Translate

duminică, 6 septembrie 2015

Looking for : Ulyana Sergeenko


Ulyana Sergeenko este cea dintai muza de-ale mele atunci cand ma gandesc la Russian retro. Este in fapt nascuta in Kazahstan insa creatiile ei amintesc de Sankt Petersburg-ul URSS. Sunt feminine, somptuoase, senzuale si ingenue in acelasi timp - au fost descrise perfect de expresia "Babushka meets Grace Kelly". 


De curand am gasit intr-un second hand o rochie inflorata marime foarte mare si fiindca parea imposibil de adus la o dimensiune rezonabila fara a-i afecta croiala am decis sa o tai si sa incep prin a purta fusta rezultata. Materialul este de buna calitate si are prestanta ori eu tocmai de volum aveam nevoie. Pacat ca vantul mi-a zadarnicit planurile de a va arata cat de infoiata sta fara jupa de sustinere. Pornind de la croiala si printul acestei piese am decis sa incerc sa recreez un look specific Ulyanei. 

Nu am avut un jerseu gri lung pentru a-l purta cu talia marcata, detin cateva numai ca eu voiam exact nuanta de gri din pozele atasate si celelalte erau mult mai deschise. Fiind cropped tentativa de a-l mentine sub curea a esuat lamentabil, pana la urma am incetat sa insist si m-am multumit cu aspectul oversized. Ma amuza cum modele si culori ce ma ingrozeau candva sunt acum primele ce imi vin in minte cand vreau sa achizitionez ceva. Referitor la ansamblul ce face obiectul postarii, mama spunea ca altadata m-as fi tavalit de plans daca mi-ar fi sugerat sa ma imbrac asa. True. 

Ciubotelele - ok, ankle boots - au devenit obsesie. Mai ales datorita stilului meu curent, un melanj intre vintage si boho-chic. Nu pot suferi botul rotund si lat ori acestea au design-ul potrivit si sunt foarte comode. Despre culoare nu mai are rost sa vorbesc, merge cu orice combinatie cromatica si incheie mai soft decat vesnicul negru. Planul este sa am inca o pereche de rezerva, asa cum fac cu incaltarile ce nu imi dau dureri de cap si rani si au un pret mic. Pe aceastea le-am prins la reducere si au fost sub 40 lei. 


Blouse : here

Skirt : thrifted

Boots : here

Bag : Paris, Adona

  Makeup and hairstyle credits : Adriana Mocanu
















Parul si machiajul au fost realizate de Adriana Mocanu, ca de obicei - ca de obicei insemnand acele momente in care nu vedeti 10 fire fara noima si ceva tencuiala asezata dupa puterile mele - si rezultatul a surprins placut persoanele pe care le-am intalnit ulterior. Pozele sunt facute cu blitz si nu redau acurat cat de frumoase si intense erau culorile, am cateva la lumina naturala pastrate pentru un alt outfit. A inceput sa imi placa mult rujul inchis, nu ma vedeam purtand asa ceva iar acum l-as aborda si zilnic. Singurul regret este ca am parul scurt si nu am gasit o mesa in aceeasi nuanta pentru a obtine o impletitura fishtail mai lunga. Imi este imperios necesara pentru a ne juca cu diverse impletituri, vreau inclusiv o coafura in stilul Iuliei Timosenko. Luciul parului se datoreaza unui gloss specific, blondul a reusit sa il transforme intr-o fastuoasa matura. :)




5 comentarii:

  1. Foarte frumoasa tinuta , chiar mai mult imi place outfitul tau decat cele din poza de inspiratie :) o bluza mai lejera merge mai bine cu fusta decat alea mulate , parerea mea :D Rujul ala te prinde de minune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Nu prea mai port mulat, am inceput sa iau mai degraba L decat XS si S. Insa as fi vrut sa am talia marcata pentru ca in rest nu sunt vreo silfida, daca era putin mai lung il puteam baga in fusta.

      Cand am vazut intaia oara asemenea ruj la beauty bloggers ma gandeam ca arata exagerat si nu intelegeam cum sa iesi asa intr-o zi obisnuita. Iar acum am devenit fana. :) In general si in moda si in makeup si par am ajuns treptat sa fac si port tot ce ziceam ca nu voi face si nu voi purta.

      Ștergere
  2. Ai reusit sa recreezi stilul Ulyanei intocmai. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur daca mi-a iesit macar o apropiere. Fara sa aiba habar de moda dar pasionat de filme si carti fotograful meu de ocazie mi-a zis ca arat ca din povestile rusesti. Zic eu ca ma prinde stilul, am oscilat si am fortat nota de multe ori si asa ma simt cel mai bine. Chiar azi am fost sa platesc ceva facturi si am abordat o tinuta asemanatoare fara sa-mi mai pese ca se intorceau priviri. Imi traiesc basmul. :)

      Ștergere
  3. Cand te simti bine nici nu mai conteaza cate priviri atragi, timida din mine ba chiar are puterea de a privi in ochi si de a zambi strainilor. Iar tu arati grozav, machiajul are caldura, cred ca e tinuta mea preferata.
    te pup

    RăspundețiȘtergere