Translate

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Nowadays Cinderella doesn't need a midnight to be THE ONE


"Femeia, cea mai dezgolita dintre carnurile vii". Femei cu chip de icoana si trup plamadit din frumos si pacat, cu pasi adorati de soapte dulci si voluptoase, cu vapaie in privire si suflet. Femei iubite sub perdeaua de stele si vis, sarutate de valuri spumoase si dantelate, carora fiecare rasarit le inchina sclipiri neasemuite. Femei cu dorinte raspandite in mii de culori ce nu pot arde pana la implinire, cu zambete stinse de tristeti fara margini si degete prea obosite sa mai smulga franturi de fericire. Femei cu flori negre crescute nedrept sub piele, cu ochi aprinsi de vesnicia fiecarei clipe si viata palpitand in vene pana la nemurire. Femei iubite prea putin ori poate prea tarziu, ce nu stiu sa traiasca decat risipind bucati din sine in fiecare vers izbucnit din combustia simtirilor si inchinandu-si sperantele in fata ochilor inchisi si goi. Femei cu inimi dezgolite pana la miezul plapand, hranite cu iluzii desarte ori iubiri apasatoare si infirme. Femei iubite prea mult si prea des, condamnate de viata si cuvinte otravite sa-si traiasca bucuria si mahnirea in minciuna si intuneric. Femei ce si-au jertfit sentimente si visuri pe altarul prejudecatilor absurde dar nu au ingenuncheat niciodata si nu si-au slutit demnitatea pentru a fi iertate de epoci crude. Femei nascute din otel si foc, caci se indoaie si se zgarie de mii de ori fara sa se sparga, fara sa se piarda. Femei de lumina si intuneric, gata sa straluceasca pana la orbire ori sa imbete si sa framante trairile pana la uitarea de sine. Atat de diferite si totusi congruente, nascute din acelasi lut amestecat cu pulbere de stele, daruite cu vesnicie cand cuvintele si bratele omului iubit le-au adorat fiecare nervura, fiecare culoare si textura. Femeia frumoasa incepe din strafund de suflet si trece dincolo de piele, se infiltreaza in sange si ganduri, invaluie si inalta cu bucati de cer. 
Si totusi, oricat de frumoasa ar fi nu va inceta niciodata sa-si doreasca sa imbrace in fiecare zi alta forma, sa indulceasca, sa contureze si sa sculpteze infinite unghiuri si nuante. Cum sa-si iubeasca sinele cel fara margini daca nu invata intai a-si pretui chipul? Sa-si desfete genele cu texturi bogate si grele si sa-si sarute pleoapele cu pulberi matasoase, aprinzand si adancind privirea spre a putea cuprinde bucuria fiecarui azi. Sa-si mangaie pielea cu voaluri catifelate si inmiresmate ce-i desfata fiecare simt punandu-i raze de soare si toamna parguita pe pometii de alabastru. Sa-si venereze buzele cu foc si purpura, poleindu-le cu straturi cremoase si stralucitoare si dandu-le sa soarba un strop din splendoarea si poezia ingerilor. Machiajul nu decoreaza sufletul ci ii exprima fiecare latura, ii elibereaza nuantele si liniile, caci in inima unei femei bat atat de multe inimi...   



Aceste ganduri m-au inspirat si motivat sa accept provocarea lansata de Oriflame, caci de multe ori bucuriile palpabile pot declansa trasaturi apte sa te poarte spre atingerea unor teluri ce tin de cu totul alte sfere. Increderea poate porni si de la modul cum inveti sa iti accepti si atenuezi defectele si sa potentezi calitatile fizice - nu te va duce foarte departe daca nu inveti sa iti dezvolti si exploatezi toate laturile insa iti poate da imboldul de face un pas important la momentul potrivit. Eu nu cred in femeile care refuza sa se bucure de acest statut punand naturaletea extrema pavaza. Avem asa putine momente de fericire autentica incat ar trebui sa profitam de fiecare clipa spre a ne pretui existenta, pana la urma atunci cand ne intersectam cu cineva numai cateva minute va retine forma nu fondul. Un aspect placut poate da interlocutorului imboldul sa isi doreasca sa vada si dincolo de piele. Evident, cumpatarea face diferenta intre machiaj si masca. Vorbim despre a-ti pretui si evidentia calitatile, nu de transformari extreme ce te fac sa te urasti dimineata cand iti privesti chipul lipsit de artificiile portfardului.
Revenind la Oriflame THE ONE, gama cuprinde "o paleta bogata concepută special pentru cei care iubesc să fie în trend, să se joace cu culorile și să se schimbe în fiecare zi." Ambalaj placut, preturi atragatoare, mai ramane doar sa sper ca voi fi la fel de incantata si de continutul si proprietatile produselor. Cred ca pe cele mai multe dintre noi ne incearca acum nostalgia fiindca brandul in speta a constituit primul contact cu machiajul. In cazul meu unul minimalist, fond de ten si rimel, caci am prins primii ani de liceu un pic mai rigizi si existau inca profesori care daca zareau un strop de fard de pleoape si ruj iti dadeau frumos servetelul sa le faci uitate. Cazul fericit. :) Asadar momentele de libertate a exprimarii estetice erau traite intens, ma bucuram de orice prilej cand puteam sa ma "decorez" cu tot tacamul. Din pacate imi lipseste talentul, nu stiu sa fac o arta din machiaj, dar macar ma descurc cat sa imi pot oferi confortul zilnic si sa ma simt bine in pielea mea. 
M-as bucura nespus daca la final m-as numara printre cele 50 de norocoase care vor lua parte la workshop-ul beauty & fashion din 28 mai, sper sa ma descurc bine pe parcursul campaniei si sa merit sa fiu si eu acolo. Daca nu, mi-am atins scopul cu acest articol pentru ca apreciez fiecare exercitiu de creativitate si din pacate provocarile de acest tip sunt rare.  
                 

Iata si povestea gamei :

2 comentarii:

  1. “Life is an opportunity, benefit from it.
    Life is beauty, admire it.
    Life is a dream, realize it.
    Life is a challenge, meet it.
    Life is a duty, complete it.
    Life is a game, play it.
    Life is a promise, fulfill it.
    Life is sorrow, overcome it.
    Life is a song, sing it.
    Life is a struggle, accept it.
    Life is a tragedy, confront it.
    Life is an adventure, dare it.
    Life is luck, make it.
    Life is too precious, do not destroy it.
    Life is life, fight for it.”

    RăspundețiȘtergere
  2. imi era atat de dor de tine, prietena mea draga...

    RăspundețiȘtergere