Translate

vineri, 11 februarie 2011

New goodies and some sad teeth story....

Partea cu activitatea Zanei Maseluta e dedicata celor care si-au manifestat interesul pentru solutiile ce se impun in cazul unei anomalii ca cea pe care o suporta arcada mea superioara.
Dupa cum am povestit, lipsa caninului din dreapta (ce teoretic nu avea sa mai dea niciodata) a dus la deplasarea celorlati dinti pentru a umple spatiul lui. Linia dintre incisivi s-a deplasat cu cca jumatate de cm spre drepta, cand normal este sa cada perpendicular pe jumatatea buzei superioare, si de parca nu a fost de ajuns s-au si aplecat. Traiesc de o viata cu acest complex si pana acum 2 zile, in 27 ani nu cred ca am strans mai mult de 5 fotografii in care sa expun dintisorii buclucasi. Stiu ca poate pentru cei din jur nu e ceva atat de grav si nu se vede horror, dar pe mine ma deprima privelistea si am ajuns sa imi controlez zambetul si intre prieteni desi e clar ca au observat de mult situatia. Nici macar nu stiu sa zambesc, cand am facut pozele am observat cat de greu imi era sa o fac relaxat si natural. Sunt atat de complexata incat cand mi se faceau poze fara sa imi doresc si deci sa ma pregatesc ( a se citi sa stau frumos si fara dantura vizibila) le luam aparatele si stergeam cadrele in care radeam.
E tarziu, dar inca mai pot face ceva. Caninul meu inexistent era de fapt inclus in gingie, vizibil doar la radiografie. Azi am fost la ortodontie sa discutam in ce va consta tratamentul.
In primul rand, premolarul de lapte ce ii ocupa locul va fi extras. Se va monta aparat dentar pe arcada superioara, caninul va fi dezvaluit prin taierea gingiei (va puteti imagina cam cu se simte cineva care are fobie de doctori, spitale, ace, cutite) si se va monta pe el un bracket legat cu un lantisor de aparat. Cam ca in imaginea atasata. Nu sunt sigura de "priveliste" fiindca nu stiu daca si al meu, dupa dezvelire, va fi pozitionat identic. Gasiti aici mai multe detalii si un filmulet simulator.
Durata? Nu chiar cat speram eu (3-4 luni). Ci intre cateva luni si un an. 1 an, Doamne! Mi-e frica, mi-e greu, mai si plang gandindu-ma cat de rare sunt cazurile de canin inclus -> deplasarea celorlalti. Daca aveam de la inceput un medic bun nu ajungeam aici, era ceva usor de solutionat in copilarie sau macar mai devreme de 27 prin purtarea aparatului. Promit ca atunci cand voi avea copii sa le pun aparat, imi vor multumi mai tarziu.
Acum....dupa coborarea caninului as fi vrut sa imi pun coroane pe dintii frontali, incat sa rusesc sa mut linia mediana cativa mm (mai mult se pare ca nu era posibil astfel) si sa nu mai fie aplecati ci drepti. Astazi otodontul mi-a spus ca daca nu renunt la aparat imediat ce coboara caninul si continui sa il port cca 2 ani o poate muta la loc, nemaifiind nevoie sa imi stric 4 dinti pentru coroane de portelan. Conditia? Sa extrag si un premolar din stanga pentru a avea loc sa-i impinga. M-am gandit mult. Aparatul oricum il platesc la fel fie ca stau cu el 4-5 luni, fie 2 ani. Daca il dadeam jos dupa canin, mai costau cca 32 mil coroanele de portelan pe zirconium. Linia se muta poate doar jumatate din cat imi trebuia, si dintii aceia erau sacrificati pe viata. Daca aleg sa raman cu aparatul, scap si de pretul coroanelor dar mai ales de ele in sine. Pretul aparatului este 13 mil pe o arcada, la care bineinteles se adauga diverse pe care nu le stiu acum. Ma gandesc sa imi pun si jos daca tot fac pasul.....practic cu mai putin decat as fi dat pe coroane, rezolv ambele arcade. Incerc sa nu ma gandesc la durere, la discomfort. Nu am rezistenta, dimpotriva, ma aduni de pe jos daca ma tai la deget sau ma lovesc rau. Dar trebuie sa pot, daca nu fac asta acum am sa regret toata viata. Nu imi va trece complexul danturii doar pentru ca cei din jur nu vad asimetria asa urata cum o percep eu, si nici pentru ca n-o sa mai am o varsta unde ma obsedeaza aspectul fizic. Dintii, pielea, parul, mi se par cele mai importante si meritate investitii. Si-ar fi pacat sa nu lupt sa rezolv pe cat posibil tehnic si financiar tot ce imi distruge increderea in mine. Pe naiba, nu vreau ca intr-o zi, cand o sa imbrac o anumita rochie alba, sa fiu singura mireasa ce nu zambeste nici macar intr-o poza. Probabil ar fi premiera mondiala, si nu glumesc, chiar nu as zambi. Fiindca acolo nu as putea sa fac ca alaltaieri, sa aleg zece poze ce le consider reusite si sa sterg restul 210. Poate o parte din voi ma judeca, insa eu nu il consider un moft. Eu traiesc cu mine, pe mine ma necajeste situatia. Atat de tare ca prima data cand am vazut focus pe ei la dentist mi-au dat lacrimile si i-am spus ca eu nu ma mai pot uita. Vreau sa rad, fara rezerve, fara teama, fara rusine. Sa imi placa zambetul meu, sa imi doresc sa il expun mereu. Am sa inserez o imagine full face, dar si un focus. Eu cred ca daca priviti cu atentie focusul vedeti cat de mult s-au deplasat si aplecat spre dreapta incisivii frontali fata de mijlocul buzei superioare.
Ce ma enerveaza acum cel mai rau e ca medicul ortodont e probabil cel mai bun din Craiova si prinzi greu o programare, iar eu vreau sa ma vad cu sarmele alea in gura sa stiu ca am inceput pasii inainte. Am asteptat o luna sa am loc astazi, si din pacate m-a trimis sa mai fac inca o radiografie panoramica desi aveam deja una mega SF. Am facut-o intr-un suflet, in speranta ca va zice "ok, hai inapoi sa continuam". Din pacate, nu. A fost nevoie de o noua programare, si cel mai curand disponibil loc e pe 8 martie. Fara 3 zile, iarasi 1 luna degeaba! Atunci imi va lua mulajul. Dar va dati seama ca mai am si 2 extractii de facut de catre chirurgul buco-maxilo-facial, pe care nu le va face in aceeasi sedinta, si daca toate astea se desfasoara la 1 luna distanta intre fiecare eu ma impusc! Nu mai suport sa astept 3 luni de acum inainte pana sa mi-l monteze, vreau sa uit, sa treaca timpul, sa scap pentru totdeauna. Daca o sa ma doara, o sa ma dau cu capul de pereti. O sa suport si cele 2 gauri dupa extractii, sper ca macar caninul ala nenorocit sa coboare mai repede si sa raman doar cu una pana se deplaseaza restul. Si cam atat....nu ma judecati, vreau sa fie totul cum era normal nativ, niciodata sa nu mai simt nevoia sa imi ascund zambetul.
Full face poate ca nu-i asa grav, dar pe focus cred ca este evidenta asimetria fata de mijlocul buzei si modul cum s-au aplecat.


































Si ca sa trecem de partea horror, pana nu ma apuca depresia, am sa va povestesc cateva evenimente ce pot insori universul oricarei fete preocupate de beauty&fashion.


