Translate

miercuri, 9 februarie 2011

New hair colour & goodies. WARNING: may contain lots of pics! Pitzi pics. :)

De curand mi-am schimbat culoarea parului, trecand de la brunet la un saten deschis aluna ce imita nuanta mea naturala. Principalul motiv a fost hotararea de a nu ma mai vopsi deloc, brunetul (de fapt un saten inchis) fiind foarte greu de intretinut cand radacinile sunt deschide. Nu am un par rezistent si desi nu il agresam mai mereu aveam varfuri despicate si se "ponosea", indiferent cat de rar puneam vopsea. Mi-l doresc foarte lung, cam cu o palma mai lung decat acum, si prefer sa ma axez pe ingrijire ca sa imi ating scopul decat sa imi mai bat capul cu "pictatul" lui. Ma temeam ca purtand o nuanta mai deschisa nu ma va mai contura suficient, eu foloseam brunetul si ca pe un slimer pentru obraji - sunt obsedata de chipurile "supte", cu pometi ososi- dar sunt foarte fericita ca am facut schimbarea. Mi se pare ca imi indulceste trasaturile si deja la 27 ani chiar incepi sa iti doresti sa arati mai tanara. Sufar de complexul Lolita, recunosc, ma ingrozeste trecerea timpului si aplic mereu comparatii cu toate fetele din jurul meu ce detin cativa ani in minus.
Asadar, am sa postez poze cu noua culoare, in diverse tipuri de lumina. O sa ajunga si mai deschisa dupa ce se curata si suvitele nelucrate si ramase brunete, oricum s-au pierdut printre celelalte si nu mai deranjeaza optic diferenta. Radacinile nu le-am vopsit si se poate observa ca sunt relativ identice cu lungimea, scop atins.






Cred ca ati remarcat ca nu zambesc niciodata in fotografii, din cauza danturii ce comporta o anomalie mai rar intalnita. Copil fiind, dupa caderea dintilor de lapte nu mi-a mai dat niciodata caninul din dreapta sus. radiografii peste radiografii, cativa medici, acceasi opinie : nici nu va mai da, nu exista mugur. Prin urmare, dintii de pe arcada de sus s-au deplasat pentru a acoperi si locul acestuia si s-a ajuns ca linia dintre incisivii frontali sa nu mai cada pe mijlocul buzei de sus cum e normal, ci la jumatatea incisivului din stanga. Evident, deplasandu-se s-au si aplecat putin. Arata ciudat, imi displace foarte tare si am ajuns sa nu pot zambi. Nici macar nu stiu, observ cand incerc de dragul pozelor ca e un zambet fortat si crispat. Eu ii spun retardat pentru ca mi se pare ca arat a tampitica. Am incercat sa stau in semi-profil, nu prea aveam curaj sa iau exact din fata...dar cred ca am scapat si vreo 2 frontale. De ce acum? Pentru ca peste 2 zile ajung la orto+chirurgie buco-maxilo-faciala. Motivul? O pleiada de medici incompetenti care nu a putut sesiza prezenta caninului inclus in gingie. Acum vreo 4 ani in sfarsit cineva si-a dat seama ce se intampla, dar nu m-a trimis la orto ci mi-a recomandat sa il extrag ca sa nu imi apese pe ceilalti sa mi-i strambe. Nu are rost sa mai povestesc cate alte mizerii am suferit din cauza ilustrului medic in cauza, mi-a lucrat absolut totul prost si m-am trezit dupa atata timp chinuit pe scaunul ala (fiecare plomba a fost pusa pe viu, plangand de durere, facandu-ma sa merg cu groaza la toate sedintele). Ce m-a prejudiciat cel mai tare e faptul ca nu mi-a spus nicio secunda ca cel ce ocupa acum locul caninului e un premolar de lapte si ca ar fi crima sa extrag caninul si sa patrez acel premolar care nu va rezista prea mult, cand as putea sa extrag premolarul si ajutata de un aparat sa cobor caninul normal pe arcada. Am avut noroc si am ajuns la cine trebuie, din fericire azi am un dentist minunat in care am deplina incredere si pe la care nu stiu daca am varsat o lacrima. :) Dar...nu ma asteapta o perioada usoara, si probabil multe luni nu am sa mai pot zambi deloc din cauza extractiilor si a aparatului din care va urca un lantisor pe caninul dezvaluit chirurgical ca sa poarte bracket. In fine...suna ciudat si se simte si mai ciudat, probabil vineri voi fi lesinata de frica, durerea fizica e cosmarul meu. Dupa cateva luni, cand caninul va cobori, voi putea incepe partea estetica. Dintii frontali, teoretic 4 din ei, vor suporta coroane de portelan pentru a rearanja pe cat posibil. Fatetele nu ma ajuta, iar eu am nevoie sa ii "mut" cam jumatate de cm. Mult timp si multi bani, nu mai zic ca-mi trebuie supradoza de rabdare.
Iata motivul pentru care azi, in toane bune fiind, mi-am facut curaj sa arat "minunile". Sper ca intr-o zi sa am acel zambet perfect si sa fiu atat de mandra si fericita incat sa ajung sa saturez de atata hlizit la camera. :)



Well, trebuia sa postez un OOTD....fotograful meu iscusit, tata, a zbughit-o de acasa taman cand ma impopotonam eu mai cu spor. M-am cam desumflat cand am inteles ca trebuie sa ma bazez pe mama, ultima data m-as scos fara jumatate din cap. Dar ce puteam sa fac? I-am explicat frumos cum e cu AF ala, ce buton sa apese, bla, bla....in 5 minute deja imi crapa buza de disperare. Nu poate. Nu stie. O planeta intreaga stie sa apese un buton, mama nu. :) Acum rad, atunci mi se zburlise parul si-mi dadusera lacrimile de ciuda ca ma impopotonasem atat si efectiv nu aveam cum sa fac poze. M-a scos fara picioare, pe urma n-a mai putut deloc sa apese cand si cum trebuie. Am abandonat operatiunea si mi-am tras singura cateva cadre, intr-un stil inconfundabil. Dubios. Comic. Pitzi-like. Cam cum isi poate poza cineva singur pantalonii scurti si cizmele nou achizitionate. Sper sa intelegeti ceva din toata straduinta mea. :D

Iata si isprava zilei :


























91 de comentarii:

  1. Vezi ca ai scris gresit. Se numesc pretty pics nu pitzi pics:))Te prinde noua culoare de par, te prind zambetele si veselia, chiar si strambaturile!!Stii tu ce am discutat si pe blog la mine!!
    Sa porti sanatoasa si iubita ce ti-ai luat:D:DPretty:X:X

    RăspundețiȘtergere
  2. iti sta foarte bine..ar trebui sa zambesti pentru ca esti muuult mai frumoasa cand razi decat cand stai serioasa :P imi place foarte mult si nuanta si onduleurile din par...:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ramona dar sa stii ca ai picioarele frumoase, stiu ca te-ai plans de ele cum ca ar fi prea groase..
    Noile achizitii, sa le porti cu placere, imi plac si mie ! te pup !

    RăspundețiȘtergere
  4. yey..te inveseleste culoarea mai deschisa de la par..
    imi plac mult pantalonasii tai de piele:X...iti sta foarte bine..:X

    RăspundețiȘtergere
  5. E inutil sa-ti spun ca eu chiar nu observ acest defect de care vb.,dar stiu ca fiecare avem micii noi monstri asa ca nu te contrazic.Cat despre culoarea parului..este superba!!!chiar azi am vazut-o pe Angelina In "Turistul" si poarta fix aceeasi nuanta cu a ta..este superba femeia aia in film,m-am reindragostit de ea :D
    Ma bucur nespus de mult ca ai luat o decizie atat de inteleapta sa nu te mai vopsesti...si eu am luat-o in urma cu aproape 3 ani si pot spune ca acum chiar ma multumeste cul. parului meu...nu am un fir des si incerc sa-l mai pastrez cativa ani caci dupa o varsta voi fi nevoita sa-l vopsesc iar.
    Neaparat sa-mi spui de unde ti-ai luat pantalonii..dak ai sti de cand caut ceva asemanator :))) sunt ft. frumosi..si cizmele!!!Toata tinuta ti se potriveste de minunte :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ai optiunea de setare a aparatului la cateva secunde/minute?Eu am foarte multe poze facute asa si aproape ca nimeni nu-si dadea seama:))ies f bine.
    Cat despre dinti...pfuu de 3 saptamani am inceput sa merg la dentist,detartraj,extractie maseluta stricata,plombe la doi dinti din fata :) o nebunie totala:d aproape la fiecare sedinta anestezie!clar!altfel nu pot,nu suport plus ca-mi sangereaza gingiile ceva de speriat:(
    Succes la toate operatiunile pe care le vei face in privinta dintilor!
    Btw nice outfit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa-ti fie de bine!! Imi place culoarea, iti indulceste trasaturile, si iti sta superb cu parul ondulat! :D Imi place si outfitul, pantalonasii sunt to die for!

    pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. E superba noua culoare "din" par...iti indulceste parca mai mult trasaturile frumoase: ochii, sprancenele(-care btw imi plac tare mult pt ca sunt mai "groase" , ori eu mor dupa sprancenele mai grosute, a nu se intelege "boscheti")....zambetul...un lucru e cert..TREBUIE SA ZAMBESTI MAI MULT..IN POZE :d..

    RăspundețiȘtergere
  9. o culoare splendida!! iti sta mult mai bine ca acel negru corb de dinainte!! si cizmulitele dragute si pantalonasii :)

    ce operatie e? ca nu am inteles din post.
    sa nu-ti fie frica durere. eu am facut acum 2 ani un implant de canin. avusesem unul de lapte, mi-a cazut si nu aveam canin (o raritate cica) asa ca mi-am facut implant ca sa nu port aparat :D
    sa stii ca m-a anesteziat si nu m-a durut deloc, tin minte ca mi-a perforat maxilarul, mi se zgaltaia toata fata si nu m-a durut deloc!! deci sa nu-ti faci probleme.

