Translate

marți, 14 aprilie 2015

Retro vibe


Cu doua saptamani in urma jubilam de fericire intr-un sh din Turnu Severin - spre oroarea tatei, care mi-a sugerat jenat ca as putea sa nu ma "tropai si chitai" pentru "niste carpe vechi". Gasisem patru fuste retro confectionate din materiale minunate atat de greu de identificat in colectiile actuale, pentru preturi modeste. Aveam doua ore de irosit pana la plecarea trenului spre casa si cum altfel sa le petrec mai placut decat luand la pas micile ascunzisuri de haine vintage, adesea cu etichete rezonante. Daca va intereseaza indeletnicirea, treceti neaparat pe strada Smardan.  


Nu am reusit sa ajung la croitoreasa in timp util dar nu m-am lasat descuraja. Mi-am cumparat de curand cateva curele fine (a se intelege foarte subtiri) si m-am gandit ca as putea ajusta fusta etalata in imaginile de mai joc cu ajutorul uneia in aceeasi culoare. Evident ca rezultatul nu arata impecabil, nu am putut estompa surplusul taliei, insa din punctul meu de vedere este perfecta chiar si asa. Vorbim despre rosu intens, atribut suficient pentru potentialul extaz. Si, totusi, mai are cateva : croiala aparte, tesatura calitativa, lungimea mea ideala, piesa rara, Christian Lacroix, 10 lei.  


Ramanea doar sa hotarasc cu ce o asociez. Iepurasul pascal s-a cadorisit singur cu un cardigan asimetric alb, constatand el in timp ca cele neregulate se aseaza mai frumos si interesant. A fost o alegere motivata de pasiunea recenta pentru alb si de lipsa unui asemenea articol, aveam palton si haina din lana insa nu ma mai puteam bucura de ele pana in octombrie-noiembrie. Este subtire deci potrivit sezonului, delicat, util in garderoba. Mi-a placut suficient de mult incat sa comand si unul gri pe care il veti vedea curand alaturi de o rochie maxi turcoaz. Pretul? 45 lei.   


Shirt : Ralph Lauren, thrifted

Skirt : Christian Lacroix, thrifted

Cardigan : Bershka, Kurtmann

Sandals : VILA, Kurtmann

Clutch : random

Watch : Seiko, vintage

Bracelets : H&M and random pearls

Ring : Thboxes


















 

17 comentarii:

  1. Skirts with pockets, love them so dearly!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult, de aceea e posibil sa nu o stramtez caci i-as afecta buzunarele. Si celelalte 3 gasite au cam acelasi design dar alte marimi. Sunt alba, bej, neagra. Deocamdata stau cuminti in dulap pana ma gandesc cum sa le valorific.

      Deja planuiesc urmatoarea plimbare la Severin, orasul acesta si Ramnicu Valcea sunt surse inepuizabile de comori vestimentare. N-or avea numai etichete sonore dar cu siguranta gasesc materiale de calitate si imprimeuri deosebite.

      Ștergere
  2. Cat imi place camasuta aia!! Vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca un proiect DIY, desi imi pare munca de Sisif sa cosi atatea perle satisfactia ar depasi efortul. Eu vreau sa-mi decorez cateva haine anoste cu astfel de accesorii, ma ambitioneaza dorinta de a avea lucruri deosebite fara buget mare.

      Ștergere
  3. Imi place tinuta ta. Rosul este o culoare miunata, ce ti se potriveste super. Felicitari pentru alegere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos. Initial voiam sa merg pe all red dar am abuzat destul de combinatia in speta, trebuia sa arat si altceva. Recunosc ca nu este cine stie ce exercitiu de creativitate sa asociezi rosu cu alb, ansamblu previzibil, insa am vrut sa pastrez linia vintage si nicio alta camasa nu se potrivea mai bine fustei.

      Ștergere
  4. Omg, e superbă fusta, mai ales culoarea! Te prinde perfect:) Eu de obicei caut cămăși vintage prin SH-uri, nu prea m-am uitat după fuste, însă tu m-ai convins să o fac cu minuățiile astea.
    Hristos a Înviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, Oana. Adevarat a Inviat! Eu ma uit dupa culori si imprimeuri, abia apoi identific destinatia piesei. Mi s-a intamplat astfel sa constat ca obiectul adoratiei mele era perdea. :)) Am luat-o oricum, mi-am lucrat o rochie maxi din ea.

      Azi mi-a dat o prietena un pont, vazuse o palarie rosie cu boruri mari intr-un sh relativ aproape de mine. M-am imbracat inainte sa termine fata de spus. Din pacate nu era de vanzare, o foloseau ca decor.

      Ștergere
  5. Minunata tinuta! Imi place la nebunie aceasta combinatie. AI schimbat aparatul? Se vede muult mai bine!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! :* As vrea eu aparat de 2500 euro fata de nici 150, cat a costat al meu. :) Este al unei prietene ce locuieste in Germania, ea mi-a facut pozele si mi-a dat si indicatii cum sa stau, sa merg, ce sa aduc in prim plan. Numai ca vine de 1-2 ori pe an, nu ma pot bucura de astfel de calitate si claritate mai des.
      Si acestea sunt retusate la contrast in photoscape si nu mai putin sau mai mult ca pana acum, atat ca s-a plecat de la imagini bune.

      Ștergere
  6. Este superba camasuta , poate faci si pentru vanzare eu as lua cu siguranta una :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Data viitoare incearca si pe Bulevard. Pe partea stranga cum cobori spre autogara, se numeste Crema. Sau pe cel de la iesire din oras. Toate trei cred ca au acelas proprietar. De la cel de pe Smardan am avut norocul sa imi gasesc un cardigan nou nout Sonia Rykiel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum ziceam, rosul e culoarea ta! Iar camasa este atat de delicata cu detaliile alea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca e rosu, totul e bine!:)) Eu in second inca n-am reusit sa gasesc altceva decat Mango, Zara, H&M and co...Va invidiez pe tine si pe Andreea de la Thrill of the Heel ca dati peste asa comori. Iti spun sincer ca daca nu precizai tu, eu as fi crezut ca e un model cu ceva incretituri pe talie, nici pomeneala ca ti-e mare! Outfit-ul arata impecabil, sandalele imi plac de mor si sufar teribil ca era tocurilor a apus pentru mine. Posibil pentru totdeauna!:(

    RăspundețiȘtergere
  10. Keep on writing, great job!

    Look at my blog post - learn italian

    RăspundețiȘtergere
  11. Hello there, You've done a great job. I'll
    certainly digg it and personally recommend to my friends.
    I am sure they will be benefited from this site.

    Review my webpage; spilleautomater

    RăspundețiȘtergere
  12. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
    though you relied on the video to make your point. You obviously know what
    youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog
    when you could be giving us something informative to read?


    my web page; norge casino

    RăspundețiȘtergere