ms multh

    RăspundețiȘtergere
  18. In ultima poza e nuanta mea naturala, dar cam de la partea de jos a urechii spre varfuri e facuta din vopsea. N-aveam rabadare sa stau cu el jumatate saten deschis aluna, cum il am natural, si restul brunet pana crestea si se curata.
    Am scris in text exact cum am procedat si ce nuante am folosit, ultimele 2 poze cu vopsea sunt exact ce purtam eu in imaginea care iti place : saten deschis + blond inchis, ambele palette cutia mov.
    Acum depinde si de la ce nuanta pleci tu...eu, dupa cum am descris in postare, am decolorat cateva suvite si abia apoi am aplicat amestecul care sa "cloneze" partea naturala a parului. Altfel clar nu-mi iesea peste negru.
    In prezent am repetat procedura fiindca acum 2 veri m-a pus naiba sa ma fac iarasi saten inchis, se vedea negru. Dar in loc de blond inchis am pus blond mediu alaturi de satenul deschis N4. Si tot cu suvite sub, sa prinda. La inceput nu e asa deschis, dar dupa cateva spalari ajunge fix ce trebuie. Palette se deschide repede, cel putin la mine. Oricum, intr-un an si ceva nu m-am mai vospit decat o singura data, si anume ce am povestit in postare ca sa aduc lungimea la nuanta radacinilor si sa nu mai fie nevoie. Daca vreodata am sa mai vreau sa fac o schimbare, am sa aleg numai nuantator sa se duca dupa cateva spalari daca nu-mi mai place.
    Npc.

    * Ai grija cu Palette daca esti mai deschisa decat ce am eu in poza, prinde mai inchis la inceput. Eu eram candva blond deschis, si am vrut sa ma fac satenul meu deschis. Am luat exact saten deschis...si-am iesit saten inchis cu reflexe movulii. Dar nu din cutiile mov, ci din gama aia mai veche Naturals. Se duce, dar mori de nervi pana se deschide.

    RăspundețiȘtergere
  19. oke...ms multh! esti o dwlse....pai si io am fost ani la rand bruneta.M-am decolorath,am fost blonda,satena,roscata....am tot incercath s imi gasesc nuanta.In cele din urma am reajuns la brunet,la fel k si tne......si kulmea imi parea si rau!:))aku mi s-a mai deschis,s zicem un castaniu inchis si ma gandeam s profit si s imi bag o culoare frumoasa d data astha......sper s nu mai dau gresh.....te pwph

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu am fost blonda cu suvite si acum de un an sunt saten mediu si imi place extraordinar de mult!doar ca parul meu natural este ceva mai deschis cred ca e ciocalata...din ce imi pot da seama si nu stiu cum sa il uniformizez la culoarea mea naturala pt ca mi e tare frica sa nu gresesc:(

    RăspundețiȘtergere
  21. n-ai putea intreba o coafeza? eu asa am ales intaia oara, a mers cu mine in real la raft si dupa ce s-a uitat la parul meu si vopsele mi-a zis ce nuanta sa aleg. s-a potrivit perfect asa ca si anul acesta cand am vrut din brunet satenul meu deschis am procedat la fel.

    RăspundețiȘtergere
  22. nu am inteles exact cum ai facut...si eu sunt bruneta si vreau sa il deschid putin. ai decolorat cateva suvite si dupa ai aplicat culoarea dorita adica saten,ciocolatiu etc. ? ai stat la decolorat doar 10 min si dupa ai apicat culoare?