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. daca nu ne-ai fi scris despre problema cu dantura nu as fi observat-e genul ala de defect care trece neobservat(cum ar fi trecut si celulita mea minima daca nu i-as fi spus prietenului:"vezi ce celulita aaam?:(("-i-am spulberat visul:))).
    imi place mult nuanta parului si mai ales onduleurile!iar pantalonii nu arata deloc vulgar:P

    RăspundețiȘtergere
  11. stai ca citii, avem o problema asemanatoare :)))
    din cauza dintilor de lapte in locul carora nu am nimic (mai am unul) am o inocluzie, am si eu dantura depalasat :))))
    si da, nu rad in poze ca in cele mai multe se vede

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna!Am organizat un giveaway aici http://cosminam.blogspot.com/2011/02/giveaway-by-mewhybecause-asta-mic-tre.html poate vrei sa participi!daca o vei face iti urez succes de pe acum! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Daaaa, a meritat "asteptarea"! :D Foarte frumoasa culoarea parului, si pe mine ma bate gandul sa ma vopsesc aceeasi culoare de cateva luni. Numai ca pe negrul meu nu stiu dak o sa se prinda ceva.:( Super tot outfit-ul, in special cizmulitele (care au meritat pe deplin tot efortul) si pantalonasii din piele. Sa le porti sanatoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Deena, multumesc mult, si pentru complimente dar mai ales pentru acel "te inteleg" in loc "fetitooooo, oamenii au probleme grave, nu pitici pe creier ca tine" :)
    Ma bucur ca toata lumea apreciaza schimbarea nuantei parului, acum si eu sunt foarte fericita cu ea si sper sa nu ma mai impinga michiduta sa o schimb peste 2-3 ani cum am mai facut. Ma gandesc ca totusi nu fac de 2 ani aceeasi greseala...doar am vazut ca tot aici vreau sa ma intorc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Yoana, sa stii ca am deschis cu o strangere de inima comentariile...ma asteptam sa gasesc vreo "sageata" anonima sa ma usture in suflet. Sunt foarte complexata de dantura, am prietene cu zambete perfecte si foarte albe nativ, cand sunt in preajma lor sincer nici nu imi vine sa zambesc si ma controlez chiar si cann se povesteste ceva amuzant.
    E super ca voi nu vedeti problema asa evidenta si grava ca mine, dar o sa fac tot ce mi-e la indemana financiar si tehnic pentru a aduce totul la starea normala. Nu mai vreau sa fiu timorata si din acest motiv, am si asa destule lucruri ce ma nemultumesc si bantuie. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. miha.ela, iti multumesc! Nu se vede intotdeauna urat, doar cand le tin perfect drepte si apropiate si fotografiez din fata. Acum am si cizme care echilibreaza proportiile, si apoi intotdeauna am un picior usor flexat. Cel mai rau se observa cand port ceva pana deasupra genunchiului,atunci e ca un semnul exclamarii pe osatura lata.
    Din pacate in costum de baie e un pic dubioasa diferenta dintre sus si jos, e ceva de la 34 la 38...silueta para, ce sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bondarica, ce bine ca va place noul look, asa mi-e si mai drag :)
    thx, ladies :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Ella, ba se vede....mai ales in cadrele perfect frontale. Sper ca dupa chinul cu coborarea caninului si coroane de portelan sa arate ok, din pacate mi-a precizat din start ca jumatate de cm inseamna enorm si ca sa ma bucur daca o sa castigam si numai cativa mm. Asta din pricina ca o respatiere prea dramatica nu ar mai lasa libere spatiile naturale dintre ei si as risca sa fac carii, e motivul pentru care alternativa fatetelor a picat.

    Pantalonii sunt Terranova, colectia veche aflata acum la reducere. 20 lei, dar daca ii vrei trebuie sa te grabesti. In Craiova mai erau vreo 6 perechi si numai 2 din ele S.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Miss Ellie Sugar, are timer dar pe ce sa pun aparatul? Nu am gasit niciun punct de sprijin in curte, l-am pus pe masina dar uite ca nu ma scotea decat pana la jumatatea coapsei. Si nici in camera nu am sprijin la nivelul potrivit,cel mult pana la talie ori asa nu are farmec. :) Tata e de baza, azi insa daca asteptam sa vina acasa nu mai aveam lumina si urasc sa fac cu blitz.

    De cand am schimbat dentistul si mie mi se face anestezie la orice lucrare, nimeni pana atunci nu imi facea si credeam ca e interzis sau ca face rau organismului. Acum nu mai merg cu groaza si scarba, sunt calma, optimista.
    Doar bisturiul ma sperie acum ca-i prima oara si mi-e teama si ca nu cunosc chirurgul, incerc sa nu ma gandesc decat la pasul inainte pe care il fac spre zambetul dorit.

    RăspundețiȘtergere
  20. Lauren, multumesc frumos, o sa mi-o iau in cap! Mie onduleurile imi plac fiindca pare mai bogat si dinamic, stii ca de obicei e lesinat mai ales in crestet. Din pacate pe un far fin, rar si moale nicio coafura nu rezista iar eu detest sa imi bag fixativ si nici asa nu dureaza prea mult pana se lasa. Vreau neaparat bigudiuri electrice Remington, azi m-am trezit la 7 ca sa ma spal si sa stau cu cele d eplastic pana pe la 2. Am nevoie de multe ore sa se onduleze, iar daca puneam aseara nu dormeam de senzatia de cuie in cap. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. iti sta mult mai bine cu aceasta cu culoarea, dupa mine si in ceea ce priveste dantura, cam aproximativ aceeasi problema o am si eu.doi ani nu mi-au iesit dinti din fata, doi ani am fost stirba, dar acuma ii am, asa ca no problem :)) la fel fac si eu...nu rad in poze sau in care rad le tin pentru mine :( asa ca: mai multe poze cu rasete :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Precious Deedee, si eu sunt atrasa de sprancenele groase, tocmai pentru ca le am fine si rare. Ieri insa am fost la pensat si au forma proaspata, plus ca le-a vopsit si eu azi le-am stilizat cu fard din kitul essence. Pacat ca migalesc la ele cand alte fete au super sprancene dese si arcuite nativ, le-as fi vrut un pic si mai unghiulare dar nu are de unde le ridica.

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi place zambetul tau, imi place culoarea parului si cum ti l-ai aranjat. Si vad ca ai si volumul dorit. Outfit-ul: superb :)
    "Ce frumoasă eşti în primăvară,
    Cea mai minunată-ntre femei,
    Iezii pasc năframa ta uşoară,
    Tu, cu muguri, bluza ţi-o închei."
    A. Paunescu
    Pupici!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  24. Rox, imi va extrage premolarul si apoi imediat taie gingia sa dezveleasca, caninul inclus. El nu se vede absolut deloc cu ochiul liber, dar a crescut si e in pozitie normala,drept, deci teoretic perfect pentru coborat. Va lipi un bracket pe el, iar acesta va fi prins cu un lantisor de un aparat. Am inteles ca se poate pune un aparat special numai pentru o bucata din arcada, ca sa nu port pe toata. In 3-4 luni, strangand surubul ar trebui sa coboare pe locul lui. Sper sa nu imi fie greu cu lantisorul acela, am inteles ca ma voi simti ciudat si ma voi rani la limba in prima faza.
    ceva de genul : http://www.drcrisan.ro/2010/05/tratamentul-ortodontic-al-caninului-inclus/

    RăspundețiȘtergere
  25. Ale, cand am ales pantalonii m-am si gandit ca daca mi-ar sta bine i-as purta ca alternativa la ravnita fusta mini de piele, tocmai pentru avantajul de a nu fi chiar asa "expusa". Parca oamenii nu se uita la fel de stramb la shorts ca la mini, sincer...si pot sa nu mai stau cu grija continuu ca ma asez nepotrivit. :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Cosmina, multumesc mult pentru invitatie!
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  27. Micky, sar'naaaa! :*
    Stii ca de la negru am pornit si eu...sau saten inchis, totuna ca si incaptanare.
    Fara decolorat nu reuseam, dar am povestit ce si cum, in niciun caz turnat pudra in tot capul 40-50 min sau la nesfarsit cum se mai practica de cate cele care vor sa intre brunete si sa iasa blonde in aceeasi zi. Dar daca nu faceam asta, nu aveam rabdare sa nu ma mai vopsesc pana crestea tot, ma oripila diferenta dintre radacini si lungime. E vopsit doar cam de la o plama mai jos de carare, din fericire a iesit nuanta identica.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi se pare fenomenal cum culoarea parului schimba atat de mult trasaturile fetei. Esti luminata toata, acum daca ma uit in urma imi pari palida cu negru in par.... E foarte faina culoarea!

    RăspundețiȘtergere
  29. o sa-mi permit sa te iau direct!
    tu fata draga, plina de complexe inchipuite, mama ta nu te-a batut la timp?esti inalta, slaba, fumoasa foc si ai un par minunat, dar un control la oftalmolog de ce nu faci?sunt fata, femeie (30 ani)si ma uit la pozele tale si vad cat esti de fumoasa si atragatoare si iti dau cuvantul meu ca am o orientare heterosexuala clara!
    ia fa bine tu si ia-ti inima-n dinti si viata-n piept si fa ceva, lasa orasul ala si muta-te , miscate-te de acolo, schimba norocul!
    btw, ai un par superb, am ramas cu balute la parul tau lung.poate o mai creste si al meu, candva...

    si cand vei fi dispusa sa faci ceva, te astept la Bucuresti!
    pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  30. superba culoarea parului:*:*

    si pantalonasii aceeia ii adooorr!:x

    RăspundețiȘtergere
  31. YOU!!!BEAUTIFUL GIRL!!! daca mai zici vreodata de un defect imaginar , nu mai vorbesc cu tine.esti foarte frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zambetul e frumos,parul superb,culoare e mult mai frumoasa ,decat brunet.picioare superbe!outfit super stylish!!!ce sa mai zic? eu am o gramada de defecte, picioare groase, nas mare si?te rog mult,iubita mea, nu mai spune despre tine asa.te iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  32. da, am inteles. si eu daca aveam canin as fi facut aceeasi procedura. ba eu neavand deloc doctorul imi zicea sa port aparat la toti dintii de sus ca s-ar fi alaturat dintii. am zis nuuuu!
    mult succes, o sa fie bine! sa ne tii la curent

    RăspundețiȘtergere
  33. Ramona,iti spun,fara sa iti gadil orgoliul ,ca esti superba!
    In primul rand,defectul de dantura(zic defect pentru ca asa il numeai si tu,parca)nu se observa. Ti-am mai zis eu. Parerea mea ca zambind esti mai frumoasa,chiar mult mai frumoasa,iti lumineaza asa fata.
    In al 2-lea rand,te-ai plans de ten. Nu stiu cum e in realitate dar aici .in poze, e perfect.
    Si in al 3-lea rand: de ce te lupti cu kg? Zau ca atunci cand vorbesti asa ma simt obeza!
    Bafta cu dentistul, dar zau ca nu era nevoie!
    P.S. Zambeste mai des!

