Translate

joi, 26 noiembrie 2009

Demachiant GALENIC Pur










Pretul este de cca 50 lei, l-am luat din farmacie. Din perspectiva mea este cam scump pentru un simplu demachiant al carui singur rol este indepartarea straturilor de machiaj, evident respectand imperativul de a nu afecta negativ tenul. Pentru tratamentul diverselor probleme exista creme speciale. Cand e vorba de "consumabile" nu imi place sa dau foarte mult pentru ca prefer sa investesc in produse pe care le port multe ore si de la care chiar am pretentia sa indeplineasca multe conditii incat sa nu am surprize neplacute nici pe moment si nici peste ani. Ori eu oricum seara sau cand nu mai plec de acasa dupa demachiere imi spal tenul cu cleanser sau sapun ca sa am senzatia de curat, mi-a intrat in cap o logica potrivit careia spre deosebire de creme contine substante mai agresive ca sa aiba putere sa indeparteze si cel mai rezistent si incapatanat machiaj. Nu simt nevoia sa le las pe piele si atunci nu vad cum le-as indeparta complet altfel decat spalandu-l. Asa ca pentru 5 minute singurele pretentii pe care le am sunt: sa curate, sa nu usuce, sa nu irite.
Revenind la Galenic Pur, extractul minune promovat de gama este apa distilata de sulfina. "Compozitie: Aqua, Ulei Mineral (Paraffinum Liquidum), Extract de Melilotus Officinalis (Sulfina), PEG-6 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-32 Stearate, Propylene Glycol, Carbomer, Parfum, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Stearate SE, Propylparaben, Stearic Acid, Triethanolamine." Dupa cum se observa, pentru a nu fi perfect, l-au "imbunatatit" cu ceva parabeni. Care au inceput sa ma obsedeze in general, asociindu-i cand e vorba de ten cu astuparea porilor si ii evit cat pot. Nu a fost cazul, cel putin mie nu mi-a aparut nimic de la el, dar posibil sa aiba si acest efect advers.
Textura e placuta, foarte usoara, as spune ca este perfect pentru vara cand nu mai suporti sa pui nimic atunci cand ai tenul mixt/gras si ti se pare ca totul imbacseste. Curata foarte bine fondul de ten si lasa pielea proaspata, tonifiata, chiar ai senzatia de "pur". Tenul este fin si uniform. Eu sunt foarte sensibila si ma mai aleg cu pete cand plimb dischetele, dar nu am avut aceasta reactie cu acest demachiant. Posibil datorita extractului de sulfina care, cel putin teoretic, decongestioneaza si oxigeneaza porii. Nu imi place ca are parfum, este discret dar as prefera sa nu pun deloc parfum pe fata. Deasemenea, contine alcool, care se face simtit atunci cand pielea este uscata sau deshidratata in sensul ca ustura putin acele zone. Ei promit un efect de ultra hidratare pentru toate tipurile de ten.Aici am rezerve din doua motive: 1. fiind foarte light si cu alcool pare mai potrivit tenului gras, dar care avand deja probleme nu e cazul sa i se serveasca parabeni ca sa nu inrautateasca situatia ci mai bine sa fie tratat cu dermatocosmetice total lipsite de ei. 2. din efectul avut pe tenul meu mixt am dedus ca nu e deloc adecvat tenului uscat, nu il ajuta cu nimic ba dimpotriva ii poate exacerba neajunsurile. Asadar ramane pentru tenul normal si mixt cu speranta ca nimeni nu va avea de suferit de la parabeni. Eticheta indica inutilitatea clatirii cu apa si spune adevarul ca si aspect. Nu lasa nici o urma grasa, nu ramane pelicula lucioasa. Eu totusi l-am clatit, imi era teama de continutul de alcool si parfum. Daca ti se usuca tenul si ai scuame, aplicarea lui inainte de fondul de ten nu este suficienta trebuind sa fie urmat de o crema hidratanta ca sa permita o intindere uniforma. Cel putin pentru moment nu l-as mai lua, desi, exceptand momentele cand aveam tenul uscat, a fost foarte bun si asta-vara l-am adorat. La pretul asta prefer sa aleg ceva total lipsit de ingrediente dubioase ca sa nu ma mai gandesc zi de zi ca risc sa am vreo iritatie.

6 comentarii:

  1. mie mi-a placut demachiantul asta si am mai folosit cateva creme de la ei. Au fost ok, dar nu m-au dat pe spate. Vichy 3 in 1 mi=a placut mult. Demakia foarte bine, lasa pielea perfect curata si luminoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am avut nimic pentru curatare de la vichy, nici nu stiu daca mi-as lua dezamagita fiind de fondul de ten si crema Normaderm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma gandesc sa mi-l cumpar,dar pretul ma da mereu la o parte,fiind un demachiant...

    RăspundețiȘtergere
  4. ai putea sa incerci elmiplant bioten cu miere si cimbrisor,am scris azi despre el.Sincer mi-a placut mai mult decat acesta,si-n plus e 10 lei nu 50.

    RăspundețiȘtergere
  5. sincer, cel mai bun demachiant pe care l-am avut vreodata este laptele doina, cel roz cu laptisor de matca.E mai light decat cel clasic, alb. E vreo 3lei si e foarte bun. Locul 2 ii revine unui 2-in-1 de la Vichy, pt fata si ochi(e lichid, nu crema) pe care l-am luat la oferta..Vichy e bun doar la capitolul asta, vad din ce in ce mai multe femei dezamagite de Vichy..

    RăspundețiȘtergere
  6. sa nu crezi ca nu am incercat si Doina....insa nu mi s-a potrivit,imi irita si pata tenul,plus ca in cazul meu s-a dovedit pore clogger.Sunt multumita pentru moment de Bioten cu miere si cimbrisor,sunt la al 3lea tub si pana la efecte neplacute numaratoarea va continua.

    RăspundețiȘtergere