Translate

miercuri, 25 noiembrie 2009

CHANEL Allure sensuelle


Este parfumul pe care il port acum. L-am primit cadou prin primavara de la o prietena veche care nu imi mai stia gusturile fiindca pierdusem legatura cativa ani. Sticla nu imi place, nu imi inspira nimic feminin, insa acest aspect nu m-ar opri niciodata din cumpararea unui parfum cat timp ma atrage mirosul. Poate unii apreciaza liniile simple si ferme cand vine vorba de design dar eu prefer formele. E lemnos, oriental, picant. Este o aroma tare, prea tare chiar si pentru mine. Aproape masculina amintindu-mi de tabac si de apa de colonie, de petreceri decadente, jocuri de carti si femei burgeze cu o moralitate indoielnica. Mi-l imaginez la pariziencele din timpul razboiului, cu muzica si dansuri de cabaret , port-tigarete si bauturi tari. Il gasesc prea aspru, imbatator ca si concentratie dar deloc delicat si feminin. Nu este dulce si imi da o stare de agitatie, este greu de purtat. Cuvintele potrivite ar fi siret, intrigant si arogant. Nu ma simt bine cu el fiindca uneori ma doare capul la propriu si cred ca nici cei din jur nu il duc usor. Nu mi l-as cumpara niciodata, este un parfum pe care nu l-am inteles si care ma incarca negativ atunci cand nu sunt in toane bune.

11 comentarii:

  1. nici pe mine nu ma da pe spate. Imi place, dar, ca si Angel, sa-l folosesc rareori. Zilnic...no way. Eu am avut Chanel Mademoiselle. Am avut proasta inspiratie sa mi-l cumpar pentru ca imi placea la nebunie cum miroase o colega de serviciu. Un timp...vreo 2 saptamani, mi-a placut muuult. Eram innebunita dupa el si, desi avea 100 ml, il tineam in geanta sa ma pufai de 200 de ori pe zi :) Dintr-o data, nu l-am mai suportat. Am facut rapid dus pentru ca nu-l mai suportam pe piele. Cred ca pielea mea s-a supraincarcat si a zis STOP :) ce-i mult strica. I l-am facut cadou mamei dar am rugat-o sa nu-l foloseasca atunci cand sunt eu in preajma ca ma ia durerea de cap :P
    daca stau bine sa ma gandesc, nu stiu daca imi place vreun parfum Chanel atat de mult incat mi l-as cumpara. In schimb, i love Dior :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, interesant... Eu iubesc Chanel, mi se par cele mai luxoase parfumuri ever. Am avut si de la Dior si nu mi-a venit sa cred cat pot fi de proaste, nu persistau deloc, bine ca am reusit sa le schimb. Midnight Poison, de exemplu, miroase a prenandez si lasa urme pe haine :( Insa Chanel este luxul prin definitie :p m-am chinuit sa ma abtin o luna de la tot felul de prostii si mi-am luat Chanel "Coco" EDP de 100 ml :)) asta dupa ce am schimbat un Dior cu "Coco", dar EDT, tot de 100 ml. E o bijuterie de parfum! Atunci m-am indragostit de Chanel! Am si un Mademoiselle pt ca stilul meu e mai masculin si se "asorteaza" perfect tinutelor mele :p Mai am parfumuri de la Cacharel si Nina Ricci, dar nimic nu se compara cu Chanel, nu ma pot plictisi de aromele alea geniale. Te duc in alta vreme, te poarta in timp, au o poveste si sunt complexe! Nu stiu, nu sunt genurile de parfumuri care te fac sa exclami "WOOOW!" si pe urma sa te plictisesti de ele, sunt cele pe care le porti in orice moment in care vrei sa te simti speciala, in care ai nevoie sa traiesti o poveste, sunt acele arome carora le ramai fidela pe viata :p Am avut si Sensi de la Armani... cum ziceam, Coco Chanel rulles! :)) Pup! Esti o frumoasa si intru in fiecare zi pe blog sa vad ce mai e nou! :-* Madalina, Sibiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, si mai ales pentru comentariul elaborat asa cum rar primesc. Ori mie imi plac povestile. :)
      Nu am avut ocazia sa miros multe parfumuri Chanel incat sa imi dau seama daca am ceva in general cu aromele lor, probabil e aversiune doar fata de acesta. Poate la altcineva mi-ar fi placut, iar pe pielea mea nu. Nu stiu cum e Coco Mademoiselle dar candva cosmeticiana m-a intrebat daca il port, iar eu purtam de fapt Allure.
      As zice ca le prefer pe cele dulci vanilate, Lolita, si totusi au fost si alte arome de care m-am indragostit fara sa se incadreze aici. Chestie de "chimie", ca si in relatie. :)
      Daca ar fi sa mentionez unul special pentru totdeauna, ar fi JOOP All about Eve.E poarta mea spre adolescenta, feminitate, prima iubire.
      :*

