Translate

vineri, 16 mai 2014

Sampon solid de Alep cu rozmarin




Dupa experienta pozitiva cu sapunul de Alep cu 32% dafin am decis sa testez si un produs etichetat drept sampon, din aceeasi gama (in fapt toate sapunurile lor pot fi folosite si pentru par) : samponul solid cu rozmarin

Iata ce promite : 

- Catifeleaza pielea, datorita uleiului de masline

- Restabileste filmul hidrolipidic si cicatrizeaza foarte bine pielea, datorita uleiului de dafin
- Antiseptic
- Dezinfectant
- Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea cu probleme,
- Recomandat in tratarea eczemelor, iritatiilor si dermatitelor atopice ( poate fi folosit atat prin utilizare locala – spalarea pielii, cat si ca detergent
- Recomandat pentru igiena zilnica a persoanelor cu psoriazis
- Poate fi folosit si pentru igiena intima
- Recomandat in cazul crustelor de lapte ( are actiune emolienta) si a pielii uscate
- Foarte bun in tratarea matretii ( la 3-4 spalari matreata dispare)
- Actioneaza eficient si in cazul acneei. Sapunul de Alep are o actiune antiseptica, curata in profunzime si se opune blocarii porilor cu dopuri de sebum.
- Poate fi folosit ca SAMPON ( o data sau de doua ori pe saptamana), ca MASCA FACIALA (lasati un minut apoi clatiti) sau ca SPUMA DE BARBIERIT
- Indeparteaza eficient machiajul
- Are un puternic efect ANTIMOLII – asa ca poate fi depozitat in dulapuri cu haine
- Frecat uscat pe piele calmeaza mancarimile provocate de piscaturile de insecte



Spre deosebire de sapunul cu dafin, sub forma de cub, acesta este mult mai usor de folosit fara a fi necesar sa il tai. Poate fi depozitat fara probleme in baie, nu se intampla nimic din cauza aburului si implicit a aerului umed. Nu se va pierde produs, asa cum am intalnit in cazul multor sapunuri naturale ce pareau a se inmuia si necesitau uscare dupa fiecare folosire. Datorita modului de prezentare e un bun aliat in calatorii, ocupa putin loc si nu stai cu teama ca il gasesti varsat prin bagaje. 

Este spornic, face spuma consistenta si se consuma foarte greu fata de samponul in forma clasica. Numai ca eu prefer sa il frec direct de par pentru ca acopar mai repede toata suprafata decat daca as tot spuma si aplica din palma putin cate putin. 

Nu am matreata dar aveam mereu prurit, accentuat de faptul ca fara sa imi dau seama stau cu mainile in par. N-as putea spune daca a tratat problema pentru ca initial m-a ajutat cel cu dafin si a existat continuitate intre cele doua produse. Nu stiu ce s-ar intampla daca as inceta sa il mai folosesc, momentan nu cred ca vreau sa aflu pentru ca mi-e bine asa. 

In ce priveste problema mea cu schimbarea tipului de par din normal in gras, pana in acest moment (6 spalari) nu m-a ajutat. Nu ma spal mai rar decat inainte, dar nici mai des. Din pacate deja dupa o zi pauza nu-mi place cum arata parul pentru ca fiind si rar se vad imediat radacinile ponosite si devine si mai vlaguit. Evit sa il spal chiar cand imi cere in speranta ca se va obisnui cum doresc si mai folosesc sampon uscat apoi il prind coada inca 1-2 zile. 

Singurul aspect ce ma nemultumeste cu adevarat este textura parului dupa spalare. Parul meu este gras la radacina si normal spre uscat pe lungime. Pe partea grasa ramane fin, placut la atingere, dar pe lungime e cumva incarcat. Nu as spune imbacsit fiindca nu arata neingrijit, murdar, dar cu siguranta nu este matasos. Asta inseamna ca imi sta un pic mai cu volum, dar nu imi place sa imi trec mana prin el. Cine a folosit sampoane Petrole Hahn stie la ce ma refer. Daca vreti o comparatie, ca un rest de fixativ usor lipicios insa fara a fi rigid. Arata normal, are luciu.