1. Am primit azi de la Choco, fara un motiv anume in afara de generozitate, un pachet cu bunatati. Puneti-va centurile de siguranta :


- paleta 120, pe care mi-o doream de mult din toata pipotica mea de antitalent in machiaj artistic. Nu ca eu nu m-as farda, dar mereu ma fac la fel si cu aceleasi 2 nuante : ori gri-negru, ori o variatie de purple, ambele mate. Si numai pe pleoapa mobila. O data pentru ca nu stiu sa fac blending si cand incercam sa pun mai multe nuante parca eram intinata, si apoi fiindca cele doua ( si burgundi sau kaki) ma ajuta sa fac ochii aurii sa para aproape verzi. Din acest motiv, chiar daca pofteam mereu la ea si nu aveam nicio paleta (am cele 4 mono mentionate), avand la dispozitie un buget ce implica obligatoriu stratificarea prioritatilor intotdeauna am preferat sa il investesc in altceva mai dorit. Ca de exemplu haine. Normal ca mi-ar fi placut sa am cu ce sa ma "joc", dar nu ma taxa nimeni ca-s machiata mereu la fel, ori hainele se vad cand le tot repeti. Plus ca am o obsesie pentru ele. MARE. Mai spre boala asa.
Nu am sa pun poze celei ce-mi apartine, n-as vrea sa stric bucuria ei de a-mi darui si a mea de a primi cu ce a facut Posta Romana. Normal ca ma deranjeaza modul cum trateaza coletele, insa eu sunt fericita ca o am si nu-i o tragedie definitiva ca le-au "mutilat", o curat si le repar. Ce sa mai zic, probabil au izbit cu ele cat au putut....Choco, sa nu fii trista, eu nu sunt caci o pot folosi foarte bine si asa. La cat de multe nuante sunt, oricum imi ajung o viata.
Coloristic, arata exact asa:























- o pereche de cercei candelabru cu pietre negre, pe care cu siguranta am sa ii port foarte des




















- o fustita alba Camaieu, ce imi vine bine dar...ii scurtez cativa cm ca-i prea lunga pentru talentele mele de pitzi :)) Glumesc, de fapt e nevoie sa tai pentru ca din cauza genunchilor nu pot purta fuste si rochii care sa treaca de maaaaaxim jumatatea coapsei), cele mai scurte ma ajuta sa par mai supla si imi pastreaza inaltimea. V-o arat dupa modificare, un tiv stie si mami sa faca la masina.



- o crema despre care inca nu am studiat, se numeste PREP Crema Dermoprotettiva si ajuta la : iritatii cutanate, arsuri solare, muscaturi de insecte, maini si picioare crapate. Eu sper sa imi fie utila pentru acele iritatii cutanate despre care vorbeam, sub forma unei muscaturi de tantar, un "butonas" rosu pe obraz. Mai mult de 2 nu am avut niciodata, de obicei am chiar 1 numai, dar ma enerveaza caci e fix in mijlocul obrazului. Nu are continut, pur si simplu o mica ridicatura. Mai mult enerveaza prin culoare decat prin dimensiune. Observ ca are multe stelute maxime, sper sa fiu si eu norocoasa sa functioneze. O sa ma documentez via google in privinta ei, inca nu sunt familiarizata cu produsul.



















- ciocolataaaaaaa. Bunica-mea is happy! :) Din pacate, de 3 ani si-a pierdut facultatile mentale -> un fel de rasul-plansul pe aici fiindca se comporta ca un copil mic. Asa ca ma astept s-o ascunda pe sub perna sau pe te miri unde prin camera, s-o gasim topita prin lucruri. Asta e, nu avem ce-i face...mai grav e cand fura alte alimente perisabile, gen salata de nu stiu ce, si baga in buzunar. :)





















- un quad Farmasi, in care exista 2 nuante ce-mi plac foarte mult dintotdeauna : negru si navy, iarasi pasibile de transformare din hazel in green. Eu sper totusi sa invat sa le folosesc pe toate imbinate si sa ma vindec de comoditatea de a aplica numai una o data sau de a evita cu desavarsire orice in afara de cele fetis, mentionate mai sus.

- betisoare pentru unghii cred, imi cer scuze dar nu stiu exact ce si cum fiindca nu am mai avut

































  • Multumesc mult, mult, mult Choco!! N-am pus pozele din linguseala, nu cred ca cineva care alege sa daruiasca ce ar putea sa vanda da 2 bani pe asa ceva. Pur si simplu am vrut sa impart cu voi bucuria "jucariilor" noi si frumoase. Si daca citesc ceva otrava anonima in acest sens, il/o anunt ca isi alege o zi foarte proasta sa ma necajeasca.




2. Mi-a venit coletul de pe thboxes. Mai devreme de o luna, si desi facusem 2 comenzi diferite (una cu 4 articole, cealalalta cu 5) pentru ca fiecare colet sa nu depaseasca 10$ si sa platesc vama, au venit in acelasi. Stiam ca fetele le-au primit de regula cate 2-3. Chiar ma gandeam ca trebuie sa fac atatea drumuri si vama e la mama naibii de unde locuiesc eu. Eu ma grabeam la ortodont, si tipele de la vama cand au desfacut pachetul s-au apucat sa le probeze si sa le studieze....nu stiam cum sa ma scuz ca intarzii, nu voiam sa fac figuri pe acolo avand in vedere ca de fapt valoarea era de 19$. In final cand am vazut ca nu le mai dau jos si nu inceteaza sa se minuneze si sa ma intrebe cand mai pun comanda (pfffffffff, nu vreau sa ma bag in asa ceva!!!!! Asta nu mai facusem, afaceri cu vama :)) le-am spus ca am programare la medic. S-a strambat un pic una din ele si mi-a spus "ok, dar sa stii ca eu am facut o exceptie pentru ca trebuia sa iti cer documentele de plata, si ati si depasit dar nu-i nimic ca nu aveti mare lucru."
Sunt foaaaaaaarte incantata de produse, abia cand am ajuns acasa le-am studiat bine. Eu aveam 4 inele, prietena mea cea mai buna 2 bratari, un colier, cercei bufnita si un inel camee. Inelele imi plac la nebunie, imi pare rau ca am luat numai 4 dar am zis si sa nu trec de 10$ si nici nu mai aveam bani atunci. Acum ca am vazut ce si cum, vreau multe!!!!!!!!
Trebuie sa precizez ca nu am card si nici paypal si m-a ajutat Choco, a platit ea si eu i-am pus apoi banii in cont. Mama lui de paypal ca de cand zic ca imi fac si eu card si toate cele.
Sper sa nu inceteze sa livreze in Romania tocmai cand i-am descoperit, sunt foarte, foarte bucuroasa pentru ce mi-am luat. Ale mele au facut 30 lei, ale my bff's 35 lei. La vama am platit numai 2,3 lei. Va pun imediat pozele.

  • Hugs, ladies! Sa aveti o seara minunata, eu m-am inveselit totusi dupa povestea cu orto si perspectiva celor 2 ani lungi si lati pana la a-mi vedea visul cu ochii.


























66 de comentarii:

  1. Nu stiu cu ce sa incep. O sa fac un comentariu lung cat postarea ta. :)))

    In problemele cu dintii te inteleg cat de cat. Aveam vreo 4-5 ani cand am muscat de mana unui unchi. A tas mana si odata cu ea si doi dinti de-ai mei. :))) Gingia mi-a fost rupta multe luni de zile, fiind in perioada de crestere, maxilarul nu s-a mai dezvoltat si a ramas mai mic decat trebuia. Astfel m-am ales cu 2 dinti unul peste altul. De fapt, jumtatate dintr-un dinte era crecuta peste celalalt dinte. Am purtat aparate de tot felul, eram satula de medici stomatologi, am luat si o hepatita tip A din cutia unui mare domn profesor, care continea sculele pt dinti, chitantier, stampile si alte cele la un loc. In schimb eram copil si nu ma simteam aiurea din cauza aspectului dintilor mei. In clasa a 6a m-a dus mama la dentist sa-mi pileasca dindii urati si sa-mi puna coroane. Saracii aia naturali deja erau cariati din cauza sarmulitelor de la aparat. Dintii plasticati (sau din ce-o fi fost ei) aratau groaznic (deh... tehniciana era neam cu mine), culoarea era cu 2 tonuri mai inchisa, marimea era nepotrivita. I-am purtat pana la 17 ani cand am hotarat sa-mi pun coroane din semiportelan. A doua oara a fost mai bine, am avut parte si de ceva operatie, aveam un fel de chist la gingie (nu-mi amintesc exact ce era), am stat o perioada cu dintii fara coroane pt ca trebuia sa iasa puroiul ala de la gingie. Durerile au fost groaznice, dar au trecut. Si acum ii am tot pe aia pusi la 17 ani, desi ma gandesc sa-i schimb din nou. Ultimul stomatolog la care am fost mi-a zis sa-i las in pace daca nu ma deranjeaza. Arata bine, dar cred ca pot sa arate si mai bine.
    Si trebuie sa-i fac o vizita stomatologului, dar cand ma gandesc la preturi imi trece dorul de el.


    Ma bucur ca te bucur. Paleta e de 120, nu de 88. Si sper ca nu a ajuns mai sparta decat era. Ai observat ca am refacut-o frumos si doar o pastila era sparta mai rau.

    Trec peste ... Sa le porti fericita!

    Crema Prep, cred ca e crema buna pt orice. :)) Eu o folosesc pentru fata atunci cand am cosuri rupte si tot felul de mizerii. Cam in 2 zile imi usuca cosurile, ceea ce nu am reusit cu nici o alta crema. Nu vreau acum sa-ti insir aici ceea ce poate sa faca, dar iti recomand sa o folosesti cu incredere unde crezi tu ca ar avea efect.
    O exceptie: Mama unei colege are neoplasm la san si o rana deschisa pe sanul stang. Cred ca de ani are rana respectiva si mi-a zis ca a incercat tot felul de creme. Acum vreo 3 saptamani i-am dus putina crema din asta ca sa incerce, urmand sa-i aduc un borcanel daca e buna. De 3 ori a folosit din putina cantitate pe care i-am dus-o si i s-a inchis rana respectiva. 2 saptamani nu a avut rabdare sa astepte pana sa primesc stocul de creme. Din 11 primite nu mai am niciuna.

