Translate

miercuri, 9 februarie 2011

I'd like to try : Paula Begoun Exfoliating 2% BHA Lotion


Stiu ca exista o adevarata isterie pentru produsele Paula Begoun. Dar niciodata nu simtisem atractie sa ma documentez, asa ca mare lucru nu stiam nici despre brand si nici despre produsele disponibile. Pana aseara cand bantuind pe un forum de beauty m-am lipit de o recenzie ale carei cuvinte imi magaiau privirea si imaginatia cu perspectiva unui ten flawless. Simt o nevoie imperioasa sa testez minunatia, pretul insa ma descurajeaza. Cca 19$, si inca nu am verificat transportul. Nu ca nu as fi dat pana acum mici averi pe tot soiul de creme, geluri, lotiuni si preparate destinate eliminarii imperfectiunilor....dar uite ca momentan nu mai pot aloca sume mari pentru asta.
Am descoperit intamplator recomandarea, de fapt eu cautam "cea mai buna crema depigmentanta". Multe ofrande pentru Fade Out si Glycon, am retinut ideea...plus obligativitatea achizitionarii cat mai grabnice a unui SPF 50+, pentru a ajuta actiunea cremei si a impiedica pigmentari viitoare. Asta este, la vara bronz natural pe corp, autobronzant pe fata. Mai bine decat sa ma bronzez iarasi ca un dalmatian si sa mai si raman cu petele permanent.
Revenind la BHA 2% Lotion, iata descrierea oficiala Paula's Choice :



  • Exfoliates and softens dry, flaky skin with maximum strength 2% salicylic acid and radiance-boosting emollients
  • pH range of 3.2–3.6 guarantees efficacy you'll see daily
  • Calms skin and leaves a smooth, healthy glow
  • Penetrates the pore lining to eliminate stubborn blackheads without causing dryness or irritation
  • Helps heal acne, greatly decreasing breakouts
  • Works to fade red marks from past blemishes
  • Stimulates collagen production for firmer, more resilient skin
  • Salicylic acid is a natural anti-inflammatory and antibacterial agent
  • Contains potent anti-irritants to calm redness, including redness caused by rosacea
  • Suitable for all skin types but best for dry, flaky skin with acne


  • Ingredients

    Water, Cetearyl Alcohol (thickener), Squalane (emollient), Glycerin (skin-identical ingredient), C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (thickeners), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Epilobium Angustifolium (Willowherb) Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritant), Camellia Oleifera (Green Tea) Extract (antioxidant), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (antioxidant plant oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (non-volatile plant oil), Beta Glucan (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Panthenol (water-binding agent), Bisabolol (anti-irritant), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier), Xanthan Gum (thickener), Sodium Citrate (pH adjuster), Butylene Glycol (slip agent), Acacia Senegal Gum, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum (thickeners), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexyglycerin (skin conditioning agent), Phenoxyethanol, Sodium Benzoate (preservatives).

    Sources to support the claims made for Exfoliating 2% BHA Lotion

    International Immunopharmacology, August 2009, pages 1,126–1,130; British Journal of Dermatology, August 2007, pages 295–300; Journal of Cosmetic Science, November-December 2004, pages 519-531; Archives of Internal Medicine, July 2002, pages 1531–1532; Annals of Dermatology and Venereology, January 2002, pages 137–142; Archives of Dermatology, November 2000, pages 1390–1395; Pain, January 1996, pages 71–82; and Seminars in Dermatology, December 1990, pages 305–308.




    Ce spun recenziile de pe forumuri?