    RăspundețiȘtergere
  23. Da, asa am facut. Am pus-o sa imi scoata suvite prin casca. Nu merge cu staniol pentru ca pana le pune pe toate stai prea mult cu decolorant, plus ca pe urma nu poate sa le mai aleaga fix pe aceleasi ca sa puna vopsea. Deci neaparat casca, desi e migalos daca ai par lung si de asta multe coafeze nu vor.
    Cam jumate de par a scos. A pus decolorant, am stat 10-15-20 minute (in functie de par cat sa se deschida, al meu a ajuns un fel de aluna in 15 min), a spalat si uscat asa peste casca. Apoi pe aceleasi suvite a pus vopsea (saten deschis in cazul meu, anul asta am pus blond inchis insa si a iesit la fel de bine), a lasat cam 25 min ca nu voiam sa se inchida mult. Acum vede si ea cat se inchid, daca e mai mult decat vrei spala.
    Si asa avand jumate din par deschis, pierzandu-se suvitele saten deschis printre parul ramas brunet, optic parea ca am deschis tot. Si nici nu s-a mai avzut urat cand au crescut radacinile deschise caci existau suvitele de aceeasi culoare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna, Ramona! Eu sunt Andreea si de 3 ani sunt tot bruneta.... si m-am plictisit sa-l tot vopsesc o data la 3 -4 saptamani, datorita faptului ca natural sunt un blond putin inchis! Ma enerveaza la maxim cand vad ca-mi cresc radacinile, parca sunt cheala!!! Am citit cu mare atentie ceea ce ai scris si mi-ai dat incerdere sa nu renut asa de usor.....si sa am mai mult curaj in incercarea de a scapa de brunet si de a ajunge aproape de culoarea mea naturala! In ultima poza esti superba!!! mi-ar place la nebunie sa giu asa, sau un ciiocolatiu, aluna.....dar iarasi as avea acceasi problema.....toate ar fi prea inchise! Deci, am nevoie de un blond inchis! Iti multumesc din sufle pt articolul postat, mi-ai fost de mare ajutor!
    te pupic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ma bucur sa aud asta fiindca stiu cat de nerabdatoare si pornita am fost si eu sa scap de negru. Si ce bataie de cap insemna, ca un facut parul crestea si mai deschis decat il stiam si imediat arata neingrijit din cauza radacinilor.
      Nu m-as mai face niciodata bruneta, in primul rand pentru ca ma imbatraneste si aspreste si apoi pentru ca nu era o nuanta care sa ma complimenteze. Baietii de obicei nu prea emit pareri cand e vorba de culoarea parului, dar in acea perioada iubitul unei prietene mi-a zis "ce ti-ai facut, parca e parul papusii, de plastic". :) Arata foarte artificial mai ales iarna, un luciu exagerat, mai aveam si negru albastrui deci mai intunecat nici ca se putea.
      Eu am zis ca nu ma mai vopsesc niciodata insa de prin iarna asta am simtit nevoia sa schimb ceva. Sa fie putin mai deschis decat culoarea mea naturala, sa am reflexe bogate. Dar nu am mai vrut sa pun vopsea permanenta asa ca ma fac doar cu Casting Creme Gloss fara amoniac. Am incercat Miere Ambra, Caramel, si acum ultima data Blond Satin. Il voiam asa http://alinaceusan.files.wordpress.com/2012/05/mg_0426.jpg
      Seamana rezultatul, imi place mult cum imi vine si sper sa nu scoata nuanta caci am o presimtire ca vom ramane prietene multa vreme. Imi place ca da bine si cand sunt alba si cand ma bronzez, imi face ochii hazel sa para mai spre verde, nu se vede urat cand creste parul.
      Daca te tenteaza vreodata Casting sa frunzaresti bine linkurile, sa vezi poze cu rezultatul nuantelor :

      https://www.google.com/search?q=doctissimo+casting+creme+gloss&hl=en&prmd=imvnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=w0rUT4WlM8HYtAbJ8diMDw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CEYQ_AUoAQ&biw=1232&bih=588
      daca nu merge bagi pe google images "doctissimo casting creme gloss"

      sau

      http://foros.vogue.es/viewtopic.php?f=4&t=68633&sid=b9fb393c464509f08d5f4d9d183b7489

      Ștergere
  25. Buna Romona ! Imi poti lasa te rog adresa ta de e-mail ? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. buna asi vrea sa stiu si eu cum pot sa scap se brunet. de fel sunt bruneta dar sunt satula de culoarea asta.am parul des si ori cum mi-este frica sa nul ard cu un decolorant sa para o matura. astept o parere .va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, in afara de metoda descrisa mai sus nu stiu ce recomandare sa iti fac pentru ca eu doar decolorand suvite prin casca si vopsindu-le ca radacinile am reusit sa am o culoare naturala, calda. Parul meu e rar, fin, moale, si totusi nu s-a deteriorat deloc - ma gandesc ca tu avand parul des esti chiar in siguranta. Oricum nu am lasat decolorantul maxim, ci doar pana am observat ca se deschid un pic cat sa prinda vopseaua mai deschisa.
      Am vazut la o alta bloggerita un produs ce a curatat straturile d evopsea, insa stiu ca nu se gaseste la noi ci l-a comandat pe ebay : http://septembriejoi.com/2012/07/07/review-colour-b4-revlon-colorsilk-update/

      Ștergere
  27. am parul pana la umeri, rar, moale si ff putin ars si vreau sa scap de culoarea negru cu care ma fac de ceva ani intr-un ciocolatiu mai deschis. cum as putea dar nici sa-mi ard rau parul ca este foarte fragil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa recomand dincolo de ce am povestit in postare, eu asa am scos negrul din cap (decolorand cateva minute multe suvite subtiri prin casca, spalat, uscat fara sa dau casca jos apoi pus vopsea in nuanta ca radacinile naturale alte 15-20 min peste aceleasi suvite). Dar nu pot garanta ca si pe parul tau va fi acelasi rezultat, eu nu am avut probleme cu textura lui dupa asta a ramas la fel de moale.