    RăspundețiȘtergere
  34. Imi place parul tau foarte mult, ca e lung!!:X si culoarea te prinde:)

    RăspundețiȘtergere
  35. cea mai buna prietena a mea are aceeasi problema ca si tine doar ca la ea e jos in partea stanga si e foarte vizibil..dar rade fara complexe..lasa ca o sa rezolvi problema si sa vad atunci ce motive mai gasesti sa nu zambesti in poze..ca ma si supar pe tine..pai eu ce sa mai zic?ca am deviatie de sept, picioare groase si ca ma si chinui sa slabesc??ee..pupici pana una alta

    RăspundețiȘtergere
  36. WhisperOf Secrets,multumesccccc. Doamne cate complimente am primit. pai fetelor daca stiam eu ca nu ma reclamati la "Protectia Retinei" expuneam mai de mult podoaba de dantura. Chiar nu ma asteptam sa am mai multa priza cu zambet :)))
    Eu am recunoscut intotdeauna ca ajut un pic pozele cu brighten, deepen sau un contrast in photoscape. Niciodata photoshop ca poate ne impinge mititelul sa modificam proportii :)) Ori eu nu vreau sa depasesc stadiul culorii.
    Am un Coolpix L10 si le scoate palide rau, formele si culorile sunt sterse. Initial, fiindca nu mai avusesem, mi se parea super dar dupa ce am facut si cu alte digitale am vazut cat de mare e diferenta intre el si unul mai bun. Fata de al meu, cele facute cu acelea parca erau prelucrate, mi se parea ca ma scot mai bine decat arat :))
    Tenul ce-i drept arata mai bine, Doamne ajuta....problema mea sunt porii dilatati pe jumatatea de sus a obrazului, partea linia mediana a fetei, si luciul constant. Nu industrial, dar rapid si continuu. Imperfectiuni am puncte in piele, nu se vad asa rau decat in soare cand se vad mai albe fata de ten. Dar cum spuneam, de curand m-au necajit ceva umflaturi rosii, 1-2 pe saptamana. Se si vede un mic "butonas" in mijlocul obrazului drept. Nu ma doare, nu are continut, dar il simt la pipait si initial era foarte rosu. M-am speriat un pic, nu am avut din astea si nici pustule vreodata. Oricum...porii strica tot, am lasat cateva fotografii neluminate si se vad un pic acolo. Totusi, vreau sa imi fac curaj sa pun poze nude face. Pe strada umblu des fara fond de ten, dar in poze niciodata.
    Cu kg ma lupt pentru ca avand oase late trebuie sa fiu cat mai supla ca sa arat subtire, cum pun 2-3 kg cum vad diferenta la coapse si genunchi. In plus, cred ca se observa diferenta intre mine si tuolomee sa zicem. Tipa ale carei poze le-am postat 2 postari mai inainte.
    Sus nu iau niciodata, sunt multumita. Dar la picioare, si asa mai voluptuoase, imediat se vede.

    RăspundețiȘtergere
  37. Rox, de fapt eu hotarasem singurica sa imi pun aparat pe ambele arcade...chiar mi l-am dorit, i-am convins pana si ai mei sa plateasca 35 mil pe sarmele alea odioase, ziceam ca nu mor 2 ani. Pana am inceput sa citesc pe forumuri de discomfort si dureri si mi s-a taiat, nu vreau sa ma doara, chiar si numai primele 2 saptamani si dupa strangerea lunara a suruburilor si nu as suporta. Macar daca imi permiteam bracketi invizibili, sa se vada doar sarma transversala...insa asta ar insemna 80 mil pentru ambele, enorm. Nu mai zic de invisalign, 3000 euro.
    O sa imi fie greu cu un dinte lipsa, mi l-au extras si pe cel de langa inainte de sarbatori si nu se poate pune nici acela pana nu vedem cum coboara caninul. Asta inseamna cateva luni cu 2 dinti lipsa, lateral...plus lantul lui peste si cine stie ce sarme. Of, sufera baba. :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Stella, tot timpul imi ridici moralul si increderea, multumesc din suflet draga mea! Na eu stiu ca nu-s pocita, dar vezi cum arata tuolomee de exemplu, eu nu am sa am niciodata picioare-maini, cum le zic. Sa am "fuse", sa imi stea cizmele largi pe pulpa, dar nu se poate ca nu am osatura aceea filiforma...iar tu ai picoare poate atletice, dar nu groase. Asta e, nu vom arata ca fetele alea de pe catwalk, numai ca nu ma pot opri din a ravni la asta. Poate si pentru ca am printre prietene numai skinny si ma compar continuu.
    Sunt bucuroasa ca am schimbat culoarea, eu nu schimb mai nimic niciodata, la tunsoare nici atat ca nu vreau sa il tai. Si parca pofteam cand vedeam mereu schimbari de look, ma plafonasem in pictatul cu negru. Care negru se facea movuliu de la spalari, si ma si asprea la fata.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  39. Denisa, panatlonii sunt una din piesele despre care bagam mana in foc ca mi-ar sta urat si ca m-ar face dolofana...nu am probat niciodata, abia toamna trecuta mi-am luat unii asemanatori takko, dar din textil cadrilat. Credeam ca pielea, fie ea si falsa, lateste si se aseaza rau pe rotunjimi.
    Plecasem din terranova bosumflata, cand i-am zarit langa scara pe care ma pregateam sa cobor. Sincer, pretul a fost decisiv, am zis ca nu am ce pierde ca-s de pomana.
    Ma felicit pentru idee, chiar o sa abuzez de ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  40. colourful.makeup:
    Eu trebuia sa fac ceva cu caninul acela, mai tarziu tot mi-ar fi facut probleme, poate apasa pe cei de pe arcada si le slabea rezistenta si chiar stramba. Ajungeam la extractie chiar daca nu faceam nimic cu el acum. Dar medicul spune ca sunt norocoasa ca il am, fiindca o sa castig cel mai important dinte, natural, in schimbul unuia de lapte care in 2-3 ani pica oricum si necesitam implant. Costisitor, riscant ca poate nu il tolera organismul, si nici pe viata. Sper sa coboare mai repede decat ma astept, sa nu ma trezesc ca stau 1 an cu doi dinti lipsa tot asteptandu-l sa-si bage mintile in cap :)
    Nu ma asteptam sa obstin unanimitate in aprobarea culorii, printre prietene au fost cateva voci neincrezatoare in schimbare. Le placea brunetul. Dar eu nu regret nicio secunda, am facut ce trebuia.

    RăspundețiȘtergere
  41. noua culoare a parului iti vine minunat, muuult mai bine decat brunetul; si eu am probleme cu dantura, ma rog, de ordin estetic doar...daca esti pe care sa le rezolvi, e minunat...si eu candidez la niste fatete...dar bugetul nu e pregatit inca :))
    nice si outfit-ul ;)

    RăspundețiȘtergere
  42. Ema, multumesc!!!!!! Chiar ca mi-o iau in cap, cred ca niciodata nu am primit la un articol atatea complimente. De culoarea parului sunt multumita si eram increzatoare dar la dantura chiar nu ma asteptam sa nu vi se para ciudata ca mie. Eu o studiez mereu, am un album numai cu focusuri, pregatit sa am cu ce compara peste 1 an sau mai mult cand ii fac tot ce se poate (si imi permit) estetic. Mi se parea o nimica toata jumatatea aia de cm deplasata, dar medicul m-a adus cu picioarele pe pamant "nu stii ce imi ceri!". Bine, el oricum ma incurajeaza sa zambesc de pe acum ca nu-i asa "negru" cum vad eu si ca cei din jur nu observa subtilitati.
    Te pup! si multumesc pentru versuri, ce bine ca imi dedica prietenele ca fat frumos vad ca s-a pierdut pe drum :))

    RăspundețiȘtergere
  43. Roxi, poate chiar eram mai palida, si datorita contrastului dar si starii tenului. Si mie mi se pare ca s-a mai luminat fata, e si mai curata. Si mai e ceva...azi eram fericita, din lucruri marunte dar ma simteam asa impacata cu mine.
    Nu am pus blush ca nu il sufar, am pus in schimb in locul lui un puf de bronzer shimmery de la essence.
    O sa continui sa aplic cu rigurozitate crema depigmentanta, tind sa cred ca incepe sa functioneze - parca nu mai sunt asa patata. E si un pretext sa hidratez de 2 ori pe zi, inainte nu voiam, ma enerva sa pun crema. Acum insa ma gandesc ca daca nu aplic nu o sa scap de pete si asa ma automotivez. Nu mai am deloc scuame de cand ma dau cu ea, azi am purtat cca 6 ore fdt si ma asteptam sa fiu plina de cojite. Deloc, fata e fina ca dupa crema.

