Translate

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Formula ideala a suplimentelor pentru par si unghii


Caderea parului, afectiunile acestuia precum si cele ale unghiilor intervin in general atat datorita excesului de produse cosmetice cat si datorita unor carente alimentare. Adesea, datorita programului incarcat, haotic, dietelor pe care le tinem se intampla ca organismului nostru sa ii lipseasca unele vitamine si minerale. De aceea pentru persoanele care stiu ca nu au un regim de hrana echilibrat se recomanda consumul suplimentelor alimentare.

Actiunea acestora trebuie sa asigure:
  1. o buna circulatie a sangelui prin pielea capului si, in felul acesta, o hranire corecta a radacinii firului de par
  2. substante necesare cresterii normale a parului
  3. influenta benefica asupra structurii firului de par
  4. reglarea formarii sebumului si a matretei
  5. mentinea si intarirea culoarii naturale a parului

Potrivit documentarii mele pe diverse forumuri si site-uri medicale si a studierii prospectelor diverselor variante existente pe piata, compozitia ideala a acestora ar trebui sa constea in:

1. Vitamina A Vitamina A are un rol foarte important in producerea de sebum. Fara ea, parul este uscat, subtire si exista o mare predispozitie pentru matreata. Toate aceste simptome, pot determina caderea parului. La polul opus, o doza prea mare de vitamina A poate avea acelasi efect: caderea parului, prin cantitati crescute de sebum. Doza zilnica de vitamina A variaza in functie de varsta, sex si anumite stari fiziologice (sarcina). Se apreciaza ca doza zilnica necesara pentru femei este 2,4 mg. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: vitamina A ca atare, sau retinolul (prezenta in produsele de origine animala) si provitamina A cunoscuta sub denumirea de betacaroten.

2. Vitamina B Vitamina B are o foarte mare importanta in mentinerea unui par frumos si sanatos.Ajuta organismul sa asimileze hemoglobina, care la randul ei ajuta scalpul in obtinerea oxigenului de care are nevoie parul pentru a creste sanatos.Principalele vitamine B necesare cresterii sanatoase a parului sunt:

-B6- ajuta organismul sa sintetizeze melanina, substanta responsabila de culoarea parului. Asadar, este recomandata pentru incetinirea albirii sau deteriorarii culorii parului. Lipsa ei poate duce la dermatita seboreica.

-B9- acidul folic, este o vitamina implicata in producerea de celule care intra in alcatuirea unghiilor si a firului de par. In lipsa acesteia parul creste greu, se degradeaza usor, iar unghiile cresc de asemenea greu si sunt friabile.

-B5- acidul pantotenic, este indispensabil pentru metabolismul grasimilor si al hidratilor de carbon. Deoarece el intervine in eliberarea de energie din alimente este, impreuna cu alte vitamine ale grupului B, indispensabil pentru cresterea celulelor. Acest fapt este deosebit de important pentru celulele cu un ritm de crestere mai rapid, cum ar fi acelea din radacina parului. Prin urmare, un aport corespunzator de acid pantotenic reprezinta premisa unei dezvoltari sanatoase a parului.

- B10- favorizeaza sinteza acidului folic si absorbtia acidului pantotenic, lipsa ei ducand la incaruntire si favorizand aparitia eczemelor.

- B7- impiedica incaruntirea si caderea parului si a dovedit rezultate bune in tratarea calvitiei.

3. Vitamina C

In ceea ce priveste parul si unghiile, aceasta vitamina asigura structura scalpului si a radacinii unghiilor, precum si cresterea acestora.

4. Vitamina E Vitamina E imbunatateste circulatia sangelui in scalp prin cresterea absorbtiei de oxigen.Deficitul de vitamina E este destul de rar intalnit, iar atunci cand apare, de regula, este cauzat de inabilitatea organismului de a absorbi grasimile din alimente. In aceste situatii, se recomanda administrarea unui supliment de vitamina E.