      Ștergere
  28. buna ma numesc roxana. Timp de vreo 3 ani sunt bruneta. Ma avantajeaza aceasta culoare insa de cateva zile ma tot bate un gand sa ma fac precum Bianca Dragusanu la par, adica un saten aramiu cred. Problema e ca nu stiu ce sa fac deoarece vreau sa.mi iasa imediat aceasta culoare nu cu suvite sau alte prostii.....exista o metoda ceva mai special? rog care stie cv astept un raspuns pupicii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fericite am fi daca am putea scapa de brunet printr-o simpla si singura vopsire. :) Nimic nu prinde peste negru, cel mult te alegi cu niste reflexe. Dar ai putea sa incerci http://septembriejoi.com/2012/07/07/review-colour-b4-revlon-colorsilk-update/, cred ca poti lua colour b4 de pe ebay si apoi pui ce vopsea vrei peste. Mie Bianca mi se pe pare miere inchis sau chihlimbar, nu chiar saten. Mai ales ca baza ta nu ar fi foarte deschisa daca bagi saten risti sa ajungi iarasi inchisa. Dar e doar parerea mea ca simplu consumator de cosmetice, poate cineva iti ofera sfatul profi asteptat.

      Ștergere
  29. buna ma numesc roxana. Timp de vreo 3 ani sunt bruneta. Ma avantajeaza aceasta culoare insa de cateva zile ma tot bate un gand sa ma fac precum Bianca Dragusanu la par, adica un saten aramiu cred. Problema e ca nu stiu ce sa fac deoarece vreau sa.mi iasa imediat aceasta culoare nu cu suvite sau alte prostii.....exista o metoda ceva mai special? rog care stie cv astept un raspuns pupicii

    RăspundețiȘtergere
  30. Poti te rog foarte frumos sa imi spui ce fel de decolorant ai folosit? de 3,6 sau dinala de 12? multumesc mult anticipat :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze dar chiar nu mai retin....nici nu am cerut unul anume pentru ca atunci nu stiam ca exista mai multe concentratii, i-am zis doar ca vreau decolorant kallos. Eu cred ca era 12, cel care se gaseste peste tot - inclusiv in magazinele de cartier - fiindca altfel nu vad cum ar fi scos straturile de negru.
      Dar nu am stat cu el cat se sta normal, probabil de asta parul nu a fost asa afectat.

      Ștergere
  31. Buna, te rog daca stii vreun tratament care sa contracareze efectul de "matase de porumb" aparut pe varfurile unor suvite care au fost intai vopsite cu vopsea deschisa si apoi decolorate 30 de min? Decolorantul se poate amesteca cu ceva, ma gandesc un ulei sau o masca, pt a nu mai apare acest efect de matase de porumb, in cazul decolorarii repetate? Merci frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Din pacate nu iti pot oferi o solutie intrucat eu m-am decolorat numai de 2 ori la interval de ani, suvite, si parul nu a fost atat de afectat. Poate iti raspunde cineva care face asta frecvent si se confrunta cu aceeasi problema. Acum sunt "la moda" uleiul de cocos si cel de argan, lasa parul matasos. In principiu nu cred ca poti repara daunele, dar cred ca uleiurile si mastile aplicate ulterior il fac macar sa para si sa se aseze mai bine.

      Ștergere
  32. Si eu m-am decolorat cu acel produs rusesc -COLOR OFF si sunt foarte multumita!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. apropoo de henna , la noi in tara e inmultita si nu e originala , am probat vopsindu ma si in aceeasi zi am si scoso din par cu citeva minute de decapaj , sunt vopsele normale cu citeva grame sau miros de henna , henna originala cind e aplicata nu se mai poate scoate decit cu foarfeca, am folosit originala in anii studentiei , deci stiu despre ce vprbesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu intre timp am renuntat complet la vopsit, dupa un an in care am folosit doar vopsea fara amoniac si mi-a cazut parul mult. Am constatat ca orice as face si cu orice marca m-as vopsi parul meu subtire si rar are de suferit.
      Dar cand aveam in minte henna motivul pentru care nu am folosit-o a fost tocmai ca citisem pe forumuri ca o mai scoti cu foarfeca, si ca daca o pui peste vopsea sau pui vopseaua dupa henna o sa te alegi cu o nuanta verzuie dubioasa. Oricum nu mi-au placut nuantele obtinute de fete, cam toate erau roscate sau visinii.

      Ștergere