Translate

marți, 24 noiembrie 2009

Crema hidratanta matifianta FARMEC


Ca si fluidul tonic hidratant,apartine tot gamei cu aloe si ceai verde. Pretul pe net observ ca e 10 lei dar eu mereu am vazut-o mai ieftina. Daca la fluid mai am rezerve,crema mi se pare chiar buna. textura e placuta, racoritoare, foarte usoara. Se absoarbe foarte repede si este perfecta pentru aplicarea dupa demachiant. Nu stiu care demachiant fiindca aceasta gama nu are decat unul lichid care se clateste cu apa si pe care nu l-as alege in veci daca sunt fardata. Mereu le-am folosit pe cele care se clatesc doar daca nu purtam machiaj sau dupa ce curatasem in prealabil machiajul cu un demachiant clasic. Plusurile ar fi absorbtia rapida si efectul de matifiere,porii nu sunt sufocati ca in cazul hidratantelor foarte cremoase. Ce ar putea deranja ar fi ca efectul de matifiere este placut doar dupa curatarea cu demachiant,pentru ca daca e aplicata imediat dupa spalarea tenului pentru ceva timp lasa un aspect "prafuit". A nu se intelege ca strange pielea, dar o matuieste in sensul de lipsa stralucirii naturale. Din acest motiv nu am putut mereu sa aplic fond de ten imediat dupa folosirea ei, nu se intindea foarte bine peste.Este crema potrivita seara inainte de culcare,dimineata tenul arata foarte bine. Spre deosebire de fluid,aici nu am mai observat patarea tenului. Sigur am s-o mai cumpar.

9 comentarii:

  1. Crema asta crezi ca e potrivita pt un ten mixt,usor sensibil, pt 18 ani?Theodora

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Theodora,
    As zice mai bine sa alegi Elmiplant gama Bioten, sunt lipsite de parabeni si e risc minim sa fie comedogenice. Farmecul mi se pare un pic cam pretentios pe tenul sensibil, si eu il am asa si fac usor pete de la diverse demachiante, tonice, creme. Spre exemplu nu am mai putut cumpara argila pulbere Farmec, imi strangea prea tare pielea si simteam cum parca ma arde usor, asa ca am inlocuit-o cu cea de la Favisan. De asta tind sa cred ca-s un pic mai aspre si tu ai nevoie de ceva bland.
    Eu am folosit mult timp demachiantul Bioten cu miere si cimbrisor, cel verde, si are si crema adiacenta. In final nu am mai luat si crema dar bloggeritele ce au incercat-o au fost multumite de cum s-a comportat. O gasesti in supermarketuri gen Real, si costa cca 10-12 lei.
    http://www.babyonline.ro/Feminin/Noutati-cosmetice/Gama-Bioten.html?a=4260/1268376

    * Daca in afara de tenul mixt ai si imperfectiuni nu cred ca va face fata...ar insemna sa ai nevoie de tratament ori produsele acestea low cost, de supermarket, sunt mai mult de ingrijire si mentinere. Daca dispui de o suma ceva mai maricica si ai probleme cu pielea, gen pori, puncte, cosuri,ar fi mai bine sa alegi dermatocosmetice din farmacie : Avene, La Roche Posay, Bioderma, Ivatherm, etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar m-am trezit cu niste pete pe frunte si ma uitam ca o curca in lemne. Ma gandeam ca sunt de la mare, dar pana acum nu am mai avut si chiar nu stiam de unde sunt, dar acum dupa ce am citit ce ai scris trebuie sa ma gandesc ce produs mi-a facut minunea asta.Theodora

    RăspundețiȘtergere
  4. Gama Bioten se potriveste varstei mele? Pe site-ul lor n-am gasit nimic despre gama asta, stiu ca au unele produse care sunt pt toate varstele ,iar altele sunt pt diverse varste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma dispera sensibilitatea exagerata...cred ca la 90% din demachiantele folosite in timp ma trezeam cu pete rosii pe fata,ce persistau 10-20 min dupa incheierea ritualului. Acum de exemplu am zis sa schimb Biotenul, ma cam plictisisem dupa 4 tuburi, si am luat Garnier Essentials roz. Il mai avusesem acum cativa ani si imi placuse. Culmea, acum ma irita in timpul demachierii...iarasi trebuie sa il schimb.
    Imi ies pete la frig/praf/orice contine alcool,cateodata nici eu nu mai stiu de la ce...fie fara relief, fie gen muscaturi d etantari. Nu persista dar e aiurea cand mai esti cu cineva, spre exemplu in vacantele in grup ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa arat ca un dalmatian, fie si pentru putin timp.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt super sensibila la frig. Dar FOARTE! MA inrosesc instant numai cand deschid usa sa ies.Mersi mult pt raspunsurile date. O sa ma duc la farmacie sau supermarket sa caut crema sa vad daca se potriveste pt varsta mea:)Theodora(am uitat sa ma semnez si mai sus)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am intrat si eu pe site, initial vrusesem sa iti pun link direct acolo, si intr-adevar nu le-am gasit. Dar in supermarket sunt cu certitudine, si pentru fiecare tip de ten. Cea cu miere si cimbrisor, verde, e pentru tenul normal si mixt.
    Ei mai au si Skin Control, destinata tenului cu imperfectiuni, dar problema e ca miroase fffff puternic a parfum si tare mi-e teama ca nu se va impaca bine cu tenul sensibil.Eu am avut gelul matifiant,http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/05/crema-gel-matifianta-skin-control.html, nu mi-a cauzat probleme, insa cand am zis sa iau si lotiunea tonica identica m-am trezit ca imi lua foc pielea de la ea si ma inroseam imediat.
    Da, eu cred ca merge Bioten la 18 ani, au si anti-age pentru tenul matur dar alea-s separate si scrie clar pe ele antirid.

    Ce vreau eu sa subliniez este ca nu-i o crema wow, sa se preteze la nevoi majore. Daca tenul tau este curat si vrei doar o hidratare, as zice ca merge. Dar daca acneea iti mai face probleme ar fi bine sa mergi pe cele dermato ce ti le-am scris mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. De acord, insa am avut suficiente dermatocosmetice rezonante care mi-au provocat reactii neplacute in ciuda lipsei blamatilor parabeni. Care de altfel, potrivit ultimelor studii, nici macar nu-s asa daunatori pe cat se credea initial.
      Cat timp pielea se intelege bine cu produsul nu militez neaparat pentru bio.

      Ștergere