Translate

duminică, 18 mai 2014

Cinderella in a hurry - Rimmel 60 seconds


Era o vreme cand trebuia sa imi pilesc constant unghiile intrucat ajunsesera sa creasca  mai repede si mai mult decat mi-as fi dorit - datorita tratamentului fortifiant Farmec B5. Fiind atat de lungi si de tari, la un moment dat au inceput sa se comporte precum sticla, plesneau foarte usor in laterala daca le loveam si apoi in scurt timp se retezau. Am incercat sa aplic dupa intaritor diverse produse onctuoase in speranta ca hidratarea le va face flexibile insa nu am rezolvat problema si constant aveam cate o unghie "bolnava". De obicei le stricam in portiera masinii. Am luat o lunga pauza de la intaritor si unghiile si-au mai revenit insa dupa un timp imi cresteau prea incet. Din pacate revenirea la intaritor nu a mai avut efectele spectaculoase de la inceput, era ca si cum nu il foloseam.


Anul acesta am constatat ca anumite unghii nu mai cresc, aratatoarele si cele de la degetele mari. Se rup, se exfoliaza sau pur si simplu nu evolueaza, nu vad nici macar 1 mm intr-o luna. Ca sa fie situatia si mai roz, oja nu imi mai rezista pe unghii decat o zi. Imi sare la varfuri. De la Farmasi la OPI, nicio schimbare. Este adevarat ca nu folosesc produse destinate potentarii rezistentei lacului, dar nici inainte nu foloseam si totusi ma bucuram de o manichiura impecabila aproape o saptamana. Concluzia mea este ca asa cum s-a accentuat sebumul pe ten si scalp poate si unghiile au devenit mai uleioase. Dermatologul nu are un raspuns, am intrebat cand mi-am excizat alunitele si mi-a spus ca daca exfolierea continua poate fi explicata prin obiceiuri alimentare ce determina carente de vitamine si minerale, partea cu oja nu are logica. 


Dupa ce ca manichiura era unul din ritualurile pe care le detestam caci am doua maini stangi si o stricam inainte sa se usuce, acum sunt nevoita sa ma ocup de ea zilnic. Am ajuns astfel sa caut numai lacuri cu uscare rapida si tinand cont si de pret alegerea a fost Rimmel 60 seconds. Numai asta imi cumpar de cateva luni si ma declar multumita:

- pretul este mai mult decat prietenos, cca 7 lei

- gama variata de nuante, 35, insclusiv cele mai aparte precum galben, albastru, verde

- usor de procurat, se gaseste in mai toate supermarketurile

- chiar se usuca intr-un minut, le poti atinge linistita apoi (bine, nu ma refer la a le presa cu forta de ceva caci se vor imprima)

- mie imi sunt necesare 2 straturi la orice oja si nici aceasta nu face exceptie (la nuantele mai deschise chiar si 3) insa nu are importanta avand in vedere cat de repede se usuca

- luciu rezonabil 


Exista un singur dubiu : nu stiu cat ar rezista la cele ce nu au probleme cu calitatea unghiei. Pe gel se aseaza si rezista rezonabil.


  • swatch nuanta 440 sun downer




  • swatch 320 rapid ruby




  • swatch nuanta 315 ready, aim, paint!

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. De cand am unghiile scurte tind sa folosesc nuante foarte inchise, din cele de mai sus cel mai des pun mana pe negru. Ciudat, niciodata nu mi-a placut, dar parca pe "boante" vine bine atunci cand porti bijuterii argintii.
      Sunt foarte multe nuante faine in gama, o sa mai creasca stocul :)

      Ștergere
  2. Sunt preferatele mele, mai ales pentru că au pensula lată și se usucă rapid. La mine pe unghii rezistă aproximativ 4 zile.:)
    http://beautyandthecat.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 4 zile inseamna rezonabil, oricum daca te tine o saptamana incepi sa te gandesti ce contine incat sa fie atat de rezistenta...stim de la rujurile sau rimelurile cu rezistenta sporita ca nu sunt chiar safe de purtat constant.
      Daca ce spui tu se poate generaliza, atunci chiar nu ii gasesc niciun defect.

      Ștergere