Translate

vineri, 27 noiembrie 2009

Lapte demachiant cu miere si cimbrisor Bioten ELMIPLANT


A costat cca 10 lei. L-am cumparat acum doua zile cand plimbandu-ma prin real am observat la standul cu cosmeticale niste cutiute frumos colorate. Am mai avut demachiant bioten din gama veche, cel cu miere si muguri de plop, de care fusesem foarte multumita. Am sa vorbesc si despre acela intr-un alt post pentru ca inca se mai gaseste si este demn de luat in seama.
Cum saptamana trecuta sigur nu erau acolo iar pe site-ul lor nu am reusit sa gasesc o poza (asa ca l-am fotografiat pe al meu) am tras concluzia ca este recent lansat. Gama veche mi se parea saraca in variante mai ales in ce priveste cremele, nu exista nimic pentru tenul mixt si asa am sfarsit cu una nepotrivita, grasa, pe care am ajuns sa o folosesc pe maini. Acum au completat oferta incat fiecare sa poata alege produsul adecvat, si in plus au introdus creme antirid specifice fiecarui tip de piele. Problema cu antiridul era ca fiind onctuoase daca aveai probleme cu ingrasarea si luciul aspectul era neplacut.
Ambalajele arata tare frumos, in culori vii si pastelate, aveam senzatia ca ma uit la bomboane gumate. Textura este usoara, cu un parfum discret. Contine in principal miere , menita sa asigure o hidratare optima a tenului, si cimbrisor cunoscut pentru rolul sau antiseptic si cicatrizant. Este special creat pentru tenul normal/mixt si spre bucuria mea nu contine nesuferitii parabeni. Prima data l-am folosit dupa un gomaj cand simteam nevoia sa imi aplic ceva pentru a catifela pielea dar imi era teama de o crema din cauza porilor deschisi pe care riscam sa ii imbacsesc cu ce aveam prin casa. Mi-a lasat pielea proaspata si fina, placuta la atingere, fara sa stranga dar si fara sa lase luciu nedorit. Aspectul este neted si matifiat, il gasesc minunat pentru pregatirea in vederea machiajului care se intinde uniform si rezista. Inainte daca aplicam dupa demachiant si un hidratant ma trezeam ca fondul de ten luceste destul de repede, si bioten cu miere si cimbrisor a preluat si functia cremei dar fara efectul ei de ingrasare. In prezent pielea mea este deshidratata si proprietatile sale catifelante m-au ajutat sa scap de zonele uscate fara a le duce in extrema cealalalta. Nu am sa renunt curand la el si intentionez sa imi cumpar si crema hidratanta complementara pentru a o folosi seara sau cand e nevoie de o hidratare suplimentara. Nu am avut nici o reactie adversa desi de regula sunt foarte sensibila si ma patez cand plimb dischetele. Posibil sa fie o gama destinata exportului si deci superioara calitativ celei vechi, observ pe eticheta ca este fabricat de Elmiplant pentru Sarantis France S.A.R.L. De mult nu m-a mai entuziasmat atat un produs romanesc.

17 comentarii:

  1. Şi eu sunt entuziasmată de cel cu nectar de gutuie de la Elmiplant. E excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma plangeam ca nu am ce crema sa aleg si uite ca am "cobit",acum au chiar prea multe :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi crema cu miere şi cimbrişor pentru ten normal/mixt e absolut divină. Am cumpărat-o chiar ieri din DM Real. Deci, da, Bioten de la Elmiplant e super :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce ma bucur ca mi-ai zis...si asa nu mai am crema hidratanta,mi-e cam teama de ele chiar daca scrie "noncomedogenic".O vazusem cand am luat demachiantul si am ezitat,si astazi iarasi am trecut pe langa ea si am renuntat desi demachiantul e de neinlocuit acum.Si tot din real le iau,doar ca in craiova nu au DM.Ramane ceva lucios dupa ea?Eu vreau sa nu se vada ca am dat,sa intre perfect in piele.