    Dap, sunt betisoare de fimo pt unghii. Tai feliute cat mai drepte si mai subtiri si le lipesti cu lac incolor, apoi mai dai un strat de la incolor peste.

    Ma bucur ca au ajuns inelele. Al doilea imi place maxim!

    Atat si gata.
    Ma bucur ca am putut sa-ti fac o bucurie cat de mica. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce inseamna prietenia si oameni bune care ne inconjoara!ma bucur mult ca deja esti mai aproape de aparat ordonontic.ma bucur ca ai primit daruri frumoase!!!pup dulce,puisorul meu

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu sunt multumita de dinti mei cei de jos unii sunt strambi iar unul de sus a crescut intr'o parte si asta ma deranjeaza cel mai mult, si eu am grija sa nu zambesc prea larg ca altfel se vede :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Choco, o sa rada fetele de mine o saptamana...si eu stiam ca are 120, cand am cautat o poza cu una identica, coloristic cu a mea sa pun pe blog am observat ca unele palete aveau 2 parti iar altele doar 1. Eu la a mea vazusem doar 1, mi-am zis "inseamna ca are 88". Apoi stateam singura si ma gandeam...mai da' parca-s cam putine sa fie 120, ia sa le numar. 10 pastile x 6 randuri...60?!. De 60 nu mai auzisem. Am inceput sa studiez cutia si tragand am constatat ca mai avea un nivel. :)))
    Se vede ca sub satenul deschis zac niste suvite blonde....da' nu-i vina mea, pai ce eu am avut palete de-astea??? :) Abia astept sa le probez, cred ca zi de zi imi nenorocesc ochii tot colorand si stergand sa pot pune alta si alta.
    Ce bine ar fi sa aiba si la mine crema efectul acela! Iti dau de veste dupa ce o probez cateva zile macar. Mi-ai salvat viata daca functioneaza, nici nu imi imaginez cum e sa nu mai ai probleme cu pielea.
    Bucurie mica,zici?? Ce Dumnezeu, ca-s atatea lucruri care nu doar ca imi plac mult dar imi mai sunt si utile. Eu nu luam paleta curand, imi parea rau sa renunt la altceva pentru ea. Cerceii s-ar putea sa mi-i agreseze cea mai buna prietena, mereu imi spune de unii cu negru dar care sa nu fie grei cum ii am eu de obicei.O sa se aboneze, presimt :)) Acum e la Bucuresti, training, nici nu si-a vazut bijuteriile comandate. Poate nu le mai vede deloc :)))
    Povestea ta cu dantura imi da fiori....durerea ma ucide, nu pot spune ca am avut infectii sau probleme ca ale tale, Doamne fereste pe oricine! Cand am schimbat medicul in decembrie, m-a mai salvat cu o chestie. Unul din incisivi capatase in ultimii cca 2 ani o culoare dubioasa, un galben inchis si opac, parca avea strat de tartru. Foarte urat. Cum am aflat ulterior, ca si culoare dintii mei sunt a2 iar acela ajunsese a4. Fostul dentist imi zisese doar "ti s-a facut tartru pe dintele asta", dar nici sa mi-l curate nu a vrut, avea alergie cand pomeneam de detartraje, periaje profesionale, albit. Un dobitoc, ca-mi vine sa ma duc sa ii fac circ la cabinet. Si medicul nou cum am deschis gura m-a intrebat daca am suferit vreun traumatism la dintii din fata. Exact asa si era. Acum cativa ani in urma unei batai cu pumnii, capul si genunchii in fata, aplicata de un tigan pe strada pentru ca m-am ferit cand a vrut sa ma atinga, mi s-au miscat dintii de sus vreo 2 saptamani. Apoi nu m-au mai durut si am uitat povestea. Se pare ca mi-a fracturat incisivul atunci, si nervul lui a murit ducand treptat la inchiderea culorii. Mi-a facut o albire interna, si am avut noroc ca dupa 2 incercari succesive sa cedeze si sa se deschida pana la a2. Il puteam pierde, si cretinul ala dinainte vazuse tartru in atatea luni de vizite de 3-4 ori pe saptamana cand cel de acum si-a dat seama intr-un minut ce are de fapt.
    pup, si ms din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Stella, in blogger am descoperit mai mult decat pasiuni comune, am legat prietenii pe care le cultiv poate mai mult decat in viata obisnuita fiindca noi aici ne intalnim si vorbim aproape zilnic, macar ca ne citim daca nu conversam. Cateodata mi-e si jena sa multumesc prea entuziast ca sa nu par lingusitoare, dar eu chiar "spumez" ca o sampanie inauntru cand imi cumpar sau primesc lucruri frumoase, pentru fete.
    Ce-o sa ma mai pictez cu fardurile, ii scriam lui Choco cum tata cand am taiat coletul si le-a vazut a zis "of...iar boieli". Nu suporta, zice ca ne prostim :)) Azi mi-a facut capul calendar ca a vazut niste fete pe strada fumand si i-am spus ca si eu am vazut una de varsta lui intr-un bar de cartier singura la masa, band bere la 3 ziua.
    Mai mult ma sperie ca se vad gaurile extractiilor decat aparatul....poate prindeam curaj sa zambesc si cu aparat, dar acum cu locurile alea lipsa in niicun caz! Asistenta ei avea si ea aparat si mi s-a parut ca ii statea chiar dragut, abia se observa si nu ii modifica deloc fizionomia (gen buze in fata).
    pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc pt.informatii,m-am documentatat si eu destul de mult si stiam ca preturile sunt mult mai mari,ma bucur sa aud ca apartul costa "doar" 13 mil,ce-i drept nu am fost sa intreb nici un medic,am cercetat preturile pe net...sper ca pana la vara sa fac si eu pasul asta si astept noi vesti de la tine despre cum decurge totul:).
    Esti o norocoasa,sa te bucuri de cadourile primite si poate ne arati si un machiaj nou:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bianca,poate ar trebui sa mergi la ortodont sa vezi ce se poate face si ce costuri ar implica. De ce sa ramai cu ei asa? Problemele estetice de multe ori au si repercursiuni functionale, schimba muscatura, afecteaza gingia, dintii prea apropiati sau petrecuti au risc sporit de carie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alexa, cu placere. Placere sa fiu utila, nu sa fiu caz de studiu :)) Cand vad ce fac unii cu dintii lor, perfecti, imi vine sa le spun ca nu-i merita si ca ar trebui sa fie ei in locul meu. Eu am si smaltul prost si fac carii usor, sunt plina de plombe. Nu beau acfea, nu fumez, nu mananc dulciuri, ma spal de la 2 ori pe zi pana la 4-5 cand ma loveste damblaua de a ma spala si dupa un mar. Si-acum mereu si ata dentara si apa de gura, nimeni pana aici nu mi le impusese, eu credeam ca sunt un moft.
    Pe forumuri citisem de cca 15 mil pentru cel clasic, ma asteptam ca la ortodontul in speta sa fie si mai mult fiind unul cautat. Dar nu, 13. Nu stiu ce altceva mai trebuie platit, in afara de consultatiile lunare cand strange suruburile sau ce naiba or fi. Parca am auzit si de niste elastice, consumabile, si de o periuta speciala.
    Pana acum la ortodont am platit doar consultatia, 40 lei, si am facut la recomandare 2 radiografii mai aparte, una 50 lei si una 25.
    Machiaj nou...ca si culoare cu siguranta, dar ca si tehnica e cale lunga :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am purtat aparat dentar din clasa a 12-a pana la sfarsitul primului an de facultate. Prima oara am purtat unul partial, adica de la canin pana la maseaua din spate! Imagineaza-ti ca nu era deloc placut din punct de vedere estetic si jumatate de an nu am ras in public :)) Dupa, mi-am pus pe toata arcada si mi-am dat seama ca nu il mai pot ascunde, dar a fost ok! Persoanele care tineau la mine ma placeau si cu aparat si fara, iar peste glumele rautacioase ale colegilor am trecut imediat.

    Ceea ce vreau sa iti spun este ca atunci cand ti-l scoti si te uiti in oglinda simti cum tot efortul a meritat! Parca te schimbi cu totul.

    Legat de varsta, sunt convinsa ca ai vazut la ortodont persoane mai mari de 30 de ani care isi pun aparat dentar pentru ca au grija de ele, ca si tine!

