Translate

joi, 19 februarie 2015

Tobacco & Gillyflowers


Tata este eroul meu. Trecem peste repriza de plans menita sa il induioseze, uitam si remarcele de tipul "gata, ti-am facut, iti ajung doua poze" sau "il arunc!". Esential este ca pana la urma accepta sa ma ajute, chiar daca detesta actiunea in speta. Ieri ma gandeam serios sa renunt la blog din cauza fotografiilor. Mi-as dori ca cei din jurul meu sa inteleaga cat de mult imi place sa am micul meu colt tesut din pasiune, fibre frumoase si culori bogate, unde sa alerg de cate ori nu-mi mai gasesc locul si vreau sa fiu libera sa vorbesc, sa simt, sa ma joc pana la zambet si echilibru. Sunt momente cand ajung aici pentru a uita de mine. De alegeri si drumuri.   


Revenind la scopul acestei postari, iata cum am ales sa port noua mea rochie floral print pe care o asteptam cu nerabdare de 3 saptamani. In ultima vreme nu am mai fost atrasa de albastru desi era candva culoarea favorita. Il gasesc apatic, rece. Totusi, atunci cand intentionez sa achizitionez haine ceea ce primeaza este imprimeul si contrastul realizat de acesta cu fondul. Ador melanjurile pregnante ce imi descriu si completeaza temperamentul aprins si dau o stare de bine. 
Nu este transparenta caci voalul este dublat de un altul albastru. Singurul defect pe care i-l pot gasi este croiala - nu are doua cusaturi ci patru, nu inteleg de ce au ales aceste imbinari si pe fata si spate dar nu ma deranjeaza notabil.     
Pretul a fost rezonabil, aproximativ 20$. Transportul standard este gratuit indiferent de suma.


Cand am generat comanda stiam deja ca nu imi va veni maxi, am ales-o in ciuda acestei trasaturi pentru ca nu poti purta mereu piese ce "lustruiesc" solul. Mi s-a parut reusita combinatia cromatica si vedeam deja rochia asociata cu paltonul tabac Max Mara gasit de sarbatori intr-un sh, costand 2 lei. Intre timp a fost stramtat si scurtat (nu m-am putut obisnui cu lungimea pana la glezna), a fost schimbata captuseala, i-am inlaturat nasturii si a primit un cordon.
Am adaugat palaria nu doar cu scop estetic ci si pentru a camufla o greseala de culoare, am reusit sa am radacini ginger in contrast cu lungimea caramel + hazelnut. 
Pantofii pot fi numiti unealta lui Michiduta, sunt mult prea ingusti si disconfortul creat este insemnat. Am vrut sa renunt la ei (si la toate perechile chinuitoare) dar ulterior am hotarat sa ii pastrez strict ca sugestie cromatica, schimbandu-i cu ceva comod de indata ce camera foto se inchide. 



Dress : buy it here

Coat : Max Mara, thrifted

Hat : faustmann, thrifted

Bag : random

Shoes : Poema

Glasses : random















Daca iubiti imprimeurile florale, v-ar putea placea : 





20 de comentarii:

  1. Esti o pata de culoare minunata! Imi plac pozele, asa cu greu, dar a iesit bine sesiunea foto. Mai este nevoie sa spun ca imi plac outfit-urile tale la nebunie? Imi place stilul tau. Stii sa te imbraci si se vede. Ce mai imi place este ca ai valoarea banului, stii cum sa combini o tinuta. Nu imi plac bloggerii care nu au haine thrifted. Parerea mea ca acolo gasesti muuuulte comori <3 Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, ce randuri frumoase, nici nu stii cat ma motiveaza. <3 Eu inca mai astept acele comentarii care sa imi taxeze pasiunea pentru thrift shops, oamenii pot fi atat de rai uneori...Insa aprecieri si incurajari ca cele scrise de tine ma ambitioneaza sa merg mai departe, tot ce imi doresc este sa demonstrez ca nu ai nevoie de un buget mare pentru a avea lucruri interesante si ca e mai important sa improvizezi, sa te joci cu placere cu texturi, culori, forme. Un palton Max Mara vintage este infinit mai calitativ decat unul Zara din ultima colectie si in plus nu il are jumatate din oras. M-am saturat sa aud "mai bine putin si bun" ca unic motiv pentru a cumpara exclusiv haine foarte scumpe (adesea cu ate curgand, croiala deficitara sau materiale slabe). Dar de ce nu mult si bun si unic? Cele mai multe piese alese din seconduri aveau etichete sonore sau macar materiale bune, nu ma duc acolo sa cumpar sintetice jenante.
      Nu am pretentia sa fiu un exemplu de stil ci unul care sa dea un imbold pentru a fi creativ dincolo de reguli, cel mai important e sa te simti bine cu ceea ce pui pe tine si sa indraznesti sa incerci. Au fost multe momente in care singurele zambete din viata mea au fost puse de o rochie rosie, o camasa brodata cu perle sau un colier bogat. Si pornind de la o bucurie atat de firava am reusit sa ma simt suficient de increzatoare si entuziasmata incat sa-mi generez trairi si evenimente consistente pe alte planuri.

