Translate

miercuri, 25 noiembrie 2009

Pudra compacta FARMASI


Cum imi petrec majoritatea timpului pe forumurile de beauty nu aveam cum sa nu descopar Farmasi. Nu imi dadeam seama cum sunt si de unde sa le iau, probabil ca aparusera de curand, insa pozele postate ma incantau fiindca fardurile si ambalajele aratau imbietor iar preturile erau mici. Dubios de mici. Asa ca atunci cand le-am zarit intr-un supermarket nu m-am dezlipit de la stand fara pudra,ruj,un fard si multe lacuri pentru unghii. Au suficiente nuante incat sa se potriveasca de la un ten alb pana la unul foarte inchis. Pudra a costat 10 lei iar ambalajul este dragut si practic, are oglinda si puf integrate, dar este totusi cam voluminos pentru un plic subtire asa ca e mai potrivit pentru acasa sau o geanta incapatoare. Nu mi-a placut cum arata folosita singura pentru ca dupa un timp se inchidea mult la culoare si nu mai arata bine. Acopera decent cu un strat subtire, e fina, dar trebuie avut grija cand o aplici peste fondul de ten fiindca se fac foarte usor straturi chiar daca ai impresia ca ai luat foarte putin. Puful nu e cel mai bun semanand mai mult a buretel nu prea catifelat dar il poti inlocui. Iti ajunge mult timp, am de 1 an doua cutii in functie de cum imi variaza culoarea tenului, si nu au ajuns nici la jumatate. Nu-mi place ca se sfarama usor daca rasucesc un pamatuf in cutiuta si "zboara" pe langa dar folosita cu buretelul este ok. Am nimerit cam greu nuantele fiindca se modifica putin la un timp dupa aplicare. Peste rimmel stay matte si avon pulbere,cel putin pe tenul meu. Nu e exceptionala dar e chiar reusita pentru un asa pret, merge sa o "irosesti" pe machiajul cotidian.

7 comentarii:

  1. as incerca cu mare incantare dar nush de unde sa o procur......plus ca m-as cam bloca la alegerea culorii!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu stiu de unde esti ca sa iti pot recomanda un loc,in Craiova le gaseam in supermarket-ul Pic,in cateva complexuri comerciale dar si in cel mai mare magazin universal, genul acela pe care il are fiecare oras mai maricel.Ai putea sa ti le comanzi pe net.La pudra ar fi mai greu, nu pot decat sa iti spun ca ce trece de 7 e destul de inchisa,8 deja nu puteam folosi nici cand eram superbronzata.Site-ul lor romanesc nu-mi mai apare, nu stiu de ce fiindca saptamana trecuta mergea.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am incecat pudra.. am avut nr 9 dar o foloseam pentr contur...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mereu m-a intrigat povestea cu folosirea umbrelor pentru conturare/sculptare...adica as indrazni pentru fotografii de exemplu,dar de zi cu zi nu stiu daca as reusi sa obtin un aspect natural.Mi-ar placea,pentru ca am o slabiciune pentru chipurile subtiri.

    RăspundețiȘtergere
  5. are parabeni si multe chimicale care explica pretul ''frumos''; nu l-as recomanda nici dusmanilor :D

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord,dar parabeni si chimicale au 90% din cosmeticele de pe piata iar cap de lista sunt Shiseido si Shu Uemura ale caror preturi cred ca le stiti.
    E doar o varianta la pret mic pentru o calitate similara,spre exemplu acum ceva timp mi-am luat Astor Mattitude si oricat am incercat sa ii acord credit si sa nu o acuz de efect comedogen+iritatie am descoperit ca era in culpa.Si a costat 32 lei.Bineinteles ca de preferat e sa le alegem pe cele cu ingrediente prietenoase,pacat ca oferta e asa mica si ce-i bio fie e foarte costisitor fie paleta coloristica ori textura lasa de dorit.

    RăspundețiȘtergere