Translate

miercuri, 21 ianuarie 2015

The Girl in the White Suit


O postare cu putine imagini fiindca n-am gasit alt moment mai bun sa ma joc cu setarile manuale ale camerei decat vremea mohorata cu ale sale particularitati pe care inca nu le pot stabili si corecta. Data viitoare in lipsa luminii potrivite ma rezum la auto, in speranta ca astfel se va distinge ceva din "costumul" meu alb. ISO, diafragma, timp de expunere, balans de alb, efect bokeh - inamicii mei ferventi si nemilosi. Nu regret insa ca am ales bridge ci doar ca nu sunt mai disciplinata in ce priveste studiul si nu sunt capabila sa obtin ce poate da mai bun in orice lumina.


Fusta ati mai vazut-o in aceasta postare. Este adevarat ca nu te poti aseza pe banci fara certitudinea ca iarasi o vei spala si calca si timpul de lucru depinde de cat de curate erau incaltarile celor si si-au odihnit piciorusele fix unde nu ar trebui sa se gaseasca. Insa merita efortul, imi place sa o port si ma incanta mai ales posibilitatea de a o putea asocia cu infinite nuante si printuri si incaltari variate. De aceasta data am purtat-o cu o camasa Etro gasita intr-un magazin sh, ajustata la croitoreasa pentru ca era marimea 40. Din pacate nu mai avea decat doi nasturi iar eu nu am reusit sa ii gasesc unii asemanatori, am improvizat cu ce am avut in casa atunci.           






Blazer : vintage

Fusta : Zara, Kurtmann

Camasa: Etro, thrifted

Cizme: Tally Weijl, Kurtmann

Geanta : vintage













16 comentarii:

  1. Draga mea nu trebuie sa te scuzi pentru nimic. Lumea are senzatia ca blogerita trebuie sa fie o wonder woman sa le faca pe toate fara cusur. Sa fie si fotomodel si fotograf si sa imbine frumos hainele. Iti poti da seama de o tinuta si fara poze perfecte. Tu fa-ti treaba si nu te mai stresa pentru nimicuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru mesaj si incurajare. Adevarul este ca sunt destule bloggerite care fac totul perfect sau pe aproape. Au camere foto performante ce se descurca bine si pe auto in mainile unui amator, sunt naturale, au idei cand pozeaza. Eu nu pot fi asa, tot timpul sunt crispata si abuzez de aceleasi cateva pozitii. Si nici la setari nu ma picep, sa optimizez conditiile. Dar partea asta o pot imbunatati pe parcurs, citind cat mai mult in domeniu.

      Ștergere
  2. Ramo, arati minunat. Imi place foarte mult cum iti vine fusta, pur si simplu un must-have in garderoba oricarei femeie. Am revenit si te astept pe la mine!:) Raluca

    http://theseedsoflove.blogspot.de/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu, sa ma scuzi te rog pentru tacerea ultimelor zile. Stii ca am avut o perioada mai aiurea si am incercat sa imi ocup timpul cu croitorie si citit pentru a ma gandi mai putin la probleme si nemultumiri.

      Revenind la subiect, iti multumesc si complimentul tau inseamna mult. Ma bucur ca esti aici si sper sa nu mai simti nevoia sa parasesti blogosfera pe partea activa. :) te pup si te imbratisez, spor la postari

      Ștergere
  3. E foarte draguta tinuta, imi place mult! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, Dorina. Trebuie sa incerc curand si un contrast alb-burgundy. :*

      Ștergere
  4. Foarte foarte frumoasa tinuta! Eu fug de alb ca dracul de tamaie pentru ca reusesc fara exceptie sa pun ceva pe mine. De fiecare data!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Diana. Eu sunt obsedata sa nu stric hainele asa ca am mare grija la pete, nu ma pot lupta insa si cu fondul de ten asa ca imi mai face pagube temporare. Recunosc ca la alb este purtatul si spalatul, merita efortul insa. :) Imi amintesc ca intr-o vara la mare am pus ciocolata dintr-o clatita pe mine, am tarat toata gasca inapoi la gazda sa spal fusta imediat sa nu ramana patata. Iti dai seama ce injuraturi mi-am luat.