      Te pup, iti multumesc!

      Ștergere
    2. Sunt de aceeasi parere. Uite un ex. ar fi H&M Craiova, unde hainele n-au nici macar aceeasi calitate cu H&M Bucuresti, daramite cu un H&M de peste granite. Acolo am intalnit cea mai mare adunatura de pulovere prost facute, care se agata de cea mai mica defectiune la mobila, daramite ca se desira instant! Subtiri, dintr-un material sintetic, care n-au decat un design la moda momentan si care costa prea mult. Punand in balans ca moda se schimba si peste un an acea piesa vestimentara va zace undeva prin fundul dulapului. De aceea prefer ceva thrifted, unde pot gasi ceva de calitate, tot de marca. Am gasit pulovore superbe de la H&M in seconduri, care ma tin chiar si acum! Si merg la orice tinuta, fie eleganta, fie casual. In astfel de haine investesti.
      Cine are de comentat din punctul acesta de vedere as putea sa le inchid gura cu exemple din occident. Vloggeri precum ImJennIm sau Claire Marshall, care poarta inclusiv haine thrifted sunt printre exemplele cele mai faimoase.
      Iti inteleg pasiunea si de aceea consider ca ceea ce faci este minunat. Nu te opri! Ai stil si creativitate, unele creatii le faci chiar tu. Ceea ce e absolut genial.

      Ștergere
  2. Uff... monturile moartea pasiunii pentru pantofi, chiar am cateva perechi la care doar ma uit si mi-e ciuda ca nu fac echipa buna cu picioarele mele.
    Imi pare incredibil pretul paltonul, arata foarte bine, imi place tinuta.
    xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, iti multumesc frumos. Trebuie sa recunosc ca desi noutatea este rochia eu am facut tinuta pentru palton. Il luasem de la croitoreasa marti. L-am mai purtat imediat dupa ce l-am gasit, nu mai aveam rabdare, insa fiind atat de larg nu am putut decat sa il asez pe umeri. Ai mei cand l-au vazut in forma initiala mi-au taiat elanul caci nu le venea sa creada ca se va ajusta pana la forma potrivita mie. Are o croiala dificila iar cei 25 lei platiti croitoresei au fost o investitie infima raportat la munca. Prietenele s-au amuzat de asemenea, nu le-a placut nici culoarea. Dar eu sunt mandra de achizitie, are de departe cel mai bun material dintre toate paltoanele mele. Ar fi de vis sa gasesc si unul rosu.

      Monturi am si eu si pe deasupra laba piciorului lata. Ma incapatanez sa port tocuri dar nu exista incaltari in care sa nu mi se umfle picioarele repede. Partea proasta este ca in afara de asta am perechi ce ma tortureaza de-a dreptul, le port doar pentru poze sau stat la masa cand ies in oras. Sunt inguste si ma doare capul la propriu. Poema lucreaza pe un calapod prost, pantofii sunt abrupti desi nu au tocuri ametitoare. Cum spunea candva o alta bloggerita, ai mereu senzatia ca te duci in fata si o sa cazi.

      Te pup, multumesc pentru vizita si feedback.

