Translate

joi, 14 ianuarie 2010

Fond te ten Vitalumiere Chanel


O alta alegere nefericita si neexercitata personal. Desi, trebuie sa admit ca si daca mi-as fi manifestat optiunea fara a putea testa produsul, daca luam in considerare caracteristicile descrise in reclame si multitudinea review-uurilor pozitive, probabil tot pentru acesta as fi optat. Am mai spus deja ca prefer o textura lichida, lejera, chiar daca asta inseamna ca si acoperirea va fi de aceeasi factura. Nu vreau sa il simt pe fata si nici sa nu fie usor de sesizat. de cei din jur. Eventual dublez cu pudra pentru o acoperire mai mare.
O prima concluzie este ca nu acopera nimic. Asa ca daca aveti ten cu imperfectiuni nu are rost sa il incercati, nu face decat sa uniformizeze usor culoarea. Il gasesc mai degraba primer, nu este un fond de ten in adevaratul sens al cuvantului. Arata natural si nu incarca, dar din pacate cu scopul de a obtine luminozitate si stralucire si acesta contine particule sidefate care din punctul meu de vedere nu arata bine decat pe un ten normal si lipsit de orice defect vizibil. Mie personal nu-mi place aspectul sidefat, usor umed, ma trimite cu gandul la o fuga la baie pentru retusare. Nu este rezistent in timp, ma gandesc ca nici nu are asemenea aspiratii, dar dupa cca 2 ore intrase mai tot in piele ca o crema. Singurul lucru care-mi mai amintea ca il port era nesuferita stralucire.
Miroase a parfum, si ma ingrozeste sa-mi aplic pe ten ceva parfumat de teama unor eruptii sau alergii. Citind cateva review-uuri, constat ca nu-s departe de adevar fiindca mai multe utilizatoare s-au plans de efectul comedogenic. Dupa ce ca e asa lejer incat nu acopera nimic, sa iti mai si cauzeze asemenea reactii neplacute... Atunci macar sa aplici unul mai dens, macar stii pentru ce rabzi.
O alta neplacere e ca isi modifica nuanta in contact cu sebumul, dupa un timp era mai inchis, tenul parea putin patat. Nu stiu daca toate nuantele sunt la fel, insa tind sa cred ca au cam mult pigment galben-caramiziu.
De evitat pentru cine uraste aspectul lucios, il are inca de la aplicare. Initial nu simti ca il porti, dar apoi devine destul de oily, iti simti pielea murdara.
Un plus pentru sticluta deosebita si pentru textura placuta care se intinde uniform. Pacat ca nu acopera si nici nu rezista, cel putin nu pe tenul meu. Cred totusi ca "perfectioneaza" o piele normala dandu-i acel "eclat" pe care il promite din denumirea completa. Repet, nu il vad ca pe un fond de ten ci ca pe un voal de stralucire satinata.
Costa cca 190 lei.Prea scump pentru ce a reusit sa faca pentru mine, ma bucur ca nu l-am luat personal fiindca dezamagirea ar fi fost apropiata de o criza de aploplexie.:)


10 comentarii:

  1. Din cate stiu matlumiere este pentru tenul gras/mixt si vitalumiere este pentru tenul uscat sau sensibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca nu se adreseaza tenului mixt/gras,am precizat asta inca din start, Nu l-am ales eu ci l-am primit cadou,dar nici personal nu prea imi cumpar asemenea fonduri de ten fiindca au cantitati industriale de pudra si ma fac sa arat rau, incarcat si cu scuame oricat gomaj as face. De asta aleg texturi light, mai mult pentru uniformizarea nuantei si netezire, plusand la matifiere cu o pudra. Iar texturile pudrate nu mi-ar permite o pudrare separata dar nici singure nu fac fata. Prefer un light cu o acoperire mai mica/medie, insa fara sidef si luciu, si acesta le are din plin.Mi-e dor de max factor seamless makeup...ca de obicei ce e bun scot de pe piata.:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma confrunt cu partea cea mai nasoala la tenul mixt, scuamele alea , eu am exact intre sprancene, asa nasol arata cand ma dau cu fond de ten. Intr-un timp vroiam sa strang bani pentru chanel matlumiere dar...cred ca investesc banii in altceva:))

