Translate

vineri, 29 ianuarie 2010

L'Oreal Feel Naturale Makeup



Stiu ca nu este disponibil in Romania si nu am nici o intentie de a brava cu descrierea unor produse mai greu accesibile, insa multe dintre noi au acces la cosmetice aduse de afara si distribuite de surse "neoficiale" si e foarte posibil sa il intalniti in incursiunile pentru solidificarea si diversificarea proviziilor. Motivele pentru care alegem asemenea "importatori" sunt fie preturile avantajoase, fie varietatea ofertei sau transformarea ei in unica optiune prin neintroducerea lor pe piata autohtona. De cate ori nu ati tanjit dupa un fond de ten sau un rimel creat special pentru o anumita zona si distribuit exclusiv in cadrul acesteia?
L'Oreal Feel Naturale imi aminteste, ca si concept, de mai vechiul Translucide. Se vrea a fi o baza de machiaj usoara, oilfree, cu spf 15 si finish natural. Din acest punct de vedere m-ar fideliza pe viata, urasc machiajul incarcat si efectul de masca ce imi impune practic sa aleg baze cu putere mica de acoperire pe principiul mai putin inseamna mai mult. Nu numai ca nu vreau sa fie detectabil, dar ideal ar fi nici sa nu simt ca il port pentru ca imi repugna procedura sufocarii tenului de teama unor eruptii sau alergii. Bazele dense ma fac sa astept cu nerabdare momentul indepartarii lor, imi dau senzatia de murdar si imbacsit si aspectul este patat.
Confundam adesea textura lichida cu ideea de light, insa din proprie experienta semnalez un mit fals. Multe fonduri de ten lichide au finish pudrat si implicit cantitati industriale din acest ingredient, fiind in fapt destul de incarcate, greu de uniformizat si purtat si cu aspect artificial. Din pacate, incadrez Feel Naturale in aceasta categorie nefericita. Nu vreau sa exagerez, nu este atat de pudrat ca fundatiile silky sau mousse, dar in nici un caz nu este light ca textura si senzatie si avand aceasta caracteristica nu este imperceptibil si nici nu se intinde perfect daca tenul nu este total lipsit de imperfectiuni si bine hidratat. Daca aveti scuame anulati orice sansa de finish natural pentru ca le evidentiaza intr-un mod deloc flatant. Eu le aveam in momentul utilizarii, nu am cum sa-mi fac zilnic gomaj. Nu mi-a placut deloc cum mi-a imbracat tenul si cum s-a comportat pe zonele deshidratate, nu ma asteptam sa preia functia unui fluid hidratant dar nici sa le usuce si mai tare. Scuamele aratau usor smirgheluite, putin ridicate si mai mult decat sesizabile.
In ciuda continutului de pudra, acoperirea in cazul meu a fost mica spre medie, si nu am decat ceva pete si nu inchise la culoare. E clar ca nu face fata unui ten cu probleme mai mari si nu il vad potrivit decat pielii normale, nu este indeajuns de pudrat ca sa opreasca sebumul dar nici destul de hidratant ca sa nu afecteze tenul uscat. Nu am detectat sidef, dar avand in vedere ca se declara oilfree contine totusi ceva asemanator cat timp imediat dupa aplicare tenul meu stralucea discret. Ce poate fi mai odios decat un strat, subtire ce-i drept, de semi-tencuiala peste inesteticele scuame dar care mai si luceste in acelasi timp. Rezultatul nu a fost uniform, daca nu il intinzi bine raman dare fine care dau un aspect usor patat, ridat pe alocuri, mai ales unde exista pliuri naturale. Iarna nu este deloc o alternativa buna daca va descuamati dar nici vara pentru ca nu matifiaza si nici nu permite pudra separata fiind deja pudrat.
Nu sunt asa sigura ca nu are deloc uleiuri in compozitie pentru ca, cel putin vizual, sugera contrariul. Si nici ca ar fi noncomedogenic. In general cand am avut senzatia ca un produs imi imbacseste tenul s-a dovedit ca aveam dreptate si practic, si m-am trezit cu pori astupati si puncte in piele.
Nu a aratat bine nici la jumatate de ora dupa aplicare, daramite dupa cateva ore. Chestia non-oily s-a dovedit a fi cat se poate de oily, daca aveti exces de sebum nici sa nu va ganditi sa va apropiati de el. Culoarea se modifica putin si capata un aspect patat.
Pentru cine a incercat, experienta Feel Naturale se apropie mult de Maybelline Affinitone si nu e o analogie pozitiva. Din pacate, pe tipul meu de ten si in conditiile existente la momentul testarii, desi nu e cel mai prost fond de ten, nu pot sa ii gasesc nici un avantaj. Nu face nimic, ba dimpotriva, evidentiaza si scuame pe care nici nu iti imaginai ca le ai. Nu acopera, nu matifiaza, nu minimalizeaza optic porii. Cum am mai spus, posibile efecte pozitive pe un ten perfect...dar atunci nu-i mai vad rostul.