    RăspundețiȘtergere
  44. Adina, Irini, multumesc....ma hlizesc pe aici ( a se citi umflat in pene:)), azi chiar a fost o zi frumoasa si voi ati contribuit cu vorbele voastre luminoase si incurajatoare. De obicei seara se duce naiba doza mea de optimism si sunt plouata, si uite ca nu-s deloc secata de viata si nici apatica. Dimpotriva, vesela. Bine, maine mai aflu cine stie ce tampenie care ma necajeste, ma cert cu tata sau mai am un ghinion stupid si pic iarasi in butoiul cu melancolie. Dar in clipa asta chiar sunt euforica si cu vise in cap. Visez...la o iubire, sper sa ma gaseasca inainte sa fac riduri si sa merg in baston :)))
    Irini, iti dai seama ca la poze stau si eu cum stiu ca ies bine...piciorul un pic flexat, chipul usor din profil, si plus ca fac nspe ca sa aleg cateva sa-mi placa. Daca v-as spune cate am facut azi pentru astea postate, m-ati intreba cat e halatul :))................... 220, si nu glumesc. :))
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  45. Ioana, scapam mai ieftin cu fatete....dar nici nu se puteau face modificari mari ( ii facea sa nu mai para aplecati, dar deplasati tot ramaneau), si plus ca nu au o garantie lunga. Se pot dezlipi/fisura, ceea ce inseamna noi si noi investitii. Estimativ, cele 4 coroane de care am nevoie frontal - portelan pe zirconium - ar ajunge cu toate reducerile posibile la cca 32 mil. Dar pana nu coboara caninul, nu se stie daca tot asa se va impune sau gasim alta solutie. Sunt multi bani, nici eu nu ii am, dar sper din tot sufletul sa mi-i poata da parintii cand ajungem la punctul acela.
    Mi-ar fi placut sa se vada outfitul intreg :( Cred ca trebuie sa imi iau un trepied sa pot folos timerul, tata nu-i mereu acasa si oricum el e mai ursuz din fire si bombane continuu. Ba cu ocazia focalizarii mai si observa vreo haina noua sau scurta si incepe distractie predicilor :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Marina, eu as vrea sa mai creasca o palma...sa fie pana la oasele bazinului pe fata. :) Am un pitic pe creier, poate nu-mi va placea, dar sa ma vad acolo. Acum ca nu-l mai vopsesc sper sa creasca mai usor, creste greu dintotdeauna si se mai si toca la varfuri desi nu-l agresam.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  47. imi place tinuta! si culoarea parului este superba!

    RăspundețiȘtergere
  48. Esti foarte draguta Teo, iti multumesc! Culoarea sper sa nu o mai schimb, am promis ca peste ani daca ma mai impinge michiduta bag cel mult sampon sau nuantator, si numai mai deschis. Nu mai vreau sa turbez 2 ani sa scot negrul, agresand firul si aruncand banii. Eu am parul sensibil, fragil, mai bine am grija de el decat sa il "pictez" ca sa o tin din strat in strat de vopsea.
    Panatlonii cred ca vor deveni piesa favorita, infinit mai comozi decat o fusta scurta si adaptabili si la casual dar si foarte elegant.
    Si-au mai costat si cat o pizza :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Te prinde,este o culoare ok.Dar daca vrei cativa ani in plus incearca culori mai deschise.Din cate observ ai tenul destul de deschis la culoare deci un blond ciocolatiu sau un roscat ar fi super ok.

    RăspundețiȘtergere
  50. MISHA, iti multumesc mult pentru sugestie. Banuiesc ca ai vrut sa spui ani in minus, in plus sigur nu vreau :)
    Insa eu m-am vopsit acum ca sa aduc lungimea la culoarea mea naturala sa nu se mai vada partea crescuta, sa nu mai fie nevoie sa ma vopsesc deloc. Cel putin 2 ani nu cred sa ma mai tenteze nici macar un nuantator.
    Pentru mine blondul ar implica decolorat continuu, sau ca sa deschid numai prin vopsea iarasi cateva straturi succesive. Iar roscatul nu merge cand ai ten cu imperfectiuni, le evidentiaza. Am fost si blonda si roscata. Ambele greu de intretinut acasa, culoarea se diminua urat, parul arata ponosit desi nu era stricat. Dar se matuia si lua reflexe aiurea. Prefer sa nu ma mai vopsesc, sa nu il mai agresez deloc si sa mai castig putin in lungime pastrand textura silky si luciul. Si asta e mai simplu cand nu bagi in el decat produse de igiena si ingrijire.
    Poate daca mi-as permite sa merg lunar la salon as gandi altfel. Dar chiar si asa, tot as detesta cum se vad radacinile cand cresc si cum se transforma culoarea dupa un numar de spalari.

    RăspundețiȘtergere
  51. Tenul are tonalitate medie, purtam o pudra cam deschisa de la Rimmel. Ei nu au nicio nuanta care sa mi se potriveasca intocmai, si mi-a placut aspectul portelanat dat de nuanta asta.
    Nu pot folosi fonduri de ten Ivory de exemplu, chiar si Nude mi-e deschis. Mi-e bun Sand. De asta zic ca-s pe la mijloc. Vara ma bronzez mult, cu greu imi gasesc un fond de ten suficient de "smoala". :)

    RăspundețiȘtergere
  52. 27 de ani? Vorbesti serios?? Pe bune ??? :))
    Crede-ma , m-am uitat la fotografii, inclusiv marite, apoi am inceput sa-ti citesc postarea. Dandu-ti cam 23 de ani, sfarsitul facultatii, pe acolo. Sincer. Doi la mana: citind ce povesteai despre dantura, m-am reintors la fotografii, deoarece cand m-am uitat la ele n-am observat absolut nimic in regula. La fel de sincer iti spun. So.. ai incredere in asta: prima parere, o tipa frumoasa, probabil studenta in ultimul an?, machiata misto. Nici o observatie legata de zambet sau dandura ..pt. simplu fapt ca n-am observat nimic la el. Ok ?? :) Ne inducem singuri complexele. Sper sa nu interpretezi gresit, dar atata vreme cat "defectul" tau este f. greu sau f. rar observat de cineva, decat atata durere si timp si bani la dentisti, poate, copil fiind, ajuta cateva sedinte la un psiholog bun de la care sa inveti cum reusim cu obstinatie sa ne sabotam singuri fericirea si multumirea de sine. Repet, nu intelege gresit. Si eu am un defect fizic care m-a chinuit multa vreme. Si uneori cand il constientizez, am o strangere de inima. Dar ma straduiesc sa invat ca pt. cei din jur, eu nu sunt defectul acela, ci mult mai mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  53. In septembrie 28, Kandia. De la 30 incolo nu mai spun cat am, poate asa uit si nu ma mai streseaza ideea imbatranirii....sper ca pana atunci castig la Loto si mai ajut natura pe ici pe colo, am material prost si deja am linii la ochi. Nu mai zic de naso-labiale, dar astea-s rezultatul ingrasarii si slabirii la fel de bruste cu 15 kg in numai cateva luni. M-am rotunjit rau la fata cand am pus, apoi cand am slabit pielea nu s-a mai intins. Brrrrrrr...sa nu mai vorbim de riduri :))
    Stiu ca nu e ceva foarte grav, dar cred ca e cel mai mare complex si nu imi va trece. Am ajuns in stadiul in care sa nu stiu sa zambesc fiindca nu o fac, atat m-am autocontrolat in anii astia ca mi-am eliminat gestul. Am facut o multime de poze ca sa reusesc sa zambesc, eram crispata si se vedea fortat. Vreau sa scap de asta, psihic nu am putere sa ma detasez si sa ignor anomalia. Sunt convinsa ca ma va schimba mult in bine la capitolul self-confidence. Trucurile estetice sunt tot ce am, sa ajung eu sa ma relaxez ca mentalitate nu stiu daca voi putea vreodata. Poate peste ani cand nu imi va mai pasa.
    Problema nu e cum ma vad ceilalti...ci cum ma vad eu. Eu nu-s multumita, indiferent cat incearca ei sa ma incurajeze ca totul e bine.
    Ziceam la un moment dat si despre greutate ca daca maine s-ar purta fetele pline, si o lume intreaga le-ar adora, eu tot la skinny as visa. Toata lumea imi spunea "hai mai, baietilor nici nu le plac slabaturile ci formele". Posibil, fostul meu iubit de exemplu ma considera prea slaba pentru gustul lui si detesta aspectul costeliv. Cu toate astea, eu nu eram deloc impacata cu mine, deci nu o faceam pentru el sau cei din jur.
    Poate ca e un mod de a arata ca am control, e mai usor sa lucrezi pe fizic decat pe psihic. Nu ma descurc in deciziile privind evenimente importante din viata, dar mi-e usor sa aleg greutatea, hainele, machiajul....poate ma razbun pe aspect pentru ce nu stiu sa manevrez inauntru.
    Iti multumesc pentru incurajare, cel putin pe moment chiar ma ajuta sa ma simt mai bine...si unele complexe chiar au trecut cu ajutorul prietenilor.Pana pun capul pe perna si incep sa ma gandesc la tampenii :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Mai trebuie sa adaug ceva, ca m-am exprimat cam eliptic:) de unde si incorectitudinea partiala a ceea ce-am zis fata de ce gandesc..
    Ne sabotam singuri, dar ferm convinsi ca problemele majore pe care le vedem la noi sunt reala, grave si evidente. Si asta pentru ca, din pacate, o lume de adulti care suntem trecem pe langa probleme ale copiilor, le respingem superior ca fiind, evident, "copilaresti", si nu merita atata atentie. Si asta uitand ca micile probleme ale unui copil se aduna si se aduna si se sedimenteaza, formand baza problemelor grave ale adultului de mai tarziu. Si tot lumea asta asa conflictuala si rigida, si societatea, iti impune sa te retragi si sa negi atuurile, ca fiind "infumurare" ori altceva de acuzat. E greu sa accepti ca cel de langa tine are mai mult..si, uneori, are mai mult in mod arbitrar, ca un fizic mai atragator pentru care nici macar nu a facut nimic, i-a fost dat prin hazard lui, si nu tie. Si atunci il cenzurezi sa o arate, iti negi tie evidenta faptelor acuzandu-l de lipsa de modestie daca ar spune "stiu, eu am ceva in plus". Parerea mea insa e ca nu, nu, nu. Tu, Ramona, esti foarte frumoasa, ai un fizic bun de reviste :) E normal si, mai mult, e minunat sa spui "stiu". Sa nu-ti negi asta si nu te ascunzi fata de cei care ar prefera sa te auda negand pentru ca, pur si simplu, in sinea lor ar vrea sa arate ca tine. Modestia este, de multe ori, proast inteleasa. Un prieten mi-a zis odata o chestie superba, ca ii pare rau ca a intalnit atat de putine femei care sa stie sa accepte un compliment:) Cand esti atat de frumoasa, si stii ca esti frumoasa, mi se pare minunat sa te bucuri zi de zi si sa arati spre ceilalti ca esti asa si o stii :)