      Ștergere
  5. Te prinde albul! O tinuta pe gustul meu, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Noul meu rosu, observ ca sunt o furnica strangatoare si colectia de piese albe creste. Doar fondul de ten mai intuneca fericirea, spal totul la mana si mai mare dragul sa frec petele de pe gulere. Nu inteleg cum naiba se murdaresc de machiaj la spate.

      Ștergere
  6. Esti foarte curajoasa cu tinuta aia alba pe strazi, eu as purta-o numai daca stiu ca merg undeva foarte curat si nu fac prea multi pasi pe afara :)) Cat despre poze, iti zic din experienta mea, nu sunt fotograf de meserie, dar imi place sa butonesc aparatul meu de zici ca imi da bomboane :)) Timpul de expunere te intereseaza mai putin, atata timp cat nu folosesti trepied o viteza de 1/40 sau mai mica ar trebui sa iti dea poze nemiscate. Eu ma mai risc si cu 1/15, dar aia e limita. Diafragma tine-o cat mai deschisa posibil, deci un f2.8, f3.5 ar trebui sa iti dea suficienta lumina in zile mohorate. Balansul de alb poti sa il tii pe auto, eu rareori setez din aparat, mi se pare ca e aparatul mai destept ca mine :)) ISO incearca sa il tii cat mai mic, sa nu treci de 800 pentru ca o sa ai zgomot in poze (e piticul meu cel mai mare, detest zgomotul). In cel mai rau caz, poti sa apelezi la blit si in timpul zilei. Stiu ca suna ciudat, dar umple toate umbrele si iti da voie sa folosesti ISO mic, timpi de expunere mici si diafragma inchisa la un f8, ca sa ai totul in focus, si n-ar trebui sa iti faca fundalul sa para sters sau intunecat daca e suficienta lumina afara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curajul meu prinde contur tot mai mult, mai ales daca nu sunt singura pe strada. Stiu ca atunci e putin probabil sa fiu abordata cu replici ironice. :) Iar cromatic chiar nu mai am rezerve, o sa vezi curand cum am purtat niste wide-legged albi tangenti cu solul cam ud. Nu m-am putut abtine desi am frecat apoi la ei pana mi-a albit parul.

      M-ai bagat in ceata...ISO il tin mic, maxim 100, imi zisese cineva ca scade calitatea pozei pe masura ce il cresc. Si diafragma o tineam tot cat mai mica, mi se sugerase ca astfel nu e atat de evident fundalul dar nici vorba. As vrea sa pot face blur, nu mereu am cadru placut pentru poze si ce sa mai vezi nu stiu ce fusta cand langa ea apare un gard peticit. Timpul de expunere nu conteaza? Mi-a scos niste poze foarte albe si fundalul perfect clar si credeam ca nu a asteptat suficient sa focuseze. Blitzul e prost, am incercat si iese ciudat chipul si culorile reci si mai palide. Camera este Canon SX510, ar trebui sa poata ceva mai mult decat o sapuniera si asta indicau review-urile. Dar eu sunt depasita. :) Multumesc mult pentru sfaturi si ma poti corecta cand vezi poze ce puteau fi mai bune.

      Ștergere
  7. In ce tara fara gheata si zapada faceti voi pozele astea? :)))

    Superb costumul, btw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tara sacrificiului, pe altarul vanitatii. :)) Adevarul este ca prinsesem o zi insorita insa dupa jumatate de ora petrecuta in Botanica vremea s-a schimbat si incepuse sa ploua. Dar recunosc ca am zile cand sfidez temperatura si ce ma inconjoara, am mai aparut eu pe aici cu chiffon in miez de iarna.

      Multumesc, sacoul avea de fapt pantaloni dar erau cam uzati si cam stramti. Doua perechi, culmea, n-am mai gasit niciodata la sh un costum cu o piesa dublata.

      Ștergere
  8. Vai ce tinuta ratasem, e superba!!! Imi place la nebunie <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Fede. Aveam camasa de vreo 3 ani si nu am avut ocazia sa o port, nu prea stiam cum s-o valorific iar costumul alb mi s-a parut prilejul potrivit.
      :*

      Ștergere