Translate

marți, 10 februarie 2015

The perks of wearing a wildflower



Velvet whispers splashing on marble shoulders, embracing soul drops, binding skin and fingers with sunshine ribbons and fairy dust - a dress should never be minimized to a plain mixture of fibers and shades or it would become nothing more than a confinement for the allure and fairness of a woman's body. Do not let it cover you but let it pour through your every cell, dance with your every move, envelop mind and substance in a layer of dazzling sparkles. Feel the magic. Let the textures drip in your anatomy the way the lover's whispers rush through your blood on a rainy morning, let them dance in your soul the way an early spring bewilders unborn blossoms.


Randurile de mai sus le dedicasem candva unei alte rochii insa am sentimentul ca piesa purtata astazi poate fi descrisa cu aceleasi fraze fiindca asimileaza toate trasaturile menite sa-mi genereze  dorinta de a o avea : imprimeu floral bogat, textura vaporoasa ce asociata lungimii da o nota pretioasa, croiala feminina si boema. O poveste cu flori salbatice si cateva picaturi de Lolita, savoarea pacatoasa a unei dimineti cu prea putine grade si prea multa viata. 


Rochia este lucrata din aprox 5 cm de chiffon, acel voal diafan ce transforma faldurile in soapte delicate. Veti simti, poate, nevoia de a o purta cu ceva sub. Pe mine nu m-a deranjat transparenta pentru ca acolo unde era important, in partea inferioara, o atenua considerabil volumul obtinut din cloche.  


Talia este inalta, o preferam cu 2-3 cm mai jos caci la miscari antrenante se ridica deasupra "esarfei" ce marcheaza talia. Nu este insa un detaliu care sa o faca mai putin ademenitoare, eu oricum am torsul lung si mi se intapla des sa nu se suprapuna corect mijlocul hainelor de serie.


Am ales cea mai mare marime - se pare ca sunt singura grasuna din blogosfera careia nu i se potrivesc masurile asiatice mici, desi la noi incap mai mereu in S. M-am gandit ca astfel castig si in lungime, desi nu ma deranjeaza piesele care permit etalarea unor sandale plate dragute. 
Taietura este asimetrica iar in fata este putin mai scurta, cat sa nu acopere incaltarile, in rest va veti bucura de textura fina a trotuarelor mioritice pana la ultimul fir de praf ( in cel mai bun caz).


Decolteul este foarte adanc, mult sub bust. L-am inchis putin cu cateva cusaturi pentru a evita iminentele controverse, la vara insa il voi purta in forma initiala pentru ca imi place mult ideea decupajului profund pe o rochie plina - cu conditia ca zona expusa sa fie plata, aviz asistentelor lui Capatos.  


Dress : find it here

Bag : vintage

Shoes : Deichmann

Inel : Thboxes




















Va sugerez sa aruncati o privire si altor rochii maxi, reducerile curente sunt tentante : whiteblueblack, apricot, wine red, marsala, paisley.


19 comentarii:

  1. Nimeni n-ar fi putut purta rochia asta mai bine ca tine. Superba de-a dreptul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce compliment mai frumos as putea primi? <3 Iti multumesc mult, Carmen.

      Ștergere
  2. rochita e delicioasa ti se potriveste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, stiu ca nu merg pe o carare noua dar chiar m-a cucerit rochia cand am descoperit-o pe alte bloguri si nu o puteam evita doar din acest motiv.

      Ștergere
  3. Iar mor de ciuda ca sunt pitica si rochiile maxi nu ma avantajeaza! Asta e de-a dreptul spectaculoasa! La vara sigur o sa fie o piesa de rezistenta in garderoba ta...nu ca acum nu ar fi!:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, eu zic sa incerci, o porti cu tocuri. Pe de alta parte esti subtire si ar fi pacat sa nu iti etalezi silueta si mai ales picioarele. Recunosc ca obsesia mea pentru maxi este influentata si de asta, arat ce imi place - torsul - si indulcesc partea inferioara cu ajutorul faldurilor.

      Chiar a fost o achizitie reusita, ma gandeam azi ca daca mi-as fi cumparat voal imprimat (presupunand ca as fi reusit sa gasesc) si as fi platit croitoreasa, asa ieftina cum este, as fi iesit considerabil mai scump decat luand-o pe aceasta.