    RăspundețiȘtergere
  55. Michelline, multumesc, da' sa stii ca am tencuiala serioasa...insemnand un strat din baza aia alba de la fondurile de ten duble, un strat de L'Oreal Matte Morphose, unul de pudra, rimel, eyeliner, fard roz-mov, gloss. Ultimele nu-s chiar de blamat, pot sa apar si fara ele...dar nu fara tencuiala, din pacate. Daca ne gandim la Koko, cu tenul ei portelanat mai mult ca perfect, pot sa ma duc sa imi bag o unghie in gat :) Ea poate sa sara dimineata din pat linistita, chiar daca la usa bate Fat Frumos. Eu trebuie sa-i spun sa ia loc pe canapea jumate de ora pana imi dau cu bidineaua pe fata sa acopar "podoabele". Pe cuvant daca m-as mai vaita atat daca as avea norocul sa imi curat perfect tenul, sa fie flawless, sa imi perfectionez dintisorii. Restul sunt suportabile.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  56. Ah, n-am vazut raspunsul tau, cred ca am scris simultan amandoua :)) Oricum, raman de aceeasi parere. Sunt sigura ca nu iti rezolvi defectul danturii pentru ceilalti, imi cer scuze daca s-a inteles ca as spune asta, absolut deloc. Doar ca..stiu pe pielea mea cum iti doresti lucruri pentru tine, si totusi, mai adanc, cand cauti sa te-mpaci cu tine, cauti sentimentul de securitate si siguranta pe care ti-l da afectiunea celor care-s importanti. Si atatea si atatea nemultumiri legate de fizic sunt, exact cum spui, incercari de a rezolva probleme mai complexe care ne scapa si sa ne depasesc. Ufff, cred ca mai bine iti trimiteam un mail decat sa umplu 2 pagini de comentarii.M-a luat avantul :P

    RăspundețiȘtergere
  57. Kandia, si mie mi-a zis de curand un prieten "pacat ca nu stii sa primesti un compliment"....ca de obicei, percepusem gestul lui ca usor ironic si ma comportasem stupid, intorcand inchipuita ironie. Nici ca mi-a mai zis ceva de atunci :)
    Culmea e ca am in jurul meu numai oameni puternici, pe care nu-i clatina nimic. Ei pot, ei stiu, ei vor, ei sunt, ei au. Initial mi se pareau egoisti, egocentristi si reci....acum ajung sa ii percep mult mai sanatosi decat mine. Si infinit mai fericiti.
    Prietena mea cea mai buna e o tipa super relaxata in privinta aspectului fizic (poate si pentru ca e frumoasa fara efort, slaba, dantura de reclama la pasta), si foarte increzatoare in fortele proprii. Raspunsul ei daca ii zice un tip ca-i frumoasa? " Da, stiu, multumesc" :))) Si sa nu va imaginati ca asta o face nesuferita in ochii respectivului, dimpotriva. Pur si simplu reuseste sa le imprime tot ce gandeste bun despre ea.
    Poate de asta nici nu a intampinat tot felul de situatii si replici idioate ca mine, mie cred ca imi scrie in frunte ca ma sparg la prima adiere si de asta o si patesc.
    E o intamplare despre care sa nu imi place sa vorbesc, dar e relevanta. Amanadoua am facut scoala de soferi cu acelasi instructor. Eu eram inchisa si timida, ea sociabila si mereu antrenata in discutii si contradictii cu el. Ghici catre cine s-a indreptat hartuirea sexuala, impinsa pana la agresiune? Probabil ca a simtit ca sunt o fire ce se pierde usor, ca daca m-as speria as ceda. Nu am uitat nici azi clipele alea de spaima, pana la urma nu s-a intamplat nimic fiindca am reactionat urat si a inteles ca nu e o gluma....dar in loc sa il descurajeze starea mea de soc si plansul puteau sa imi produca un rau ireparabil. Am avut noroc.
    Nici nu vreau sa imi imaginez cum ar fi sa devin un pic 'plina de mine"....nu in sens exagerat, ci pur si simplu self-confident si fara loc pentru pareri ce nu-mi convin. Oricum ma acuza de narcisism din cauza pozelor, probabil atunci m-ar arde pe rug :))
    Dar da, atitudinea face mult....cunosc destule persoane chiar deloc placute fizic, dar cu o charisma incredibila care transforma totul in ceva atractiv.

    RăspundețiȘtergere
  58. Well.. e foarte misto ceea ce spui. As adauga la esti frumoasa si esti desteapta :) Vezi clar lucrurile, le intelegi, le analizezi..stiu care e pb, teoria si practica :)) Si, i know, practica ne omoara. Uite, vreau sa mai adaug un singur lucru, pe care si pe asta il stii deja: de tine depinde. Suna sec, stupid, usor de zis, etc etc etc. Si e infinit mai cuprinzator de-atat. Stiu :) E drumul lung si greu pentru oricine (inclusiv pentru mine) sa ajungi sa faci chestia asta-asta mica-mica si simpla-simpla, sa iti iei viata in maine. Dar, fara, nici o armata de prieteni, rude, iubiti, familie, hai si psihologi si consilieri, s-ar lupta cu morile de vant. Intrebare de final: iti vei spune cand te vei culca "pot sa fac si voi face lucrurile mai bune pt. mine. Nu de maine, de acum. Pentru ca vreau :) "? Eu imi spun, uneori si cand plang, asta.Si nu, nu se schimba totul deodata, nu simti ca te schimbi toata deodata. De fapt, nici nu stiu inca ce se intampla daca o faci. Cand o sa aflu, revin cu pareri :) dar pan'atunci eu, asa mai pesimista si depresiva de felul meu, ma incapatanez ca un catar. Asa de simplu e (NOT) :))))) Sper ca din toate povestile mele de acum sa fi reusit sa-ti transmit un bazait de fundal care sa ramana undeva ca incurajare vaga, dar macar persistenta un pic :)

    RăspundețiȘtergere
  59. Imi place foarte mult culoarea parului, chiar iti indulceste trasaturile,eu am parul saten natural,lung dar am aceeasi problema,nu are deloc volum:(Si chiar arati foarte bine,mi-ar placea tare mult sa fiu asa slabuta ca tine,eu am cam 55 kg la 1,65.
    Am si eu o problema cu ambii canini,unul este inca de lapte,iar celalat a iesit in spatele celui de lapte pe care l-am extras,dar din pacate nu s-a indreptat suficient.Asta este cel mai mare complex al meu,din cauza asta nu rad niciodata in public si m-am hotarat sa rezolv problema.As aprecia daca mi-ai spune la ce medic mergi tu si unde are cabinetul.

    RăspundețiȘtergere
  60. Esti foarte frumoasa! :) Imi plac mult onduleurile tale. Clar culoarea asta te avantajeaza mai mult, iti indulceste trasaturile si te face sa pari de 23 de ani.
    Singurul lucru pe care l-as schimba la tine, ar fi sa iti dau mai mult volum la radacina. Ai incercat sa iti schimbi cararea, sa il prinzi intr-o coada de cal dupa ce il speli, putina spuma la radacina, alte trucuri?

    RăspundețiȘtergere
  61. Alexa 1 : Multumesc! Lipsa volumului ma necajeste si pe mine, mai e si moale, fin si rar si atunci nici o tunsoare nu il salveaza. L-am avut taiat in trepte, si nu o data. Chiar si pana la umar. Da, varfurile se umflau pentru ca am si o tendinta de ondulare acolo, dar la radacina tot "lesinat statea". Si-atunci mi-am spus ca ce rost are sa imi calc pe suflet sa il port mai scurt daca oricum nu imi solutioneaza problema.
    Eu am 1,70 si 55 kg, dar nu arat deloc skinny si sunt convinsa ca nici la 50 kg picioarele mele nu ar arata asa : http://1.bp.blogspot.com/_nqesDblDlCI/TUu0yXv2dfI/AAAAAAAAPf8/ZH9NY_YpjXI/s1600/4103686596_c24c38a347_o.jpg. Nu am structura osoasa ingusta ca sa pot avea silueta filiforma la care aspir. Si nu mi-e nici usor sa stau la 55...mananc mai nimic, daca ma apuc sa-mi fac poftele 2 saptamani sa zic pun 3-4 kg de voie.Nu mai mult dar. Insa fix la coapse, ultimul loc unde am nevoie. De fapt eu asa imi si dau seama de greutate, dupa scobitura dintre ele. In mod normal o am, daca dispare inseamna ca m-am ingrasat. E cea mai buna metoda pentru ca devenisem obsedata de cantarit. Ingrasandu-ma acolo, imediat imi dau seama si la jeansi ca plesnesc pe mine. Asa ca evit. Dar mi-ar placea sa stiu ca daca am chef acum sa mananc o luna tot ce vreau (nu cat vreau, ca oricum nu pot sa mananc mult, dar orice poftesc) nu se intampla nimic. In jurul meu sunt numai slabaturi care mananca de 5 ori pe zi si lasa in urma lor ambalaje de dulciuri, e cam frustrant cand mergem la supermarket si eu citesc kcal si etichete iar ele pun in cos jumate din raionul de dulciuri si jumate din cel de semipreparate a caror poza ma lesina. :)
    Medicum stomatolog ti-l recomand din tot sufletul, am schimbat vreo 5 pana la el si ma chinuisera pana ajunsesem sa plang si acasa la gandul ca a doua zi iar merg la stomato. Eu in 27 ani si pana la el nu am stiu ca ti se poate face anestezie pentru curatarea unei carii si plombat, credeam ca trebuie sa stau si sa suport cu palmele inclestate in scaun si lacrimile siroind.
    Il cheama Aurelian Carstea, are varsta mea si e obsedat de perfectiune :) Ceea ce e foarte bine, pentru ca migaleste la orice problema. Daca o sa mergi vreodata sa iti pui plomba o sa vezi. Inainte unde mergeam dupa ce curatau, cu mine terminata de durere, in 3 min imi si tranteau o plomba. Aici dureaza mult pentru ca numai iginenizarea si sterilizarea locului pe care lucreaza ia ceva, plus apoi plomba formata din nu stiu cate chestii.
    Cabinetul e pe prima straduta cum intri de la semafoarele de la Institut pe Ispirescu (in fata caminelor), la parterul celui de-al doilea bloc. O copertina portocalie.
    Eu zic sa mergi, nu are rost sa stai asa si sa pierzi caninul avand si neajunsuri estetice. Banuiesc ca oricum te va trimite la ortodontie,dar asta stabileste dupa consultatie si radiografii.
    Eu merg maine la orto, astept de o luna fiindca e ffff aglomerat si abia acum avea loc.
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  62. Alexa 2, multumesc si tie, de fapt tuturor fiindca ati facut sa ma bucure si mai tare pasul facut in privinta parului. Ma stresa tare aspectul cu 2 culori foarte diferite si plus ca brunetul, eu colorand mereu doar radacinile, pe lungime se ponosise si luase reflexe movulii. Nici din avion nu se pacalea cineva ca ar fi naturala culoarea. Ma enerva si vopsitul radacinilor, cum cresteau 2 cm cum se vedea si parca aveam un ghimpe in coasta pana trecea suficient timp cat sa pot revopsi. Am scapat de cercul vicios si bonus am primit o culoare despre care chiar pot spune ca e naturala (sssttt, nu stie nimeni ca e jumi-juma :)). Raluca (Femeia care iubeste) vazand pozele de acum 3 ani cand iarasi renuntasem la vopsit de tot http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/12/tehnica-reintoarcerii-de-la-brunet-la.html, mi-a repetat mereu ca satenul meu deschis aluna imi indulceste trasaturile si ca mi-ar sta mai bine asa. Chiar pot spune ca ea a redeclansat dorinta mea de a ma intoarce la nuanta deschisa, mii de multumiri deci. :)
    Cu volumul...spuma nu bag, l-as face praf daca ar deveni obisnuinta folosirea produselor de fixare si modelare. E un par fragil, asa a fost dintotdeauna. Firul subtire si fin e usor afectat, de asta nici nu il coafez decat cu bigudiuri de plastic. Placa nu stiu daca o bag de 5-6 ori pe an, si nici ondulatorul cand il aveam nu il foloseam des tot de teama efectelor temperaturii ridicate.
    Imi doresc sa incerc pudra volumizatoare label.m, despre care scriam acum cateva postari...mai usor as suporta o pudra decat o spuma.
    Eu am oricum mereu parul prin in varful capului, oarecum ma ajuta, dar tot nu la radacina ci cam de la o palma mai jos.
    Singurul lucru care a functionat acolo a fost tapatul, dar iti dai seama ca nu il pot practica des ca-mi smulg multe fire apoi cand il descurc. Si-a mai fost ok cand am plisat cu placa, iarasi parea bogat...dar nici asta nu as face constant ca s-ar strica.
    Poate nici nu stiu eu sa pun bigudiurile bine, puse de la radacina or ajuta si acolo.
    Am parul foarte lung....dar am 2 maini stangi cand e vorba de aranjat. Zero barat sunt. :))