    • Cu o lotiune cu 2% BHA de la Paula's Choice!! O folosesc de trei zile jumate si e prea tare!!! Nu-mi mi luceste tenul, mi-am scos cam 50% din punctele negre de pe fata, nu s-a mai inflamat nimic, iar tenul este SUPERRRRR fin!!!! Incep sa iubesc senzatia asta care ma face sa simt ca scap de probleme..... Abia astept sa treaca 2 saptamani sa vad rezultatul!!!! Flavy, ti-o recomand cu maaaaare caldura....eventual peste 2 sapt iti spun daca merita sau nu cei aprox 50 lei lotiunea si aprox 50 lei transportul!!!! (cat despre produsele ei, deja am incredere si am mai comandat o masca si un corector + pudra!)
    • solutia e la fel ca o apa pe care o aplici pe un tampon de vata si iti stergi fata cu el! pielea ramane umeda iar in 5 min se usuca! Nu se intampla absolut nimic!!!! Nu te inrosesti, nu te iriti, NIMIC, doar ca daca ai cosulete deja inflamate si albe sus, gata gata sa erupa, solutia dizolva stratul cel mai de deasupra de piele si cosuletele se sparg! Dar daca nu ai nimic inflamat nici nu se cunoaste! (eu am avut si am putut obs cum se duce un strat foarte fin de piele, iar cosuletele s-au spart si pana a doua zi s-au cumintit de tot) si in doua zile deja iti poti scoate unele puncte negre slabite, sau unii pori mai urati se cumintesc!!! + nu mai ies cosuri noi (mie asta mi-a placut pana acum cel mai mult, pe langa faptul ca aveam 3 monstri durerosi de plangeam numai cat deschideam gura, si dupa prima noapte, s-au retras de tot, ramanand doar o pata rosie, care acum s-au vindecat!)
    • Folosesc 2% Beta Hydroxy Acid Liquid! Cat despre problema mea....e foarte veche sa stii, numai ca nu am avut niciodata acnee vulgara, ci cosuri (cate 2,3 o data) pe care le killaream eu de imi faceam semne! Flavy, cam asa e si tenul meu, il simt uneori uscat, dar defapt dupa putin timp incep sa lucesc (sincer, am observat ca de lucit cum luceam in trecut, nu se mai intampla) dar inca imi simt tenul uscat uneori!Cat despre solutia asta, eu o folosesc asa:
      ma demachiez cu H2O (iubesc inventia asta!) apoi ma clatesc pe fata cu apa fiarta si racita (pt ca imi e teama sa nu reactioneze cu BHA-ul) imi sterg fata, apoi cu un tampon de vata putin umezit cu BHA imi frec usor tenul.
      Dupa faza asta, tenul ramane putin umed (ca si cand te-ai sters cu ceva umed pe fata) dar in 3 min se usuca!
      Nu te astepta sa ai bucati de piele care se cojesc, NU BHA-ul intra in pori si dizolva dopurile de acolo, sau de la suprafata pielii dizolva scuamele, insa in timp ce tu te stergi cu tamponul ala cu solutie, tot ceea ce se curata de pe fata ta, ramane in vata aia, si tu nu vezi nimic schimbat!
      Doar ca dupa ce se usuca tenul tau luceste (nu de grasime, ci de curatenie ) Eu seara, dupa 30 de min dupa ce mi se usuca, mai pun si un rand de Skinoren (si BHA-ul are efect benefic asupra semnelor, dar eu incerc sa urgentez putin si cu ajutorului Skinorenului)
      Iar dimineata, dupa BHA folosesc crema de la Ivatherm _crema pt ten cu tendinta acneica! Cam atat! Eu am inceput sa iubesc fiecare dimineata.
    • Acum tenul e foarte fin in zonele unde faceam slalom printre puncte negre mari!!!!Iar aseara cand ma examinam in oglinda mea cu lupa, am observat ca nara stanga E FINA!!!!! Nu mai am puncte negre DELOC ACOLO!!!! In viata mea nu am vazut o portiune de nas asha!!! Doar in videoclipuri! Nu pot sa cred ca se poate sa ai nas fara pori negri!!!!! Ma uit la portiunea aia din 10 in 10 min nu pot sa cred!!!!
      Cam atat am observat in 4 zile!!
      Nu stiu daca te-ai referit la ten uscat (ca derm sau ca suprafata) dar iti raspund si in caz ca ma intrebi de mi se usuca pielea! Eu nu am decat o senzatie de uscat, ca tenul pare foarte sanatos si nu mai luceste, nu am portiuni care se exfoliaze (mai ales unde am avut cosuri, inainte sa descopar lotiunea asta, locurile respective se exfoliau de mama focului si cand ma mai dadeam si cu pudra aratam ca un sarpe care isi schimba pielea). Acum locurile respective sunt doar fine, nici urma de piele care se cojeste. (am avut in primele doua zile unele cosuri de pe care mi s-a luat pielea dar s-a luat o bucata intreaga si o data data jos asta a fost tot!)
    • Problema mea era un amalgam de cosuri, semne si puncte negre!!! Daca as sti sa pun poze pe forum, as arata o poza mai recenta cu o groaza de semne si urme (desi eram machiata!!) si una de azi.....fara machiaj si fara urme, si fara puncte negre (doar putin cam lucioasa dar nu-mi mai pasa)
    • Andreica....semnele alea....deja aveau cam 4-5 saptamani (ideea e ca in fiecare dimineata aratau exact la fel, nici urma de vindecare) dar dupa 7 zile de lotiune, deja s-au decolorat (nu mai sunt rosii) insa, cum vb si tu ....mai sunt denivelari.Cred ca aste se duc in muuult mai mult timp....cred ca trebuie sa se exfolieze tenul de muuuult straturi de piele sa ajunga uniform! Insa, iti dai seama e mult mai ok asa, decat si cu denivelari si cu semne rosii! Si apropo, pe obrazul celalalt....mai am cateva urme (batalia a fost mai mare acolo!) deci nu e chiar perfect! Dar ce D-zeu sa mai vreau, dupa ce ca am gasit ceva care sa-mi opreasca monstrii, mai vreau si sa arat ca o zana in 3 zile ......am toata rabdarea din lume...mai ales ca imi place destinatia
    • I have tried everything...... Even spent 3000 on professional microderm and chemical peels and another couple thousand on every product under the sun. I always had good skin until I turned 25 and it's been uncontrollable since. Paulas 2% beta hydroxy acid liquid literally saved my life. Cleared my acne, got rid of post acne scars, and I haven't had even one breakout since....seriously not one. I'm a user for life.
    • I feel compelled to share my store in the hopes of helping just one person that is struggling with skin issues as I have! My struggle began with mild to moderate adult acne after the birth of my first child 9 years ago. It got so bad a year ago that I resorted to trying accutane because nothing else worked. (presecription drugs both oral and topical, expensive facials and peels, microderm abrasion). Long story short....Accutane was a living nightmare! The clogged pores (whiteheads) just muliplied rather than diminishing and I suffered extreme side effects! I finally gave up on accutane and in desparation I stumbled upon Paula's Choice while searching the internet for skin care products to repair the damage prescriptions had done to my skin. Paula's 2% BHA products saved my skin, my confidence, and my career in sales! (My bad skin was really starting to effect my confidence at work!) I started with the 2% BHA lotion (saw results pretty quickly but not totally clear), moved to the gel form (felt sticky on my skin but worked) and then finally tried the liquid form. I am now using the 2% BHA liquid daily and have almost completely cleared all clogged pores. The 2% liquid also helped my healthy glowing skin return. The exfoliation achieved from using this product repaired the dull, damaged skin i got from accutane! And even though I have a few very small clogged pores the healthiness of the surrounding skin more than out weighs that! I have only been using the liquid for 4 weeks so I anticipate continued improvement over time. LOVE THIS AND HOPE IT NEVER STOPS WORKING!