    Te-am pupat !!

    RăspundețiȘtergere
  10. Devil_danutza, am mentionat in text : thboxes. Un site din hong kong, ai nevoie de paypal pentru a putea comanda si sa nu depasesti 10 $ per comanda ca risti sa te puna sa platesti vama.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur tare mult ca faci acest pas! :)
    Si eu ma asteptam sa stranga suruburile la vizitele lunare, insa nu sunt suruburi de strans :) Se schimba elasticele (cele cu care se leaga sarma de bracketi) si sarma odata la ceva timp (cand decide ortodontul o schimba cu una mai groasa sau mai subtire). In afara de aceste activari lunare n-ar mai trebui sa platesti altceva. Bine, poate mulajul si studiul mulajului, dar asta depinde de fiecare medic. La sfarsit, dupa ce termini tratamentul, mai platesti si retainerul (o chestie pe care o vei purta o lunga perioada pentru a mentine dintii drepti). Daca te intereseaza subiectul, eu am scris mai multe postari pe tema aparatului dentar inca de la primul consult :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandra, poate ca mai mica mi-ar fi fost cu adevarat rusine sa il port si as fi suferit mult pe rautatile colegilor. Prin generala si liceu copiii sunt foarte rai si cred ar fi fost o tortura fiecare zi, cu siguranta as fi plans des.
    Nici acum nu mi-e usor dar ma gandesc ca la varsta asta nu mai sunt atatia narro-minded...desi...singura fiind, ma gandesc uneori ca eu ca baiat as avea poate o reticenta fata de o tipa pe care o vad prima oara si are niste sarme prin gura :) Sper sa nu am si neajunsul acesta, sa fiu desconsiderata doar pentru ca o sa arat mai aparte o perioada. Ar fi culmea!
    Trecand peste posibilitatea ca fat frumos sa se sperie si sa fuga in cele 4 zari, prefer sa rabd acum decat sa imi dau pumni in cap apoi o viata la gandul "de ce nu l-am pus atunci ca acum eram gata????!!!".
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat sunt de superbe accesoriile! Salivez!:X:X:X
    Sa le porti cu drag!:*

    RăspundețiȘtergere
  14. Epurica, citisem atunci la tine si vazusem si aparatul...as vrea si eu din acela, dar e prea scump. Ma gandesc la mama, nu vreau sa fiu atat de egoista si sa mai fac si mofturi. Chiar ca as fi indraznit sa deschid gura cu acela, e infinit mai ok decat cel clasic. Insa oricum nu voi putea zambi din cauza dintilor lipsa, 2 premolari in drepta, si 1 in stanga. Daca am noroc si coboara caninul in cateva luni, macar scap de una din gauri.
    Eu renuntasem sa ma mai gandesc la aparat si planuiam sa port doar pe o portiune, numai pentru coborarea caninului. Dar ea azi mi-a zis ca nu se poate numai acolo. Culmea, mai sus Alexandra scrie ca a avut partial.
    Nu ma mai razgandesc oricum, pacat totusi ca nu am insistat cu mai multe pareri de acum 2-3 ani, eram fericita azi. Dar as turba sa constat ca dupa 2 ani n-am rezolvat mai nimic, ba am mai scos dintii degeaba.
    Si parca totusi iti vine sa zici DE CE EU????? De ce...eu care nu suport durerea, eu care sufar pe criticile celorlalti, pe glumele sau replicile acide legate de aspectul fizic. :(

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, Anda! Am intrat acum iarasi sa vad ce mai au nou si-am lesinat aici, cred ca 10 am pus la bookmarks. But...no money left, si mi-e ciuda ca se epuizeaza stocul. :(

    RăspundețiȘtergere
  16. ce pot sa zic, mai bine acum sa iti fixezi dantura decat niciodata:*

    nu poti sa mergi la alt doctor, dar la fel de bun? asa nu are rost daca mergi o data pe luna:( iti pui la anu aparatul..

    si eu am aparat din mai 2009 si inainte am avut disjunctor, mai am un pic si il dau jos (doamne ce ma bucur)

    iti urez succes cu experienta asta, tot raul spre bine:*

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu am cum sa merg la altcineva, mi-a recomandat-o stomatologul si am deplina incredere in el....nu pot trece peste ce spune, el stie cel mai bine unde pot avea rezultate maxime. Intrand pe forumuri am descoperit ca tipa e foarte cunoscuta si apreciata si la nivel national, multi pacienti incantati de rezultat.
    Partea aia cu "il dau jos, Doamne ce ma bucur" nu prea suna bine pentru cineva ce abia incepe :))) Adica e asa rau cu el????
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. ma bucur mult pt tine :) si accesoriile sunt vis :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Betty, cred ca in Italia....stiu ca ea de acolo o are si eticheta e in italiana si engleza.
    http://www.myspace.com/prepcrema
    http://www.dooyoo.it/creme-saponi/prep/rapporti/
    http://forum.saicosatispalmi.org/viewtopic.php?t=3117
    Multumesc pentru incurajare! :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Miuri, chiar acum studiez din nou site-ul...si visez....si se tot strang in bookmarks. :)
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  21. Stiu ca ar trebuii sa ma duc dar mereu intervine cate ceva si tot aman tot aman.....

    RăspundețiȘtergere
  22. scuze..:(

    mie sincer imi place cu aparat uneori:d ma simt mai speciala decat unii:))
    durerea nu e cine stie ce..cand ti'l pune nu o sa prea poti manca, dar cu supe si lichide e totul okei. apoi mai doare dupa ce ti'l fixeaza in fiecare luna (asta numai cateva luni, dupa aceea si cand iti schimba sarma, nu mai simti nimic..)

    si nu e rau cu el, mie mi se pare ca timpul a zburat.

    o sa iti dea si niste elastice sa le pui si sa dormi cu ele si sa stai si ziua cu ele (eu doar noaptea ca ziua nu.mi place:)) )

    daca ai intrebari, feel free to ask:*

    RăspundețiȘtergere
  23. ma bucur pt tine ca ai prieteni care se gandesc la tine si reusesc sa-ti ofere mici bucurii.astia sunt de fapt oamenii care fac diferenta!
    ai rabdare si o sa-ti rezolvi toate problemele cu dantura, o sa ai cel mai minunat zambet de pe pamant(sunt sigura!!!!) si o sa faci cate poze o sa vrei cu zambetul pana la urechiuse!eu iti tin pumnii!
    in alta ordine de idei, ma uit si eu de mult timp la site-ul respectiv, de cand Camelia tot ne arata cerceii ei superbi, dar nu prea stiam eu cum se procedeaza.eu am doar card, poate merge si ma risc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ramona, nu ai idee cat te admir pentru curajul de a scapa de acest complex. O sa vezi ca ao sa fii super multumita, o sa iasa perfect si increderea ta in tine o sa fie sky high.

    Durerile nu sunt asa de mari, mai ales daca stii de la inceput de ce o faci. Cred ca nu sunt singura bloggarita care te sustine din toata inima si isi doreste sa obtii ce vrei si ce te face fericita. Oricand ai nevoie de incurajari, I'm here for you.

    Si inelul ala cu doamna (are un nume, nu-l stiu eu) e absolut minunat. Eu am o brosa de la H&M cu acelasi model, imi place la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Iti tin pumni ,Amo! Sper sa reusesti sa zamvbesti din suflet ca tare bine iti mai sta,ti-am zis eu.
    Mami,adica Choco,este super,ce sa mai zic,nu mai sunt cuvinte.
    Iar bijuteriile...of,salivez de nu mai pot. Las' ca imi fac si eu paypal, numai bani sa am. Prea pofta mi-ai facut. MA topesc toata aici dupa bijuuri. Primele doua inele sunt betiale. Si restul imi plac dar zic ca alea 2 mi-au cazut cu tronc rau. vreau si eu :(( In cam cat timp a ajns pana la urma comanda? Relativ repede,nu? Ca eu te-am intrebat de astea parca acum 2 saptamani.
    Te pup, si bafta cu dintisorii :D

    RăspundețiȘtergere
  26. ai dat dovada de mult curaj...si mami ai inca nevoie...be strong...o sa merita totul...btw frumoase daruri..