    Apropo cand am cumparat Cosmopolitan am primit o mostra de demachiant spuma de la L'Ocitanne. Este de-a dreptul superb, lasa pielea atatt de fina iar dimineata cand m-am trezit aveam putin sebum cat un deget pe frunte si atat.
    Azi cand am incercat din nou fondul de ten de la Max Factor Color Adapt asa de perfect arata tenul meu, fara cojitele alea enervante din jurul nasului si frunte..ohh..de nu ar fi asa scumpe produsele L'Ocitane le-as incerca.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca eu nu cred in fondurile de ten exclusiv matifiante,toate au pudra,sunt vascoase si arata artificial.Nu pot face fata sebumului si mai si deshidrateaza. Mai bine alegi un fond de ten lichid, obligatoriu oilfree,noncomedogenic, cu care sa netezesti si sa uniformizezi culoarea fara a incarca pielea,urmand ca pentru matifiere sa apelezi la pudra care sa "sigileze" machiajul. Nici un fond de ten nu va face fata sebumului excesiv fara pudra separata si in nici un caz nu poti aplica pudra peste fondul de ten deja pudrat/spuma.Ai grija cu Colour Adapt, mie mi-a placut cand am avut mostre,dar nu l-am cumparat de teama review-uurilor care il indicau drept comedogenic.
    Cat despre scuame,le am orice as face,scap de ele dupa gomaj pentru 3-4 zile dar apoi se fac din nou.Recunosc ca port o parte din vina fiindca nu ma hidratez suficient nici pe interior,beau prea putine lichide in perioada rece.Dar nu simt nevoia,efectiv nu mi-e sete si daca ma fortez mi-e greata.
    Ai incercat demachiantul cu miere si cimbrisor Elmiplant Bioten nou?Eu dupa gomaj uneori nu sufar sa aplic o crema pt ca mi se pare ca imi imbacseste porii deschisi si atunci trec o discheta imbibata in acest demachiant foarte light,si fata ramane fina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Apreciez review-urile tale. Sunt asa de ... profesioniste. Ma batea si pe mine gandul sa-mi cumpar produsul de mai sus dar, iti multumesc ca nu am aruncat banii :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ma bucur sa iti fiu de folos,dar trebuie sa tii cont ca sunt subiectiva.Totusi,e prea scump ca sa risti sa-l iei in speranta ca la tine se va comporta bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar ma bucur ca am citit review-ul tau. vroiam sa-mi cumpar vitalumier pentru ca diorskin forever e de-a dreptu` enervant pentru tenul uscat. as incerca altceva...dar nici nu stiu la ce produs sa ma gandesc prima data.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ralu VITALUMIERE CREME e minunat pt ten uscat.Are acoperire medie.costa in jur de 250 de lei.Este foarte foarte gras...dar pe un ten deshidratat nu va avea deloc aspect lucios.Se intinde foarte bine si nu are efect de masca.Ti`l recomand din suflet.Eu am ten gras si`l folosesc p`asta iarna.Cand da caldura,zici ca m`am dat cu ulei bunica pe fata.
    MAT LUMIERE este perfect pt ten gras.Nu are efectul ala mat,ca de zid,are o luminozitate aparte.Consistenta lui e destul de vascoasa,trebuie intins repede...e usor "cauciucat":)) Daca vreti o acoperire mai mare,dati doua straturi...in cazul in care aveti tenul excesiv de uleios...pudra pulbere cu o nuanta mai deschisa decat fondul de ten.
    Un fond de ten pe care sa nu dati niciodata banii este AIRFLASH de la Dior.Nu are niciun pic de acoperire,plus ca trebuie sa va acoperiti parul cand il aplicati.
    Un mic sfat : Fondul de ten acopera micile imperfectiuni si uniformizeaza nuanta tenului...nu e facut sa acopere cosuri.Pt un ten acneic remediul este igiena stricta,alimentatia si extracia frecventa a comedoanelor.

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu iti multumesc Ramona pentru acest review...si eu voiam sa dau banii aiurea pe acest produs in speranta ca voi obtine rezultatele de care este laudat "simpaticul" din poza de mai sus. Eu am tenul normal dar am ici colo un cos 2 si niste mici imperfectiuni care au inceput sa se trateze decand am descoperit uleiul de argan. Pe langa alimentatia sanatoasa si demachiarea care pentru mine personal a devenit un proces sacru :)) . Recomand cu caldura uleiul de argan pentru tratarea si prevenirea oricaror imperfectiuni ale fetei. Sunt multe articole pe net despre el. Incercati-l merita!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu placere, chiar imi place sa analizez si descriu produsele si as fi vrut sa existe forumuri si bloguri beauty din adolescenta mea sa nu fi facut atatea greseli ce se simt acum pe piele. Ca de exemplu sa nu hidratez tenul si zona ochilor, si sa ma spal cu apa fierbinte si sapunuri/geluri agresive, cu gandul ca scap de sebum. De-aia sunt plina de linii sub ochi acum, la 27,5 ani, pielea e lipsita de elasticitate, se descuameaza mereu, am pete de la soare, etc
    Am o prietena cu ten perfect (doar cu cearcanele are probleme, dar le rezolva cu YSL Touche Eclat fiindca e pasionata de brand. Fetele recomanda Erase Paste de la benefit). Si Vitalumiere dupa cateva ore arata oily si oxidat si la ea, desi are ten normal, niciodata pana atunci nu vazusem sebum pe chipul ei. Imi zicea ca s-a simtit sticky, ca i se parea ca are murdarie pe fata. Cred ca pozele acelea, de la ziua ei, sunt singurele in care tenul ei fara cusur a aratat asa dubios.
    Orice ai cumpara, incearca sa ramai cu el pe fata cateva ore inainte sa cumperi. Stiu ca nu prea avem vanzatoare amabile, insa mai bine risti sa le superi decat sa dai atatia bani pe ceva ce nu vei putea folosi.
    Eu chiar sunt fana Plafar, imi place sa-mi prepar si cumpar diverse cu uleiuri si pulberi de pe acolo, dar uite ca uleiul de argan l-am tot amanat. Poate si pentru ca e mai scump fata de uleiurile normale. Incerc sa imi iau, sunt curioasa daca functioneaza si pe imperfectiunile mele ("bobite" albe in piele).

    RăspundețiȘtergere