      Ștergere
  3. Nice, nice, nice! Imi place combinatia. Am vazut ca se poarta paltonasele de marimea asta dar nu am nici UNUL?! Wow, sa-mi fie rusine! Poate imi iau si eu unul inainte sa vina caldura :)).
    Te pup! Faine pozele ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Fede. :* Nu mai retin cine m-a incurajat aici sa ii pastrez lungimea originala, m-am gandit bine dar am considerat ca nu mi s-ar potrivi si l-as purta rar. Insa asa cum este acum e perfect, se poate numi lung fara a-mi acoperi complet ceea ce am sub si fara a avea aspect de highlander. :)

      Tu chiar ai putea face niste achizitii vintage legendare, sunt sigura ca in Bucuresti exista sh care sa ma faca galbena de invidie. Trec pe langa unul cand merg la aesthetics one insa cu graba de a ajunge inapoi la gara l-am tot amanat. Anul acesta nu mai am multe drumuri de facut in interes medical si as putea sa vin o zi doar pentru plimbare, sa colind strazile incercand sa gasesc motive pentru a nu mai fi asa inversunata impotriva capitalei.

      Te pup, spor la postari si sedinte foto. Si fotografi cooperanti si rabadtori. :D

      Ștergere
  4. la ce posta vin coletele choies ai platit taxe? foarte draguta rochita si te felicit pentru palton esti norocoasa sa ai croitoreasa buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Chiar sunt norocoasa, reusitele mele nu ar fi asa dese daca nu as putea ajusta sau transforma in alte piese comorile gasite.

      In principiu venind din afara Europei coletele merg la posta vamala insa daca ii rogi sa trimita cu NL Post tranzitul asigura sosirea la posta normala. Se plateste TVA incepand cu 10$ si taxe vamale de la 150$, in primul caz insa vamesul inchide ochii daca nu depasesti mult. Am avut o haina de 30$ si nu m-a intrebat nimic, s-a uitat la ea si mi-a urat o zi buna. Am inceput sa ma bucur cand este barbat, femeile studiaza mult ceea ce primesti, probeaza, pun intrebari.

      Ștergere
  5. Very nice dear great outfit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este absolut superba rochia, dar eu cel mai mult ma bucur ca nu ai luat mult din lungimea paltonului :D E atat de frumos si se potriveste perfect tinutei :D Eu am boala cu albastrul de cativa ani. Mai schimb nuantele de albastru, mai virez spre turcoaz sau teal, dar e clar ca am pitici cu el :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiam eu ca tu m-ai sfatuit sa il pastrez lung, ii ziceam lui Fede mai sus despre asta dar nefiind sigura nu am dat nume. Mi s-a parut suficient cat am eliminat, asa cum este acum ma ajuta sa port mini fara a-mi atrage priviri piezise si fara disconfort termic insemnat. Practic doar am corectat noua forma, neavand nasturi pana jos cand l-a stramtat a facut ca partile sa stea prea departate in zona libera.

      Rochia isi merita banii, oricat as cauta nu am de unde sa iau voal inflorat din Craiova si fiind ceva mai scump decat cel uni impreuna cu manopera as depasi pretul Choies. Bineinteles ca nu vorbim de voal folosit de Betty Barclay de exemplu, am cateva rochii thrifted si se simt divin la atingere. Insa calitatea materialului asiatic este identica cu ceea ce gasim in magazinele comune de metraje.
      Posibil sa imi schimb parerea despre albastru, arata bine alaturat nuantei pe care o am acum la par. :)

      Ștergere
  7. Ramo, esti o sursa inepuizabila de inspiratie si ne demonstrezi asta cu fiecare postare.. Apreciez foarte tare la tine si crede-ma, spun asta pentru ca si eu sunt o fana mare a sh-ului si stiu prea bine cata bucurie iti poate aduce un articol vestimentar frumos, cu nume rasunator sau nu, dar inainte de toate dintr-o tesatura fabuloasa-la un pret aproape de nimic.
    Eu raman in continuare adepta putin si bun sau"less is more", insa numele si magazinul de raportare nu ar fi nicicum Zara. Adica daca tot economisesti si implicit investesti intr-o piesa vestimentara, alege macar una de calitate, ce o vei purta ani intregi si cu cel mai mare drag pentru ca arata fantastic de bine(tesatura/lucratura/model si croi) si pretul se justifica Automat daca ajungi sa porti lucrul respectiv o perioada de timp indelungata. Da, sunt piese de designeri celebre, dar ale caror piese sunt nemuritoare.. Ca alternativa sh-ul si croitoreasa, ce imbunatatesc frumos garderoba cu articole de calitate, unice prin culori/model/croi, cat si asocierea acestora.
    Stii, cel mai amuzant este ca mereu se gaseste sa comenteze si sa critice sau sa dea cu pietre, fix persoanele alea care nu fac altceva decat sa primeasca sponsorizari de la Magazine de haine online pline de chinezarii(si care implicit nu sunt capabile sa isi cumpere atatea haine singure, din portofelul lor-pentru ca nu isi Permit) si care oricum nu stiu cum se simte/este sa porti o haina faina/bine lucrata sau cu nume celebru, pentru ca nici ele nu au in dressing. Dar le place sa arate cu degetul. Mereu sunt ele primele. Ar fi multe de zis..
    Arati minunat, zambeste/fii tu insuti/pozeaza-te/bucura-te/savureaza blogul, pentru ca gura lumii niciodata nu o vei putea astampara.

