Translate

luni, 24 februarie 2014

Sampon uscat Frottee Swiss O-Par'


Mi-a placut mult experienta Batiste Brunette desi la vremea aceea aveam par normal, ce putea fi spalat chiar si numai o data pe saptamana. Insa faptul ca imi permiteam sa il spal rar nu insemna ca nu existau momente in care aveam nevoie sa fac asta pe fuga, mai devreme de termenul maxim admis, din dorinta de a arata proaspat si a nu mai parea lipsit de viata. Fiind vorba de o lungime considerabila si refuzand sa folosesc pheon operatiunea devenea misiune imposibila. Aveam nevoie de cateva ore pentru a-l usca, ori ai momente cand in cateva minute trebuie sa fii gata cu totul. Ce m-a motivat insa puternic a fost promisiunea volumului, pe care a indeplinit-o onorabil chiar si pentru parul meu subtire, moale, rar. Din pacate Batiste nu e disponibil in magazinele noastre ci doar online aici si pe ebay. Am ales ultima varianta pentru ca la prima se mai adauga si transportul si oricum pretul era deja mai mare decat pe ebay unde lupti doar cu timpul. Dar ulterior am devenit comoda si nu l-am mai comandat. A venit la rand cel de la Balea, atat de laudat, si evident m-am dus cu sacul. Am rugat o prietena sa mi-l cumpere pentru ca nu exista DM in Craiova - este doar de 1 an, multi inainte!- si abia asteptam sa il incerc mai ales ca e si ieftin. S-a dovedit o alegere neinspirata caci in afara de a "taia" luciul parului (deja se transformase in gras) prin imbacsire alt efect nu a avut. Nu mi-a dat volum iar parul desi nu mai parea gras trecea in extrema adversa, mat si poros de parca bagasem capul in faina. Se vedea clar pudra cu toate ca aveam parul deschis, pe cand batiste brunette nu se observa desi nu era cu siguranta destinat parului de culoarea alunei. Dezamagita, nu m-am mai gandit la sampon uscat mult timp.
De curand am trecut pe langa DM-ul cel mai-mult-ca-prost pozitionat fata de locuinta mea si pe langa demachiantul si spuma din gama Balea Med am plecat si cu samponul uscat Frottee. Nu citisem nimic despre el, stiam doar ca exista la DM unul mai bun decat Balea si fiind singurul in plus mi-am imaginat ca despre el era vorba. Cum nu detin un smartphone si nici nu am internet pe telefon cu exceptia wireless, nu puteam sa caut reviews atunci si pretul de 15 lei sugera ca oricum nu pierd decat cel mult sperantele ca am gasit holy grail.
In primul rand m-a surprins neplacut senzatia ca imi puneam gheata in cap, desi spray-ul statuse la temperatura camerei. A fost neplacuta aplicarea, imi inghetase scalpul. Nu inteleg de ce s-a intamplat asta fiindca si in DM era cald si nu a stat in frig caci l-am dus in poseta pana la masina. Cu celelalte nu avusesem probleme in acest sens.
Exceptand amanuntul sus-mentionat, aplicarea este usoara si se pulverizeaza suficient si uniform pentru a nu fi necesar jumatate de tub ca sa vezi vreun efect. Singurul, de altfel, in cazul meu. Chiar a improspatat parul fara a-l face prafuit si aspru, nu l-am simtit imbacsit. Reversul medaliei, sa nu va imaginati ca ramane matasos si "oglinda" ca dupa spalarea clasica cu masca sau balsam la final. Dar cu certitudine arata normal, nu ca o lana ponosita si cenusie stil Balea. 
Volumul lipseste cu desavarsire si desi parul meu are destule neajunsuri care ii neaga calitatea asta daca Batiste a putut sa ii dea volum atunci exista speranta. Nu am vazut nicio schimbare, a ramas la fel de fara vlaga. Da, parea curat, dar faptul ca statea lipit de cap imi diminua bucuria si rezultatul nu mai parea suficient pentru a justifica utilizarea si o noua achizitie. Nici cu o cantitate mai mare situatia nu s-a schimbat, pur si simplu la mine nu functioneaza. Si culmea, acum nu trebuie sa "ridice" un par foarte lung cum a facut Batiste ci unul putin mai jos de umar.
Desi se pulverizeaza o pudra alba, dupa ce am masat radacinile nu a ramas vizibil fata de culoarea parului - saten. Miroase parfumat, nu pot spune ca ma incanta dar nici nu imi repugna. Nu e genul de aroma spre care sa aspir pentru par dar banuiesc ca nu il puteau face inodor din cauza ingredientelor si a dorintei de a conferi prospetime.  
Facand lucrurile de la coada la cap, am hotarat sa caut si alte pareri. Existau si persoane entuziasmate dar si "victime" asemenea mie. Pentru primul caz un exemplu ar fi Diary of a beauty addict. Pentru cel din urma, Diary of a hair obsessed.  Aura si-a exprimat si ea dezamagirea, dar a oferit si o varianta ce a surprins-o placut : Syoss.  Pe care eu nu am vazut-o in DM desi m-am uitat la sampoanele clasice, unde spunea ca e de gasit si Syoss sampon uscat. Dar nefiind la curent cu existenta lui si deci fara a-l cauta anume, poate mi-a scapat. Vreau neaparat sa il incerc, acum avand parul gras situatia e si mai grava decat cand luptam doar cu rar si fin. Practic doar doua zile arata decent, apoi nu neaparat ca devine oily - asta se intampla cam din a 4a - insa nu mai pare curat, e lesinat si suvitat....si cand ai 10 fire chiar se vede urat. Un par bogat si cu firul gros nu arata la fel de rau nici cand e gras si nespalat. Dar sa nu ai nici volum, nici textura, si sa se mai si ingrase, just my luck. Chiar nu vreau sa ajung sa ma spal zilnic doar pentru volum, de aici dorinta imperioasa de a gasi ACEL sampon uscat. Daca Syoss nu ma va multumi la capitolul volum, imi voi lua din nou Batiste desi chiar nu imi convine ca e disponibil doar online si ca ajung la 40 lei fiindca acum nu mai am nevoie de el maxim o data pe saptamana ci mai des. Ceea ce inseamna ca il voi consuma repede.   