8 comentarii:

  1. Buna, ma numesc Roxana, de curand am descoperit blogul tau si imi place f mult cum scrii! am vazut k faci adesea review-uri fd ten. as dori sa-mi spui, te rog care sunt favoritele tale? de aici cat si din strainatate.
    te intreb, deoarece desi sunt o pasionata de beauty nu am purtat fdten niciodata si ma gandeam sa stiu sugestiile tale. mereu am amanat acest moment si pt ce am incercat mi se parea ca imi dau un finish artificial si in consecinta nu am fost niciodata multumita. eu am tenul normal, putin mai gras in zona T. poate imi recomanzi ceva. ms mult. te pup

    p.s. ma bucur k esti olteanca :-) si eu locuiesc in apropiere de craiova

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu am testat suficiente marci si variante incat concluziile sa fie clare si definitive. Nu-ti pot spune decat ce mi s-a potrivit mie, pe un ten mixt cu usoare descuamari cand si cand, pori vizibili pe pometi in zona de langa nas si ceva probleme cu sebumul.Din punctul meu de vedere, singura textura susceptibila de aspect natural si uniformizare perfecta este cea lichida si eventual fara continut de pudra. Fara uleiuri, pe baza de apa, noncomedogenica si ideal din categoria dermatocosmetice. Cred ca daca ai alege ceva din farmacie efectele nocive ar fi aproape inexistente, mie nu mi s-a potrivit nimic din ce am incercat.Adica Vichy,Avene,La Roche Posay. Eu folosesc Pure Makeup Maybelline pe baza de apa,o textura de gel foarte light fiindca orice altceva mi-a fost prea mult.Nu stiu cu ce sa-l inlocuiesc acum ca nu se va mai comercializa in Ro.
    Nu as recomanda nimanui L'Oreal si nici Rimmel,nu am avut experiente placute si mie mi s-au dovedit comedogenice.
    Nu ai probleme,nu exagera cu consistenta bazelor.Tot ce incepe cu double wear,perfect wear,perfect matt...nu-s de tine. Doar cat sa-ti uniformizeze nuanta tenului,poate chiar o crema coloranta.Sincer, eu daca as putea as renunta la fdt de tot.Il detest din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, merci pt raspunsul detaliat :-)

    cautarile mele au inceput intr-adevar cu dermatocosmeticele: am incercat Toleraine Teint de la La Roche Posay si Normateint de la Vichy. imi stateau f urat, se vedea de la o posta ca ma dadusem cu fond de ten. si asta e principalul motiv pt care nu folosesc, 90% din fetele pe care le vad purtand fdt ori au unul nepotrivit pigmentului, ori nepotrivit tenului, ori amandoua! si ma sperie sa intru in categoriile astea...
    la fdten de supermarket, rimmel&co, cum ai zis si tu, nu m-as baga. prefer un brand mai scump....ca veni vorba de "scumpaciuni", am avut de la YSL 2 mostre generoase de Perfect Touch fdtn care lasa un strat gros, simteam ca l-as fi raschetat daca ma demachiam.... stiu k iti place brandul si iti impartasesc parerile dar acest perfect touch was everything but perfect to me...

