Translate

luni, 24 noiembrie 2014

Blue lagoon


Daca obisnuiti sa urmariti alegerile mele vestimentare, stiti deja ca insist in a purta materiale vaporoase chiar si atunci cand motivatia ansamblului exclude confortul termic. De regula imi permit astfel de excese ajutata de layering, insa astazi am preferat sa dezbrac vesta de blana si sa o donez prietenei congelate pe care am obligat-o sa imortalizeze capriciul abordarii chiffon-ului la inceput de iarna. Generozitate, spirit civic? In fapt doar un gest firesc caci volumul extrem al piesei sus-mentionate nu permitea etalarea desavarsita a straturilor anterioare. :)
Intr-o seara ma "plimbam" ca de obicei pe Kurtmann - nu stiu ce faceti voi cand nu aveti somn dar eu abuzez de bookmarks si fac liste - si am descoperit o bluza din voal intr-o nuanta efervescenta si solara, perfecta pentru a-mi dinamiza starea de spirit si a condimenta o tinuta. Am remarcat ca este despicata pe laterale si m-am gandit un pic cum s-ar adapta inserarii in fuste si pantaloni, nefiind subtire jos nu imi permit sa nu imi accentuez torsul sau macar talia. Am hotarat sa mizez pe instinct si sa cumpar o marime mai mare, M, incat sa o mai pot inchide pe parti daca s-ar impune. Pana la urma am pastrat-o in forma initiala, talia inalta a permis evitarea expunerii detaliului inedit. 
Este superba si ca atare, supradimensionata si crapata - daca va permiteti sa nu marcati talia, insa. Am fost asa entuziasmata incat mi-am comandat-o si in nuanta promotte purple, de altfel singura disponibila in acest moment. 
Combinatia incercata azi a implicat o fusta pe care mi-am confectionat-o dintr-o bluza thrifted, un cardigan asimetric mai vechi, cizme over knee si un clutch intr-o culoare puternica. Recunosc ca ma nemultumeste asortarea exagerata, eram probabil cu gandul la o mare felie de cheesecake si nu am realizat ca port un sablon. Promit sa ma revansez curand cu un outfit mai putin fortat in ce priveste nuantele alaturate.
Bluza mea verde turcoaz o gasiti aici.
   

















15 comentarii:

  1. de ce zici ca nu ar merge asortarea asta? imi place, eu sunt mai old school si inca nu port multe culori si imi place sa asortez pantofii cu poseta
    bluzita e foarte frumoasa, am crezut ca e facuta ca de obicei
    astept sa o vad si pe cea mova
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! :* Pe mine nu ma mai incanta potrivirile acestea cuminti, previzibile, trebuia sa mai incerc si alte combinatii insa in oglinda nu m-a deranjat. Abia dupa poze am simtit ca nu e chiar ce trebuie si ca as fi putut concepe ceva mai expresiv si aparte.

      Ștergere
  2. Pe mine ma ia cu tremurici cand te vad imbracata asa subtirel. In ultima vreme sunt babuta si nu pot sa pun aspectul inaintea comfortului termic, desi as vrea uneori. :))) Combinatia coloristica mie mi se pare foarte ok. Stiu ce zici tu, ca e cam safe, dar uneori safe is good!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am pus vesta inapoi dupa ce am terminat cu pozele si ne-am vazut de cheesecake. Nu neaparat ca imi era frig ci pentru ca aveam un pic de mers de la masina si sigur s-ar fi uitat siderati trecatorii, viata lor ar fi cu mult mai buna daca m-as imbraca eu "normal". :)

      Exact acesta e cuvantul, safe, cam matematic ansamblul. Puteam da dovada de mai multa creativitate, chiar vreau sa mai experimentez cu bluza aceasta pentru ca nu am pus-o in valoare suficient. Vreau sa imi fac la croitoreasa si alte culori, prea am numai modelul acela cu esarfa si maneci 3/4 cu mansete.