Pretul nu-i tocmai mic, 39 lei, insa e clar ca fiind mai spornic si durabil decat samponul la sticla ajungi de fapt sa economisesti. Il puteti gasi in magazinul virtual organic baby.      
Eu inca mai caut samponul solid perfect asa ca imi doresc sa incerc si alte variante din gama Alep, tinta urmatoare fiind Citronela. Pentru ten ma tenteaza cel cu argila rosie, am vazut elogii referitoare la cat de bland se comporta chiar si cu un ten sensibil.  

  

11 comentarii:

  1. nu am incercat pana acum sampon solid si ma tenteaza sa incerc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine era o "pofta" mai veche, de cand auzisem de Galador. Si inca nu mi-a trecut, voi continua sa caut un sampon solid care sa ma impresioneze si in ce priveste seboreea...oricum pot vedea si ce efecte are pe termen lung cel cu rozmarin fiindca din moment ce nu imi modifica timpul dintre spalari in sens negativ pot continua sa il mai folosesc o vreme.

      Ștergere
  2. WOW just what I was searching for. Came here by searching for clash of clans hack

    Here is my weblog: clash of clans hack tool,
    hackreleases.com,

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru bucatica de sampon acu sa vedem ce stie sa faca :)
    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sper sa ti se potriveasca. :)
      Macar nu mai folosim "detergenti" din supermarket. Mie imi place, in ciuda povestii cu textura firului ceva mai poroasa. Ma gandesc la el ca la un tratament asa ca in ultima instanta l-as putea folosi ca prim pas inainte de un sampon despre care sa stiu deja ca imi lasa parul matasos.

      Ștergere
  4. Buna, foarte interesant review-ul. Sora mea are probleme cu matreata, a incercat mai multe metode care nu au dat rezultate. As vrea insa sa stiu cam in cat timp ajunge comanda,
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am matreata si nu as putea sa ii certific calitatea asta insa sapunurile de Alep sunt renumite pentru problemele pielii, fie ea si scalp.
      Comanda ajunge de pe o zi pe alta dar cred ca e mai sigur sa plasezi cat mai devreme in ziua respectiva.

      Ștergere
  5. Crezi ca parului normal i se potriveste?Eu nu am probleme cu matreata sau scalpul, insa ma gamdeam sa incerc ceva diferit....si samponul asta solid e diferit :) Imi aminteste de sapunul de casa cu care ma spala mama cand eram mica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi s-a parut asa agresiv incat sa impuna folosirea doar pentru par gras deci cred ca merge. Daca nu ti se potriveste pentru scalp oricum are alte intrebuintari, pentru ten, corp si chiar pentru igiena intima.

      Ștergere
  6. Am inceput sa folosesc si eu acum un sampon solid si intampin aceeasi problema: la radacini am parul fin, pufos, iar pe lungime e cam sarmos,imbacsit(dar la mine f pronuntat). Citisem pe undeva ca acesta e efectul la inceput, pana se 'curata' parul de chimicalele sampoanelor din comert. Tu ai observat sa dispara acest efect in timp sau nu? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, sincer mi-e greu sa cred ca firul de par are o asemenea memorie. Nu am constatat nicio schimbare dupa mai multe utilizari insa nu pot spune ca e o problema majora, sa ma faca sa renunt definitiv. Uneori aplic balsam dupa dar parca prefer fara, cand e mai aspru are ceva volum fara de forma obisnuita. E clar ca e un pic cam prea puternic pe zonele unde parul nu e afectat de glandele sebacee. Pieptanatul lungimii e partea mai dificila si de multe ori aleg sa il descurc doar cu degetele.
      Ideea e ca eu oricum foloseam sampoane de la Plafar, ceva mai bine formulate, deci nu iau in calcul chimicalele.
      Eu perseverez, mai am aproape jumatate din el fiindca nu l-am folosit continuu si foarte des.

      Ștergere