    • I've been using Paula's Choice 2% BHA Liquid for about 3 weeks now. My acne is generally light-moderate but I've been having quite bad chin breakouts, which I think have been caused by my birth control (I've come off it now). These breakouts have stemmed from dreaded under the skin bumps, and I've been using the BHA to try and get rid of them. My skin would be generally considered "normal", but can get a little dry sometimes. For about a week and a half after I started using the product I had a purging period, where I was getting little pustules on my cheek area. My chin breakouts (I normally had 1-2 at a time) also increased, and I probably had about 5-6! However, about 3 weeks in and I have no live acne (touch wood), just red marks. There is no drastic improvement in the under the skin bumps yet, but it hasn't been long. That said, the pores on my nose, forehead and cheeks are smaller and a milia I had under one eye has gone! My skin was a little dry at first, but I started using the BHA only once a day for the first week so my skin would adjust. Now my skin feels much softer, the texture is improved and it looks brighter and healthier.
    • I originally bought the gel formula of this product, and it was horrible on my face. The gel was great on the backs of my arms and totally helps with the bumpy skin there, but on my face it was sticky and almost greasy, and definitely left me looking shiny. The lotion formula is amazing, though. It leaves my skin well moisturized, but with a nice almost-matte finish. It sinks in quickly and leaves my skin feeling supple. Over time, it seems like it has improved my skin texture, and cut down on blackheads and minor breakouts. Plus, to my amazement, it has totally minimized any dry/flaky areas as long as I use it consistently under anything else I put on my face. A little bit goes a long way, which completely offsets the price. This makes my skin feel amazing. The only drawback is the shipping cost. I'll try to stock up whenever Paula offers a free shipping event.
    • I love this lotion! It is one of the more 'thicker' lotions that I've tried, but it absorbs into the skin so well and leaves a semi-matte finish. In the past I have tried all of Paula's BHA products. The gel was too 'greasy'. The liquid is great! It's the best for when I break out. But I can't use it on my skin when I'm not breaking out because it is too drying. This is not the case with the lotion. Even though I do use an AHA moisturiser, I do still love how my skin feels after being treated with BHA. The lotion allows me to use a BHA product all the time. I now use the BHA lotion frequently and i use the BHA liquid only when i break out and this system seems to work wonderfully.
    • This product has been a huge help for my cystic acne. As Paula Begoun describes on her web site, cystic acne occurs when oil glands become full of sebum that can't escape through the pores; they then rupture under the skin, creating incredibly painful, large, unsightly bumps. So one way to fight cystic acne is to keep the pores open and free of debris, oil, makeup, etc. that can clog them up. I've struggled with cystic acne on my chin for ten years, and consistent use of 2% BHA lotion has helped so much. It's not an overnight fix, but over time it improves the way my skin performs and helps keep it smooth and exfoliated. This product has also had a huge benefit for my boyfriend's life; he uses it after he shaves his face, to help prevent ingrown hairs. It is the first product that he has found that effectively prevents ingrown hairs, bumps, and redness caused by shaving. It's also an effective way to get him to consistently use lotion on his face, which tends to be dry in the autumn and winter. I love that this product is truly unscented; I hate using any scented product on my skin, as fragrances really irritate it. My only problem with the product is that it can be a bit difficult to rub in; I feel like it used to absorb more quickly, so I wonder if they changed the formula within the last two years.
    • Another HG from Paula for me... this along with some other of her products has given me the skin I always wanted... I alternate nights with this, prescription Retin A, and Paula's AHA gel... and my skin has transformed from extremely sensitive, reactive, acne prone, combo skin into normal skin...
    • This is my staple exfoliant, I am almost never without it. If I stop using it for a couple days (like if I forgot to order some from the Paula's Choice website) I start to really notice pores getting clogged and pimples starting to form. If I go for a week without it my boyfirend says 'Do you need to order some more Paula's?' LOL. Been using it three years now. I have tried the gel forms and the liquid, and prefer the lotion- although I have noticed with my last bottle, the texture seems just a little different- instead of absorbing smoothly into skin, it seems to form more of a whitish film at first, before then sinking in fully. I have not noticed any difference in the way the product performs however. I love this stuff... I won't be with out it.
    • The first time I tried this product was last year, in winter. It was OK but I thought it was nothing special. I used it only 2-3 times a week because I was afraid that it would dry out my skin or it would be too harsh etc. I did not realize any special result with that usage. BUT NOW!!! I started to use it every day before night, and it is so wonderful on my skin! It became smooth, my pores are smaller, my skin tone is brighter than ever! :) And - even if I have combination skin, with some dry areas on my cheek - it did not dried out my skin or did not irritate it at all! I am so happy with this product. I think the most important thing is that you HAVE to use it every day. (But do not forget to use a sunscreen!). I am just wondering maybe I should try the liquid version (some reviewer says that it is more effective than the lotion). Overall I think it is a great product.
    • I had been using the 2% gel and switched to the lotion. Both products are great, I just wanted something more moisturizing. I swear my skin has never looked better since I've been using these. I use the lotion once a day (at night) and the results are amazing. My 35 year old skin looks soft and wrinkle-free. I had been getting an occasional crater-like zit on my chin (where I tend to have more oiliness), but not any more. I will definitely purchase again!
    • I ordered the reformuated version of the lotion last week, and while it is noticably thicker I don't have any problems with it rubbing in or or leaving a white cast. Even worn under my sunscreen and makeup there are no issues. Maybe I wasn't all that attached to the old formula, I went through several samples but did not use an entire bottle. It has been keeping my skin clear and soft, and i will continue to use it.
    • Wow! HG product for me! I've been using PC 1% BHA lotion for about a year and have been happy with the results. However, my skin gets a bit flaky with the onset of colder weather, so I purchased some sample packages of her 2% BHA lotion to test. I had been using the 1% BHA every night, but with the 2% BHA lotion I've had to cut back to two or three times a week, depending on how sensitive my skin is feeling. But what a difference those two or three uses make! My skin looks much smoother, less visible pores, far fewer blackheads, and much less redness. It seemed contrary to me that a higher percentage of an acid would actually reduce the redness of my skin, but that's what's been happening to me. So in a month's use of the 2% BHA lotion (2/3 times a week) my skin is less red, pores look smaller, blackheads disappearing, and lines softened . . . what more could I ask for?

