Translate

miercuri, 10 decembrie 2014

Tatuajul pentru sprancene, cel dintai rezultat discret intalnit


Imi plac sprancele groase cu aspect natural, usor retro, si postarea argumentativa dedicata acestui subiect este si astazi frecvent accesata. Va povesteam atunci ca "datorita" pensatului la salon am trecut si eu prin etapa snur, rotunde si prea departate ori foarte subtiri si ascutite. Nu se potriveau deloc fizionomiei mele, am buze pline si pometi rotunjiti si implicit aveam nevoie de sprancene la fel de pregnante, groase si indulcite ca forma.     
Am avut norocul sa mi se regenereze insa, desi sunt suficient de late, intotdeauna au fost rare si fine si astfel nedefinite. Neavand indemanare in ce priveste machiajul, dureaza mult sa le conturez - trebuie nu doar sa umplu golurile dar si sa evidentiez chenarul si mai ales sa mimez o usoara arcuire caci le am relativ drepte. E partea care imi ocupa cel mai mult atunci cand ies undeva.  
M-am gandit mult timp la tatuaj dar m-am vindecat de fiecare data vizualizand aceleasi rezultate neplacute : aspect de semicerc ori sigla nike, ca trasate cu un marker, de cele mai multe ori negru intens. Niciodata nu am intalnit un tatuaj cu aspect rezonabil, poate in fotografii si machiate intens integral domnisoarele aratau bine insa in realitate remarcam instant in sens negativ stridenta acelor linii. Uneori era mai bine asa decat sa nu aiba deloc, dar nu pot intelege de ce ti-ai dori sa para desenate de carioca atunci cand ale tale naturale aratau de 1000 ori mai bine.
Ulterior a inceput mania tatuajelor fir cu fir, din nou am fost dezamagita fiindca nu erau decat niste zgarieturi inestetice si intense. Adevarul este ca atunci cand nu ai mai deloc fire nu vad cum ai putea sa le mimezi fara a nu se vedea din avion ca este vorba de tatuaj. 
De curand Andra Popescu a dat share unei fotografii cu rezultatul unui tatuaj care m-a impresionat :





Fotografia a fost descarcata de pe pagina Facebook a Janei Ceban, o gasiti aici alaturi de alte rezultate obtinute de aceasta. Nu cred ca este necesar sa subliniez imbunatatirea obtinuta de clienta, cum as putea sa nu laud grosimea, forma si culoarea avand in vedere discretia retusurilor. 
Am inceput sa ma gandesc serios la procedura, in curand are programare o prietena virtuala si abia astept sa vad ce iese. Ar fi de vis sa nu mai am nevoie de machiaj sau macar sa il pot realiza in intr-un minut urmand conturul tatuajului.
Actualmente nu pot obtine cu "indemanarea" mea mai mult de atat :



Fardul arata prafuit in realitate si nici nu imi ofera precizie, imi pierd rabdarea tot incercand sa le evidentiez conturul si sa adaug desime. Sunt ceva mai late decat dau impresia in poze, nici nu vreau sa imi amintesc ce dungulite pareau cand le aveam mai subtiri. Abia se observau in ansamblul chipului.


  • Am reusit sa gasesc o fotografie din perioada horror :)




22 de comentarii:

  1. Eu m-am mutilat singura in adolescenta si acum am sprancene cu goluri simetrice. Nu ca mama natura m-ar fi inzestrat vreodata cu sprancene de invidiat. Fardul de sprancene nu imi place, chiar e chin sa le dai forma doar din fard. Ai incercat creion de sprancene? Eu am avut de la Seventeen si mi-a placut ca are o textura cerata care le si tine in loc. Acum folosesc creionul mecanic de la Avon si e acceptabil, de departe mult mai rapid decat fardul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti vedea mai sus ce sprancene am avut eu cativa ani, am adaugat o fotografie edificatoare. Am avut mare noroc sa creasca la loc dupa atatea crime, savarsite atat acasa cat mai ales la salon.
      Am incercat creion Rimmel, Kallos, Miss Sporty - toate alese maro deschis/bej rosiatic, in poze par aproape negre. Din acest motiv am ramas la jumatatea deschisa a fardului essence desi nu ma multumeste deplin.

      Ștergere
    2. Tind sa cred ca avand textura cremoasa creionul oxideaza mai usor, eu avand probleme cu sebumul imediat se inchide nuanta. Altfel nu imi explic de ce nu imi ies exact culoarea creionului.

