Translate

joi, 26 noiembrie 2009

Sensibio H2O BIODERMA


Costa 40 lei 250 ml. Sensibio este gama Bioderma dedicata exclusiv tenului sensibil, predispus la iritatii si cuperoza. Solutia micelara poate fi folosita pentru demachierea intregii fete, inclusiv a ochilor. Indeparteaza eficient orice urma de machiaj de la fond de ten pana la rimel, curata si improspateaza fara a necesita clatire ulterior. Promisiuni discutabile din mai multe motive. S-o luam pe rand.
A intrat in atentia mea cand citeam despre Retin-A si precautile aplicarii lui, gasind pe forumuri un adevarat ritual pre si post aplicare menit sa ii potenteze efectele benefice si sa i le minimalizeze pe cele adverse. Existau cateva substante care ii anulau efectul sau care in contact cu retinolul deveneau periculoase agresand pielea si putand provoca arsuri si iritatii. Nefiind foarte atenta, nu am remarcat ca cele cu tenul mixt/gras recomandau Sebium H2O si existand ambele variante mentionate de nenumarate ori atunci cand am rugat pe cineva sa mi-l ia i-am spus Sensibio. Prietena in cauza lucreaza intr-o farmacie dar vazand cat de hotarata sunt nu si-a dat seama ca de fapt voiam altceva si mi-a adus exact ce am cerut. Am citit zeci de review-uuri pozitive vis-a-vis de produsele Bioderma, sunt convina ca de regula sunt extraordinar de bune...dar eu am fost exceptia.
Nu ma vad luandu-mi fondul de ten decat cu ceva sub forma de crema, evident light. Din acest motiv nu-mi plac servetelele demachiante si le folosesc foarte rar, limitandu-ma la situatii in care nu am acces la apa si oglinda cum ar fi atunci cand calatoresc(sunt beauty-addicted dar nu am avut niciodata oglinjoara in poseta, urasc sa ma vad de aproape). Oboseala nu e situatie de criza, cat timp sunt acasa nu concep sa nu ma demachiez ca la carte chit ca pic de somn. Solutia micelara curata tot, se vede pe dischete, dar nu stiu cat de eficient. Acum mi-a trecut prin cap ca dupa ce nu mai ramanea nimic pe dischete trebuia sa trec una cu demachiant sa vad daca se mai lua ceva. Paradoxal, sensibio care trebuia sa fie prietenul tenului meu sensibil mi-a determinat u usoara incalzire a pielii si o patare temporara. Nu contine alcool, parfum, este hipoalergenica...asa ca nu stiu ce si cum anume a determinat aceasta reactie care s-a mentinut pe durata intregii utilizari. Nu era ceva durabil, dar e dubios sa-ti vezi tenul patat de ceva special pentru aceasta problema. E clar ca ceva nu era in regula.
Acum, nu port un strat tocmai discret de rimel si chiar si cu demachiant crema il indepartez greu si abia dupa ce l-am spalat usor intre degete pentru a nu-mi intinde tona de pigment in, pe si langa ochi. Solutia micelara nu mi-a placut pentru indepartarea machiajului ochilor, dura foarte mult si rimelul se intindea mult pana sa se duca. Sticluta s-a dus repede in cazul meu tocmai din acest motiv, consumam foarte mult acolo. Genele nu mi-au caut si ochii nu m-au usturat.
Senzatia mea nu a fost de prospetime din cauza usoarei incalziri, am mai trait efectul asta cu diverse lotiuni tonice sau astringente din plante. Ramanea o pelicula lucioasa si putin lipicioasa asa cum ramane dupa tonic, mie nu imi placea cum arata pielea imediat dupa si simteam nevoia sa clatesc cu apa. Am fost dezamagita si contrariata de ceea ce se presupunea a fi foarte bland si calmant. Pe acesta sigur nu am sa-l mai incerc dar intentionez sa cumpar in sfarsit Sebium H2O.

4 comentarii:

  1. exaaaact aceeasi problema am avut-o si eu..am citit mai multe review-uri,dar pana la uram am confundat-o cu sensibio H2O,dar ma bucur tare k mi se potriveste..demachiaza super super repede si eficient ochii mei!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma indoiesc ca e un produs foarte bun,numai ca eu am avut ghinion in privinta efectelor. Habar n-am de ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar, foarte ciudate efectele pe care le-avut la tine. Eu sunt mai mult decat multumita de textura usoara si de cat de bine curata. Este adevarat insa ca tenul meu este (cred) diferit de al tau.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu stiu ce sa mai fac cu al meu,se pateaza in permanenta la orice simpla atingere...in afara de Retin-A nu am alta explicatie pt sensibilizarea excesiva,ajung la concluzia ca mi-a distrus tenul.

    RăspundețiȘtergere