    * Selectii de pe forumul eLady si adoratul meu makeupalley.


    Si opiniile pozitive ar putea continua la nesfarsit. Cu mentiunea ca exista aversiune fata de reformularea produsului, in sensul ca varianta noua se absoarbe mai greu in piele. Nu ma descurajeaza perspectiva.
    Evident, nu va ganditi ca e holy grail si ca 100% dintre consumatori au cazut pe spate de incantare....de exemplu pe makeupalley procentul e de 71%, dar asta nu inseamna ca nu-i un produs bun si ca nu ar putea face minuni pentru unele dintre noi. Am avut si cosmeticale cu procent muuuuuuult mai mic, o planeta intreaga le detesta si eu le ridicam altar pentru ca eram entuziasmata de efect. Asa ca mi-as dori foarte tare sa o folosesc, poate sunt una din norocoase. A mai incercat-o cineva?



    22 de comentarii:

    1. vai ce imi place cum scrii.imi plac genul asta de postari!!cata rabdare poti sa ai!invat foarte multe de la tine.pupici,draga mea msi iti multumesc din suflet[stii tu].

      RăspundețiȘtergere
    2. Multumesc mult! Am citit cu atentie, dupa care am inceput sa caut alte si alte info pe net. Am intrat si la ei pe site si am comandat-o... Deci ar trebui sa-ti dea comision oamenii astia :D

      Sa vedem cum, cand vine si ce poate sa fac. Nu ascund ca sunt sceptica, dar am zis sa o incerc dupa ce o domnisoara de la Sephora, cand am intrebat-o care e cea mai buna crema pentru tenul meu cu probleme, mi-a recomandat Dr. Brandt, care mi se pare prea scumpa. Aici, cu circa 120 de lei mi-am luat crema si am comandat si cateva mostre.
      Te tin la curent si iti multumesc inca o data!

      RăspundețiȘtergere
    3. Eve,nu ai pentru ce, ma simt un pic vinovata...trebuia sa asteptam sa vedem daca ne ajuta cineva cu recenzii "la cald". Crema? Ce am postat eu de pe forumurile din ro. se referea la ceva lotiune lichida: "solutia e la fel ca o apa pe care o aplici pe un tampon de vata si iti stergi fata cu el! pielea ramane umeda iar in 5 min se usuca! Nu se intampla absolut nimic!!!! Nu te inrosesti, nu te iriti, NIMIC". Sper ca nu am incurcat...si mai sper sa nu ma injuri de 120 lei. :)
      Din tot sufletul iti doresc sa te ajute si sa functioneze, si eu as comanda-o daca mi-as permite acum. Am renuntat la multe ocazii si evenimente pentru ca fix in ziua aia pielea mea nu arata bine, si unele din ele poate chiar schimbau decisiv ceva in viata mea. Spre exemplu nu m-as duce niciodata cu un tip pe care il plac la piscina/plaja, unde nu ma pot da cu putin fond de ten macar...Suna tampitel, dar asa e. Prima impresie conteaza.
      Chiar te rog sa revii dupa ce o incerci.
      hugs

      RăspundețiȘtergere
    4. Stella, multumesc ca ma suportati si cu astfel de articole, pana la urma nu-s asa folositoare ca recenziile dar sunt o sursa de informare pentru cele ce nu mai citesc reviste glossy sa descopere produse. De exemplu eu, daca nu ati scrie voi habar nu am ce mai e nou si teoretic eficient.
      Daca tot nu am altceva constructiv si interesant de facut, macar sa "sondez" forumurile in cautarea sugestiilor promitatoare.
      Te pup, si da dovada de acceasi forta si optimism cu care te-am cunoscut....cateodata oamenii nu au nimic de dovedit decat samburele de rautate ce zace poate in toti latent.

      RăspundețiȘtergere
    5. suna tare bine review-urile astea, eu am mai incercat o crema pentru depigmentare si mi s-a parut apa de ploaie, nu a avut niciun efect :(. dar pentru 19 $ parca m-as incumeta sa o incerc...de retinut!