      Ștergere
    3. Cam asa arata sprancenele mele acum, in stare naturala :)) Si ma pensez singura minimalistic de 2 ani. Sanse de regenerare nu exista. Asa ca iti inteleg pe deplin suferinta :D

      Ștergere
    4. Cred ca 20 minute stau sa le aranjez. Exceptand alea cateva zile pe luna cat imi sta vopseaua pe ele si au contur, efectiv nu le fac de doua ori la fel. Nu imi ies. Mai ales la partea dinspre nas si la coada, parca le intinez. Am vazut azi tatuajul Ioanei Dumitrache, ca forma nu mi le-ar putea face asa pentru ca nu ar avea de unde, dar culoarea era naturala si chiar aratau bine. Acum nu stiu cum or fi live...

      Ștergere
  2. Parca nu-mi vine sa cred ca acela e tatuaj...chiar nu arata, mi se pare incredibil daca intr-adevar arata asa si in realitate..

    Si eu tot cu creionul imi umplu golurile, mi se pare mai natural efectul decat cel creat cu fard. Tot pentru aspect natural, nu-mi pensez niciodata partea superioara a sprancenelor, ci doar arcada. Nu sunt multumita 100% de cum arata, dar nici nu vreau sa imi bat capul prea mult si cu asta.. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, nici eu nu pensez sus iar pe arcada prea putin. Cred ca am maxim 6-7 fire si nu am nicio problema daca nu le execut imediat pentru ca am ajuns sa apreciez sprancenele catwalk-like, complet naturale. O sa dau mai multa atentie creioanelor, chiar m-am saturat de fard. E greu sa trasezi marginile cu el.

      A, eu sunt chiar obsedata de subiect, ceva mai putin ca de dantura totusi. :D Bine, nu stau treaza noptile gandindu-ma la asta, dar ma mai apuca uneori invidia cand vad la cineva sprancenele visate. Ale Nataliei Vodianova imi plac cel mai mult.

      Ștergere
  3. Chiar daca imi esti draga si imi plac gusturile tale in general nu pot sa fiu de acord cu tine in acesta privinta. Mie mi se pare ca aceste sprancene groase iti inaspresc trsaturile. Tu esti o persoana vesela, iar aceste sprancene te fac posomorata. Parerea mea...Sper sa nu te superi si chiar daca o sa se intample asta ma ierti repede ca suntem ruda:) Nu zic sa le faci subtiri, dar parca ceva ceva mai trebuie imbunatatit pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara-mea, cum sa ma supar doar pentru ca ai o alta parere. La grosime nu as umbla decat spre capat caci nici mie nu imi convine ca sunt egale peste tot. Dar le am atat de rare incat daca iau cateva fire nu mai ramane nimic pentru ca sunt dispersate. Am mai incercat pe la cosmetica, ii aratam de unde sa modifice si mi le facea foarte subtiri, nu avea din ce sa lucreze. Ca sa imi dea o forma e obligatoriu sa mi le faca subtiri si nici asa nu obtine cine stie ce arcuire. Dorina de la M&S (acum este la Melek) e una din cele mai bune in ce priveste pensatul si mi le injumatatea, fiind si rare si inguste cand nu erau machiate sau vopsite abia se vedeau. Chiar nu ma simteam bine asa. https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1896983_10201505616670969_1030310085_n.jpg?oh=5b338a2086e9148ebe8fd81bca05188c&oe=55453AAE Poate in poza arata bine dar erau fardate, lasate naturale aveam 3 fire de la colt spre capat practic pictam pielea sa am partea aceea.

      Ștergere
    2. Uite-le mai putin machiate, mi-a fost greu sa le conturez ca lumea cu fard :

      https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/554562_10200425554190082_2128433628_n.jpg?oh=ab0bd9e1015da2e5fbadd47b3af9916b&oe=550D3D17

      Oriunde m-as duce tot asa ma penseaza ca sa le arcuiasca.

      Ștergere
    3. Oooo da!!!Asa da. Au o forma foarte frumoasa si o grosime ok. Pai poate ti le tatuezi in forma asta. Sa ma tii la curent daca faci pasul:)

      Ștergere
    4. Nu mi le-as tatua asa cum le-am avut pensate, totusi, daca s-ar putea le-as face ca ale Alinei Ceusan sau Ioanei Grama. Groase dar cu forma. Sa se vada si dincolo de portrete. Imi plac aici https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/1513180_825325454200571_7515226884521040142_n.jpg?oh=0b4409cf73f19e919fe0065e95da2e34&oe=5515A56C sau aici https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1604622_575835882517358_4417050700675970785_n.jpg?oh=f73a06e4d899f47caaa3d214851255dc&oe=55094EAA
      In niciun caz nu le-as face in Craiova, aici unde astia iti vand peeling Freeman de supermarket in loc de peeling chimic ori microdermabraziune. Am intalnit la nunta la Rebi o fata frumusica foc cu sprancene negru verde, saraca, aratau ca de clown. Vorbea cu noi si eu doar acolo ma uitam.

