Translate

joi, 20 februarie 2014

L'Oreal Casting Creme Gloss 801


Nuanta se numeste Blond Satin, un blond bej natural foarte placut. Incurajata de exeperienta cu Ambra si apoi Caramel, obtinand o nuanta tot mai deschisa, m-am hotarat sa incerc si un blond.
Fiind vorba de o vopsea fara amoniac, semi-permanenta, m-am gandit ca exista doua posibilitati daca aplic pe saten mediu spre deschis : fie nu va actiona deloc, fie va deschide foarte putin. Am avut surpriza sa constat ca in fapt deschide destul de mult, bineinteles conditia obligatorie fiind ca parul sa fie natural. Rezultatul a fost un blond miere pe care l-am iubit nespus. A fost prima data in viata mea cand nu doar ca am cumparat a doua oara aceeasi culoare, dar am facut asta timp de un an. 
N-as putea spune daca se va comporta la fel pentru orice tip de par intrucat eu am firul subtire si intotdeauna am avut impresia ca cedeaza usor. Insa cred totusi ca are putere de deschidere mai mare decat te astepti in mod normal de la un produs fara amoniac - trasatura ce nu e neaparat de laudat pentru ca ma intreb ce anume face parul sa cedeze atat de mult. Avand in vedere ca miroase destul de puternic, amoniacul a fost probabil inlocuit cu ceva de aceeasi factura. 
Voi incepe singurul minus, pe care nu l-am sesizat cand am folosit Honey Amber sau Caramel intrucat timpul a fost prea scurt pentru a-mi da seama cu aceeasi acuratete ca dupa 1 an de utilizare. A fost si unicul motiv ce m-a facut sa renunt la nuanta mea ideala : mi-a cazut parul. Nu am realizat de la inceput pentru ca nu cadea in cantitati mari/spalare. In plus, am omis faptul ca parul meu nu mai era foarte lung, pana la fund, cand cateva fire cazute insemnau un pumn - un pumn insemna la momentul acela mult mai multe fire, si ar fi trebuit sa ma ingrijorez daca as fi fost atenta. Intr-o zi am vazut clar ca am parul mai rar, si iti cam vine sa plangi daca oricum nu stateai prea bine la acest capitol. Din pacate nu am avut de ales si a trebuit sa renunt nu doar la Casting, ci si la vopsit. Am vrut sa las timp parului sa isi revina si intre timp analizand beneficiile si neplacerile vopsitului am hotarat ca pentru podoaba mea capilara rara, cu fir subtire, cat timp nu imi permit sa ma vopsesesc la salon cu ceva de foarte buna calitate, cel mai bine ar fi sa raman la culoarea naturala. Sa nu credeti ca blamez operatiunea, ani in sir am fost fana si am incercat toate nuantele si marcile drugstore posibile. Ci pur si simplu constat ca nu am parul suficient de rezistent si des pentru a continua. Nu pot sa promit ca il pastrez vesnic natural insa in acest moment e cea mai buna decizie. Am hotarat totusi sa prezint vopseaua si sa nu descurajez aplicarea ei pentru ca sunt foarte multe fete carora le-a placut gama si carora parul le-ar permite sa o foloseasca fara probleme. Am observat ca sunt putine pareri in sensul caderii parului, trebuie doar sa fiti mai atente decat am fost eu si sa identificati la timp eventuala problema. In acel an m-am vopsit de 5 ori si faptul ca pierderea s-a realizat treptat m-a pacalit.
Dincolo de acest aspect, nu am decat cuvinte de lauda pentru Casting Creme Gloss. Mi-a placut aplicarea usoara, fara sa mai fie nevoie de vas si spatula pentru amestecat, cat si faptul ca ulterior recipientul imi era de ajutor in a trasa carari pentru a-mi fi mai usor sa intind cu pensula.
Daca nu este vorba de o nuanta menita sa deschida, ci de variante mai apropiate culorii naturale, 15 min sunt suficiente pentru a actiona pentru ca apoi se inchide considerabil fata de cutie. In cazul meu, punand blond pe saten, stateam 35-40 min.
Parul avea stralucire si era matasos, niciodata nu am observat sa devina mai aspru sau sa se incurce mai rau decat in mod normal.
Nu am avut varfuri despicate - respectand bineinteles o rutina de ingrijire acasa (ulei de masline pe lungime cateva ore inainte de spalare, balsam sau masca dupa).
Cred ca va ramane cel mai mare regret, e putin ironia sortii sa fii nemultumita atatia ani si cand in sfarsit gasesti ceea ce iti doreai sa fii obligata sa renunti.
Am sa atasez o imagine cu rezultatul vopsirii. Tineti cont ca are ceva pigment ginger, insa eu asta mi-am dorit. De asemenea, cineva mi-a spus la un moment dat ca punandu-l peste un blond deschis doar pentru a adauga reflexe bej a obtinut un blond inchis, nedorit. Eu am pornit de la baza identica acesteia, si am ajuns asa:



8 comentarii:

  1. Si rochia, si culoarea parului le vreau si eeeeuuuuuuu! Aceasta nuanta de galben, care pe vechile mele tuburi de tempera se numea galben crom, e ce imi doresc eu f mult ptr o rochie de vara(si nu numai). Imi poti spune, te rog, de unde ai cumparat rochia? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fusta si bluza, de fapt - prefer asa ca se le pot purta si separat. Nu le-am cumparat ci le-am facut, in ultimii 3 ani 90% din hainele mele provin de la croitoreasca nu din magazine pentru ca scap mult mai ieftin si asa am si lucruri unice.
      Materialul e voal elastic, in dublu strat la fusta pentru ca se vede totusi prin el mai ales in soare.
      Pe astea mi le-a facut o tanti de la tara care venise in vizita la noi, eu hartuiesc pe oricine stie sa croiasca si sa traga la masina :))

      Ștergere
    2. Pentru tot mi-au trebuit 5 m de voal - 3 pentru fusta, 1 pentru jupa (dreapta dar crapata pana sub genunchi ca sa pot pasi ), 1 pentru bluza.
      Nu se vede sus dar e simpla, ca un maiou cu un volan discret la decolteul pe rotund. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/526524_4206540850458_667083597_n.jpg

      Ștergere
  2. Multumesc ptr raspuns. Cred ca te-am mai intrebat o data acelasi lucru, dar in legatura cu o rochie verde , tot lunga :)
    Arata f bine si iti vine bine si culoarea. La mine in oras nu se mai gasesc mercerii "sanatoase", din pacate, si nu prea am de unde sa-mi fac rost de materiale; croitorese ar fi, dar cu textilele ar fi mai greu ptr mine.
    Poate mai pui niste poze cu hainute personalizate, cred ca multe cititoare ar fi incantate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, posibil pentru ca acum 3 ani am avut poze cu o rochie verde maxi dar din minimat, mai grosuta. Era inceputul erei croitoresti. :)
      Ma gandesc sa pun si poze outfit of the day gen insa nu sunt hotarata. Motivul pentru care am scos toate pozele a fost incapacitatea unora de a distinge intre pasiunea pentru haine (si etalarea lor) si dorinta de a-ti etala aspectul fizic...

      Ștergere
  3. Pentru Caramel, ce vopsea ai folosit? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mentionat in postare, chiar asa se numea - Caramel (nu mai retin numarul nuantei, Casting Creme Gloss). Am vazut acum ca au aparut alte variatii de caramel, cognac, trufa...parca imi pare rau ca nu ma mai vopsesc. :)

    RăspundețiȘtergere