    RăspundețiȘtergere
  27. buna! din blog in blog am ajuns aici, si ti'am citit povestea. intradevar este trist, dar nu trebuie sa te deprimi! nu esti singura :) sunt oameni care isi pun aparat si la 40 de ani, deci iti dai seama ce ciudat e sa ii vada colegii de la munca cu aparat:))..de unde stiu asta... pt ca si eu am avut aparat. de mica am avut dinti ingramaditi, am schimbat mai multe aparate, mai multi medici stomatologi, ortodonti... am avut noroc ca m'au dus ai mei cu forta. am avut momente cand il uram [aparatul], adica era dubios si stanjenitor ca in cls 1 sa am aparat si din cauza lui sa nu pot sa pronunt corect [abia invatam sa citesc]. apoi am lasat'o balta cativa ani, pana prin cls a 10a, cand a inceput sa ma intereseze aspectul. nu a fost usor, nu m'am obisnuit peste noapte cu el, daca iti pui sus, o sa iti trebuiasca si jos, si colegi mai rautaciosi faceau glume proaste pe seama mea. dar prietenii m'au acceptat asa, iar apoi am lasnat un fel de moda la mine in cls:)). am avut noroc de un medic ortodont care nu era foarte aglomerat, si asta cred ca conteaza f mult: sa poti sa te duci la consultatie at cand tu ai nevoie, nu cand poate el. asta duce la un tratament mai eficient si rapid. Acum sunt foarte mandra de dantura mea, nu mai am retineri sa zambesc, si ma bucur enorm cand cineva imi complimenteaza zambetul! curaj, vointa si totul o sa fie bine :) si pana la urma nu e vorba doar de aspect, e vorba de o dantura sanatoasa, pe care sa o poti pastra toata viata! sper sa ti'am fost de folos...
    pupici:* and smile cuz u are beautiful!

    RăspundețiȘtergere
  28. Chiar ieri am fost cu baietelul la ortodont pentru a vizualiza pe radiografie dintii care vor erupe. Totul e ok, dar mi-am zis ca e mai bine ca orice problema sa fie rezolvata din timp.

    Am vrut si eu sa comand de pe thboxes, dar de o suma mai mare... trebuie sa ma informez ce taxe trebuie sa platesc.

    Ramona, asteptam poze cu dantura perfecta. Rabdare si putere! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna Iulia,
    Ieri cand am iesit de la consultatie, cam daramata mai ales de nerabdarea de a-mi lua o grija de pe cap si sa il vad montat, i-am tinut ditamai predica mamei. Ca de ce nu mi-a pus in copilarie fiindca daca lasau loc pentru canin nu se mai strambau ceilalti, de ce nu m-a dus si la alti medici, etc....mama fiind asistenta, lucra la o policlinica unde exista si stomatologie. Si m-a dus acolo pana pe la vreo 13 ani, apoi la alt medic dar care lucrase si el in policlinica. Na, nu zic ca nu erau buni, poate nici tehnica nu era avansata ca acum si or fi facut tot ce se putea atunci....dar ce stiu sigur e ca niciunul nu avea experienta in lucrul cu copiii si m-au chinuit ca pe naiba. Ia imaginati-va un nerv scos cu arsenic....e ca si pe viu aproape, lesinam de plans pe scaun. Sau pansamente date jos nu cu freza, ci cu spatula folosita ca parghie, apasand cu putere sa iasa dintr-o bucata, cand maselele alea saracele oricum mai aveau foite de pereti si orice traumatism de genul ii putea sparge.Nu le dadea prin pilire ca stia ca o sa ma doara...pai fa-mi femeie anestezie, esti nebuna??!!!!
    Nu suport tendinta parintilor de a apela intai la cunostiinte. Sau rude. Stiu ca e aiurea ca X sa afle ca in loc sa te duci la el ai preferat un altul, dar cred ca sanatatea mea era mai importanta decat adunatura de minti inguste si fara mila. Prima mea intrebare pe urma de cate ori schimbam medicul era "da' ma lasati sa zic au sau sa plang? nu ma zbat, stau cuminte dar nu ma pot abtine sa nu zic au". Iti dai seama ce ajunsesem sa le cer? Si asta pentru ca o parte din ei aveau politica "daca nu taci te dau afara". Unul chiar m-a dat, a spus ca el nu suporta asa ceva.Wtf, dupa ce ca ma omori aici lucrandu-mi pe viu vrei sa nu zic nici pas????
    Aveam traume legate de dentist, dar nu ma feream stiind ca am smalt subtire si risc mereu carii. Insa am duceam cu sila si frica.
    Ceea ce acum nu s-a mai intamplat, in afara de prima sedinta cand nu il cunosteam si nu ii stiam mana si cum lucreaza (desi primisem incurajari serioase si de incredere), absolut niciodata nu m-am dus nici macar cu un gol in stomac daramite cu spaima ca inainte. Ma duceam ca la plimbare, ma si plictiseam sau picoteam pe scaun cat timp lucra la ei.
    Asa drag imi e ca in sfarsit am un medic bun ca atunci cand am auzit o discutie referitoare la o eventuala plecare din tara peste cativa ani mi-a scapat un " SI EU????? EU CE FAC???" :)))))
    Cred ca asta cu dintii e cea mai inteleapta decizie pe care am luat-o in viata mea....sunt fricoasa, sunt comoda, dar si suficient de ambitioasa. Si da, poate ca motivul meu e legat de estetica mai mult decat de sanatate si functionalitate. Dar mai conteaza cand se impusca 2 iepuri simultan?
    Cum spuneam si in postare, pe cuvant ca ii pun aparat copilului/-iilor, chit ca ma injura atunci. Altfel imi va striga peste ani cum ii strig eu acum mamei ca nu a facut tot ce se putea sa nu ajung asa.
    Multumesc!
    Si da, incurajarile voastre ma ajuta, mi-ar fi si rusine acum sa zic "aaa, ia stai mai ca nu-mi mai pun". Ma speriasem dupa diversele povesti de pe forumuri, dupa ce mi-l dorisem ani in sir si ai mei nu acceptasera sa imi dea banii. Acum...asta e, doare sau nu doare - tot il pun.

    RăspundețiȘtergere
  30. Deedee... multumesc, dar stai sa ma vezi cu el. Si-apoi sa intrebi cati din prietenii buni au fost sunati de 5 ori pe zi sa ma vait ca ma dor dintisorii, ca nu mai pot, ca fir-ar al naiba de aparat, bla bla :))) Sau biata mama, cate crize de plans si bosumflari va indura atunci, cel mai aiurea ma comport cand ma doare chiar si un pic ceva. Ma plang,zac, mai cad in "da' de ce eu" si iau la rand toate evenimentele de genul asta, unde am fost printre exceptii. :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Irini, cred ca e mai bine sa iti activezi paypal decat sa platesti cu cardul. Nici eu nu am nici-nici, dar stiu ca se activeaza pe net, de acasa. Cu paypal iti poti recupera banii daca nu primesti produsele.
    Ia-ti 2-3 bijuterii sa vezi daca e ok comanda si iti place cum arata live, dar eu cred ca o sa devii dependenta :)
    Sa speram ca nu se gandesc sa scoata Romania de pe lista....vanzatorul avea si pe ebay bijuterii, chiar mai frumoase, dar stiu de la Camelia ca de acolo nu mai livreaza la noi, numai de pe thboxes.

    RăspundețiȘtergere
  32. Alexandra, inelul-camee imi place si mie dupa ce l-am vazut, pe site nu m-a atras asa mult fata de altele. Imi plac si cerceii bufnita si colierul, poate nu le mai vede de la mine :)))) Ma ucide Rebecca, my bff :)
    Mai grav e ca daca mai iau sigur o sa imi zica doamnele de la vama sa fac cumva sa le iau si lor.....si nu vreau sa ma bag, ca nu e ca si cum ai lua pt o prietena unde daca intervin probleme sau produsul e gresit ori deteriorat te intelege si are rabdare sa se solutioneze incurcatura.

    M-a incurajat Epurica aseara spunandu-mi sa nu imi mai fac griji din cauza gaurilor ramase dupa extractii ca sus dantura se deplaseaza mai repede si o sa se astupe mai curand decat cred. Sper sa fac parte din categoria celor care arata ok cu el si nu li se deformeaza buzele, am vazut si cazuri cand aveau "bot" si se vedea ca au ceva in gura si cand era inchisa.
    Asistenta ortodontului avea aparatul cu ceva roz, era tare draguta cu el.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Whisper of Secret (btw...may I know your name? :)
    Da, Choco chiar este super, altcineva in locul ei ar fi preferat sa vanda trusa sau sa o daruiasca poate unei prietene de-o viata, si nu uneia virtuale pe care o stie de putin timp. Nici nu stie cat de tare m-am bucurat, cred ca la fel ca atunci cand eram pasionata de desen si pictura si am primit primul set de tempera de rasa. :)
    Mi se pusese acum un an sa o iau dar la vremea aceea nu am gasit pe nimeni sa imi comande de pe ebay, prietenii mei nu aveau paypal si niciunul nu stia cum se procedeaza. Asa ca am renuntat, si-am zis ca atunci cand am bani o iau de pe okazii de ex, desi la suprapret. Pe urma m-am razgandit, de fiecare data se ivea altceva mai important in care sa investesc.

