Translate

marți, 2 decembrie 2014

Whipped cream and candied cherries



Cunoasteti deja pasiunea mea pentru thrift shops iar colectia considerabila de haine cu etichete rezonante sau obtinute prin modificarea achizitiilor vintage imi anuleaza disponibilitatea pentru argumente contra - manifestul pentru importanta locatiilor in speta il puteti citi aici.
Imi place sa descopar creatii ale brandurilor de lux pentru sume insignifiante dar sunt la fel de incantata cand pot cumpara marimi mari si croieli fade pentru a le transforma in materie prima si a obtine cu totul alte piese. Calitatea materialelor vechi este greu de gasit in magazinele cu metraje iar pretul descurajeaza adesea.

Intr-o astfel de plimbare am descoperit o camasa dintr-o dantela bogata asemenea unei broderii manuale. Modelul era desuet intr-o maniera deloc pretioasa, o talie mare si fara forma cu nasturi deteriorati si ingalbeniti. Chiar daca o ajustam si ii schimbam butonierele nu mi se parea interesanta ca atare dar nu voiam sa renunt la material, am cumparat-o gandindu-ma ca decid mai tarziu la ce mi-ar folosi. 

Am ales sa o transform in fusta, valorificand in acest fel bordura camasii. A primit dublura satinata si betelie elastica si rezultatul mi se pare mult peste fustele stil perdea de nylon pe care le puteam gasi de-a gata. Nu este de neglijat nici faptul ca am platit foarte putin pentru material si manopera si in plus nu impart acelasi model cu jumatate din oras.

  • Cizmele lipsesc pentru ca sunt din alta poveste insa ceea ce mi se parea potrivit, unele din piele intoarsa intr-o culoare deschisa si neutra, nu existau in garderoba mea.




Fusta : custom made

Pulover : House of Fraser, vintage

Vesta : thrifted

Colier : Zara

Cizme : Leonardo

Geanta : no name     
     











14 comentarii:

  1. superba!
    imi place mult tinuta:)
    in special vestuta care este foarte eleganta, la fel ca si fustita de altfel
    te pup

    http://behindthelinesfs.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Florina. :*
      Imi plac vestutele din blana pentru ca nu imi acopera integral bluza sau puloverul si pot marca talia, bineinteles ca nu merg pe jos asa distante mari dar cand ies in oras sau merg la cumparaturi imi ofera un confort termic rezonabil. Mi-ar placea si una mai fina si ceva mai lunga, poate imi fac singura o bucurie de Craciun. :)
      Au inceput sa imi placa mult outfiturile all white, imi pare rau ca nu am avut si cizme potrivite. Mi-as dori unele asa http://www.lucearow.com/wp-content/uploads/2014/10/Elena-Perminova-Over-the-Knee-Boot-Lucea-Row.jpg

      Ștergere
  2. Oo, daaa, e superba dantela, bine ca nu ai renuntat la camasa, uite, ce fusta superba ai creat!!!
    Si vestuta e minunata, esti tare norocoasa :P
    Pe acelasi principiu adun si eu piese SH xxl, am deja o cutie plina, trebuie sa pun masina de cusut in functiune in iarna asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Simona. Niciodata nu renunt atunci cand imi place materialul sau imprimeul, chiar daca hainele respective sunt marimea 56 de ex. Le pun la pastrare pana ma hotarasc ce as putea face din ele. Inca mai am stoc, nu e scumpa croitoreasa mea dar daca mi-as face toata ziua multe piese nu mai e atat de accesibila suma. :) Imi mai cos la mana, fustele cloche pe elastic merg facute astfel.
      Da, chiar sunt norocoasa in ce priveste achizitiile sh, plec cu un scop - sa gasesc un pulover culoarea x - si ma intorc cu o plasa de carpisoare.
      :*

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place, Fede, e deosebit materialul si am dat sub 5 lei pe camasa. De la Valcea, bineinteles. Cand a vazut-o mama s-a amuzat pe seama gustului meu, arata ca o bluza de pijama si nu intelegea ce fac cu ea.

      Ștergere
  4. Superba fustita, e printre preferatele mele! De mult vanez si eu o fusta alba din dantela. Din nou mentionez ca te admir pentru rabdarea si creativitatea de care dai dovada pentru a-ti compune tinutele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alina. Nici macar nu exista comparatie cu bloggeritele ce ar putea fi lejer fashion editors la reviste rezonante si isi permit constant piese din colectii notorii, nu am cultura, imaginatia si curajul lor. Sper insa ca am gasit o nisa pe segmentul DIY, custom made si vintage, sugestii pentru cele ce nu pot sau nu vor sa investeasca notabil. Imi place sa ma joc cu haine aparent banale sau desuete, sa le integrez inedit sau sa le modific. E o relaxare sa ascult ceva la tv in timp ce cos sau le asez pe umerase. :)
      Exista in magazine si dantela de calitate, dar nu ma indur sa dau aproape 200 lei/m. Acum imi place una sparta pe care as putea s-o suprapun pe un voal, mi se pare totusi prea mare investitia.