    RăspundețiȘtergere
  63. deci Ramona esti superba cand zambesti! iti lumineaza fata, dar si noua culoare a parului are ceva de spus. m-am uitat atent la poze si nu se observa absolut nimic. stiu ai zis ca te fereste de poze frontale, dar believe me esti frumoasa! si poate ca e cazul sa ti se urce la cap(chiar te rog) dupa atatea comentarii frumoase si atatea persoane care te sustin!
    eu am 1,69m si pana sa raman insarcinata aveam 56 kg. ma simteam obeza, dar uite ca am avut curaj sa port fusta scurta cand am participat la concursurile de dans si atunci am realizat si eu tona de celulita.plus ca nu eram deloc proportionata bine mai ales ca aveam si am bustul foarte mic. acum n-as mai putea sa pun aceeasi rochita pe mine si sa dansez in fata unui public. ma uitam cu drag la pozele de la inceputul clasei a 10-a cand aveam 49 kg. dar pana la urma am acceptat: nu am ce sa fac, nu voi putea fi niciodata skinny, nu am constitutia de asa natura. dupa nastere am slabit brusc si la cateva luni, in vara, ajunsesem la 50 kg. toata lumea credea ca sunt bolnava, ma tot bateau la cap sa pun mana sa mananc ca nu se poate asa. sor-mea facea misto de mine si-mi zicea ca daca bate vantul ma ia pe sus. eu nu vedeam asta, chiar as fi vrut sa mai slabesc putin. tot vedeam picioare groase, burtica etc. bineinteles ca pana la urma am inceput sa ma ingras fara sa vreau exact cum slabisem. de anul trecut din toamna am slabit iar. m-am tot ingrasat, slabit si acum am 51 kg. vreau sa mai dau si acel 1 kg jos, dar mi-e greu. nu am facut nimic deosebit. nu am tinut cure sau ceva de genul. am renuntat la dulciuri in primul rand, mancam foarte multa ciocolata, si la paine, nu de tot, dar nici nu mai mananc o paine pe zi. plus miscare. la mine toata povestea asta e pentru ca am impresia ca daca sunt slaba o sa se proportioneze corpul si cu partea superioara. plus ca dupa nastere, soldurile mele au avut de suferit. nu regret, dar ca orice femei visez spre un ideal propiu.
    asa ca, te rog, bucurate ca ai un corp frumos, bine proportionat, par frumos, chip luminos si un zambet frumos.
    ma bucur mult pentru tine ca ai reusit sa faci pasul sa mergi la stomatolog si sa-ti rezolvi dantura. sper ca peste 6 luni sa te vad cu zambetul pana la urechi si sa ne faci si pe noi sa zambim.
    si inca un lucru - gandeste-te ca poate sunt persoane care se compara cu tine, asa cum tu faci referire la prietenele tale. cred ca e in natura noastra feminina sa ne comparam mereu, dar trebuie sa renuntam la asta si sa ne acceptam asa cum ne-a lasat Dumnezeu, cu bune si cu rele.
    o zi frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  64. Anca, sar'na, nu m-as fi gandit in veci ca cei din jur n-ar observa anomalia danturii...am eu niste focusuri in care s-ar vedea clar si m-am gandit sa updatez postarea dar cred ca tot incurajari as primi ca nu-i asa grav.:)
    Si eu as vrea picioare subtiri tot in acord cu partea superioara....in anumite haine nu se vede, dar totusi, disproportia exista si vara e cel mai evident. Adica jos sunt...sanataoasa sa zicem, am carnita destula, sus dintotdeauna am fost subtire, cu coastele si oasele pieptului pronuntate. In costum de baie chiar arat cam ciudat, dar in poze am grija sa tai de deasupra genunchiului sau sa ma asez cu genunchii flexati ca ajuta la atenuare optic.
    http://4.bp.blogspot.com/_nqesDblDlCI/TOAIzBCR8kI/AAAAAAAAIXg/8cflb1t8Mck/s1600/12222222.jpg, e o mare diferenta fata de picioare. Na, n-am zis niciodata ca-s grasana, dar ma deranjeaza nesansa conformatiei problematice. Nu as putea cumpara niciodata o pereche de pantaloni fara sa probez, foarte greu gasesc ceva sa se aseze bine si ca forma dar si ca marime. Daca as lua sa imi vina bine pe talie, nu mi-ar intra la picioare. Asa ca pentru a incapea la picioare tot timpul imi stau largi sus, la talie si bazin.
    Cand cumpar pantaloni nu am niciodata aceeasi marime, depinde de croiala (daca se ingusteaza la genunchi clar nu imi intra), daca au elastic in compozitie sau nu. Am ajuns sa-i evit pentru ca arata fix cat si cum esti, pe cand o fusta sau rochie mascheaza zona de demarcatie si pot parea mai subtire per ansamblu. Dar ca si la tine,constitutia n-o pot schimba.
    Sunt curioasa daca as rezolva tot ce ma nemultumeste fizic daca m-as schimba si ca mentalitate si atitudine, mereu dau vina pe complexele astea.
    Te pup, o zi insorita si tie!

    RăspundețiȘtergere
  65. Imi place foarte mult culoarea noua de la par, iti main imblanzeste trasaturile. Si eu am fost vopsita brunet si, cum sunt foarte alba, toata lumea imi spune ca arat mai bine de cand am revenit la culoarea mea naturala. Nu se mai vede atat de mult paloarea. In privinta dintilor, mult succes sa it rezolvi problema. te inteleg perfect, pentru ca si eu am o problema cu caninii. Tot aman sa fac ceva in privinta asta din lipsa banilor. Inca mai sper sa am si eu candva o dantura de om normal.

    RăspundețiȘtergere
  66. chiar mi se pare ok cum se vede trunchiul tau. si la mine se vad coastele, doar ca la mine e plat totul. pe cat de mult iubesc sa stau la soare si sa innot, pe atat de mult urasc costumul de baie pentru ca nu se aseaza pe absolut nimic.
    si eu am aceeasi problema cu pantalonii. din cauza asta nu ies din blugi si aia sa aiba neaparat elastic in compozitie ca altfel n-am nici o sansa. oricum mereu sunt nevoita sa port curea. deja m-am orientat spre blugi cu croiala dreapta pentru ca in altceva nu ma vad. am unii pana dar ma simt tare ciudat cu ei. poate ca ar trebui sa incep si eu sa port rochite :D dar la rochite merg si pantofiori mai eleganti, nu adidasi cum umblu eu tot timpul. de cand am ajuns in bucuresti am adoptat tinute sport si destul de rar am apelat la tocuri desi imi plac. iar de cand am nascut am incaltat pantofi cu toc doar cand am fost nevoita sa merg la ocazii (nunta, botez etc). adica in 2 ani cred ca de 4-5 ori.
    eu admir persoanele care rezista o zi pe tocuri, si care poarta rochite/fustite, sunt feminine intr-un cuvant. de cand am descoperit blogul Stellei am zis ca e cazul ca incep sa-mi schimb si eu garderoba, dar nu fac nimic in privinta asta. mi-ar placea sa ma imbrac frumos, sa port accesorii etc. garderoba mea e mai mult decat banala, dar nici nu stiu de unde sa incep s-o schimb, plus de asta e nevoie de buget pe care nu-l am in acest moment. trebuie s-o iau treptat, dar e greu. cand intru intr-un magazin, ma uit stanga, dreapta si ies. foarte rar stau si ma uit. mereu am impresia ca nu sunt de mine, ca nu-mi sta bine cu nmic, nu ma avantajeaza sau unde as putea purta un anumit obiect de vestimentatie in conditiile in care eu merg numai in parc cu asta mic si atata tot, si atunci trebuie sa fiu cat mai lejer ca am de alergat si impins la carut. mai vedeam eu mamici pe tocuri si impingand la carut si mi se pare tare ciudate si nefiresc. cand o sa ma angajez o sa fiu nevoita sa-mi mai iau una, alta, dar si atunci parca vad ca o sa fiu genul sobru care apeleaza la un costum si gata. nu stiu de ce de mica am avut ideea asta fixa de clasic, sobru si nu am incercat sa port macar lucruri colorate :))
    hai ca m-am intins prea mult si am deviat de la subiect. te pup!

