Translate

miercuri, 9 septembrie 2015

Looking for : 1940's


Cu siguranta doamnele acelor vremuri nu purtau o asemenea geanta si cu putin efort puteam gasi in magazinele cu vechituri un model apropiat de moda anilor '40. Rochia mea are o culoare prea indrazneata pentru o perioada marcata de conflicte armate la nivel mondial si de tragediile derivate din antisemitism iar ochelarii cu rama animal print, nitel geek, apartin unei alte povesti. M-am apropiat de trecut in felul meu. Mi-a placut personajul la fel de mult ca femeia-copil a Ulyanei Sergeenko. Un amestec de Malena, Patricia Bowman, Ingrid Bergman, Ugly Betty si cateva picaturi de sine. Totul pornind de la o rochie vintage pentru care am scos din portofel 1 leu. 

Probabil trebuia sa port si sosete pentru o imagine veridica dar ar fi fost prea mult, reinterpretarea nu inseamna sa fortezi detalii ci sa brodezi cu anumite coordonate. In completare am apelat la un palton de culoarea cafelei cu lapte, cu o tesatura ce pare a fi lana, botinele maro devenite legenda si gentuta butter white. Ochelarii de vedere apar intaia oara pe blog prilejuiti de stilul vestimentar abordat insa in mod obisnuit sunt prezenti indiferent de haine. 

Parul si machiajul le-ati putut vedea si aici si va exista o a treia postare dedicata. Devin dependenta de nuanta rujului chiar daca nu as fi visat vreodata la asemenea afinitate cu gothic. Ochii sunt fardati cu tonuri ruginii si port gene false pentru un look dramatic. Am regretat lungimea modesta a parului ce nu mi-a permis o impletitura mai lunga ori chiar doua cozi si astazi am remediat problema cumparandu-mi cateva seturi de extensii. Adriana are foarte multe idei si vreau sa avem material propice pentru coafurile gandite. Datorita ei ma vad in ipostaze estetice nebanuite si pot deveni oricine doresc. 



Dress : thrifted

Coat : here

Ankle boots : Tally Weijl, Kurtmann

Bag : here

Hair & makeup : Adriana Mocanu














2 comentarii:

  1. este superba rochita si iti vine teribil de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos, bucuria achizitiei e dublata de pretul derizoriu :) era o vreme cand nu ieseam din fuste si rochii mini, credeam eu ca imi vin cel mai bine cand de fapt fortam nota pentru a-mi vindeca niste complexe

      Ștergere