Translate

duminică, 18 ianuarie 2015

Close your eyes and fill the skies with mockingbirds and cotton candy...



Ador imprimeurile florale si ma bucur nespus de rarele ocazii cand pot achizitiona astfel de materiale. Cele cateva mercerii locale nu exceleaza pe segmentul mentionat, cu atat mai putin in sezonul rece. Sunt fabrici in Timisoara, cu preturi foarte bune, insa comunicarea cu reprezentantul uneia dintre ele nu s-a finalizat asa cum mi-as fi dorit si mostrele primite nu m-au ajutat sa imi dau seama de model. Am renuntat sa mai cumpar voalul vizat, 7 m reprezentau totusi o suma deloc neglijabila. O vreme m-am gandit sa merg personal la magazinul lor dar cei aproape 400 km cu trenul, iarna, m-au descurajat. Cel putin momentan.


Am inceput sa caut alte magazine virtuale si le urmaream constant stocurile pe Facebook. Mi-a atras atentia Materiale textile by Adorable, mai ales pentru printurile disponibile la materialul numit scafandru (scuba). Comanda minima este de 100 lei si puteti face plata in cont pentru a beneficia de costul de transport cel mai mic, prin Posta. Nu am stiut despre aceasta limita si am insistat sa am 3 m din imprimeul cu trandafiri roz pe fond alb, pe care il veti vedea in fotografii. Pretul (pentru minim 3 m) era 14 lei/m. Carmen a fost foarte draguta si a acceptat sa imi trimita pachetul desi nu respectasem regula si iata-ma fericita proprietara a celui mai frumos "buchet". Atentie, este elastic si grosut - nu veti putea face, de exemplu, o fusta cloche bogata caci ar avea prea mult volum. Este mai potrivit rochiilor si fustelor mulate. Cunosteam insa acest aspect inainte de a plasa comanda. 


Aseara ma tot gandeam ce sa port astazi - aveam ocazia sa imortalizez tinuta pentru blog - si oricat am probat nu am reusit sa gasesc o combinatie aparte. Mai aveam doua ore pana la miezul noptii (nu sunt habotnica dar respect sarbatorile) si am decis ca este suficient timp pentru a-mi croi si coase manual o fusta maxi lejera. Am folosit jumatate din cupon, mai mult deja nu mai permitea elastic sus caci s-ar fi fronsat inestetic. Restul va fi transformat in fusta pencil si bluza cu spatele gol. Dupa ce am terminat si m-am urcat frumos pe cele mai inalte tocuri am constatat ca este prea lunga. Decat sa o scurtez, am probat-o ca rochie si mi-a placut efectul. O voi pastra asa si atunci cand am nevoie de ea ca fusta ii prind superficial surplusul pe interior. Incerc sa le lucrez incat sa ma pot bucura de o piesa in mai multe moduri.


Zilele trecute bantuiam printr-o piata si am observat in vitrina unui sh o gentuta stil postas. I-am platit fetei 5 lei si am plecat cu ea acasa. I-am descusut atat bareta foarte lunga cat si "manerul" aplicat deasupra si i-am atasat un lant. Momentan unul nepotrivit. Are patina vintage dar eu am nevoie de unul asemanator sistemului de inchidere, nu argintiu ci auriu inchis. De indata ce pot ajunge la mercerie rezolv si acest detaliu, costa relativ putin lantul la metru.
Imi place mult rezultatul, nu am foarte multe genti mici si le-am tot rotit intre ele. Acum pot etala una "noua". :) Nu cunosc brandul caci eticheta este prea uzata, era lizibil doar made in Italy. 




Rochie : lucrata manual

Cardigan : Pringle of Scotland, thrifted

Pantofi : Poema (din pacate nu am facut focus, sunt coral rose)

Geanta : vintage, thrifted 

 Coliere : Trezora    



















17 comentarii:

  1. Cat de super e materialul rochitei! Arunc acum o privire pe site, m-ai facut curioasa! <3
    Si geanta e foarte frumoasa, esti o norocoasa ca gasesti mereu lucruri superbe la SH! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Complimentezi obiectul adoratiei mele curente asadar nu pot decat sa iti multumesc si sa ma simt flatata. :D Mereu a trebuit sa ma multumesc cu materiale obtinute din piese sh XXL, nu imi amintesc sa fi gasit vreodata in magazinele noastre cu metraje imprimeuri florale frumoase. Pe Materiale textile by Adorable au foarte multe printuri si texturi, sub pretul obisnuit. Am vazut un brocard alb superb, mi-ar placea o fusta pencil. Am luat-o razna cu alb, eu care daca era rosu nici nu intorceam privirea. :)
      Am mai vazut si materiale despre care nici nu gandeam ca pot fi cumparate la metru, de ex tricotaje cu impletituri. Inca nu m-am lamurit cum nu se desira si cum l-ai putea face pulover.
      :*

      Ștergere
  2. foarte foarte frumoasa rochia! bravo Ramona, ai talent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult. Adevarul este ca modelul rochiei nu are nimic pretentios, am putut s-o cos manual si destul de repede. Bluza si fusta pencil vor fi lucrate de croitoreasa, bluze chiar nu pot realiza fara tehnica si masina de cusut iar fusta fiind mulata are nevoie de cusaturi rezistente.