    De zambit poate mai incerc cand fac poze, ca inca nu s-au pus pe scos masele si "sarmuit"...ma prinde pensia pana imi pun astia aparatul :)

    Comanda a venit cam in 3 saptamani jumatate sa zic...de regula stiu ca o luna e termenul, dar am mai auzit la fete si de intarzieri. Insa niciodata nu am auzit sa nu fi venit deloc. Oricum, trece timpul, uiti. Eu credeam ca o sa raiez pana primesc avizul, ca o sa numar zilele. De unde....nici nu ma asteptam sa il primesc acum. Stiam ca vine cel de la Choco, si mama ma suna ca am 2 avize. Pana am ajuns acasa mi-am stors mintea de unde ar putea sa fie celalalt.
    Eu zic sa indraznesti :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Cristiana, cu placere, si mie mi se pune uneori pe ceva ce vad pe net, in reviste sau la alte fete si apoi rascolesc pamantul sa gasesc lucruri asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ema, fetele ziceau ca ar fi mai bine sa nu depasesc 10$ per comanda ca sa nu risc sa-mi ceara vama. Asa ca le poti pune separat, azi cateva, maine cateva and so on. Mie mi le-a pus Choco separat, dar in aceeasi zi. Si ei le-au trimis impreuna. Insa uite ca desi faceau 19$ nu au fost probleme, a zis doamna de la oficiu ca nu am mare lucru si merge....
    Am si intrebat-o cat e suma maxima dar mi-a raspuns evaziv, gen incercati sa nu luati multe. Parca totusi nici acum nu as avea curaj sa pun de 20 sa zic, mai bine comand tot in doua transe. Poate mai tarziu, dupa ce ma familiarizez cu tantile alea, sa sper sa mai lase de la ele daca depasesc. :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumesc! Tre'sa-mi fac si PayPal... habar n-am, dar voi citi pe net.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Super dragut din partea lui Choco pentru asemenea bunatati!
    Deci clar trebuie sa imi comand si eu bijuuri :)
    Pupici si sa ai o zi fantastica! :*

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc Andre, si tu sa ai o zi insorita...la noi e primavaratic, si eu lenevesc de la 8 de cand m-am trezit. Un frappe fierbinte, bloguri, citesc si zac ca o lepra. :)
    Mi-am dat cu crema peste noapte....in viata mea nu am vazut o cutie de crema plina rasa, era fix cat marginea de sus. Miroase oarecum ca alifia aia chinezeasca, si arata ca o frisca dar foarte condensata. Nu stiu daca va avea efect miraculos, dar stiu sigur ca imi place. M-am trezit cu fata luminoasa si fina. De 2 saptamani de cand am devenit foarte minutioasa in a hidrata zilnic, nu intentionat ci pentru ca aplic depigmentanta sa ii asigur toate premisele pentru a-si face efectul, nu am mai avut cojite. Eu care la 3 zile necesitam gomaj, si dupa fiecare zi in care purtam fond de ten erau scuamele la loc cat casa. Si acum mai aplic si PREP, cea data de Choco. O sa am in sfrasit piele neteda constant daca nu si flawless. Am un motiv sa ma tin de ele, eu detestam cremele si neglijam hidratarea.
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  39. Indraznesc :D Abia astept :D
    Asa...si numele meu este Iulia.
    Te pup, sa te bucuri de cadouri.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ramon, sa stii ca am comandat alte inele de pe Asos, de data asta M..si-mi sunt putin mari pe degetul din mijloc....deci eu chiar nu mai stiu ce sa comand :)) S pentru inele individuale, M pentru inele pe mai multe degete :))

    Imi plac mult inelele comandate de tine, clar vreau si eu :x

    RăspundețiȘtergere
  41. Sunt extrem de frumoase bijuteriile...sunt curioasa totusi, daca pui comanda de mai mult de 20 $ oare cat ar putea sa fie vama ? Tin minte ca am luat niste carti de pa Amazon si parca nu am platit asa mult...din pacate era acum cativa ani toat treaba si nu-mi aduc aminte exact :?
    Sa le stapanesti sanatoase si fericita pe toate :)!

    RăspundețiȘtergere
  42. Foarte draguta Choco cu tot ce ti-a trimis :). Iar ce ti-ai comandat tu ... WOW :X:X:X !!! Sa le porti/folosesti pe toate cu placere :*.

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna Ramona!
    Citesc blogul tau cu placere de foarta multa vreme insa doar acum iti scriu.Am 26 de ani(in martie mai precis)si guess what-port aparat dentar ceramic de la 25.Acum un an mi-am facut curaj pt aparat pe dintii de jos si acum vreo 3 luni m-am lasat convinsa sa imi puna si pe maxilarul de sus.Asa ca mai am de purtat inca vreun an jumate aparat...Vreau sa iti spun ca aparatele ceramice sunt foarte ok sunt de culoarea dintilor si nu au aspect de metal.Sarma folosita este tot de culoarea dintilor deci este cat se poate de camuflat.Pe arcada de jos este practic insesizabil nimeni nu a observat ca port,decat cel de sus este mai vizibil cand rad.Pretul este ceva mai mare mai precis 20 de milioane pe arcada dar eu zic ca merita.Si eu sunt de parere ca dintii ,tenul si parul sunt adevaratele marci ale frumusetii.Imi pare rau ca m-am gandit asa tarziu sa port aparat dar nu credeam ca la varsta mea se mai poate face ceva.Degeaba se cheltuie bani pe zeci de produse cosmetice atata timp cat astea trei lucruri nu sunt in ordine.Eu m-am convins demult ca nu machiajul ma face mai frumoasa si din pacate pt mine beauty costs a lot-atat bani cat si timp si PAIN.Mai ales ca am mai trecut si printr-o operatie estetica de corectie a nasului,acum mi s-a pus pata si vreau si eu dantura impecabila...Revenind la aparat eu cred ca e o decizie foarte buna, ai sa vezi ce repede trece timpul si ai sa vezi ce satisfactii aduce.Pot sa zic ca la mine s-a modificat si fizionomia in senul ca s-a latit mandibula iar cand zambesc nu se mai vede acel spatiu negru din cauza ca maxilarul era f ingust-acum se vad doar dintii albi si colturile buzelor:)nu stiu daca intelegi ce spun dar anyway...e de bine:))
    De suportat e ok,senzatii de discomfort primele zile poate si dureri dar care trec cu un algocalmin.Si cu mancarea e mai greu in primele zile dar apoi te obisnuiesti si poti manca aproape orice.
    Prietenii nu mi-au facut probleme:P ba chiar s-au luat dupa mine si unii si-au pus si ei, iar prietenul se bucura de ideea ca peste un an voi avea perfect smile:P
    La tine nu sunt probleme majore, in sensul ca nu e atat de deranjant estetic,nu se observa decat daca analizezi atent.Nici eu nu pot sa zic ca am avut nu stiu ce probleme estetice,dar stiu cat de mult face o dantura perfecta. Diferenta este foarte mare chiar si doar dupa 1 an - merita asa ca go for it!:P
    Esti foarte frumoasa cu tot cu micile defecte (pe care sa fim sincere toate le avem)si sunt sigura ca dupa tratament o sa fii happygorgeus!!:P

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna Karma, - btw, esti acea Karma din Bistrita??

    Iti multumesc pentru interventie, dar mai ales pentru timpul petrecut aici, chiar si numai pasiv. Citind comentariul tau m-am gandit la ceva....daca i-as putea convinge pe ai mei sa ma lase ( a se citi sa plateasca) sa imi pun sus ceramic, si jos clasic. Totusi, nu mi-as permite ceramic pe ambele arcade si cel mai mult mi-as dori sus fiindca cei de jos oricum nu se vad. Eu mi-as fi dorit enorm clear brackets : http://2.bp.blogspot.com/_u-YKd2NfW-Q/TGVLwaY90YI/AAAAAAAAAAU/IoMRL9cxVIA/s1600/Clear_braces_32800820_std.JPG
    Dar si-a pus Epurica, o alta beauty blogger, si a costat 40 mil o arcada. Mult!
    Ma gandisem, in caz ca ambele variante inseamna clasic, sa aleg asa : http://espanol.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2994002/2/istockphoto_2994002-dental-braces.jpg
    decat asa :
    http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/55977/55977,1267577733,2/stock-photo-dental-braces-on-teeth-47832316.jpg

    Cel complet din metal argintiu mi se pare mai urat si "rece" decat cel cu roz, si asistenta de la orto avea tot cu roz si chiar nu se vedea urat ba era dulcica asa cu el. Dar nu stiu daca sunt acelasi tip sau implica un cost diferit....Nu as vrea argintiu, m-as simti robocop :) Ala colorat pare mai strengaresc, mai de fite de fata :)
    Azi Epurica imi arata cat de mult i s-au deplasat in numai 2 luni de cand are aparatul, si mi-a dat mult curaj sa nu mai simt totul ca pe un calvar. Il vreau urgent, nu mai am rabdare. :) As vrea ca pana la vara sa ma obisnuiesc cu el, nu sa merg la strand sau la o terasa crispata ca inca simt ceva ciudat in gura.

