Translate

duminică, 5 aprilie 2015

Rochia alba de dantela


Ati vazut filmul? Vi-l recomand, il gasiti aici
In fapt in cazul meu vorbim despre o rochie din voal brodat si detalii crochet, o piesa de poveste pentru pasionatele de vintage si bohemian. M-am gandit cateva zile daca sa o achizitionez sau nu caci ma confruntam cu doua impedimente : nu avea inca buyer's pictures iar croiala este empire, o talie mult prea ridicata pentru gustul meu. Nu exista multe trasaturi pe care sa mizez si talia este cu siguranta cea dintai pe care o doresc evidentiata. Totusi, imi placea prea mult si am riscat sperand sa primesc exact ce promitea fotografia si sa pot muta cumva elasticul mai jos. 
A fost o decizie de bun augur, inca o data instinctul meu in materie de cumparaturi online m-a facut fericita. 


Cu toata sinceritatea, aspectul si calitatea materialului sunt minunate si mult peste ceea ce imi puteam imagina. 
Voalul este foarte fin, ireal de subtire, si totusi nu pune probleme la calcat - am folosit acelasi program ca pentru bumbac. Observ ca mi-au scapat cateva cute, nesemnificative pentru aspectul maltratat-la-centrifuga anterior gasit in colet.
Lungimea rochiei nu ma dezamageste, ma asteptam sa fie astfel,  insa nu as fi refuzat sa fie cu adevarat maxi. Stiti deja ca imi place sa aduc o contributie aparte serviciului de salubritate si sa curat strazile cu materiale pretioase. 
Ceea ce ma supara este talia, nu ma pot obisnui cu ea. Din pacate nu o pot muta, uneste cele doua parti componente. Singura solutie ar fi sa inserez un brau dar mi-e teama ca i-as afecta linia romantica si retro. Vom vedea...


Imi doream s-o port plimbandu-ma desculta si cu o cununa de flori, intr-un peisaj pe masura. Ori cu biker boots, vesta denim si palarie, o geanta cu franjuri. Insa imi adaptez alegerile in functie de cat timp am la dispozitie pentru sedinta foto si conditiile in care se desfasoara. Atunci cand sunt obligata sa fac poze cu mai multe tinute fiindca toata saptamana nu are cine sa ma ajute, incerc sa am elemente comune pentru a nu trebui sa schimb totul si sa duc cu mine jumatate de dulap. Am preferat sa pastrez geanta si sandalele pentru toate cele 3 combinatii imortalizate atunci. Ultimele cred ca nu-s chiar nepotrivite, tocul gros permite conotatii retro. Sper sa va placa si sa nu va para desueta.      



Dress : Choies, here

Sandals : VILA, Kurtmann

Bag : Linda by Adona

    














12 comentarii:

  1. Cat de delicata e rochia!! Superba! Chiar ca ai ochiul format, tot timpul le nimeresti faine.
    Eu zic sa o lasi asa ca poate o strici. Nu vad cum iti vine exact in talie, nu frontal, dar cred ca merge sa atasezi o centura simpla lata ca sa nu risti s-o strici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau am noroc, macar la haine. Sper sa dureze, daca tot stau atat sa ajunga coletele si trec prin focurile iadului din cauza vamesului, ar fi culmea sa ma mai trezesc si cu o carpa nesarata. Momentan nu ma ating de ea dar mi-a venit ideea sa ii adaug inca un elastic putin mai jos, dubla delimitare a taliei. Nu mi-as baga degetelele, cand o sa vina momentul voi apela la croitoreasa.
      Frontal il vezi in poza 6, este exact sub bust. Adio suplete a torsului, taica-meu ar numi-o camasa de noapte. :)
      te pup

      Ștergere
  2. Rochia asta alba este atat de frumoas, ca m-as marita in ea! SI nu glumesc deloc <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiindu-mi gusturile, doua cunostinte m-au intrebat daca ma marit. :D Si eu as alege ceva retro sau genul de rochie potrivita unei ceremonii lejere pe plaja, nu ma vad intr-un model somptuos si elaborat. Vreau par liber, sa-mi alerge vantul printre buclele lejere, vreau buchet de flori de camp, o rochie fara sarme si alte tampenii sub. Una pe care apoi sa o mai pot purta la alte evenimente.

      Ștergere
  3. Imi place rochita, vine foarte bine pe un bronz frumos, daca ai indoieli in privinta ei sunt sigura ca ii gasesti tu alta intrebuintare :))
    Te inteleg cu sedintele foto, si eu tot in weekend le fac....eu sunt fericita ca am un fotograf care ma suporta...deocamdata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Am aplicat de doua ori autobronzant Gerovital, stiam ca fac poze fara dresuri si am vrut sa arat sunkissed. M-am gandit 30 secunde sa o tai de la elastic pentru a o purta ca fusta dar mi-ar parea rau sigur, imi place prea mult broderia de pe bust. Poate ii fac talie dubla, mai pun un elastic cu 2 degete mai jos.

      La mine nu e niciodata acelasi, apelez la oricine pare dispus sa ma ajute. Pana acum le-a fost mila, sa vedem daca o sa am mereu continuitate. :)

      Ștergere
  4. E superba rochita! si tu la fel! Foarte frumos outfitul! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos. Sunt surprinsa, am primit doar aprecieri si sincer ma asteptam sa nu placa rochia. Jumatate din prietenele mele ar spune ca-i "de bunicuta". :) Dar pe mine ma reprezinta, este pe sufletul meu fiindca ador piesele vintage.

      Ștergere
  5. Ramona, cred ca un brau la fel de dantelat si de aceeasi culoare poate sa imbunatateasca aspectul, mai mult decat cel de-al doilea elastic. E deosebit materialul rochitei!
    Eu ti-as face cu drag poze de am fi din acelasi oras si pe deasupra as apela la croitoreasa ta. Pasiunea mea pentru modificat inca nu e dezlantuita din lipsa de om de baza, nu-mi vine sa fac experimente pana dau de un om bun.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma uit la dantele cand ajung la standurile cu metraje sau in mercerii, iau rochia cu mine sa le alatur. Daca i-as pune brau as castiga si cativa cm in lungime, desi imi place si asa caci o pot purta fara tocuri.
      Iti multumesc frumos pentru intentie, ar fi ideal sa mi le faca cineva care stie cum trebuie sa arate fotografiile pentru blog si intelege de ce ai nevoie de multe.
      Te inteleg, nici a mea nu e perfecta dar se descurca rezonabil pentru manopera ieftina si e dispusa sa-ti asculte ideile, niciodata nu zice nu. Si inainte de ea am avut destule experiente neplacute, am noroc sa o fi gasit. :*

      Ștergere
  6. Si eu as vedea exact cum ai spus tu pe camp cu o palarie, romantic style :D

    Kisses

    www.miu-miu.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta vreau sa o mai etalez, ideal intr-un cadru potrivit, dar e mai greu cu fotografii acestia ce nu vor sa coopereze. Poate sa-i prind pe la vreun gratar la iarba verde si sa iau rochia la pachet, printre pulpite si ciuperci ii stresez cu cateva cadre. :)
      te pup

      Ștergere