      Ștergere
  3. Bluza chiar e finuta imi place si modelul si culoarea. Nu stiu daca as indrazni sa ma imbrac asa cand e frig dar apreciez ca esti mereu aranjata si ca potrivesti asa frumos hainele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! Si eu am zile cand simt exacerbat temperatura si imi pun multe straturi chiar fiind in casa, dar de cele mai multe ori ma simt bine si cu haine mai subtiri cat timp nu trebuie sa merg pe jos considerabil. Cum spuneam, am avut deasupra si o vesta de blana, voluminoasa si foarte calduroasa.
      Sper sa iti placa si tinuta pe care o voi concepe pentru topul purple.

      Ștergere
  4. Mi s-a intamplat de multe ori sa vad o diferenta intre imaginea din oglinda si cea din poze. Probabil tine de lumina+unghiuri. Imi plac culorile tnutei tale, don't leg go of the warm season yet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos!
      Cand imi cumpar ceva imi fac poze in cabina si analizez un pic imaginea, nu stiu cum sa explic insa chiar mi s-a intamplat de nenumarate ori sa fiu entuziasmata de o tinuta si sa am o surpriza neplacuta cand o vedeam pe camera. La cea de mai sus nici volumul nu imi place, cred ca bluza arata mai bine daca fusta era fie mulata, fie foarte bogata.Asa cum le-am pus eu au fix acelasi volum, par patrata. :)

      Inca nu trec la haine groase, nu sunt vreo silfida care sa arate perfect cu multe straturi consistente. Nu ma incanta puloverele bogate si supradimensionate decat in ograda vecinului, eu parca sunt Mos Craciun. Si imi pare rau sa tin degeaba in dulap atatea piese colorate si vaporoase, macar cand merg cu masina pot sa ma bucur de ele.

      Ștergere
  5. Chiar frumoasa bluza ai avut noroc... nu mai e pe verde. :(( Parca nu mi-as lua mov inchis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este asa inchisa ca in imagine, mai degraba un ciclam decat mov. Eu intentionez sa o port in color block, am o fusta verde pastel si inca nu gasisem cu ce sa o asociez.

      Ștergere
  6. Si eu ma plimb pe kurtmann seara, ma relaxeaza, imi place ca reinnoiesc mereu stocul, iar preturile sunt acceptabile. Imi place outfitul tau, nu mi se pare ca te-ai asortat exagerat, avand in vedere ca eu merg de obicei pe cel mult doua culori... As vrea sa nu mai imi impun limite atunci cand imi aleg tinutele, dar ca de obicei merg pe gri, bej, negru... uneori verde. Daca deschizi dressingul meu, vezi un maaaaare negru... Lucrez la capitolul acesta, chiar mi-am comandat o fusta roz, deocamdata e pe umeras, dar tare ma tem ca o asteapta o camasa neagra...Te admir pentru tinutele indraznete-ma refer la usurinta cu care combini culorile. Esti o frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos pentru aprecieri! Ceea ce imi povestesti ma descria perfect pana acum cativa ani - nu doar ca ma imbracam lipsit de feminitate, vesnic in tricou, pantaloni largi si adidasi, dar nu ieseam din maron si negru. Hainele nu reprezentau nimic altceva decat o necesitate careia nu trebuia sa i se acorde atentie, purtam ce era curat si calcat si cam atat.
      Am o personalitate destul de colorata si in multe momente mi-o temperez, nu ma pot manifesta mereu asa cum simt. Pot in schimb sa mi-o exprim prin texturi si culori si in acelasi timp sa ma incarc pozitiv. Depresia ce ma afecteaza in sezonul rece este exacerbata si de faptul ca e totul trist in jur, inclusiv hainele celor din jur. Nu vad lumina, culoare, entuziasm.
      Ai putea macar atunci cand iesi in oras sa experimentezi mai mult, pe strada e mai greu sa faci pace cu privirile piezise insa timpul alocat relaxarii sau distractiei merita sa fie mai condimentat. Cu rozul am si eu o problema, nu prea stiu cum sa il port. Cu negru mi se pare prea cuminte si previzibil, cu o alta culoare puternica parca atrag prea multa atentie. Probabil m-as simti safe cu o camasa dark denim.

      Ștergere
    2. Mersi mult, o sa incerc combinatia, te pup!

      Ștergere
  7. Nice outfit, I love your use of colours too.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you so much for your nice words. Blending colours and accessories spices up my grey, cold days. It helps me express exuberance and energy.

      Ștergere