      RăspundețiȘtergere
    6. :)) acum m-am prins ca te citesc de cateva luni si nu te adaugasem in lista mea. am remediat problema, chiar imi place blogul tau...dupa facultatea de litere mi-a ramas placerea de a citi relatari colorate, detaliate ca ale tale :).

      RăspundețiȘtergere
    7. Lotiunea, my bad. De la Dr. Brandt imi baga pe gat nu stiu ce crema, mostre nu mai aveau. In fine, am luat asa: Exfoliating 2% Beta Hydroxy Acid Lotion si mostre de Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45, Skin Balancing Super Antioxidant Mattifying Concentrate Serum si de Skin Balancing Toner Normal to Oily/Combination Skin.
      Mai exact, la o comanda de 25$, shippingul e 14,95. Scump, am golit cardul, dar sunt tare curioasa.
      Pe de alta parte, la cate produse am tot incercat, nu ascund ca speranta moare ultima :P.
      In ceea ce priveste iesitul in lume fara fond de ten, eu am avut perioade importante din viata cand faceam crize de nervi daca ramaneam fara... La un moment dat, insa, am zis stop joc. Acum, alternez perioadele cu fdt cu cele fara. Primele zle sunt urate, ma simt aiurea, dar tenul isi recapata din culoare dupa o vreme.
      Nu am planificat, nush, poate e o chestie care vine cu varsta, habar n-am.
      Dar si acum am zile cand mai bine ma pici cu ceara, decat sa ies nemachiata. Uff, fetele astea :P

      RăspundețiȘtergere
    8. Buna, Ramo! :*
      Eu am cel mai gras ten din lume si, evident, cu tendinta acneica! Mi-am dorit enorm lotiunea asta, alaturi de alte cateva produse de pe site-ul Paulei (cu AHA). Dar m-a descurajat constant pretul sau si, mai cu seama, al transportului (e ca si cum ai plati-o de doua ori), sunt studenta si chiar nu-mi permit. Desigur, am inceput sa caut variante, tenul fiind cea mai mare obsesie a mea!
      Hai sa-ti spun cam ce folosesc momentan si-mi place:
      - lotiune cu 2% acid salicilic si zinc "L'Oreal Pure Zone 30 sec Chrono Clear" (are alcool, dar asta e)
      - apa de fata "Balea" cu acizi din fructe (malic)
      - lotiune antiacneica cu ulei de salvie "Cosmetic Plant" (are si acid lactic)
      - noua crema antiimperfectiuni "Gerovital Plant" (acid glicolic, ulei de jojoba, unt de cacao)
      - masca cu argila activa si trandafir "Viva Natura" (mai contine si ulei din arbore de ceai, lavanda etc); masca purifianta Skinlite cu mango
      - exfoliere cu suc de lamaie/grepfrut si zahar brun
      Dupa cum vezi, sunt produse la indemana, destul de ieftine si foarte bune. Sincer iti spun ca se vede rezultatul si merita! Dupa aplicarea fondului de ten, arat aproape perfect :)
      Sper sa te ajute! >:D<

      RăspundețiȘtergere
    9. Ramona, eu am incercat lotiunea cu 2% BHA de la PB insa mi-a placut mult mai mult gelul, lotiunea ramane pe cotoneta (sau cu ce o aplici) si mi se pare ca se iroseste si imi displace senzatia apoasa pe care o lasa pe piele. In plus, varianta gel se consuma mult mai greu. Si mai mult imi place (pt problemele mele) gelul cu 10% AHA, e senzational! Le am pe ambele, insa sunt pe cale sa se epuizeze, probabil le voi recumpara.
      Inteleg remarca ta referitoare la fondul de ten, eu sunt dependenta si cazuta in latura extrema, nu ies niciodata din casa fara sa aplic macar putin fond de ten sau corector. :|

      Nu te supara pe mine, dar frumos ar fi fost sa mentionezi si sursa posturilor copiate.

      RăspundețiȘtergere
    10. Alexa, intotdeauna mentionez sursa copy-paste-urilor si cred ca cititoarele pot confirma ca nu obisnuiesc sa imi asum ceva ce nu imi apartine, dar de data asta m-a pus in dificultate modul in care s-au luat. Nu prea le am cu redactarea, si s-a copiat ca un soi de tabel, cand dadeam click sa adaug ghilimele se selecta cumva aiurea, intr-un chenar ingust.
      Descrierea produsului e luata chiar de pe Paula's Choice, iar parerile de pe makeupalley si eLady. Uite ca azi am omis sa includ linkurile, dar sunt si eu om si mai am scapari. Asta nu inseamna ca o fac cu intentie, am mai avut cateva articole numite "forums scan" si de fiecare data am enumerat sursele.Nu mi se pare asa grav, grav ar fi sa prezint niste informatii culese drept pareri si ipoteze proprii.Nici tu nu te supara pe mine, nu vreau sa fac din tantar armasar, dar ma simt pusa la colt ac si cum as fi fost prinsa a nu stiu cata oara la furat :)

      Eu nu-s chiar dependenta de fondul de ten, doar la iesirile unde sunt si persoane ce nu ma stiu din vraful unghiei pana al firului de par si in fata carora as vrea sa nu dezvalui toate defectele. Macar nu de la inceput. Ies des fara fond de ten, dar asta numai cand sunt in familie sau intre prieteni apropiati. Niciodata la suc insa....Mi se pare aiurea sa ma machiez pe tenul gol. Iar poze nici atat nu fac fara tencuiala, desi m-am hotarat ca in curand sa indraznesc si asta. :( Oricum, vara e cosmarul meu, orice as face tot lucesc la un moment dat si nu mai zic ce fac pe haine la gat desi nu imi dau decat pe fata.