      Ștergere
    5. Acu' ca vad poza din comentariul unde ziceai ca le aveai pensate si mai putin machiate, sustin si eu ca asa aranjate si usor subtiate iti incadreaza mult mai frumos fata. :)
      Eh, ma bag in seama, dar nu m-am putut abtine, arata bine.

      Ștergere
  4. Eu aveam(am) o obsesie cu sprancenele. Le fac de cele mai multe ori conturul perfect (kitul Sleek e genial, kitul Beyu si gelul de la Anastasia Beverly Hills la fel), insa mereu am teama ca voi face ceva si le voi 'sterge' (n-am patit-o decat dormind :)) ). Nefardate sunt subtiri rau si am un gol urat tare chiar in unghiul uneia. Asa ca la inceputul acestei luni le-am tatuat. E nevoie de 2 sedinte, rezultatul dupa prima e foarte discret si natural, data viitoare am decis sa aleg o nuanta de maro inchis cu negru (acum sunt maro deschis cu 2 picaturi de negru) deoarece mereu le-am indragit mai inchise. Nu arata acum mai groase, inca simt nevoia sa umplul golul, dar nu arata la fel de urat ca inainte. Urmatoarea tatuare e in ianuarie si sper sa iasa cum vreau. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mai incercasem kit-ul elf pentru blonde, mai ales ca o vreme am avut parul deschis si chiar blond. Ma gandisem ca fiind cremos voi obtine un aspect mai natural decat cu essence insa nu mi-a placut rezultatul, arata ingalat si unsuros si nici culoarea nu era ce trebuie.

      Acum iti plac inchise dar daca iti schimbi culoarea parului? Eu nu as merge pe negru din acest motiv dar bineinteles ca important este sa iti placa tie. Majoritatea prietenelor mele nu agreeaza decizia mea in ce priveste sprancenele, le plac mai subtiri si arcuite "cu colt", dar nu am cum sa tin cont de parerea lor daca nu ma reprezinta acelasi sablon. Mai ales ca nu prea stiu sa ma machiez asa ca la carte cu de toate parca imi sar in ochi niste sprancene stilizate excesiv, nu m-am putut obisnui sa le port asa.
      Cat costa acolo? Azi mi-a zis cineva ca la tipa din postarea mea costa 700 lei prima sedinta si 300 lei retusul acela.

      Ștergere
    2. Negre nu mi le-as face nici batuta, dark brown-ul pe care-l aleg eu e perfect pentru mine. Si cand eram roscata tot asa aveam kiturile de sprancene, personal asa imi plac. Blonda nu cred sa ma mai vopsesc, iar cu light brown-ul de acum nu mi s-ar acoperi suficient golul (acum nici nu e umplut bine, e tot vizibil).
      Tie iti vin bine asa cum le ai, tu trebuie sa te simti bine cu ele. Eu ma pricep si jonglez cu ceara din kitul Sleek, le fac uneori mai grosute insa tot mai subtiri ma avantajeaza. Nu linie, evident, sa fie totusi vizibile.
      Recunosc ca, desi sunt obsedata, nu am cautat prea mult salonul, mi s-a pus pata si m-am dus la un salon de langa mine. A fost o prietena si a pensat-o frumos, am vazut o poza cu un tatuaj al sprancenelor foarte ok realizat si-am facut programarea cu mari emotii. A intrebat cu ce le fac eu, ca arata bine, dar totusi a desenat o alta forma (deh, regulile astea). A sters, a modificat - pe baza protestelor mele - si a zis ca oricum abia a doua tatuare va fi pe placul meu, atunci trebuie sa iasa perfect. Am dat 150£ pt ambele sedinte. Gasisem pe net cu 80£ prima si 70-80£ a doua sau 200£ ambele, insa din cauza programului incarcat nu am avut timp sa caut mai multe saloane(am aruncat un ochi la cateva pe facebook, dar simteam ca tot mai frumos mi le conturez eu). Acu' sper sa nu regret, sunt perfectionista cand e vorba de sprancenele mele, am o manie. :)