    Te pup mult.
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu, multumesc mult pentru feedback-ul consistent si intotdeauna parerea ta va fi apreciata pentru ca pot aminti multe momente in care sfaturile tale mi-au dat echilibru - eu fiind mai impulsiva si agitata de fel, intai izbucnesc si apoi gandesc acurat situatiile. :)
      Abia astept sa plecam impreuna in cautare de piese vintage pretioase, niciodata nu am fost la sh cu persoane care sa imi impartaseasca pasiunea si preferam sa merg singura decat sa aud dupa 30 secunde "sa nu stai mult, eu te astept afara". De cate ori aveam asemenea insotitori nu gaseam nimic, ma enervam si nu mai aveam nici eu rabdare sa ma uit.
      M-am raportat la Zara & co pentru ca acesta este nivelul celor mai acerbe voci ce blameaza sh-urile, vesnica motivatie "imi permit sa imi cumpar haine noi" sau "cum sa port ce a purtat altul". Adevarul este ca iti permiti haine noi (ca si mine si multi alti amatori de vintage, de altfel) dar nu iti permiti haine vechi fiindca nu stii ce sa faci cu ele, nu ai ce cauta acolo daca nu ai imaginatie sa vezi ce ar putea iesi dintr-o haina cu o croiala desueta sau otova. Iar partea cu haina altuia am mai explicat-o, si in magazin ajunge pe n persoane la proba, daca e sa iei ceva mai degraba iei de acolo caci de la sh macar le speli inainte sa le pui pe tine. 99% din contestatare incearca sa imi dea peste nas cu Inditex si produse asemanatoare, nu e ca si cum dulapul lor ar fi pe jumatate plin cu Dior, YSL si alte braduri luxury. Ce comparam de fapt, fusta mea din matase naturala cu eticheta rezonanta, fie ea si veche, cu fusta lor Zara din voal asiatic de 10 lei m? Pe tine te inteleg, ai un nivel la care economiile pot asigura investitii sonore si trainici, dar culmea este ca cele cu limba ascutita nu sunt cele ca tine ci cele de care vorbeam mai sus. Nici macar nu pot observa o maneca cu rascroiala incorecta si nici aprecia un cashmere.
      Sa stii ca si rochia mea este chinezeasca, Choies mai exact, insa imi dozez aceste achizitii ca exceptie si nu ca regula. Imi cunosc nivelul si prefer sa platesc cat face decat de cateva ori mai mult in magazinele sus mentionate. E drept ca mai gasesti si haine calitative acolo dar sunt rare, cele mai multe au materiale mediocre, croiala si cusaturi asemenea. Problema apare atunci cand cineva ce isi bazeaza garderoba exclusiv pe Asia si alege doar ce vede la altele, caci nu poate avea o parere proprie, se trezeste sa discute despre calitatea materialelor. Eu de multe ori pot sa recunosc fibre pipaindu-le sau privind poze. Acest lucru nu se va intampla niciodata cu cineva care nu isi permite materiale scumpe dar e prea mandru sa intre intr-un sh.
      In schimb recunosc importanta accesoriilor, chiar ar trebui sa investesc in genti si incaltari mai bune. Nu ma intereseaza nume ci pielea si lucratura. Am tot amanat dar sunt constienta ca potenteaza o tinuta.
      Te pup si te imbratisez, prietena draga, inca o data multumesc pentru incurajare!