      Ștergere
  5. Nu stiu cu ce aparat foto lucrezi,dar figura ta arata ciudat de tot...parca ar fi conturile sterse cu o radiera.Nici nu ma pot concentra la tinuta,tot imi vine sa ma uit la chipul tau si nu in sensul bun...si nu,nu vreau sa sugerez ca esti urata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cele mai multe ori cu un telefon, aici era o "sapuniera" Olympus imprumutata.
      Carmen, nu ma supar si nu interpretez gresit comentariul pentru ca eu sunt prima care recunoaste ca au iesit rau pozele. Insa nu eu le-am facut asa, dimpotriva, am incercat sa le mai inchid si sa le dau sharpen caci erau si mai sterse contururile iar imaginile albe - supraexpuse, am invatat acum ca se numesc. M-am si gandit sa atasez si o poza originala pentru a se vedea ca nu le distorsionez cu modificari din dorinta de a arata altfel, n-am de ce caci la urma urmei nu mi-e rusine cu trasaturile mele. Am si eu complexe, bineinteles, dar le pot ajusta cu haine, nu simt nevoia sa imi modific corpul sau fata si nici nu as avea cum s-o fac in photoscape.
      Daca esti acea Carmen pe care o am in lista de fb, uita-te la comentariile pozei de profil, am atasat acolo o poza in forma initiala si vei vedea ca erau atat de albe si neclare incat nu v-ati fi dat seama de nimic daca le postam asa. Am intrebat un fotograf si mi-a zis ca cel care mi-a facut pozele nu avea rabdare sa astepte sa focuseze si atunci focusul identifica alte elemente drept principale - mai ales verdeata, care a iesit clara - si pe mine ma supraexpunea.
      Da, as fi putut sa renunt sa mai postez tinutele acestea doua care au iesit asa, dar mi-a parut rau dupa cat m-am rugat de toata lumea sa imi faca poze cu ele.

      Ștergere
    2. Nu stiu daca merge link de pe fb
      https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10801902_10203006918602579_5567384249475297089_n.jpg?oh=e628e2c3771cd62d04a7b31bc3b13746&oe=5517C3FE&__gda__=1426841473_3fedb752e16cb7f91213006eb8e0268d

      Ștergere
    3. "nici nu ma pot concentra la tinuta" iti dai seama Carmen! Eu zic sa nu te mai uiti deloc la pozele ei, avand in vedere ca figura ei "arata ciudat de tot" si pe langa asta nici nu are o camera performanta! Nu stiu cum isi permite sa puna astfel de poze incat sa te faca pe tine sa iti pierzi concentrarea! Dumezeule! Si dupa toate astea mai isi bate capul sa iti dea si explicatii! Draga Carmen sunt foarte curioasa, daca nu iti place, de ce ii urmaresti blogul?

      Ștergere
  6. Foarte ingenios! Solutia ta poate intr-adevar sa ne faca sa purtam ceea ce credem ca ni se potriveste, fara sa dam toti banii din casa. Sunt multe materiale faine care se pierd doar pentru ca masurile nu ni se potrivesc sau croiala nu ne avantajeaza. Ma gandesc sa-ti urmez exemplul cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere si ma bucur ca "tertipurile" mele vestimentare inspira, nu isi permite toata lumea achizitii constante si costisitoare. In fapt nici nu mi se pare o idee buna sa investesti in piesele populare ale unor colectii de actualitate, le vei vedea la fiecare pas pe strada. In Craiova de exemplu este un singur mall, evident ca tot orasul se inghesuie la brandurile apartinand Inditex, New Look si Poema. Si uite asa ajungi la un eveniment cu teama ca sigur mai vine cineva cu aceeasi rochie.
      Cand am avut mai multi bani eram mai prost imbracata, nimic creativ si nici prea multe nu aveam din moment ce dadeam sume mari pe ceva fara a fi totusi vreun brand rezonant. Ador sa gasesc haine vintage deloc interesante ca atare pe care sa le transform in lucruri aparte ce atrag complimente si priviri. Putine persoane isi permit sa isi cumpere saptamanal ceva, din thrift shops iti poti lua si zilnic.
      Acum am dus niste camasi la stramtat, etichete serioase dar mai ales calitate, abia astept sa le port. In veci nu imi permiteam sa le cumpar din magazinele brandurilor respective, in sh am dat 10 lei pe 5 camasi din care 2 sunt United Colors of Benetton.

      Ștergere