Translate

marți, 24 noiembrie 2009

Sampon 5R HOFIGAL


Costa cca 9 lei, si are in compozitie coenzima Q10 si extracte naturale. Recomandarea producatorului este pentru orice tip de par. Este samponul pe care l-am cumparat de mai multe ori si este primul care a deschis lista "plafar". Acum 2 ani veneam dupa o perioada de 1 an jumate in care parul meu saten fusese vopsit blond cu suvite cenusii si devenise si mai rar si poros. L-am adus la culoarea mea naturala si nu mai vopseam,insa nu isi revenea si ajunsesem obsedata de parul care ramanea pe jos si pe pieptan in cantitati industriale. Nu mai spun ca foloseam un pieptan cu dinti foarte rari,in speranta ca nu ma voi mai demoraliza de cat poate sa-mi cada. In plus, pe fond nervos, ma scarpinam continuu mai ales cand citeam/invatam sau cand priveam la tv. Pur si simplu ma trezeam cu mana in par pana ma ustura scalpul. M-a impresionat de la prima utilizare in sensul unei curatiri eficiente, parul "scartaia" mai ales in crestet unde se ingrasa de regula la oricine, iar senzatia era una racoritoare,mentolata, si imi tempera mania de a-mi baga unghiutele in scalp. In scurt timp parul nu mi-a mai cazut decat in limitele normalului insa precizez ca nici nu l-am mai vopsit pana acum cateva luni, si nu folosesc produse de aranjare fiindca nu le sufar, nu numai ca aspresc sau chiar imbacsesc,dar in mod sigur sunt pline de chimicale care numai bine nu fac unui par sensibil/-izat. Din ce am observat, orice sampon de plante curata foarte bine incat daca ai varfurile aspre neaparat va trebui sa folosesti masca sau balsam, dar nici nu ma asteptam sa inlocuiasca si efectele acestora si nu sunt fanul produselor care promit sa faca 10 in 1. Fiecare cu functia lui. Daca ar fi sa aleg unul din tot ce am folosit pana acum ar fi acesta si daca am sa fiu dezamagita de Elmiplant cu nuc am sa ma intorc cu convingere la el. Nu fac propaganda, dar pentru mine a fost maxim.

2 comentarii:

  1. Vroiam sa te intreb de mult dar tot uitam, este bun acest sampon si pentru matreata deoarece m-am trezit cu ditamai mancarimea si matreata in cap de jur ca imi e rusine sa scot capatana in public :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer nu cred...nu este un sampon anti-matreata asa ca sigur nu contine ingrediente focusate pe acest aspect precum nizoralul,ma indoiesc ca plantele ca atare pot indeplini un puternic si eficient rol antifungic.Eu nu am matreata,mi s-a intamplat foarte rar pe vremea cand foloseam sampoane cosmetice,de regula la cele cu fructe.Renuntam imediat la samponul in cauza si matreata disparea de la sine.
    O singura data am avut probleme mai grave,dar nu matreata ci direct cojite si prurit ce se accentuau si pe fond nervos pentru ca ma trezeam mereu scarpinandu-ma de nervi,stres,emotii.Inca mai am gestul asta uneori dar il anihiliez imediat caci ajunsesem sa nu mai dorm noaptea de autosugestie mai mult,mi se parea ca ma arde pielea,si imi venea sa dau cu unghiile direct.Mi-am cumparat T-Gel Neutrogena si a fost ok inca de la inceput,scalpul s-a curatat de scuame si treptat s-a calmat si pruritul.
    Nu-i o idee buna nici sa folosesti anti-matreata pentru uz continuu,dar la inceput pana scapi cred ca ar fi indicat.Si nu stiu daca a fost pur subiectiva problema,dar nu mai lua sampoane cu fructe.

    RăspundețiȘtergere