      Ștergere
  8. Super tare mantoul, nu pot sa cred cat a costat si ce culoare are, sau poate combinatia cu albastrul electric il face atat de genial!!! Felicitari, arati superb, desi eu inca n-as incalta pantofi, sunt friguroasa suprema :D
    Am si eu problema asta cu pozele, sotul meu imi face nu zic, dar lately nu prea il mai trage inima si el le face asa de bine, stie toate detaliile tehnice de reglaj si alte maruntisuri :D
    Mai am noroc cu doua prietene, la care apelez din cand in cand :) Oricum, si eu m-am schimbat si nu mai sunt asa doritoare sa postez de cateva ori pe saptamana, cred ca o sa reduc activitatea treptat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Diana. <3 Croitoreasa mi-a spus ca e croit asemenea unui raglan si astfel manecile erau mult coborate, fiind si foarte mare cu totul au fost greu de modificat si ridicat. Nu i-a placut si mi-a spus ca arata batranicios dar la final si-a schimbat parerea, gasindu-i ca unic defect culoarea. Ori eu tocmai pentru culoare l-am luat (si pentru material), mi se pare must have o haina groasa intr-o nuanta de pamant. Daca nu il aveam nu stiu ce altceva puteam folosi cu succes, cand credeam ca nu va fi gata la timp intentionam sa port rochia cu jacheta denim. Am probat ieri si mi s-a parut nesarata combinatia, nu era ceva gresit dar nici deosebit.

      Eu imi doresc sa pot posta macar de doua ori pe saptamana, sper ca pana la urma sa se obisnuiasca tata cu ideea caci timp ar avea sa ma ajute chiar si mai des. Mai am momente cand ma sperie expunerea si imi vine sa sterg iarasi pozele cu mine si sa ma rezum la alt gen de articole dar in acelasi timp ma entuziasmeaza sa nu tin pentru mine rezultatul imaginatiei, mai ales cand vine vorba de piese sh pe langa care au trecut cu siguranta n persoane fara a le da atentie.

      Ștergere
  9. Foarte frumoasa tinuta, printul, combinatia de culori si paltonul a iesit foarte bine desi imi placea la fel de mult daca nu si mai mult in varianta maxi. Dar iti vine bine in ambele moduri.

    Cat despre discutia referitoare la hainele "second" mie mi se par extrem de plictisitoare tinutele pe care le poti recunoaste imediat ca fiind din ultima colectie Zara & co.

    Iar atunci cand cumpar la fel ca si in cazul tau calitatea primeaza si faptul ca e un lucru purtat sau nou nout conteaza mai putin. Si bineinteles cu cat mai ieftin cu atat mai bine si asta pentru orice lucru pe care il cumpar vreau cel mai bun raport calitate pret si nu inteleg de ce ar trebui sa imi fie rusine cu asta. Haha sincer mai degraba imi vine sa rad de fapt ii compatimesc chiar pe cei care isi varsa portofelul pentru cateva bucatele de poliester nou. Nu ca as avea ceva cu poliesterul, e un material minunat dar de ce sa cheltuiesti atat de mult pentru el.

    In fine am uitat sa spun, cel mai bine cand te vopsesti este sa incepi la o distanta de un centimetru-doi de la radacina, aplici pe tot parul si apoi aplici si la radacina si lasi sa se "proceseze", caldura scalpului accelereaza putin procesul chimic si poti avea un rezultat ceva mai deschis din cauza asta. Oricum eu iti recomand din suflet vopseaua Joico. :)

    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti o femeie stilata si inteligenta,care se imbraca extraordinar,insa vreau sa-ti fac o propunere: daca tot iti place moda si blogging-ul,asuma-ti lucrul acesta si incearca sa gasesti decoruri mai estetice. Si ce daca sunt oameni rautaciosi prin partile mai frumoase ale orasului?Ignora-i si continua ceea ce faci,fiindca e minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, Elena. Iti dau dreptate dar am de ales intre a mai avea si asa fundal uneori si a inchide blogul. Nu este problema sa le gasesc, orasul are suficiente atractii din acest punct de vedere si eu sunt prima dezamagita ca nu am poze mai "de revista", insa e vorba si de timpul celui ce imi face poze. Tata nu ar fi plecat niciodata din apropierea casei special pentru a-mi face mie fotografii si nu ar fi acceptat sa le faca acolo unde putea fi vazut fiindca i se pare jenant.

      Ștergere