      Bine de stiut posibilitatea ca gelul sa functioneze mai bine, sper sa mai regasesc si alte marturii in acest sens. Eu nu o sa cumpar curand, dar uite ca existe doritoare si mi-ar parea rau sa arunce banii de pomana ca doar nu-s ieftine.

      hugs

      RăspundețiȘtergere
    11. Madutza, multumesc frumos pentru impartasirea ritualului tau in lupta cu sebumul si musafirii lasati in urma lui....momentan merg pe brevoxyl pe punctele problema si crema depigmentanta, plus cat d ecurand ecran solar ridicat. N-as vrea sa pun prea multe concomitent, ca sa imi pot da seama de eficacitatea celor incercate in prezent. Cea mai buna crema matifianta este Lierac Mat-Chrono regeneranta, iti spun sincer ca dadeam seara si dimineata nu mai aveam fata beculet.E singura care m-a ajutat sa matifiez atatea ore, pacat ca e asa scumpa, 160 lei. Dar face fiecare banut!
      Mai pun masti homemade, zic sa merg vreo 2 luni doar cu cele 3 creme mentionate ca sa nu zic ca n-am facut tot posibilul sa functioneze.
      Te pup

      RăspundețiȘtergere
    12. oh, şi pe mine mă tentează de mult timp...dar e scump şi tot nu ştiu dacă merită efortul

      RăspundețiȘtergere
    13. Ramona, sa stii ca nu ti-am spus-o in nici un caz cu rautate :) doar ca asa este politicos sa mentionezi sursa. Am citit si alte posturi ale tale si stiu ca ai facut asta, eu sunt revoltata pe cei care preiau informatii (si e plin internetul de asa ceva, sa nu mai spun de site-urile pt femei) si isi insusesc munca altora, deci nu pe tine. :)

      Tu nici nu cred ca ai nevoie de fond de ten (orice ai spune tu contrar), cred ca ai un ten aproape de perfectiune, insa eu chiar am nevoie. Reusesc sa pacalesc lumea cu fond de ten cu putere mare de acoperire, corector, pudra matifianta si putina pudra iluminatoare. Si desi par multe, cred ca arat chiar natural. :) Mai nou mi-am luat si un primer pentru fata de la Benefit.
      Impotriva luciului fetei, ca vorbeai despre asta, mie pudra Clinique - Stay Matte mi se pare o revelatie. Pe strawberry o poti gasi mai ieftina. Eu folosesc intotdeauna o crema matifianta si hidratanta, acum am de la Decleor, si astfel reusesc sa mentin un ten glowy, cum imi doresc, dar nu lucios.

      Varianta gel eu cred ca isi merita banii. Se consuma foarte greu si crede-ma ca eu sunt cea mai putin econoama persoana din lume (in sensul ca aplic prea mult in speranta superflua ca o sa mai eficient, stupid ca e doar surplus) si le am de un an jumatate! 2 sticlute varianta lichid BHA le-am consumat in vreo 2 luni fiecare, dar repet eu sunt irositoare, probabil pe altii i-ar tine mai mult. BHA este mai bun pentru tenul predispus la acnee, comedoane, cu sebum si AHA pentru anti-aging, stimularea productiei de colagen, microexfoliere, da aspectul ala de piele sanatoasa - eu trebuie sa am intotdeauna o sticluta cu AHA la mine in casa, altfel nu pot sa mai traiesc :)

      RăspundețiȘtergere
    14. Hmmm la un moment dat m-a tentat si pe mine. Pretul nu este cu mult diferit fata de cel al altor tratamente mai de firma... Desi pana la urma cate dintre ele fac cu adevarat ce spun?
      Daca iti merge bine de obicei cu produse pe baza de acid salicilic, incearc-o s-ar putea sa mearga. Eu am perioade ca acum din nefericire in care efectiv nimci nu pare sa mearga dar okay la noi sunt situatii diferite.

      RăspundețiȘtergere
    15. Nici nu mai stiu ce-am avut ultima data cu acid salicilic....de-a lungul anilor cred ca am incercat tot ce era disponibil la momentul respectiv, imi dau pumni in cap insa ca nu am inteles la timp ca imi torn pe fata tot felul de substante agresive, menite sa usuce pustulele, cand eu pustule nu aveam. Numai Roaccutane mai ramasese, in rest le-am luat la rand : L'Oreal, Garnier, Nivea, Bioderma, La Roche Posay, Uriage, Biotherm, nspe de pe la Plafar,Clearasil, Skinoren, Isotrexin, Retin A, Vichy, Neutrogena, etc....cred ca mai bine investeam intr-o crema mai blanda si un aparat de curatat porii, Neutrogena gen pt ca nu mi-as permite Clarisonic. Fiindca niciuna din cele de mai sus nu a facut nimic pt forma mea de imperfectiuni, puncte in piele. N-am reusit decat sa distrug tenul sensibilizandu-l si uscandu-l excesiv, ele tot acolo au ramas. De-asta mi-au aparut si riduri (linii, sa zicem) si eram mereu plina de cojite. Cand merg la pensat e socata tipa de cat de tare ma inrosesc, eu pana la Retin A nu am avut asa problema, ma pensam si in 10 min puteam sa ies linistita ca nu se inrosea in halul asta. Acum zici ca-s arsa imediat dupa, si dureaza cam 1 ora minim sa se mai calmeze.
      Azi imi place cum arata pielea, daca as scapa de pori si pistruii ramasi dupa Retin chiar as putea umbla fara fond de ten.

