Translate

joi, 23 aprilie 2015

Burgundy jacket and ethnic blouse

Mi-am declarat de curand pasiunea pentru vesmintele traditionale romanesti iar mama a primit sarcina de a-mi gasi si altele decat putinele piese aflate in cufarul pictat al bunicii. Stiam cu certitudine ca exista familii unde o asemenea mostenire nu este, din pacate, decat un rest desuet ce ocupa inutil spatiul. Rezultatele nu s-au lasat asteptate. Am primit acum cateva zile o ie si o fusta, ambele destul de vechi si afectate de timp si depozitarea improprie, insa purtabile.


Ca si cea prezentata anterior, ia este confectionata din marchizet si brodata manual. Pentru mine este scurta, abia am reusit sa o acopar cu talia inalta a fustei. Dar imi place mult si oricum sunt amatoare de high waist, am fost norocoasa sa o gasesc si sper sa mai primesc astfel de donatii. Promit sa am grija de ele si sa le port cu drag. De ce sa stea nepretuite, la naftalina? Credeti-ma, nicaieri nu sunt mai fericite decat la mine acasa. Fie-va mila de un biet suflet nelinistit. Cautati in cufere si faceti o fapta buna. 


Odata sosita, a aparut dilema ansablului vestimentar potrivit. M-am gandit la o fusta cloche alba, gasita intr-un sh, si o jacheta nou intrata in garderoba mea. Am ales burgundy sfatuindu-ma cu prietenele mele, mi-a fost greu sa hotarasc singura intre aceasta si gri, camel, verde. Daca va place si o doriti, trebuie sa stiti ca materialul nu este imitatie de piele intoarsa asa cum sugereaza titlul si poza de prezentare. Ci un fel de nabuc, catifelat si subtire. Pentru mine nu a fost o surpriza caci am cautat imagini reale inainte sa o comand, dar recunosc ca as fi fost entuziasmata daca avea textura poroasa si greutatea faux suede. Asta nu ma face sa nu am in plan una gri.



Blouse : Romanian traditional garment

Skirt : thrifted

Jacket : Choies, may find it here

Sandals : VILA

Clutch : random 













3 comentarii:

  1. Este absolut fabuloasa iia! Asa donatie, mai zic si eu! :D
    Jacheta rosie tocmai mi-a sosit si mie, din pacate la vamala, merg maine dupa ea. E superba si ma bucur mult s-o am in garderoba!
    Te pup, Ramo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba jacheta! Imi place mult si verde. Buna idee cu iile o sa caut si eu cand merg la tara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de frumoasa e ia! Si ce bine iti vine! :)

    RăspundețiȘtergere