      Ștergere
  4. Cat a durat transportul? E splendida rochita s-o porti iubita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. A durat 3 saptamani din care 5 zile in Romania. Mai dura pana sa primesc avizul fizic, postasul meu isi face de cap, dar am vazut la tracking number ca pachetul este la oficul de care apartin si avizat asa ca am mers dupa el fara sa mai astept hartia.

      Ștergere
  5. Nu stiu cum ai curaj sa porti haine de vara in toiul iernii, dar te admir enorm pentru asta :D Mereu ma inspiri sa imi fac si eu curaj si sa port tinute mai indraznete, chit ca sunt semafor printre gri-urile orasului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca sunt doar putin nebuna. Dupa haine. :)) Ma imbrac subtire si port tocuri numai cand sunt cu masina, daca am de mers pe jos sunt bine garnisita cu cele mai groase haine, caciula, manusi.
      Go go Joice, nu-i lasa sa-ti taie avantul cromatic. Locul uniformelor este la scoala.

      Ștergere
  6. Sa o porti cu placere, e foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Mihaela. Rochia a avut succes cum nu ma asteptam, pana si lui taica-meu i-a placut si el mereu ma cearta pentru astea lungi, ma intreaba daca primesc salariu de la salubritate sau ii ajut gratis.

      Ștergere
  7. Hi outstanding blog! Does running a blog such as this take a massive amount work?
    I've absolutely no understanding of coding however I had been hoping to start my
    own blog soon. Anyway, if you have any suggestions or tips for new blog
    owners please share. I know this is off subject however I just
    had to ask. Thank you!

    my site; happy wheels wiki

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoaso ce esti! Se vede ca te simti in elementul tau cu rochii lungi, eu una doar vara indraznesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alina. Da, purtand rochii lungi ma simt cel mai bine, imi ofera libertate de miscare si nu trebuie sa-mi controlez continuu gesturile si postura asa cum mi se intampla cu celelalte. Nu ma forteaza sa ma asez intr-un anume fel, urc scarile lejer, sunt spectaculoase in sine fara a trebui sa adaugi incaltari, poseta sau bijuterii deosebite.

      Ștergere
  9. Superba rochia :D, ti se potriveste manusa! Eu tot timpul te asociez cu maxi diafan, stiu ca iti plac mult si de-aia. Abia astept sa vina primavara. Ma chinuie talentul de nu-ti spun.
    Si nu esti singura "grasana" din blogosfera :)), pe mine si M ma tine cateodata in spate. De multe ori am ales L.
    In soare de ce nu ai facut poze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Fede. Ai dreptate in privinta asocierii, nu as putea spune ce prefer intre pencil, mini si midi cloche dar cand vine vorba de maxi cele trei nici nu mai intra in discutie. In rochii lungi ma simt eu.
      Asta ma gandeam aseara, ce frumos s-ar fi vazut imprimeul in soare. Era la cativa pasi. Doar ca as fi inchis ochii, nu aveam ochelari de soare.

      Ștergere
  10. Minunata! Rochia e divina, iar tu o porti cu un stil de zile mari. Mie mi-ar fi frica sa o port :)) Dar primavara asta promit solemn sa acord o mare sansa rochiilor sau fustelor! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos, cred ca se vede ce fericita sunt cand port rochii si mai ales floral print. Pur si simplu o zi fara rochie sau fusta imi pare o zi irosita, parca nu-s eu - exceptand rarele cazuri cand am noroc sa dau peste vreo pereche de wide-legged bine croiti.

      Te incurajeaza cineva care abia inaintea licentei si-a cumparat o rochie, de gura mamei. La banchet nici nu am fost, ma intimida ideea ca toate fetele vor fi aranjate pana in varful unghiei si eu nu am ceva de gala, nu purtam nimic elegant caci nu ma caracteriza. :) Ma imbracam total opus, doar baggy pants inchisi la culoare, cu adidasi si tricouri lalai. Parul foarte lung si machiajul ce ma mai salvau, nu-mi pasa de haine si bijuterii.

      Ștergere