    Iti multumesc mult pentru incurajari si complimente, nici nu stiti cat m-ati ajutat dupa ce ma daramasera opiniile de pe forum si-am zis ca renunt, ca nu pot trece prin asta. Acum ma gandesc "ce Dumnezeu, ele pot, eu ce-am sa nu???". Sa stiu ca ma urc pe pereti de durere si nu mai dau inapoi, mai bine rabd acum decat sa urasc sa zambesc in public si poze.
    Multe lucruri nu le pot schimba, as fi chiar dobi sa nu profit de sansa ca dintii sunt rezolvabili. Decat sa jelesc o viata, mai bine trag un pic 2 ani :)
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  45. am citit toate comenturile si am vazut ca vrei sa iti pui de ceramica pe dintii de sus...
    eu nu iti recomand(nu ca as fi eu ortodont)dar am auzit ca trebuie sa stai si 3 ani cu cel de ceramica.
    asta de metal, "tace si face", pe cand ala de ceramica e mai mult de aspect..nu stiu ce sa zic.
    la epurica e okei, ca am auzit ca are nunta, da ma enerveaza fetele de 14 ani care isi pun de ceramica, pentru ca o sa'l poarte mult mai mult si e si muuuuuuuuuuult mai scump:| dar, fiecare cu ce vrea:d:*

    RăspundețiȘtergere
  46. Hello again!
    Eu sunt din Oradea,si merg la o doamna medic ortodont tot in Oradea.
    Linkul asta este chiar de la clinica lor iar aparatul care il port eu este cel din prima imagine-cel fizionomic.Dupa cum vezi exista si cel incognito fixat pe partea interioara a dintilor si costa 40 mil. bucata:D

    http://www.bluemed.ro/blaga_janetta/avantaje_si_aparate.htm

    Mama ce ne-am mai specilaizat in ortodontie taman pe blogul tau de beauty:P
    Am uitat sa iti spun ca si eu am avut complicatii si am tot "pregatit terenul" pt aparat vreun an de zile dupa 4 extractii foarte complicate pe la chirurgi(a se citi stomatologi incompetenti in adolescenta) si tot felu de stomatologi,carii "rezolvate" detrartraj si tot tacamul...un cosmar pe bune,dar a trecut acuma zambesc cand imi aduc aminte.
    In concluzie nici nu stii cate poti suporta, cate poti duce doar de dragul unei fotografii reusite,unui zambet atragator:P
    Yap cel roz e mult mai sic:)e chiar dragut.
    Iti urez mult succes in aceasta "actiune":P si vreau detalii-with image representations:P
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  47. PS-aparatul il platesc in rate-in cate rate vreau eu pe durata tratamentului-kisses

    RăspundețiȘtergere
  48. Ca si cancan, discutand cu cativa amici baieti despre cat ma necajeste ca nu imi permit Invisalign si trebuie sa port "sarme" vizibile, opinia tuturor a fost : "cum sa iti pui sa nu se vada???? ce farmec mai are????" :)) Se pare ca e la moda. :)
    In alta ordine de idei, mi-am amintit ca am o prietena ce mi-a povestit ca si ea a avut aparat si l-a tinut 3 ani jumatate....ghici ce, era ceramic. Si parca nu ma mai incanta perspectiva. Am regasit chiar si in articolele de specialitate ca cel clasic ar fi mai rapid decat ceramicul, si ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa merg pe clasic chiar daca mi-ar da ai mei acord sa pun ceramic sus. Prefer mai vizibil dar mai rapid.
    Of, daca as fi putut alege Speed...:(

    RăspundețiȘtergere
  49. Betty, si mie mi se pare ieftin dar ce-i drept ieri cautand preturi pe net pentru ceramic am gasit si eu Incognito la 2000 euro pentru ambele arcade, deci se poate. Pretul mediu stiam ca este 3000 euro, l-am regasit in multe locuri,si de curiozitate data viitoare intreb cat costa unde imi pun eu. Dar...no way sa dau nici 80 mil pe un aparat, desi as fi cel mai fericit om daca mi l-as permite pe acela.

    Tot cautand informatii, am dat de ceva foarte tentant : Speed, care se pare ca e cel mai rapid si eficient, si e si mai mic decat cel clasic sau ceramic.
    http://www.ortodontic.ro/wp-content/gallery/aparat-speed/SPEED%20brecket%203.jpg
    Dar si mai scump, so not for me. :(
    Cred ca ar trebui sa fac o postare despre aparate, cu clasificare, poze, ce implica fiecare si costuri orientative. Observ ca sunt multe fete interesate si stiu ca si eu eram, voiam mai ales sa vad cum arata fiecare si daca actioneaza diferit. Poate zilele urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  50. Uite o posibila explicatie pentru diferenta de la 80 mil la 3-4 mii euro :

    “Buna, Lavinia,
    Aparatele linguale sunt de doua tipuri: Incognito este cel customizat, componentele lui sunt obtinute in laborator pe seama amprentei dintilor.
    In afara de acest aparat individualizat, exista aparate cu bracketuri linguale, produse in serie, dupa valorile medii ale dimensiunii dintilor, cu alte cuvinte, acelasi set trebuie sa se potriveasca la toti pacientii.
    Acest din urma sistem este potrivit a corecta probleme mai putin complicate, de exemplu, am avut rezultate excelente in alinierea dintilor din fata “social six” se numeste acest tip de tratament. Dezavantajul este ca daca exista probleme de muscatura (ocluzie)acestea nu vor putea fi corectate. De aceea este ideal sa punem mai intai un diagnostic, si apoi sa vedem ce posibilitati de tratament avem si, mai ales, pentru ca asta te intereseaza cel mai mult, ce tip de aparat se preteaza pentru un rezultat optim. Sper sa ne intalnim la o consultatie pentru a discuta aceste detalii!
    Pretul este 1200 EURO per arcada pentru sistemul neindividualizat.”
    sursa : http://ianadila.wordpress.com/category/aparat-dentar-2/

    Poate cel de 80 mil este neindividualizat, care nu poate corecta probleme complicate.

    RăspundețiȘtergere
  51. Yap e adevarat-cel metalic are rezultatele cele mai rapide-at least that;s what they say-pentru Betty-sunt totally sigura-este vb de clinica din linkul pus de mine in mesajul anterior.

    RăspundețiȘtergere
  52. Choco, jos palaria! ce gest frumos :)
    Ramo, accesoriile sunt superbe! sa le porti cu placere! si acum ca ti-a dat Choco de lucru, trebuie sa pui poze mai des :) :*

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumesc, Anca. Am sa pun poze, dar sa nu aveti asteptari prea mari....mai mult o sa probez culori decat sa exemplific vreo tehnica maiestuoasa de aplicat fardurile :)
    Oricum, in viata de zi cu zi am sa continui sa ma machiez minimalist desi ani in sir am adorat ochii dramatici, cu muuult fard gri antracit sau negru. Motivul este dorinta de a nu ma mai obisnui cu o imagine ce nu o pot pastra continuu, ajunsesem sa imi urasc fata simpla, simteam ca nu am ochi cand nu ii conturam mult si intens.
    Dar pentru blog o sa incerc sa mai invat si eu cate ceva si sa vad cum imi sta cu mai multe nuante.

    RăspundețiȘtergere
  54. Cu dintii: iti doresc sa fie ascultatori, disciplinati si sa-si gaseasca rapid locurile. Bijoux-urile tale sunt dementiale, delicioase... nu mai am cuvinte de lauda. N-am prea purtat inele masive, imi facea impresia ca am degetele foarte scurte si bondoace, dar uitandu-ma cu jind la ale tale, incepe sa-mi pese din ce in ce mai putin de efectul optic. Cu inele ca acelea, nu cred ca se mai sinchiseste cineva de "suport".