6 comentarii:

  1. Off, in sfarsit o persoana care are aceeasi parere ca si mine despre Balea.
    Toata blogosfera il ridica in slavi, ajunsesem sa cred ca am eu probleme :))
    Si la mine Batiste functioneaza, am incercat doar varianta Original pana acum, dar vreau sa testez si Brunette sau Blush.

    Eu l-am comandat de pe Asos, mi-a venit prin curier in aproximativ 10 zile si e cea mai ieftina varianta, am iesit mult mai bine chiar si decat pe Ebay. Fata de site-ul din Romania nici nu mai vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama dupa atatea reviews pozitive cum m-am desumflat la prima aplicare...eram pe strada cand l-am primit si cum am urcat in masina l-am si folosit. Mergeam la dentist si m-am dus asa cu parul gri.:)) Oribil.
      Daca nu gasesc Syoss in magazine o sa incerc pe asos, multumesc...nu ma gandisem la asta desi in trecut am mai pescuit de acolo ce nu gaseam in Craiova ca de ex lip balms Carmex la preturi mici.

      Ștergere
  2. Si eu tot Asos vroiam sa iti sugerez pentru Batiste, dar vad ca a facut-o deja Dorina. Cu Balea m-am inteles bine, dar numai cu cel verde. Mai este unul albastru/argintiu parca, a fost horror. Acum vreau sa incerc Batiste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Balea verde am avut, nu mi-a placut nimic la el. Trebuie sa pun mana pe Syoss curand, ma roade curiozitatea de ieri cand am citit review-ul. Aura, tipa cu blogul, pare sa se planga de acelasi tip de par...si a laudat super volumul obtinut. Parea si mai mare tubul decat toate celelalte mentionate.

      Ștergere
  3. Si eu l-am cautat pe Syoss la DM, dar nu l-am vazut. Am si intrebat de el dar nu stiau vanzatoarele. Chiar sunt curioasa sa il incerc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca nu e peste tot si cum in Craiova e doar un DM pot sa imi iau gandul. :) Prietena mea isi cauta sampon si balsam asa ca ne-am tot uitat printre sampoanele clasice, unde se spune ca ar fi asezat, ma gandesc ca l-as fi observat chiar daca nu stiam ce este.

      Ștergere