    RăspundețiȘtergere
  5. salut. mi-am luat si eu demachiantul acesta dar sunt putin dezamagita de el. am fost super multumita de varianta veche dar nu am mai gasit-o nicaieri. am folosit de 2 ori demachiantul si mi-au aparut deja mici cosuri sub piele pe frunte. cercetand lista de ingrediente am vazut ca al doilea ingrediant principal dupa apa, este parafinum liquidum, substanta care impiedica oxigenarea pielii si duce la aparitia acneei. de asemenea si methylisothiazolinone cauzeaza reactii alergice. sa fie asta cauza cosurilor de pe frunte? voi nu ati experimentat nici o reactie de acest gen?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu personal inca mai sunt incantata de el,de cand a aparut il folosesc continuu.Si sunt genul care face alergii la orice,imediat mi se inroseste pielea si daca o ating ceva mai mult cu mana.Din acest motiv i-am ramas fidela,nu am avut absolut nici o problema cu el ba dimpotriva tenul arata mai bine.Insa evident ca pot exista exceptii,probabil ai intoleranta la vreunul din ingrediente sau ai avut ghinionul sa-si manifeste reactiile adverse exact in cazul tau.Ar trebui sa incetezi sa-l folosesti daca crezi ca e cauza cosurilor.Mie mi-a placut cel vechi dar prea lasa fata lucioasa,acesta e mai light si ma simt mai bine.La acela imi era teama sa nu blocheze porii.
    Am auzit si de eruptii ca urmare a folosirii Avene,nu credeam vreodata sa fie posibil fiind dermatocosmetice de elita.Asa ca pana la urma e vorba de cum se comporta pielea fiecareia,si numai tu hotarasti ce iti prieste si ce nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am folosit demachiant de la Elmiplant,tot cel de la Bioten cu miere si muguri de plop si intr`adevar s'a dovedit a fi IMBATABIL .

    Pacat ca mereu uit sa'l iau din mers din raionul cu cosmetice din magazin 8-|....tot mama e de vina :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel putin in Craiova in Real acum este oferta,8 lei orice demachiant sau crema bioten.Nu am observat daca si tonicul sau cremele abrazive suporta aceeasi politica.Mi-am si luat inca un bioten cu miere si cimbrisor desi mai aveam,si crema-gel matifianta din gama skin control.O am de o saptamana si sunt incantata,o sa ii fac review dupa ce ma asigur ca nu sunt doar temporare aspectele pozitive.Oricum,ma gandesc deja sa mai iau una sa fie acolo...deci e de bine.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. imi place foarte tare gama bioten-demachiant +lotiunea tonica!;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu mi-am cumparat crema Bioten cu miere si cimbrisor, demachiantul cu miere si cimbrisor si lotiunea tonica cu gutuie de la Elmiplant. La prima folosire a lor m-a usturat putin fata. Nu am vrut sa dau verdictul de la prima folosire, asa ca i-am mai acordat o sansa. Nu am mai avut nimic. Dar trebuie sa recunosc faptul ca am cumparat-o acum 3 zile. Astept sa vad daca imi apar cosuri de la ele. Crema este absorbita de piele usor, dar nu-mi place deloc parfumul ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Crema nu am avut-o, desi mereu mi-am propus sa o iau insa sfarseam cu alte marci si acum ca am descoperit Lierac Mat-Chrono matifianta regeneranta ma declar semper fidelis...numai pretul imi da fiori dar prefer sa ma restrang de la orice altceva ca sa o cumpar mereu.
    Insa demachiantul l-am avut continuu de cand a aparut, 4-5 sticle. De curand am luat Garnier essentials roz fiindca am zis sa mai schimb un pic Biotenul, prea ma plictisisem de el de atata timp.Si imi doream ceva mai soft, catifelat, fara efect astringent caci ma cam descuamez si cum creme onctuoase nu pun macar demachiantul sa fie hranitor.
    Lotiunea tonica Bioten nu am luat-o, am luat-o in schimb pe cea din gama skin control fiindca avusesem gelul matifiant si imi placuse mult (cu exceptia mirosului puternic de hugo boss sfera, men). M-a dezamagit rau, nici nu se compara cu matifiantul...imi irita pielea si ceva timp dupa aplicare aveam pete rosii, nu cosuri dar aratau urat.Mai mult imi imbacsea tenul decat sa il improspateze, parca imi ardea fata cand puneam mana, o simteam calda si plus odioasele pete rosii.
    Sper sa iti fie bune si sa nu ai probleme, in general majoritatea bloggeritelor au fost incantate de demachiant, atat cel cu miere ci cimbrisor cat si cel cu gutuie.
    Despre lotiune nu am vazut recenzii, dar crema o incercasera cateva si nu a dat reactii adverse.Cum nu am incercat-o, nu ramane decat sa imi zici tu cum se comporta.