5. Vitamina H
Cunoscuta sub denumirea de biotina, este de nelipsit in formulele de ingrijire a parului. Aceasta substanta vitala are rol de intarire si de stimulare a formarii cheratinei, ceea ce duce la cresterea viguroasa a firelor de par. In plus, biotina va preveni incaruntirea parului.

6. Vitamina PP
Acidul nicotinic, ajuta la circulatia locala a sangelui si contribuie la reducerea caderii parului.

Drojdia de bere
Are in alcatuire 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine, este antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine, fiind folosita pentru prevenirea caderii parului.

Extractul de mei
Are un rol important in mentinerea nivelului normal al metabolismului in piele si in bulbul firului de par. Extractul de mei imbunatateste esential starea parului si a pielii, evita deshidratarea, restabileste structura degradata si previne caderea parului. Cariopsele de mei contin proteine, grasimi si numeroase substante minerale, intre care P, Mg, Fe si vitamina A. Unul dintre mineralele importante pe care le contine meiul este Mg organic, care intra in peste 300 de reactii biochimice din organismul nostru. Acesti micronutrienti structurali redau stralucirea si frumusetea parului.

Extractul de germeni de grau
Este un exceptional regenerant celular prin continutul bogat in vitamine, minerale si aminoacizi esentiali.

Metionina si cisteina
Sunt aminoacizi sulfurati esentiali pentru piele, unghii si par intrucat stau la baza proteinei beta-keratin ce intra in componenta firelor de par si a unghiilor, jucand un rol important in procesul de intarire al acestora.

Cuprul
Este un element indispensabil in sinteza keratinei. Keratina este o proteina extrem de puternica din structura firului de par si unghiilor si cu cat stratul ei este mai gros cu atat mai sanatoase sunt acestea fiindca protejeaza celulele vii. mentine nivelul de hidratare iar in cazul parului previne despicarea la varfuri.
Zincul si Calciul
Actionand impreuna, mentin sanatatea sistemului nervos, muscular si osos, buna functionare a inimii si circulatiei sangelui, inlaturand nervozitatea si stresul, cauze ale caderii masive a parului.

Fierul
Are proprietati antioxidante, incetinind procesele de imbatranire la nivelul foliculilor pilosi, impiedicand caderea parului.

Iodul
Intra in compozitia hormonului numit tiroxina, a care regleaza productia de energie, asigura tonusul muscular, mentine sanatatea pielii, unghiilor si parului si stimuleaza cresterea ultimelor doua.

  • Ca principale surse din informare am folosit:
sfatulmedicului.ro
topsanatate.ro
avantaje.ro
tpu.ro
irinareisler.ro
bio-sanatate.com
naturaplant.ro
shiny-hair.com
healthy.ro
bolero.ro
util21.ro
i-medic.ro
Am sa mai adaug informatii si sa completez descrierile pe masura ce le gasesc. Lipsesc citatele pentru ca am amestecat si completat informatiile incat sa fie strucurate mai clar. Am mania reformularii de cand rescriam manualele ca sa pot invata usor.:)
Eu am avut doar suplimentele Eurovita si Beauty Vital. Ambele au avut efecte vizibile, cura a durat 3 luni. Insa vis-a-vis de Eurovita am rezerve mari fiindca imediat dupa ce le-am stopat am avut probleme, situatia s-a inrautatit fata de cea precedenta lor. Unghiile se desprindeau continuu in foite si parul cadea mai rau desi in timpul tratamentului eram mai mult decat incantata. Am inteles ca cele mai bune ar fi Forcapil, le mentiona si EBA in ritualul ei de beauty prezentat in Tonica. Ma gandesc ca putea sa-si permita orice altceva daca nu erau bune.


2 comentarii:

  1. multumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc!!!!!! Mi-a placut muuuuuuult de tot ce am citit aici si chiar imi este util! felicitari! Chiar ai muncit mult sa ne dai toate informatiile astea! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa mi-o iau in cap cu atatea aprecieri :)Ma bucur ca le gasiti utile,eu chiar o fac cu placere si nici nu simt cum trece timpul.

    RăspundețiȘtergere