      Ștergere
  5. Am văzut și eu fotografia pe Facebook, chiar mi se pare că arată spectaculos rezultatul. Sunt curioasă dacă prietena virtuală o să fie mulțumită, să ne ții la curent, dragă Ramona.
    Deși îmi plac și mie sprâncenele groase, să știi că nu mi se pare că vin prea bine în realitate. În poze da, dar în realitate întunecă foarte tare privirea. Mie îmi place, spre exemplu, cum îți stătea în „perioada horror”. Sunt subțiri, da, dar chiar îți stătea frumos, îți ilumina chipul foarte tare :).
    Eu am niște sprâncene potrivite, nici dese, nici subțiri, nu m-am gândit niciodată prea mult la ele. Le mai umplu cu kitul de la ELF. Doar cu partea pudră, cea cerată nu-mi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o sa va tina chiar ea pe blogul propriu dar nu vreau sa stric surpriza spunand despre cine este vorba. Coming soon, are programare zilele acestea. Numai ca nu stiu daca ne arata poze imediat sau asteapta si sedinta de retus.

      In acea perioada aveam cu 8 ani mai putin, e normal sa arat mai tanara si mai luminoasa. Si cred ca era si ceva mai lipsita de griji. :D Nu erau doar subtiri ci semicerc si prea departate, chiar nu as mai vrea sa ajung asa. O forma as vrea insa nimic prea elaborat dar pana intalnesc persoana care sa faca asta fara sa le injumatateasca nu mai incerc. Am tinut degetul sa ii arat ultimei cosmeticiene de unde vreau sa lucreze, sa faca ceva dupa "colt" sa nu mai fie egala coada cu prima parte. Mi-a zis ca asa ar fi ales si ea, ca nici nu e nevoie sa umble acolo, si la final evident ca am avut un soc in oglinda. Bineinteles ca nu tinuse cont si subtiase mult unde o rugasem sa nu se atinga. Nu vreau ca intr-o poza full body sa apara sprancenele ca o liniuta greu de distins. Uite, dincolo de portret nu mai par asa groase :

      https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10640986_10202514286607087_2467605117849468154_n.jpg?oh=7c8e3651c89eabd2543bab5b317d90fd&oe=5505D6A1&__gda__=1425760951_da3ccddec64b5928d244947c34ca48fd

      Dar daca persoana de care vorbeam obtine un tatuaj frumos poate accept sa le subtiez un pic de dragul unei forma mai precise. :)

      Eu sunt obligata sa le umplu, desi nu le am blonde sunt asa rare si oarecum deschise incat in poze abia se vad.
      https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/1921957_10201502287787749_1870702022_n.jpg?oh=ec3063df111e888fb6ba712e6d3cfc32&oe=55161DEB&__gda__=1427484721_59bc0e725dc6eaf723ad2d57237a6d03

      Ștergere
  6. Daca ma intrebi pe mine, preferam sprancenele tale pensate de Dorina. Cele de acum, catwalk-like, exact cum zice si Mari, iti inaspresc trasaturile, sunt mult prea groase si naturale :) Clar cele aranjate de Dorina ti se potriveau mai bine :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc parerea ta, am mai avut noi "polemici" pe tema asta. Si ti-am zis ca la cele dese cu straturi mai arata cumva sa fie fine si stilizate perfect, dar la mine niciodata nu o sa fie forma clara pentru ca oriunde iei un fir ramane gol care modifica marginile. Trage un fir si apoi iar se schimba marginea, mai ia si din alta parte ca sa egalizeze si se duce si mai in interior si tot asa pana mi le face prea subtiri. Si egale cap-coada incapatanandu-se sa decupeze sus in prima parte ca sa obtina afundarea pentru colt.
      Nu ma convingeti, momentan. :)) Si la Dorina nu mai merg de cand a gresit atunci, mi-e frica!! Am si uitat sa te intreb daca te mai pensezi la ea.

      Ștergere
    2. Nu am mai mers de la incindentul ala :) Dar ma gandeam sa ma reintorc la ea

      Ștergere
  7. Nu ma tenteaza tatuajul cosmetic (doar cel ornamental) desi se pare ca tendinta este catre un aspect din ce in ce mai natural. Problema intervine cand vrei sa schimbi (radical) nuanta parului, problema pe care nu o am in privinta tatuajelor de pe corp, ca cele doua din dotare oricum nu sunt din sfera fashion. Daca imi este permisa o parere, cred ca grosimea ta ideala e undeva intre cele doua (extreme) prezentate in postare. Presupunand ca alegi calea tatuajului si vei fi nevoita sa mai 'tai' din ele, cred ca aceea va fi solutia best of both worlds.

    RăspundețiȘtergere