    RăspundețiȘtergere
  55. Nu vad de ce ar dura mai mult tratamentul cu aparatul ceramic decat cu cel metalic. La urma urmei sarma este cea care corecteaza dintii, nu bracketii. Iar din ce am citit eu, nici cel Speed n-ar fi chiar asa speedy (ba chiar multi se plang ca e foarte incomod). Plus ca e autoligaturant - o chestie benefica sau nu, depinde cum privesti tu lucrurile-(adica si ligaturile sunt metalice, nu ai posibilitatea sa-ti pui elastice colorate). De fapt, cel mai bine e sa vorbesti cu ortodontul sa-ti explice ce si cum pentru ca de multe ori informatiile pe care le gasim pe net sunt contradictorii iar ei au destula experienta in practica incat sa stie ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  56. Epurica, partea cu durata tratamentului nu am citit-o doar pe forum ci si in articolele de specialitate. Insa faceau referire la o diferenta de cateva luni.
    Ce m-a convins sa raman la cel clasic a fost regasirea in multe articole a rezistentei sale mai mari, se strica mai greu decat ceramicul si cum nu imi permit sa investesc prefer sa aleg ce-i mai trainic. Chiar si dentistul meu a spus sa aleg clasic.
    Acum 2 seri o prietena imi spunea ca isi pune si ea, chiar inaintea mea fiindca merge la Bucuresti si deja e programata. Ce m-a uimit - isi pune ceramic, si i-a spus ca il poarta maxim 1 an. Eu nu am mai auzit la nimeni ca la 24 ani sa fi fost suficient 1 an....sper ca nu a pacalit-o desi....e bine si asa, poate daca stia de 2 refuza sa il mai puna :)

    RăspundețiȘtergere
  57. Chibit, si degetele mele sunt boante fara unghii macar un pic lungi....si asa nu imi mai cresc mult, au devenit imune la Farmec B5. Dar macar am ceva acolo, ca dupa ce am purtat tipsuri 3 luni a trebuit sa le tai scurte-scurte o perioada si ma simteam aiurea cu ele asa. Degetele pareau mai groase, scurte, cah :)
    Dar, m-am uitat la nspe boggerite de fashion : 99% au unghiile scurte, si poarta lacuri intense, inchise, si inele masive. Arata foarte tare, intr-o vreme chiar ma gandeam ca le sta mai bine decat mie cu unghiute lasate sa creasca si imi venea sa le urmez exemplul. Poarta linistita!
    Si multumesc pt incurajare!

    RăspundețiȘtergere
  58. Betty, cel neindividualizat rezolva probleme mai mici...dar poate chiar te incadrezi aici, eu sigur nu.
    http://ianadila.wordpress.com/2010/10/28/aparat-invizibil-low-cost/
    Imi place blogul acestui medic, daca nu ma insel este sora liviei dila. Explica inteligibil si pentru tine ca pacient, si e foarte cu picioarele pe pamant. De exemplu, recomanda incognito acela personalizat, foarte scump, daca nu ai ce face cu banii :
    "Cand nu e scump Incognito:

    Cand ai nevoie de tratament si alegi sa pui deoparte banii pe care altfel ii cheltui pe:

    1. Coafor – parul chiar nu trebuie sa arate ca o peruca , iar de vopsit te poate ajuta o prietena sau mama. Blondul e mai pretentios, insa chiar iti doresti si tu sa fii blonda??
    Poti economisi cel putin 100 E lunar , fara bacsis
    2. Mani, pedi – in nici un film pe care il stiu cea aleasa de El nu are unghii false, protectie sau floricele pe unghii. Chiar extrem de rar unghii rosii…Va rog sa ma contraziceti… dar asta e!
    Economisesti cel putin 70 E lunar, fara bacsis :)
    3. La sala nu prea pot sa-ti cer sa renunti….nu ca n-ai putea alerga si in parc sau sa-ti faci abdomenele acasa….pentru ca poate mergi sa socializezi :(
    Oricum, ai putea economisi 100 E lunar
    4. Fumezi??????Nu mult, un pachet la 2 zile? 60E lunar?
    Aparatul dentar nu e compatibil cu fumatul, asa ca, sorry, ori una ori alta…
    5. Fashion victim? Don’t even mention it!
    Keep it simple, girl…..
    6. Pentru ei…..e scump la restaurant, dar care femeie nu e mai impresionata cand gatesti pentru ea o pasta delicioasa si platesti pe sticla de vin rosu de 3 ori mai putin decat la restaurant?
    7. Tot pentru ei…nu m-ar deranja daca iubitul meu ar purta doar camasi albe, asa tot timpul, si la birou si in club…. Mi se pare de maxim rafinament…..
    8. Nu poti sa rezisti si-ti cumperi intruna pantofi????Asta crezi tu ca-i atrage pe ei?
    Sau te fac sa uiti de dintii tai strambi?
    9. Nu ai banii acum, dar crezi ca-i vei avea peste 5-10 ani cand vor apare problemele? Iti dorim succes…
    10. N-a mai fost nevoie sa precizez cat se economiseste, pentru ca deja de la primele 4 puncte se aduna 330E/luna, cat iti trebuie sa investesti in tratamentul cu Incognito."

    Intra si o sa vezi si cazuri concrete, pe danturi departe de ideal.
    Tot aici am citit ca ea nu ar recomanda nimanui sa-si puna brackets safir in locul celui ceramic normal, fiindca diferenta dintre ele nu justifica diferenta de pret.

    RăspundețiȘtergere
  59. HUHHHHHH ce chestii superbe ai!!!!!!!!!
    Norocoaso!!!!
    Ce sa iti spun, le ador pe toate. Sa le porti cu multa placere! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  60. Thx Rux, chiar ma simt lucky dupa ce o viata am avut mereu ghinionul prostului. O sansa la o mie daca exista ca ceva sa merga prost, eu eram aia :))
    Inelul cu piatra visinie l-am vopsit cu oja, acum are piatra neagra. Da mai bine asa.
    Cred ca am bifat 20 de chestii in thboxes, dar pana am eu bani de ele sigur nu mai sunt ca-s stocuri mici la majoritatea.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  61. A, si am inceput sa ma joc cu trusa. In ultimele poze puse pe facebook pusesem la ochi 3 nuante (roz, mov, navy), live arata tare bine pentru cat ma duce pe mine labuta sa fac. Insa cum nu stiu sa ma machiez decat pe pleoapa mobila si fara sa depasesc conturul, in poze nu se vede cum trebuie. Nu pot sa le pun mai sus, parca murdaresc arcada. Dar am tot timpul sa exersez. Numai pentru ocazii, nu vreau sa devin dependenta de machiajul pana in dinti ca apoi sa par stearsa fara. Abia m-am dezvatat de fardul negru.

    RăspundețiȘtergere
  62. Betty, eu sunt obsedata de haine si bijuterii (aici ma mai temperez, la haine nu pot), pantofii nu imi dau asa pofte de neinvins :)
    Ortodontul nu pune plombe...doar aparate dentare. Daca mergi la ortodont, sa te astepti la o suma considerabila...cel mai ieftin aparat, metalic, costa cam 13 mil/arcada. Nu mai pun extractiile de sunt de cele mai multe ori obligatorii ca sa faca spatiu sa se deplaseze dintii, vreo interventie chirurgicala buco-maxilo-faciala.
    Dar da, e absurd sa iti impuna igienizarea....inca nu-s sigura ca nu e totusi ceva ce trebuie facut obligatoriu cand iti pui aparat, mie deja mi-a spus dentistul ca voi veni si la el o data pe luna pentru igienizare, in afara de controlul lunar la ortodont.

    RăspundețiȘtergere
  63. acum am citit o alta postare de a ta si am ajuns aici.eu nu am purtat aparat,doar sora mea si are o dantura uper acum.am avut o singura problema majora,cand mi a extras o masea,a ramas un colt(care s a dovedit a f3 coltisori)si m a durut extrem de tare cand i a scos,cu un fel de dalta?sa zic asa....eram si mai mica...dar stiu ca a fost groaznic.acum o problema de care mi e rusine,dar nu stiu daca e vina mea,sau nu.Mi se pateaza dintii.in spate.sunt negrii.am facut detatraj acum vreo luna jumate,iar udpa2sapt erau inapoi murdariX(.ma spal si toate cele,nu inteleg de ce.Nu sunt negrii negrii,dar asa murdari.odata a vazut prietenul meu,cand am deschis nu stiu cum gura.si mi-a zis.am murit de rusine:((...sper sa ii faac albi candva...si desi nu am alte probleme nici eu nu zambesc in poze cu gura deschisa.nu mi place.pare fortat cand incerc.
    Iar cadoul primit e super.ce fata nu si doreste paleta de 120culori?mai sparta sau nu,e geniala.Si cerceii de pe thboxez...eu nu am card,caci daca aveam card&vama aproape de mult era falita mama , dar plian de zdranganele:)).Te pup si bafta cu dintisorii:*.

    RăspundețiȘtergere