Translate

duminică, 10 mai 2015

Ethnic garment, in the footsteps of our roots

Mi-ar fi placut sa etalez piese traditionale autentice insa tinuta in speta se impunea a fi construita in jurul bluzei albe cu motive crosetate, recent sosita. Singura fota pe care o am, primita acum cateva saptamani, nu a fost inca ajustata pentru a mi se potrivi si am improvizat recurgand la o fusta cloche vintage ce duce cu gandul la specificul costumelor populare rusesti. Am mai purtat-o in Matryoshka noon, anuntandu-mi intentia de a-i elimina partile verzi, dar in urma incurajarilor sa o pastrez ca atare am decis ca ar fi o greseala sa ii schimb aspectul - mai ales ca ar fi fost necesare multe cusaturi.


Bluza are un singur defect si voi incepe cu el : se calca greu, ajungi sa renunti. Desi materialul este subtire si eram convinsa ca o sa fie floare la ureche sa il netezesc, abia am reusit sa scap partial de aspectul neingrijit. In zadar insistam cu unealta de tortura, daca treceam de prea multe ori peste aceeasi zona observam ca pare a se lipi si imi era teama sa nu o ingalbenesc/ard. Poate sunt in eroare si chiar trebuia sa arate just-rolled-out-of-bed, numai ca nu agreez genul. Trecand peste acest inconveninet, imi place foarte mult. E deosebita, avand potential pentru a fi exploatata nu doar pe segmentul etno ci si bohemian-chic, hippie, gipsy (o ador pe Madame de Rosa, aruncati privire la stilul ei). Mi-o doresc si neagra, neaparat, caci am multe fuste cu care sa ma joc in stilurile sus-mentionate. 


Cum "fota" mea nu avea suficient volum pentru ceea ce imi imaginam, am pus sub ea o alta fusta din tulle. Ideal ar fi fost sa nu se observe dar proband am constatat ca nici sa fie la vedere nu-i o idee rea. Totusi, cand voi avea ocazia voi cumpara tulle pentru o jupa proprie. Am completat tinuta cu o geanta rosie si sandale minimaliste asemenea. Stiu ca nu sunt ceea ce ar intregi povestea, insa incercati sa judecati din prisma "potrivit din ceea ce detin" fiindca nu am infinite alegeri la indemana. Mi-ar fi placut o traista din piele intoarsa sau una brodata si niste incaltari maro, cu toc gros. Sper sa fi trecut testul in ciuda improvizatiilor. :)


Blouse : Romwe, buy it here

Skirt : vintage

Sandals : Leonardo

Bag : Lovelyshoes

Sunglasses : Marks & Spencer      












7 comentarii:

  1. Bluza e f. frumoasa si-ti vine f. bine, iar fusta intr-adevar are un farmec aparte dat de insertiile verzi, nu stiu daca modificata ar mai pastra aerul asta ethnic , care se si poarta mult vara asta.
    Cu drag,
    https://www.breslo.ro/Kerrigan/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Deja sunt hotarata sa o pastrez in forma initiala, am facut pace cu acele insertii...cumva mi se parea ca nu se potrivesc cu rosu dar dupa ce am vizualizat mai multe costume populare mi-am schimbat parerea.

      Ștergere
  2. Imi place in mod deosebit tinuta asta. Rosul te prinde de minune. Te-as fi vazut si cu un mini beehive updo in toata combinatia asta. Coafura e aceeasi de fiecare data, nu simti nevoia sa variezi?

    Am o fusta asemanatoare ca si croiala si lungime, cu ce altceva se poate combina in partea de sus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Cya. Care coafura? Nu exista. :) Am avut cateva incercari de bucle facute cu bigudiurile electrice insa nu rezista decat 1 ora maxim. In rest e spalat si atat, am bagat un pic pieptanul de tapat ca sa nu mai aud reprosuri ca ar fi nesapalat doar pentru ca de felul lui e lipit de crestet si lins. Nu stiu sa ii fac nimic decat sa il prind in coada, si in poze nu apar asa fiindca imi urasc urechile clapauge. Daca ma intreaba cineva de ce il las lung cand nu stiu sa ma ocup de el raspunsul ar fi ca din punctul meu de vedere cand e pana la umar ma imbatraneste, am tot analizat imaginile.
      Chiar nu ma pricep la par, mai ales ca am 10 fire. Imi fac bucle, torn fixativ, dar cand nu ajung la poze imediat abia pe la varfuri mai vezi ceva.

      O fusta bogata si sub genunchi port si in postarea anterioara, am luat-o cu top off shoulders din dantela alba. Pe cea de mai sus am purtat-o si cu camasa office light blue dar si cu una de blugi. Depinde de material, de culoare, imprimeu. Mi se pare permisiv un cloche midi normal (ma refer sa nu fie cu paiete sau altceva pretentios), poti sa ii pui sweatshirt, camasa, bluza, pulover, tocuri, incaltari sport, botine, etc. Daca ar fi rosu simplu, de ex, as purta un tricou basic alb en coeur cu niste coliere statement cu aspect vintage cupru sau silver si ceva incaltari maro si eventual si un kimono peste.

      Ștergere
    2. Aaa, si daca ar fi in stare sa fac ceva cu parul as fi mers pe impletituri. http://blissfullydomestic.com/wp-content/uploads/2013/05/mixed-473x600.jpg de ex

      Ștergere
  3. Pretty! This was an extremely wonderful post.
    Many thanks for supplying this info.

    my web page - here

    RăspundețiȘtergere
  4. Inspirationala tinuta, e genul meu !

    RăspundețiȘtergere