      RăspundețiȘtergere
    16. Draga Ramona,
      Poti incerca cu incredere solutia cu BHA 2% de la Paula, este una din putinele de pe piata care functioneaza, adica chiar exfoliaza la nivel micro-celular, nu o sa ai coji pe fata din cauza ei. Iti recomand sa cumperi o data cu ea si o pompa tip spray de pe site, dupa ce te cureti pe fata, poti sa folosesti spray-ul cate o data pe fiecare obraz si o data pe frunte si apoi sa intinzi usor. O sa iti dai seama repede cat de mult trebuie sa apesi ca sa pulverizezi cantitatea optima. In maxim 2 minute acest spray se usuca si poti continua cu urmatorul produs cosmetic - crema hidratanta. Acest produs mi-a ajuns un an de zile, folosit in fiecare zi.
      "Pistruii" ramasi dupa Retin-A nu sunt pistrui, sunt hiper pigmentari in urma sensibilizarii pielii si expunerii la soare fara protectie solara, petele se numesc melasma si este nevoie de mai multi pasi pentru a o trata, iar unul dintre pasi este exfolierea.
      Forma de gel sau lichid tine doar de preferinta, mie mi se pare mai simplu de lucrat cu lichidul.
      Daca imi dai voie, as vrea sa ii spun Alexei ca BHA si AHA sunt exfolianti amandoi si au aceleasi efecte, fac acelasi bine pielii, doar ca AHA are o putere mai mica de penetrare a sebumului, de aceea este recomandat tenului normal/uscat.

      RăspundețiȘtergere
    17. Multumesc mult pentru interventie! Acum ma tenteaza si mai tare, sper sa reusesc sa o cumpar.
      Stiu ca nu-s pistrui, si eu i-am numit hiperpigmentatii si pistrui numai "". Acum arat ok, mi se pare ca functioneaza crema depigmentanta si e si mai luminoasa fata. Insa verdictul am sa il pot da abia la vara, atunci apar problemele pentru ca numai in prezenta bronzului observ diferenta dintre zona din jurul ochilor si restul tenului. Sper sa nu ma mai bronzez neuniform, de fapt imi propun nici sa nu risc si sa aplic chiar ecran total sau SPF destul de ridicat si sa compensez pe fata cu autobronzant. O sa vad cum se comporta prin aprilie, cand prind culoare. Stand la casa, imi permit sa ma bronzez mai devreme.
      Ce ma uimeste e ca am facut melasma desi oprisem de 4 luni tratamentul cu Retin...nu ma gandeam ca ma afecteaza si lumina de iarna. :(

      RăspundețiȘtergere
    18. Draga Ramona,
      Salut ideea ta de a folosi factor de protectie cat mai mare si a recurge la autobronzant daca ai dorinta de a arata bronzata. Acest lucru te va ajuta cu siguranta in atenuarea melasmei. Nu am retinut ce crema folosesti pentru melasma, dar daca are ca ingredient hydroquinone va functiona cu siguranta. Iar SPF, hydroquinone si exfoliere sunt aliati in batalia impotriva melasmei.
      Razele solare ne afecteaza in orice anotimp si pe orice vreme, atata timp cat e lumina, unele trec chiar si prin geam (masina nu va protejeaza) sau prin haine. O sa scriu in curand un articol cu aceasta tema, astazi sper sa termin tot ce am de scris despre exfoliere.

      RăspundețiȘtergere
    19. Astazi am comandat patru mostre pentru produsele ei de pe situl din UK si am platit 38 lei cu transport inclus. Acum nu mai am stare pana ajung :D

      RăspundețiȘtergere
    20. Te cred ca asa sunt si eu cand imi doresc ceva, abia astept sa ajunga :)
      M-am uitat pe strawberrynet in speranta ca sunt si produse Paula Begoun, dar nu...
      Ma contactasera pe mail ca o sa-mi trimita un cupon de reducere 50% la orice produs de pe site, si apoi pe viitor sa colaboram sa imi trimita produse sa fac review si concursuri. Mi s-a parut super ideea pt ca e un site foarte apreciat, deci nu as face reclama aiurea. Eu nu vreau sa fiu nevoita sa mint, ori aici nu era cazul pentru ca fetele isi comanda de ani de zile de acolo. Preturile mai mici ca in magazine, transportul gratis.
      Nici nu stiu ce o sa imi iau, eu voiam totusi ceva de ingrijire si tratament...si lotiunea de mai sus era prima pe wishlist dar nu exista. Cred ca o sa profit sa imi iau un fond de ten Clinique, sau poate 2 glossuri Victoria's Secret.
      Sa revii te rog cu impresii dupa ce testezi.
      Multumesc mult.