    RăspundețiȘtergere
  67. Iti multumesc foarte mult pt.raspuns,stiu ca o sa am nevoie de aparat dentar si sunt foarte hotarata sa rezolv aceasta problema,poate o sa ne mai ti la curent cu tratamentul pe care o sa il urmezi,sunt sigura ca multe fete ar fi interesate.Eu am amant acest lucru tot din cauza fricii,desi sunt studenta la medicina mi-e frica de stomatologi:)),deoarece am avut niste experiente neplacute.
    In legatura cu podoaba capilara,nici eu nu folosesc produse de styling,chiar daca nu are volum prefer sa nu il imbacsesc si sa il las asa natural.Am firul de par subtire,fragil,dar este perfect drept,foarte mule persoane ma intreaba daca mi-l indrept.Iar kg in plus cred ca reprezinta o problema pt majoritatea fetelor,toate ne dorim sa fim mai skinny,eu as vrea sa slabesc vreo 4-5 kg,insa tentatia dulciurilor si a altor mancaruri bogate in grasimi e foarte mare,cum ai spus si tu.

    RăspundețiȘtergere
  68. Ma bucur ca zambesti!
    Sa iti faci poze mai des!
    Asa cum am mai spus esti o fata f frumoasa si inteligenta.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  69. Wow, ce frumoasa esti!!! Iti sta minunat culoarea de par! Sunt tare curioasa: cu ce te-ai facut? Acasa sau la salon? Ce culoare? Eu sunt bruneta si vreau sa ajung un blond inchis, dar pana acolo mi-ar placea culoarea asta a ta! Si fetele au dreptate: zambeste in poze, te lumineaza si arati ca un ingeras!

    RăspundețiȘtergere
  70. Anonim, multumescccccccc. Doamne cate complimente am primit si eu in 27 ani aveam cred ca 5 poze maxim in care sa zambesc! :)
    M-am facut acasa dar la coafeza nu singura. Nu mi-as fi permis la salon mai ales ca ar fi insistat sa folosesc produsele lor si eu voiam neaparat palette 2 nuante anume cu care stiam sigur ca iese ca si culoarea naturala fiindca acum 2-3 ani am mai revenit de la negru la saten deschis.
    Uite aici "tehnica" gasita de mine :http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/12/tehnica-reintoarcerii-de-la-brunet-la.html
    Mi-a scos multe suvite prin casca (foarte greu convingi pe cineva, la parul lung se fac prin staniol dar pt ce povestesc eu numai casca e buna), si-a pus decolorant cam 20-25 minute aprox. Apoi am spalat si uscat asa peste casca, si am pus vopseaua peste aceleasi cam jumatate de ora. Astfel cele ramase inchise nu mai sunt evidente fiindca se pierd intre celalalte si totul pare mai deschis, si nici radacinile nu se mai vad diferit.
    Eu am pus de la Palette saten deschis amestecat cu blond mediu. Mi-a fost teama sa incerc d ela alta marca pt ca nu stiam ce obtin, ori cu astea mai scosesem in trecut aceeasi nuanta ca radacinile.
    Si nu e stricat de la decolorant desi nu am avut unul de rasa, ci Gerocossen. Oricum nu am pus in tot capul ci numai pe suvite si nici nu am stat sa le fac blond deschis ci numai cat sa prinda vopseaua saten deschis. Imi va mai curge pe suvite, s-ar putea ca peste cateva luni sa trebuiasca sa le intaresc un pic cu un nuantator. Doar prima data nu se prinde definitiv si tin minte ca atunci demult cam dupa 4 luni se deschisesera mai mult decat aveam nevoie asa ca am mai nuantat o data zonele prea deschise si-apoi n-am mai avut probleme.
    M-a costat 5o lei manopera (coafeza mi-e si vecina deci poate a fost pret preferential), plus 35 lei cele 2 tuburi de vopsea si 2 plicuri de decolorant. La salon in nici un caz nu dadeam 85 lei, poate nici nu voia sa mi le faca prin casca (ori daca nu le scoate prin casca, cum faci sa stai numai 20 min cu toate si apoi sa le vopsesti fix pe aceleasi?), si plus ca am sucit-o cum am gasit necesar incat sa iasa ca mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  71. Alexa, mie pana acum imi venea sa vomit de frica la stomatologie...toti ma chinuisera. Acum sunt ok, si eu sunt o fricoasa de felul meu, daca ma pui sa fac o injectie ma alergi 2 ore sa imi fac curaj. :) Dar tipul chiar mi-a schimbat parerea despre cum trebuie sa fie un tratament, mereu imi spunea ca singurul lucru ce trebuie sa ma doara la dentist este intepatura anesteziei. Atat. Care nu ma doare, deci veselie...Nicio secunda nu am mai mers ingrozita dupa ce am vazut cum a decurs prima sedinta. Culmea, a fost o extractie, si nu numai ca nu a durut dar nici nu am avut nimic dupa ce s-a dus anestezia. In trecut sangeram multe ore, ma durea...acum nimic, nici macar un "au" n-am zis dupa.
    Trebuie doar sa gasesti medicul potrivit. Sper sa nu se mute vreodata din Craiova ca mor :) As turba sa o iau de la capat cu incercari pe pielea mea...
    O sa mai povestesc cum decurge tratamentul dp orto.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  72. Mika, e o rochie cu cateva marimi mai mare...imi era si lunga, exact deasupra genunchilor - ori acela e punctul critic (genunchii lati, si cand pun ceva pana acolo par mai scunda si dolofana) deci am retezat-o scurta. E lungimea cu care imi sta cel mai bine, par picioarele lungi si am fluiditate ca nu ma mai taie nimic la jumatatea lor. Si-apoi imi statea larga sus la umeri, imi cadea de pe ei, si i-am prins un siret dupa cap incat sa apropie mai mult cele doua parti sa nu se mai vada ca mi-e mare. :)) Eu modific tot ce prind. :) Poate fac un OOTD intr-o zi cu ea, acum modificata o iubesc dar intr-o vreme voiam s-o arunc la gandul ca nu o pot purta din cauza marimii evident nepotrivite.
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  73. cat de frumoasa poti fi si cat de minunat te prinde noua nuanta de par!!! iar zambetul tau e chiar frumos,ar trebui sa zambesti mai des.Pupici Ramo! :*

    RăspundețiȘtergere
  74. Multumesc Andre! O sa ma simt mult mai sigura pe mine cand o sa imi rezolv complexul danturii, sa nu mai vad nici eu, care o studiez mereu, asimetria.
    Te pup, si sper sa apara o raza pe strazile din Brno macar, sau poate din Praga, si sa gasesti un job unde sa te simti implinita si apreciata, sa te duci cu drag dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  75. Deci esti frumoasa. Foarte frumoasa. Nu te-am vazut niciodata zambind cu dintii la vedere pana acum. In toate pozele aveai o mina trista si romantica.
    In pozele astea arati ca o strengarita de 18 ani. Esti frumoasa cand zambesti. Ti se lumineaza tot chipul.
    Frumusetea sta in ochii celui ce priveste. Crede-ne pe noi, nu ochiul tau critic.
    Imi place mult de tot de tine in aceste poze. Pari mult mai tanara. Te rog sa zambesti mai des. Si sa arunci piticii la gunoi.
    De haine ce sa-ti mai spun? Stii si tu singura ca esti frumoasa si ai un corp de invidiat, la care multe dintre noi doar pot visa.

    Te pup si-ti doresc o seara frumoasa ca sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  76. Iti sta foarte bine cu culoarea ta naturala si imi place tare mult cand zambesti. Esti mult mai frumoasa cand esti fericita!

    RăspundețiȘtergere
  77. Clarra, ai trisat, ai spus formula magica in fata careia cedez : "mai tanara". La cat de stresata am devenit de trecerea anilor, acum as fi in stare sa rad in toate pozele numai sa elimin cativa de pe chip :))
    Multumesc frumos, intr-adevar intentionat nu zambeam in fotografii. Nu numai ca mi se parea ca se vede urat si rau asimetria, dar aveam senzatia si ca ma prinde mai bine o mina serioasa. Exact, melancolica si compusa, veselia parea sa-mi strice "carcasa". Partial, avea dreptate cel ce mi-a spus ca e convins ca am ajuns sa asimilez dramatismul continuu fiindca-l percep special. Chiar nu-mi placea cat de "umana" si strengarita arata cand zambesc, dar asta se va schimba curand, sper. Cand o sa fie dantura cum mi-o doresc, nu voi mai avea motive sa nu o fac. Pana atunci invat si sa ma relaxez, sincer mi-a fost greu sa scot cateva imagini asa, desi eram singura in camera si am facut foarte multe poze, tot fortat si stramb mi se pare. Uitasem, dupa totii anii acestia in care nu numai ca aveam grija sa se vada dintii dar daca cumva cineva imi facea poze fara sa ma previna ii luam aparatul si le stergeam. :)
    Oricum, m-am mai destins dupa experienta asta, chiar daca eu inca nu-s impacata cu mine am realizat ca in privinta celor din jur nu trebuie sa imi fac griji fiindca nu privim prin acelasi microscop.:)
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  78. Iulia, multumesc si tie. Stii ce bine e sa nu ma mai gandesc ca luna viitoare ar trebui sa pictez radacini, ca in jos brunetul iar se ponoseste si ia reflexe movulii, ca arat palida cand nu ma machiez. Am scapat de cercul vicios, de acum singura mea grija este sa ii pun masti si sa arate mereu sanatos si atragator. Nu ca era o avere vopseaua, dar tot ma bucur ca nu mai e pe lista trebuintelor constante.
    Incep si eu sa cred ca starea psihica influenteaza aspectul fizic, la pozele astea am primit cele mai multe complimente si pentru piele si chiar eram happy cand le-am facut, asa imbatata de vremea primavaratica si cu tot felul de ganduri de viitor.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  79. Nu stiu care e faza, daca s-a trimis sau nu ti-am scris un comentariu si apoi hop vad ca se reincarca pagina si au revoir.

