Translate

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Sampon T-Gel NEUTROGENA


Costa cca 32 lei. L-am cumparat la recomandarea dermatologului intr-o perioada de stres puternic care la mine are drept urmare mancarimi ale pielii capului ce genereaza tendinta de a-mi agresa scalpul cu unghiile pentru a le calma. Indiferent ce as face si cat as incerca sa ma abtin sfarsesc scarpinandu-ma pana simt usturimi si in final fac scuame. Nu stiu exact ce efect are asupra caderii parului pentru ca nu aveam aceasta problema, oricum nici nu promite efecte in acest sens. Este insa un sampon cu efect anti-matreata dar nici aici nu ma pot pronunta pentru ca nu am. In schimb aveam din plin scuame inestetice. La acest capitol a actionat perfect, mi-a calmat mancarimile inca de la prima utilizare dar pentru scuame a mai durat putin, insa in mod sigur a fost foarte eficient. Inconvenientul este ca fiind un sampon-tratament nu il poti folosi la nesfarsit si exista posibilitatea ca dupa ce il schimbi cu unul normal problemele sa revina, am auzit si astfel de pareri. Din fericire la mine efectele s-au mentinut. Textura sa este destul de groasa, semi-transparenta, si parul trebuie sa fie foarte bine umezit pentru a face spuma. Deasemenea in cazul meu nu a fost suficienta o cantitate mica asa cum sunt promovate sampoanele-tratament fiindca nu l-am putut intinde uniform, datorita acestui neajuns consumand destul de repede sticla. Nu miroase frumos, ci a medicament si desi nu e foarte puternic mirosul persista pe par si dupa ce s-a uscat. Posibil sa fi fost doar in imaginatia mea, uneori cand nu iti place ceva iti ramane in cap chiar dupa eliminarea sursei si ti se pare ca il simti pretutindeni. Nu va asteptati la un par matasos, de regula sampoanele medicinale degresand si curatand puternic lasa parul un pic aspru si daca ai oricum probleme cu textura lui e mai greu de pieptanat fara masca sau balsam. Dar pana la urma nu pentru asta le alegem asa ca nu i se pot imputa lipsurile estetice, la care includ si ambalajul destul de necreativ. O sticluta simpla, translucida.
Eu l-am folosit doar pentru mancarimile scalpului pe fond nervos, insa utilizarile sale includ matreata, psoriazis, dermatita seboreica. Ce mi se pare genial e ca iti da posibilitatea sa alegi in functie de tipul scalpului pe care se formeaza scuamele, gras sau uscat, de regula ele tinzand sa actioneze pentru eliminarea lor prin hidratare care numai benefica nu e pentru un scalp si asa foarte gras. Deci nu va cauza inrautatirea tipului de scalp ci dimpotriva.
Se aplica foarte bine pe pielea capului si se asteapta cateva minute sa actioneze, apoi se clateste abundent continand elemente active care dupa minutele recomandate trebuie indepartate complet.
Nu l-am mai avut in ultima vreme si sper sa nu ii fi schimbat compozitia, dar il recomand cu caldura. A fost singurul care a facut ce a promis de la prima utilizare.

7 comentarii:

  1. eu snt o fta de 12 ani cum il folosesc ca pe el scrie ca se pune 1`2 picaturi la adult la mne cat sh cum sa`l folosesc ??

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu-s medic si nu as vrea sa iti dau un sfat gresit. Dar ai primit acest sampon ca recomandare de la un dermatolog? Fiindca nu e un sampon normal ci e un sampon tratament, il iei doar cand si cat ai o problema (de ex scuame pe pielea capului, asociate cu prurit -mancarimi) si nu e pentru uz continuu. Adica sa nu folosesti cateva sticlute asa cum putem face cu sampoanele obisnuite...
    Stai linistita, nu patesti nimic daca pui mai mult si de fapt nici adultul nu poate pune 1-2 picaturi fiindca nu ar acoperi scalpul cu atat de putin. Pui cat sa intinzi pe tot scalpul, asa cum faci cu orice sampon, ca sa isi faca efectul si sa curate micoza sa zicem. Eu nu il mai am sa citesc pe el,dar daca nu ma insel trebuia aplicat pe parul umezit, masat ca sa se "prinda" de piele si radacini, si lasat un pic sa actioneze (nu mai stiu cate minute, pana in 5 oricum). Ar trebui sa scrie pe spatele lui modul de utilizare. Cantitativ nu iti face griji, ti-am zis, ei recomanda cantitatea asta mica si ca sa sugereze ca produsul e atat de eficient ca e nevoie de putin si se consuma greu. Tu pui cat ai nevoie ca sa curati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Il folosesc de peste 4 ani si este singurul care ma scapa de scuame. E drept ca parul ramane cam aspru si e mai greu de pieptanat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu scuame nu mai am, dar dupa 29 ani de par normal m-am trezit brusc cu scalp gras. Si, ca sa fie formula completa, bineinteles ca ma mananca. Ma gandesc sa cumpar iarasi T gel, cu mainile in par toata ziua nu fac decat sa acutizez problema.

      Ștergere
  4. buna fetelor!

    Imi ziceti si mie va rog de unde il pot lua ? am cautat mai mult timp pe net si nu am gasit formula originala ci doar anti matreata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, scuze de intarziere...
      Eu nefiind interesata nu m-am mai uitat la sampoane prin farmacii, sa vad daca mai exista si daca da ce variante. Dar uitandu-ma acum pe net vad ca il poti comanda de aici http://www.webfarm.ro/cosmetice-femei/neutrogena/neutrogena-tgel-sampoane.html

      Ștergere
  5. Ramona, n-am dat pana acum de articolul asta, dar ca suferitoare de mancarimi si scuame, o sa-l incerc. Am gasit informatii despre el la Caroline Hirons si asa am ajuns la tine, voiam sa vad daca se gaseste in Ro.
    Tu ai avut probleme cu vopseaua din cauza lui, in sensul ca sa iasa mai repede din par?

    RăspundețiȘtergere