      Ștergere
  3. Esti o dulce! :-* M-am gandit ca o sa ma injuri putin pt ce roman am scris :))) Chestia este ca la un moment dat am crezut ca si mie imi plac parfumurile dulci, vanilate, incepusem sa port parfumuri mai dulci, dar mi-am dat seama ca cel mai bine imi "vin" tot cele de tip "oldish", balsamice :)) Uite, spre exemplu, imi doream de nu stiu cand Promesse de la Cacharel, parfum care a incetat sa se mai fabrice de mult; dar am reusit sa fac rost de o sticluta de 50 ml de pe okazii, era chiar sigilata cutia, fata respectiva nu-l folosise. Am fost in extaz, dar dupa ce l-am folosit cateva saptamani, m-am plictisit, a inceput sa mi se pare prea dulce-fructat. La fel s-a intamplat si cu Nina L'elixir de la Nina Ricci; am zis ca miroase a tot ce-i mai frumos pe lume si pe urma m-am plictisit. Asta pana cand am facut acel schimb ( am dat un Hypnotic Poison, pt ca nu persista deloc, pe Chanel Coco EDT)! La inceput am zis ca e prea "oldish" pt mine, dar tot folosindu-l, am ajuns sa-l iubesc atat de mult incat mi-am dorit din suflet apa de parfum, care este un pic altfel fata de apa de toaleta, ca aroma, nu numai ca persistenta. Asa am economisit eu o luna pt Coco EDP, dar si pt un Mademoiselle micut, de 50 ml :)) Nu stiu cum miroase acel parfum de la Joop, exista in parfumerii? puuup! :-* Madalina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, nu, daca ma urmaresti stii ca eu insami scriu romane deci cum sa ma supar pe feedback asemenea. :) Nu stiu daca mai exista All about Eve, nu m-am mai uitat prin parfumerii pentru ca tot ce mi-am luat in ultimii ani a fost din surse...neoficiale ca sa nu platesc pretul intreg. Dar nu e din categoria vanilat/pudrat ci mai efervescent, nota de baza sunt merele verzi. Si totusi il iubesc. N-a fost "hit", de asta nu l-am vazut niciodata la cei care vand parfumuri. Ei aduc in general ce se cere masiv. Chiar o sa ma uit daca mai exista in magazin, sunt curioasa si cat ar costa acum.
      :*

      Ștergere
  4. Hey! Uite ca am gasit la tipul de la care cumpar eu parfumul de care spuneai. Are site hotscents.ro, nu le fura sau ceva, doar ca nu plateste la stat nimic pentru ele, nu ti le da cu factura :p Zice ca si la el parfumul e disponibil la comanda, deci daca il are furnizorul lui, ti-l poate aduce. 40 de ml costa 140 de lei, iar 75 de ml 175 lei. Are cont si pe okazii daca te intereseaza, id_ul e hotscents. Eu de la el am cumparat Coco de la Chanel dupa ce era sa-mi iau teapa de la niste "baieti idioti" :)))) Si mai cumparasem inainte alte 3 parfumuri, tipul are numai feedback pozitiv, vinde din 2007. Am uitat sa-ti spun! In Douglas Coco costa 576 lei (WTF?!), iar eu l-am luat de la el cu 340 de lei :) Eu zic ca merita! Si am si incredere in el ca stiu ca vinde numai originale! :-* Madalina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru pont. Nu intentionez sa imi cumpar acum parfum dar daca ma hotarasc bineinteles ca prefer sa iau de la el decat din magazin. Cat am putut si au existat surse de incredere si cosmeticele tot asa mi le luam, de ce sa dau 60 lei pe un fdt in magazin cand puteam sa dau 30 lei.
      Preturile mi se par bune, cam asa sunt si la fata de la care luam eu numai ca ea nu are optiunea de a aduce pe comanda si nu are m ereu ce vrei.
      Ms frumos!, poate foloseste si altor "trecatori" sursa ta asa ca numai bine ca ai postat.

      Ștergere
  5. Hey! Am vazut ca te-ai retras putin. :( Ce mai faci? Pe cand o postare noua? :p Pup! :-* Madalina, Sibiu :-*

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,
    Momentan ma seaca financiar si fizic odiseea dintilor. :) M-am operat acum 2 zile sa pot extrage caninul inclus, nu mai avea rost sa astept avand in vedere ca intr-un an nu a coborat nici macar 1mm. O sa scriu curand despre asta pentru ca stiu ca multi au ajuns aici datorita postarilor despre aparat si asteapta vesti. Am fost nitel deprimata ca nu se mai termina sa ma vad in sfarsit zambind "full options", si mi-e si teama de orice tine de chirurgie, dar pe de alta parte perioada asta m-a stimulat fiindca am vazut ca pt un vis/o ambitie pot trece peste orice.
    In rest un part-time deloc interesant si cu un venit nedemn de mentionat, dar macar exista.
    Multe planuri....mi-ar placea sa plec de aici cand termin cu dintii.
    N-am mai scris pentru ca nu prea imi mai cumpar cosmeticale dincolo de necesar si iau mai mereu aceleasi, iar OOTD-uri prefer sa nu mai fac. De fapt am si scos toate pozele cu mine, mi se parea ca nu mai am intimitate si ca nu fac decat sa las loc de "tocat" celor ce nu intelegeau ca a arata ce am purtat intr-o zi nu inseamna ca ma consider ideal de frumusete si gust. Ma simt mai bine asa.
    Zilele astea o sa ma "adun" sa fac postarea depre evolutia tratamentului ortodontic.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau de toata treaba cu dintii :( Sper sa scapi repede si sa-ti fie bine. :) Pozele erau faine, mie imi place de tine, esti foarte frumoasa :-* De-abia astept sa revii! Te pup! :-* Madalina, Sibiu

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca esti prea tanara pentru el...:) mai incearca-l peste activa ani si o sa il simti altfel

    RăspundețiȘtergere