    Imi plac mult pozele si mai ales parul tau! I envy you! :) :*

    RăspundețiȘtergere
  80. Rux, eu am inceput sa dau copy la comentarii inainte sa le postez. Tocmai pentru ca mi s-a intamplat in trecut sa nu poata fi salvat si sa dispara in neant. De fapt asa fac si cu articolele de pe blog, iau masuri de precautie fiindca am mai ramas fara ele dupa ce imi pierdusem ore bune sa le redactez :)
    Multumesc, envy pt lungime banuiesc ca nuanta nu-i departe de a ta :) Jur cu mana pe fundita ca nu-l mai "negresc", ever. M-au convins cu "arati mai tanara" :))
    Te puuup

    RăspundețiȘtergere
  81. Wow !!
    E superba culoarea de par si te prinde de minune. Imi place si look-ul tau, la fel de mult cum imi place felul in care arati in poze atunci cand zambesti. ;)

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna.iti citesc blogul d ceva vreme dar...i'm not the comment type reader:))
    Ma bucur sa vad ca nu te-ai plafonat pe ideea "am 27 de ani, cum sa-mi pun aparat dentar, ala e de copii, daca am trait cu problema asta pana acum o sa traiesc in continuare bla bla bla" si ca rezolvi problema (urmez o facultate de medicina si de aia sunt incantata cand vad ca oamenii apeleaza la medici atuci cand nu e prea tarziu).

    Iti sta foarte bine cu noua culoare si arati foarte, foarte bine.TI-am vazut si profilul de facebook si pozele de pe aici si esti foarte frumoasa, de aceea nu vad de unde vin complexele tale legate de picioare si zambet.Nu se observa zambetul decat daca te uiti foarte foarte atent, si din moment ce rezolvi problema...Sper sa nu te superi ca-mi exprim parerea referitor la asta, dar chiar nu vad de ce ai avea complexe legate de felul cum arati.
    Nu fac complimente gratuite, si oricum n-as avea de ce, dar asa ma imaginez (de fapt asa as vrea) sa arat si eu la 27 de ani.Te imbraci foarte dragut si as spune ca ai 22-23 de ani.Nu ca 27 ar fi o varsta inaintata.

    Sfatul meu ar fi sa insisti cu increderea in sine, cum am mai spus, nu vad de ce ai avea complexe.Cu totii avem defecte, eu cred ca acceptarea lor ne face si mai frumosi.

    keep up the good work!:*

    RăspundețiȘtergere
  83. Ramona, cred ca ai pus punctul pe i, cand ai spus ca probabil toate aceste complexe ale tale, care te impiedica sa te bucuri de viata (desi nimeni nu vede defectele despre care tot vorbesti in afara de tine) vin probabil dintr-o nevoie de control, nevoie de control care, neputand afecta intr-un mod semnificativ alte aspecte, se concentreaza intr-un mod exagerat asupra fizicului. Iar fizicul tau e foarte ok, e mai mult decat o ok, esti o femeie frumoasa, cu un corp frumos si svelt, o fata foarte expresiva (zici ca esti actrita) etc. Doar ca tu simti nevoia asta exarcebata de perfectiune si control, si asta te face sa pierzi mult, din pacate. Si cum esti si o persoana inteligenta, iti dai seama de toate astea, si asa se complica si mai rau lucrurile... Stii ca si multe anorexice au problema asta, a perfectionismului extrem si a nevoii de control, mancarea si corpul fiind lucruri pe care le pot controla (iar nevoia asta de control trebuie cautata departe, in copilarie).
    In fine, multe vorbe in miez de noapte (si cam incoerente din cauza asta), ideea e ca tu ai de lucrat la nivelul pishic, emotional, mai mult decat la cel fizic. Cineva zicea la un moment dat ceva de psihoterapie, si sustin si eu varianta asta. Nu o spun cu nicio rautate sau ironie, ci o spun in cunostinta de cauza, pe mine un an de psihoterapie m-a salvat dintr-o mare cumpana prin care am trecut. Si pe langa faptul ca efectiv m-a salvat, m-a schimbat, m-a facut sa inteleg foarte multe lucruri, traume din copilarie, relatia mea cu parintii si cu cei din jur, comportamente care imi faceau rau etc. Acum sunt un alt om, si asta mi-o spun si cei apropiati, nu am remarcat-o doar eu. Bineinteles, e extrem de important sa gasesti un bun specialist, si e si destul de costisitor. Dar ce ar putea merita mai mult?
    M-am intins ca o placinta si am facut psihanalize de trei lei... sper ca nu te-am suparat cu ceva, dar ma intristeaza sa vad cum o fata frumoasa, desteapta, interesanta, plina de calitati, nu isi poate trai viata din cauza unor defecte mai mult decat discutabile. Bineinteles, pe langa defectele respective exista si probleme obiective, dar asta e alta discutie...
    Te pup si iti doresc din suflet sa fii fericita, iubita si linistita!

    RăspundețiȘtergere
  84. PS: ca sa fiu si on topic, iti sta foarte bine cu parul mai deschis la culoare si ondulat lejer pe lungime, iar outfitul e super fain (mai putin ciorapii, mi se par prea subtiri si luciosi, cred ca ar fi aratat mai bine unii mai opaci). Dar sunt foarte draguti pantalonii, mie mi se par mult mai interesanti si mai cool pantalonii scurti decat fustele scurte, care deja sunt prea comune si de multe ori vulgare.

    RăspundețiȘtergere
  85. Liv, on topic : ciorapii sunt de fapt mati si grosi, teoretic. Neimbracati, asa aratau. Dar fiind marime universala, eu am avut nevoie sa ii intind mai mult decat considerau ei, probabil, si atat de intinsi nu mai arata a 120 DEN si opaci. Nici mie nu imi plac, dar recunosc ca nu am mai vrut sa dau 25-30 lei pe un dres si analizandu-i initial am zis ca-s la fel.
    Dar, lasandu-i pe acestia, chiar am inceput sa mai port si ciorapi normali, subtiri. Prea exagerasem ultimii 2 ani cu dres mat si gros, gen leggins. Si mi se parea, de exemplu la hainele negre, ca nu se mai vede deloc modelul, prea se "amestecau" texturile.
    Port des si fuste/rochii scurte, ma avanjajeaza lungimea caci altfel ar trebui sa le iau pana in pamant ca sa nu ma "taie" la jumatatea picioarelor....dar departe de a fi comune, as fi vrut eu sa fie asa, sa trec drept banala. Nu, oamenii inca le vad ca pe ceva iesit din comun si sa uita la tine ca la un extraterestru. Trist dar adevarat, inca mai exista prejudecata fusta scurta = cu....va.

    RăspundețiȘtergere
  86. Si au am facut psihoterapie 1 an, desi era un efort financiar mare pentru ca mergeam de 4 ori pe luna. Partial, m-a ajutat sa ma ajut...eram la pamant, traiam exagerat de intens si chinuitor o anumita situatie. Nici nu mai suportam sa fiu acolo, dar nici de plecat nu plecam definitiv. Era un du-te vino aberant, pana si eu ajunsesem sa cred ca sunt nebuna, aveam un comportament de om bolnav. Acum eram ok, si peste 1 zi ma trezeam ca ma simt ca inchisa, ca vreau sa fug de acolo, sa nu mai vad, sa nu mai aud. Zi de zi, sufeream pe ipotezele ce le dezvoltam din prostul obicei de a analiza totul exagerat si nemotivat. Gen "dar daca peste 2-3 ani....". Mama daca intra la mine in camera zilnic, zilnic ma vedea ca imi curg lacrimile chiar si in timp ce citeam ceva sau ma uitam la tv. Era deja un gest firesc, nu-l mai controlam nici in public.
    Acum e bine, de 1 an jumate m-am rupt definitiv de ce declansa izbucnirile mele. Numai ca...trecutul nici acum nu vrea sa ramana trecut, nu vrea sa inteleaga ca nu mai exista solutie si considera ca hartuirea e calea potrivita. Ce nu stie e ca m-am schimbat mult si ca am apucat sa gust din liniste si echilibru, si starea asta de bine ma face sa resping tot ce a fost inainte. Si-apoi imi amintesc vorbele psihoterapeutului "nu te mai zbate, devii vulnerabila si vartejul te trage la fund. Stai nemiscata, pastreaza-ti puterile pana ii scade intensitatea, si-apoi rabufneste caci atunci ai sanse maxime sa ii supravietuiesti". True...teama te face mic si slab.

    RăspundețiȘtergere
  87. Super like!

    Te prinde f bine noua nuanta a parului! Si pantalonii... love it!

    XOXO

    RăspundețiȘtergere
  88. Thx, si mie imi place muuult acum chiar daca am ezitat sa fac pasul. Imi era teama ca o sa arat stearsa si ca va trebui sa ma machiez cu nuante mai pale, nude, care pe mine nu ma prind de loc. Dar e ok, pot pune in continuare aceleasi culori, chiar si ruj rosu. Cred ca mi-am gasit nuanta de par(de ce trebuie sa ne vopsim ani in sir ca sa realizam ca vrem ce aveam de fapt nativ??), negru niciodata. :) Bineinteles, argumentul cel mai strong a fost : "arati mai tanara cu el deschis". :))

    RăspundețiȘtergere
  89. Te inteleg atat de bine, Ramona! Si eu am trecut prin starea aia de prostratie, din care nu puteam iesi, stateam in pat toata ziua si nu ma ridicam pentru ca nu mai vedeam rostul... Din ce ai scris imi dau seama ca ai progresat foarte mult, mai ai doar niste mici aspecte (ma rog, mici comparate cu ce a fost) asupra carora trebuie sa lucrezi ca sa fii impacata. Dar cred eu ca esti pe calea cea buna, daca ai pus aici pozele cu tine zambind :) (si bine ai facut, pentru ca iti sta foarte bine)! Trebuie doar sa scapi cumva de nevoie de perfectiune si control (adica nu sa scapi, ci s-o diminuezi cat mai mult).

    RăspundețiȘtergere