Translate

joi, 26 noiembrie 2009

Fond de ten Normateint VICHY












A costat 55 lei. Pentru ca doar ce aparuse si eram nerabdatoare sa il incerc l-am luat din prima farmacie iesita in cale si am trecut peste inconvenientul ca nu aveau mostre. Oricum nu exista un colt amenajat pentru testat cosmeticele deci nici acces la oglinda. Asa ca am ales nuanta prin amabilitatea farmacistei care mi-a desfacut cutiile si m-a lasat sa iau putin din partea care e de obicei cursa prin orificiul tubului. Prima greseala. Ar fi trebuit sa il incerc pe maxilar sa ma asigur ca nu e nici o diferenta fata de pielea gatului fiindca acela este locul principal care impinge de la aspect natural la ridicol. Ultima mea dorinta ar fi sa arat ca Bozo. Ori eu l-am ales incercand sa identific vizual culoarea identica a celor pe care le avusesem de-a lungul timpului potrivite. Nu pot sa spun ca a fost un esec major fiindca diferenta nu era considerabila si mai tarziu avand ocazia sa vad mostrele am constatat ca nu as fi avut cum sa-mi gasesc ceva care sa se confunde cu tenul. Nu mi-au placut culorile, sunt putine si sunt fie rose fie aurii. Nimic intre, asa cum aveam nevoie ca sa fie perfect.
Textura este lichid pudrat, nu as spune fondanta fiindca acest termen mi le descrie mai bine pe cele spuma. Dar aspectul pe piele este asemanator. Acoperire mare, insa nu intr-un mod flatant. Personal l-am gasit greu de purtat, imbacsit, nu facea priza cu pielea eliminand posibilitatea unei intinderi uniforme cu aspect natural. Avea aspectul de masca mai ales cand tenul avea probleme cu hidratarea, evidentia scuamele si dupa un timp se strangea urat evidentiind ridurile de expresie. Functia lui trebuia sa fie de matifiere a tenului gras si nu a reusit nici sa matifieze un ten mixt fara probleme mari. Nu vad cum ar ajuta in primul caz daca in cel mai simplu mai mult a daunat. De regula tenurile grase au probleme cu porii si dupa cum s-a comportat cred ca i-ar incarca mai tare. Am citit si destule pareri pozitive insa.
Nu rezista cateva ore, in nici un caz toata ziua, si nu ramane intact in contact cu sebumul. Pielea luceste dupa un timp si fiind deja pudrat nu il poti ajuta cu o pudra. separata. Nu minimalizeaza imperfectiunile ci dimpotriva. Ideea unui fond de ten dermatocosmetic ar fi sa nu irite, sa nu contina substante agresive si sa si trateze. Nu este cazul Normateint. A fost o mare si costisitoare dezamagire careia nu i-am identificat nici macar calitatile unui produs de duzina. Daca a trata inseamna a tencui si a matifia inseamna sa lucesti ca un bec,atunci da, este ideal. Si inca ceva, miroase urat, a medicament. Data viitoare am sa tin minte ca daca un fond de ten frecat intre degete nu este suficient de fin si catifelat incat sa nu se imprime ca o retea in amprente nici pe fata nu va fi uniform.

12 comentarii:

  1. din asta folosesc eu acum! Nuanta mea este 25-Nude si mi se potriveste ff bine. Mie imi place cum acopera, insa ai dreptate: dupa cateva ore, pielea luceste si trebuie sa absorb sebumul cu un servetel. La banii astia, eu zic ca este ok, insa iubirea vietii mele este Clinique Pore Minimizer. Este ffff bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. dar si preturile Clinique sunt pe masura...eu inca mai caut un fond de ten care sa mascheze porii nu sa se stranga in ei asa cum se intampla cu cele care contin si pudra. Nu vreau ceva cu acoperire foarte mare fiindca sunt prea imbacsite.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am folosit mult timp, insa nu-mi mai place.
    Primul tub pe care l-am cumparat vreodata a fost perfect, probabil pentru ca era abia lansat.
    Al doilea tub n-a mai fost asa bun. Nuantele nu mi s-au potrivit niciodata, trebuia sa combin prima nuanta cu a doua ca sa iasa ceva natural. Acum nu-l mai folosesc decat rar, seara, nu in timpul zilei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vyio cum am spus cred ca asta arata rau si pe un ten cu minime probleme, poate ca sunt eu pornita fiindca nu mi s-a potrivit, dar mi-a parut atat de prost incat mi-e greu sa cred ca functioneaza la cineva asa cum promite. Adica ok, acopera, dar ce folos daca nu matifiaza perfect cand rolul sau era fix acesta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ramona,si eu am facut exact ca tine...l-am cumparat pripit si apoi nu stiam cum sa il termin mai repede.Mi-am luat o nuanta apropiata de a mea,dar in timp mi se parea mai inchisa.
    Cel mai bun fdt pe care l-am avut este cel de la Givenchy Photo Perfection..este o super investitie..costa cam 150lei parca,dar mi l-am luat in iunie si mai am inca mult...deci ma tine aproape un an..chiar se marita.iti da un aspect luminos,ascunde perfect cearcanele,nu iti straluceste fata (si eu am ten gras!)...mi l-as mai lua ,dar ma tenteaza cel de la Collistar Perfetta tenutta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am mai citit review-uuri despre Photo Perfection dar nu ma incumet inca sa dau atatia bani. Am fost dezamagita de un Ideal Matte Estee Lauder care la banii aia trebuia sa-mi faca operatie estetica :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie mi se pare foarte bun Stay True de la Clininque. E singurul din zecile de fonduri de ten incercate in timp care imi place cu adevarat. Costa 110 lei si cred ca o sa-mi cumpar a treia sticluta deja.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu mi-as dori ceva foarte usor,normal ca imi place sa aiba acoperire mare dar si cand ma gandesc ce pun pe fata...lichid ar fi perfect,dar fara sa contina pudra.Nu vreau finish de matase pt ca imi accentueaza descuamarile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi Toleriane- La Roche Posay e bun. L-ai încercat? Costa aproximativ 62 lei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da,l-am avut mostre. E pudrat, cel putin asa a aratat pe fata mea. Nu facea deloc priza cu tenul asa ca nu se aseza uniform.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ramona,cred ca niciodata nu vom gasi fdt perfect...poate ca nici nu exista decat daca ai un ten perfect...si eu nu am!
    Cel de la Givenchy este ft. usor si luminos,insa se intinde putin greu daca nu aplici o baza de machiaj..dar 2 picaturi iti ajung pt intreaga fatza si te simti usoara ca un fulg...nu incarca absolut deloc.Pretul e piperat insa merita...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu sincer nu sunt multumita de el , am dat 70 lei si ma apucat dracii ca pe mana arata superb era nuanta perfecta si pe ten , mai pardon ? Ce am cumparat !
    Eu am postat pe blog doua poze cu el pe ten .
    Arata ok dar se duce efectu de perfect repede .
    http://didiglamour.blogspot.com/2011/02/fond-de-ten-vichy-normaderm.html

    RăspundețiȘtergere