    ca ai pomenit de cremele colorate, cunosc aceste produse, cred k mi-ar sta bine. eu fiind bruneta natural cu ochi negri. printr-un "distribuitor" gasisem o astfel de crema de la lancaster dar nu am luat-o pana la urma pt k era cam inchisa. astfel de creme se intind si pe gat si pe deolteu?

    merci mult pt raspuns, eu citesc pe internet review-uri a diferitelor produse dar imi lipsesc niste sfaturi cat de cat personalizate..
    merci inca o data si un weekend cat mai frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai probabil ca Perfect Touch a fost prea mult pentru ca se adresa altui tip de ten,ce necesita acoperire extrema.Nu are rost sa alegi asa ceva daca nu ai probleme,cu cat iti incarci mai putin tenul cu atat mai bine.Sunt asa dense fiindca sunt persoane ce prezinta numeroase cicatrici,semne,puncte,cosuri,pori foarte mari...si nu au alta solutie decat sa se "tencuiasca" chiar daca nu arata prea natural dar probabil oricum arata mai bine decat fara fdt.
    Eu zic ca daca e bine aleasa crema coloranta nu trebuie intinsa pe gat,si nici fdt dealtfel. Eu niciodata nu imi dau pe gat,mi-as pata toate hainele.Mai bine ai grija sa potrivesti nuanta incat sa nu se vada diferenta,acesta e si motivul pentru care atunci cand le alegi le testezi pe maxilar si nu pe mana.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Ramona, iti multumesc inca o data pt raspuns! in 3 saptamani plec in afara si o sa am de unde alege. chiar cred ca imi trebuie ceva sa-mi unformizez culoarea tenului. nu e plin de probleme dar nici perfect :-)
    se intampla, mai rar, ce-i drept sa vad fete cu ten flawless, nu stiu cate e mama natura sau priceperea lor....si vreau si eu sa fiu asa!!!

    stiu k preferatele tale sunt cosmeticele de la YSL, ai incercat clasicul lor Touche Eclat? daca nu, ti-l recomand cu caldura. nu numai ca e bun, dar dureaza si mult. am dat ce-i drept apr 30 de euro pe el, dar m-a tinut peste 10 luni avand in vedere ca il foloseam si de 2 ori pe zi!!

    RăspundețiȘtergere
  6. dragutza apreciez ceea ce fci..mi ar placea sa imi recomanzi o crema buna de maini deoarece la munca stau mult cu manutzele in apa si se aspresc...as dori sa imi recomantzi si ceva mai accesibil si mai luxuriante ceva...ma gandeam sa incerc cva loccitane am vzt intr o farmacie si mi a plkt mirosul, dar nush dk o fi buna, am citit pe net si despre dr.hautcka km asa cva..multzu anticipat rAMO

    RăspundețiȘtergere
  7. sincer nu prea ma dau cu crema pe maini...am avut probleme acum ceva ani,crapau pana sangerau,dar asta si pentru ca devenisem obsedata sa le spal de exgerat de multe ori pe zi.Si nimic nu mi-a fost de folos atunci pana la banalele unguente din plafar,in principal galbenele.Dar cum la servici nu poti sta cu ele asa unse trebuie sa gasesti una care sa intre bine in piele si cred ca te vei impiedica un pic de preturile l'occitane si dr.hauschka.Recenzii bune am citit despre neutrogena,mereu mi-a inspirat incredere fiind o formula norvegiana destinata inclusiv pescarilor asadar unor conditii dure.Observ ca pretul e 25 lei.

    RăspundețiȘtergere
  8. tind sa mentionez ca nu sunt in tara si ca nu este pretul o pb dk face bine pt. manutzele mele dragi...mi am cumparat ceva cu trandafiri de la loccitane 7 euro sa vdm ce efect o sa aiba..te tin la curent...neutrogena,nivea, rilanja,alverde le am cam incercat pe toate nu par sa aiba efect dkt pana te speli p maini, lucru cre il conider km intutil...

    RăspundețiȘtergere