      Ștergere
  3. Creativa, ca de obicei! Felicitari, esti feminina si stilul acesta de rochii/ fuste este atat de al tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Cine ar crede ca pana am terminat facultatea nu avusesem niciodata fuste si rochii? Si acum turbez in zilele cand activitatea intentionata ma obliga sa port pantaloni. Sunt voluntar la Centrul de Educare Canina Craiova si imi amintesc ca primele dati toata lumea se uita ciudat la mine pentru ca refuzam sa vin in echipament potrivit. Aveam incaltari fara toc dar veneam in fusta. Evident ca am fost etichetata instant drept "pitzi cu figuri", oamenii veneau in ce aveau mai rau ca sa nu strice hainele si sa se miste usor. Pe urma m-am adaptat, am vazut ca e greu in fusta prin subsoluri insalubre sau ghemuita dupa copaci. :)

      Nu doar ca asa ma simt bine, dar e si mai usor sa maresti garderoba. Orice bucata de material poate deveni macar o fusta mini, camasile second marime mare pot fi transformate in rochie sau fusta pencil. Pe cand pantalonii pun probleme la conformatie si nu-i poti avea decat cumparand din magazin. Wide-legged gasesti doar pe la Zara si Mango de obicei, ultima varianta insemnand cca 300-400 lei/pereche.

      Ștergere
  4. Ce tinuta superba! Materialul a fost cu adevarat o comoara, la fel si gentuta. Esti plina de idei minunate si ai un talent aparte la a scoate in evidenta piese care par plictisitaore luate separat.

    Diamond. Scissors. Fabric.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase, Bianca. Incerc sa am haine si accesorii aparte fara sa investesc mult si imi place sa surprind dand lucrurilor o alta forma sau destinatie. Partea cu "plictisitoare" imi va face probleme daca vreodata pun in practica visul de a avea un magazin online cu piese facute de mine/croitoreasa mea. Fiindca uneori ma atrag haine simple si nesarate pe care le vad deja stilizate intr-un anume mod. Se intampla des ca prietenele mele sa zica "ce e cu haina x n-are nicio forma" - mai ales cand vine vorba de rochii sac. Si pui o curelusa, un cardigan, coliere, arata altfel. Dar nu stiu cate ar mai cumpara "sacul" daca l-ar vedea separat. :)
      te pup

      Ștergere
  5. Superba rochia, iti vine minunat, tu esti adorabila si talentata, felicitari! <3 Pupici



    http://madalinaelenao.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Mady. Sper sa fac impresie buna in continuare. :) te pup

      Ștergere
  6. foarte frumoasa rochita, deja simt ca e primavara :D

    www.simofever.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc. Am avut cateva zile calde si astfel am putut nu doar sa ies 10 minute la poze ci si sa ma plimb prin Gradina Botanica fara sa simt disconfort termic. Culorile si imprimeurile imi dau o stare de bine si ma completeaza, nu ma simt eu cand port cea mai groasa geaca si doua pulovere.

      Ștergere
  7. rochia este superba, poti te rog face un tutorial pentru ea ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Voi incerca sa fac poze data viitoare dar video chiar nu m-as pricepe. Nu am facut niciodata, probabil ar implica si un trepied.
      Rochia este foarte simpla, un sac practic. M-a ajutat tata un pic, a tinut de material sa pot taia drept. Fiind dintr-o bucata are o singura taietura deci doar am cusut-o pe spate, apoi am "insailat" tivul jos cu bolduri. Indoi de doua ori si prinzi boldurile sa ramana egal si cosi (cu pasi mici pe fata). Sus am indoit doar o data facand un fel de tiv cam de cm latime, sa fie gol pe interior ca sa pot introduce elasticul. Am lasat un mic orificiu la spate si am bagat elasticul cu un ac de sguranta. In talie am un snur alb nedetectabil pentru ca partea de sus cade lejera si il acopera. Nu am avut curelusa alba iar maro imi sarea in ochi, parca reteza de la jumatate.

      Ștergere
    2. * tiv de 3 cm sus, am vrut sa scriu

      Ștergere
  8. Vai ce mi place puloverul ❤️❤️❤️❤️❤️😍

    RăspundețiȘtergere