    RăspundețiȘtergere
  12. M-am intors ca sa va spun cum se comporta crema cu miere si cimbrisor de la Bioten. Asa cum va spuneam, prima oara cand m-am dat cu ea m-a usturat un pic fata. Nu imi place cum miroase. Cred ca mirosul de cimbrisor in combinatie cu cel de miere nu e unul prea placut. Dar in rest imi place. Patrunde destul de usor in piele, nu e grasa, nu luceste tenul dupa ce o aplici, iar pielea ramane fina si proaspata. Deci imi place. Doar parfumul daca l-as putea scoate...

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru promptitudine, ma bucur ca iti merge bine cu ea mai ales ca e oricum mai naturala decat cosmetice gen Garnier sau L'Oreal si mult mai accesibila ca pret.
    Ti-am zis ca gelul matifiant Elmiplant Skin control miroase si mai intens, parca-i lotiunea de corp dintr-un set cu apa de parfum. Pe mine mirosul miere+cimbrisor, prin comparatie, nu ma mai deranjeaza. Dar nu inteleg de ce le fac asa inmiresmate tocmai acum cand s-au hotarat sa fie cat mai bio si au exclus in sfarsit parabenii. Multe persoane sunt influentate si afectate de miros si normal ar fi sa le faca neutre incat sa nu le evite nimeni doar din acest considerent. Eu am cateva produse care imi plac dar evit sa le mai folosesc pentru ca mirosul lor fie imi face greata, fie imi da o stare proasta, ma agita.
    Daca prin absurd cu timpul constati ceva nereguli cu crema te rog sa revii....eu la ultimul tub de demachiant bioten l-am cam suspectat de cauzarea unor brobonite pe frunte dar cum au trecut repede si foloseam mai multe lucruri atunci, nu are rost sa dau vina exclusiv.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai tocmai asta e problema cu mirosul cremei: imi provoaca greata. Recunosc faptul ca sunt f sensibila la mirosuri. Dar am folosit si creme de la L'oreal si Nivea, si vechea crema pentru ten gras de la Bioten, dar asa probleme cu parfumul lor nu am avut.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa aproape o luna de folosire a produselor Bioten si Elmiplant pot sa dau un "verdict": pentru mine nu sunt bune. Am constatat de-a lungul timpului ca fiecare crema se comporta diferit de la o persoana la alta. Pentru unii este buna, pentru altii nu. Asa ca nu pot impune concluziile mele ca fiind valabile pentru toata lumea. Daca la inceput le-am dat o sansa, acum ma gandesc serios sa le arunc si sa ma intorc la cremele de la L'Oreal. La un timp de la folosirea cremei de la Bioten au inceput sa-mi apara cosuri pe barbie si pe frunte. Nu am mai scapat de ele. Dispar unele si apar altele. Asa ca nu le voi mai folosi. Sunt dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
  16. Atentie la deodorantele care contin aluminiu!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fi putut posta asta la un articol despre deodorant totusi. Da, stiu discutiile privind continutul de aluminiu...dar daca o luam asa 90% din ce mancam si folosim are factor de risc.
      Bineinteles ca as prefera sa folosesc doar produse bio, dar cand ai probleme cu transpiratia excesiva sunt cam apa de ploaie asa ca momentan raman la roll-on Mitchum, singurul care imi mentine axila fresh ore in sir.

      Ștergere