Translate

miercuri, 25 noiembrie 2009

Wish CHOPARD vs Angel THIERRY MUGLER


















Suna ciudat dar pentru mine cele doua reprezinta doi gemeni care nu sunt perfect identici. Oricum aromele Thierry Mugler se apropie de caracteristicile generale Chopard, insa Wish si Angel sunt mai mult decat asemanatoare. Pana si culoarea e aceeasi, iar sticluta Wish pare parte din ansamblul Angel, ar putea sa fie cu usurinta unul din cele 5 colturi ala stelei. Primul promite vanilie, caramel, patchouli ,ambra, tamaie, santal si condimente. La 15 ani cand am facut cunostinta mi-a provocat intai greata, si abia apoi atractie. E incredibil de tare. Cel din urma imbina vanilie, caramel, ciocolata, bergamota, fructul pasiunii. Ambele sunt gurmande, orientale, picante. Aroma este puternica si le inscrie printre preferintele mele pentru ca aprinde simturile. Nu mi se par potrivite unei tipologii fragile nici ca temperament si nici ca si constitutie. Ametitorul Angel il vad departe de angelic, aproape carnal si indecent. Sau poate ca l-au vrut un paradox si de aici denumirea contrastanta cu efectul.
Despre Wish numele spune totul, cuvantul definitoriu este dorinta. Fiecare si-ar dori o bucatica din ceva rar si pretios. M-am simtit bine purtandu-le ca pe o declaratie sfidatoare a temperamentului rebel si "iute", sunt dominatoare, ca si in cazul madness ai senzatia ca poti obtine orice si ca esti irezistibila (ce bine ar fi sa nu fie doar o senzatie!). Te poate impinge sa faci multe lucruri care nu par a-ti sta in fire, manifestari bruste si uimitoare de curaj, poti face si spune orice pentru ca te simti puternica. Despre amandoua pot afirma ca declanseaza apropierea. Sunt seducatoare dar nu decadente cum am perceput Chanel Allure ci intr-un mod mai feminin si mai subtil. Siret nu arogant. Nu au nimic in comun cu inocenta sau cu emotii comune si firave. Pe mine ma definesc chiar daca nu ma caracterizeaza stilul vampa cu care le asociez. Imi spun povestea unor nopti in care ametiti tu si lumea mi-ati apartinut. Nu am avut niciodata Angel for women ci varianta masculina. Nu stiu de ce, asa am simtit atunci, poate imi amintea de cineva si folosindu-i parfumul mi se parea ca am controlul. Nu-l aveam. Nu ai cum sa il ai cand e vorba de nici unul dintre aceste parfumuri. Sunt cu un pas dincolo de limita si imprevizibile.

2 comentarii:

  1. eu nu am suportat niciodata Angel. De cate ori treceam pe la standul Thierry Mugler de la Sephora, intorceam capul. Pana cand am cunoscut un barbat care folosea toata gama, de la gel de dus, crema de corp si pana la parfum. Miroasea divin pe pielea lui si azi asa, maine asa, m-am obisnuit cu mirosul Angel si am inceput sa-l ador. Nu mi l-am cumparat niciodata ca este destul de scump si ma temeam ca nu-l mai plac odata ce il am. Din cand in cand, atunci cand ajung pe la vreun magazin, "imprumut" niste pufuri generoase care imi persista cateva zile pe maneca de la geaca :) asa cum s-a intamplat aseara, de exemplu. Astazi toata ziua mi-a mirosit incheietura mainii a Angel, de pe geaca :P Asa imi place cel mai mult...cand incepe sa se duca, cand abia daca il mai simt. Si, imi place mult si Alien si Innocent, tot de la Thierry Mugler.
    Ah! ceva de genul Angel am patit si cu Dior Addict. Mi se parea cea mai ingrozitoare aroma creata vreodata si imi venea rau numai cand imi aminteam cum miroase. La fel si Opium de la Yves Saint Laurent. Ambele sunt foarte tari, insa mie imi plac. Ti-am zis, initial, imi provocau greata, pana cand a trebuit sa "suport" in fiecare zi o prietena care le folosea. Le-am folosit si eu si m-am indragostit de ele. Addict a devenit iubirea vietii mele si, mai nou, am redescoperit Dune. Cred ca sunt intr-o perioada a vietii mele in care ma "asortez" foarte bine cu esentele tari. Imi plac si cele florale, dulci, dar dupa un timp, simt nevoia unui puseu de putere pe care mi-l dau parfumurile tari.
    PS: foarte dragut blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!in sfarsit am o preocupare care ma incanta sper sa nu epuizez inspiratia :)
    Ce nu-mi place nici mie la angel si wish e ca imi imaginez ca fiecare pitzipoanca are puse cateva sticlute la murat in camara.:)) Pe principiul "ce se poarta,ce se poarta?Stai fata ca-mi iau si iooooo!"

    RăspundețiȘtergere