      RăspundețiȘtergere
    21. Inainte de toate voiam sa precizez ca eu am tenul mixt/gras si ca am auzit despre acest tip de exfoliere, si de aceste produse de la Pasagera. Spre rusinea mea chiar nu ma documentasem despre AHA si BHA pana acum, tot ce stiam era ceva superficial care-mi suna a chestie complexa folosita exclusiv in saloane.
      Acum sa revin si la prima experienta cu un produs de la Paula's Choice.
      Este a 4-a seara de cand folosesc gelul exfoliant 2% BHA si pot sa afirm ca sunt uimita de schimbarile vizibile ale tenului meu.
      Locul unde am eu cele mai enervante probleme sunt cele de pe barbie, nas si zona tamplelor (puncte negre si pori incarcati).
      Imi pacaleam pana acum tenul folosind scruburi de tot felul. Ce-i drept, tenul arata curat si luminos cateva zile..dar apoi ca prin "minune" porii mi se incarcau iar.
      Deci primul lucru vizibil pe care l-am observat de-a 2 zi a fost acela ca punctele negre pareau dizolvate sau cel putin la suprafata nu mai au capul acela vizibil.
      Zilele astea as vrea sa mi le extrag eu, ca sa usurez munca exfoliantului si ca sa ma asigur ca patrunde in profunzimea profunzimii :D.
      Aaaa..si alta chestie pe care am observat-o este textura tenului, mai uniforma.
      In ultimul timp am vazut tot felul de ciudatenii la tenul meu, printre ele s-a numarat si un soi de iritatie pe obraz (nu avea vreo culoare...era doar o textura de brobonele sau mici denivelari ..nu stiu cum sa zic). Acum deja nu se mai vad, ca sa nu zic ca inca n-am mai sesizat sa imi apara vreun cos intre timp.
      Prima oara am stat in dubii daca sa iau lotiunea sau gelul. Lichidul l-am scos din ecuatie pentru ca am eu fixatiile mele, considerand ca este mai slab.
      Cand am aplicat in prima seara gelul am crezut ca n-am citit eu bine si ca trebuia sa ud tenul sau ceva de genul..pentru ca arata ca si cum aplicam un sapun lichid pe o portiune uscata de piele ( genul ala de pelicula albicioasa). Noroc ca a intrat in piele.
      Ramane totusi lucios si lipicios pret de cateva minute (n-am stat sa vad exact cat dar folosindu-l seara nu ma deranjeaza).
      Inainte de gelul exfoliant, si dupa demachierea completa a tenului, cand simt fata ca ma strange si ...culmea...cam uscata, aplic tonerul tot de la Paula's Choice. Chiar imi relaxeaza pielea.
      Inca nu am scris despre aceste produse pentru ca vreau sa fiu sigura de efecte, desi ele deja sunt.
      In schimb am facut o poza unei portiuni iritate din apropierea nasului (cauza n-am descoperit-o, insa in ultimul an mi-a tot aparut si disparut..) si vreau sa vad daca produsele acestea o vor calma. Ma si mananca groaznic si pentru ca m-am scarpinat..s-a cam intins. Si textura ei s-a schimbat deja, nu ma mai mananca iar la atingere nu mai e o zona aspra .
      Eu incepusem si "cura" cu Apidermaliv insa mi-a fost teama sa folosesc altceva seara in afara de exfoliant si toner. Nu stiu daca e fondata sau nu teama mea..

      Stiu ca se recomanda si SPF in timpul folosirii acestui exfoliant (si in orice alta zi din an) asa ca m=am dat si cu lotiunea cu SPF 15. Nu stiu daca e de ajuns sau nu dar deocamdata pe asta o am.

      Apropo de pret si de costuri, pacat ca-i transportul atat (desi produsele se livreaza cu un curier si nu trebuie sa mai astept sa ma programeze posta vamala vreo 4 zile pana imi "pregatesc" coletul) caci in rest isi merita toti banii.
      Eu nu ma zgarcesc la cantitatea de gel aplicata pe ten, si tot preconizez ca imi va ajunge luni buuuneeee. Deci 21 de euro / 6-7 luni..
      E adevarat ca trebuie facut un sacrificiu pentru strangerea banilor pt produs&transport (varianta asocierii cu alte persoane pt comanda e una foarte buna) dar chiar isi merita banii.
      Si nu c-as vrea sa fac vreo publicitate negativa altui produs, dar si o crema de la Vichy a ajuns sa coste cateva sute de mii bune..

      Scuze pentru kilometrul de mesaj si sper ca va fi de folos si micul meu review de aici.

      RăspundețiȘtergere
    22. Ce bine ca ai scris, Ralu Afronie voia sa si le comande curand si o sa ii prinda bine mai multe pareri. Eu nu ii puteam povesti cum mi-a mers si ce efecte a avut tratamentul cu Paula's fiindca a ramas doar o dorinta, momentan.
      Si eu am un relief usor neuniform, nu-s cosuri, habar nu am ce naiba sunt...un fel de micro-brobonele, fara continut, fara culoare, si care se observa doar daca imi ating fata sau stau intr-o lumina anume, din profil. Vara insa pe frunte se inteteau si se observau mai bine si de cei din jur, pana acum vad ca fruntea e neteda dar ma astept sa apara cand o sa fie foarte cald afara.
      Puncte negre nu am, dar am cateva albe in piele. Si sebum nesuferit,a carui problema nu e cantitatea ci faptul ca apare foarte repede si imi face machiajul "sidefat".
      Ce mi-ar placea sa imi netezeasca pielea...nu e grav, dar pe mine ma deranjeaza sa stiu ca am brobonelele alea. Intr-un an la mare s-au ars, au devenit basicute. Mi-am stricat vacanta, aratam foarte ciudat fiindca erau multe ramasesera albe in timp ce pielea era bronzata maxim.

      RăspundețiȘtergere