Translate

marți, 25 februarie 2014

Controversatele sprancene


Imi plac sprancenele groase. Nu neaparat in forma naturala, dar stilizate incat sa sugereze armonie si minima interventie. Asadar, spun nu unghiurilor ascutite, liniilor perfect definite si sabloanelor. Evident, ca orice alegere, nici aceasta nu poate fi lipsita de subiectivism si imi asum eventualele critici cat timp vor fi argumentate pertinent asa cum si eu ma simt obligata sa aduc argumente in sprijinul preferintei mele. Articolul in speta nu trebuie interpretat drept jignire la adresa celor ce nu se regasesc in el, ci doar ca o revolta impotriva atentatului la unicitate.
Nu inteleg de ce se asteapta sa avem aceeasi forma cat timp nu aratam la fel...cum ar fi sa ne tundem toate bob, cu breton, si sa avem aceeasi lungime si culoare a parului? Eu de exemplu desi am fata ovala am pometi plinuti si fruntea mica, oricat mi-ar placea bretonul "cleopatra" arat ca un dovlecel cand il port si am renuntat sa ma mai tund asa. Mai ales cand ai trasaturi rotunjite, e pacat sa strici armonia si fluiditatea liniilor alegand duritatea unor sprancene subtiri si ascutite, ce "sparg" aerul de natural si relaxare. Unde este specificul fiecareia din noi daca alegem sa ne uniformizam si generalizam trasaturile indiferent de modul cum se incadreaza in bagajul genetic?      

Ani in sir am suferit ca nu am "materialul" necesar stilizarii lor in forma pe care acum o numesc cliseu : subtiri, foarte arcuite (vesnic mirate) si cu acel colt, tunse incat sa para un contur fara cusur - perfecte ca si executie, as spune chiar chirurgicale prin precizie.  Doamne fereste ca firul 22 sa refuze sa se aseze si sa ne strice sablonul, caz in care va fi executat fara mila. Exagerez dar intelegeti ideea. In liceu am facut greseala sa intru intr-un salon cu scopul de a ma pensa, fara a ma interesa in prealabil despre indemanarea cosmeticienei - si oricum pe atunci nu aveam o imagine clara despre cum ar trebui sa arate pentru a-mi complimenta fizionomia - m-am ales cu sprancene subtiri, ca un semicerc, si mi-a luat foarte mult in zona dinspre nas motivand ca daca vor fi mai departate lumineaza privirea si imi destind trasaturile.
Cativa ani i-am urmat modelul si le-am mentinut asa. Apoi am inceput sa vad in jur altfel de sprancene si am realizat ca nu sunt in regula nici macar in general, cu atat mai putin pentru chipul meu. Ma mir ca mi-au crescut la loc dupa ce le-am macelarit asa o perioada lunga, dar am avut norocul sa se regenereze. Nu pot spune ca am fost consecventa in aplicarea uleiului de ricin insa am aplicat periodic. Initial aveam grija sa folosesc zilnic apoi mai uitam, dar niciodata nu am renuntat pentru ca nu mai suportam dungulitele pe post de sprancene.

Eu nu am o fata mica, am pometi rotunjiti si buze pline si mi se parea ca in forma aceea sprancenele ocupa prea putin spatiu in decor. Voiam ca atunci cand stau mai departe de oglinda asa cum se vad ochii, nasul, buzele, sa fie vizibile si sprancenele altfel decat ca o liniuta nesemnificativa. Nu le-am pensat deloc 2,5-3 luni si mi-a fost un pic greu pentru ca pe atunci inca mai sustineam suprematia formei perfecte, fara niciun fir rebel. Apoi o cosmeticiana recomandata de o prietena mi-a dat o forma de care eram multumita, si consideram ca mai bine de atat nu se poate. Nu erau cine stie ce arcuite pentru ca nu permite forma naturala, dar erau definite si aveau si un usor colt. Eu am sprancenele naturale oarecum late insa rare, ar fi imposibil de aplicat sablonul stil checked sau nike intors daca nu as fi de acord sa mi le faca foarte subtiri....idealul meu in viata, si rare si subtiri, bineinteles ca am refuzat chiar daca asta a insemnat ca le-am pastrat mai rotunjite. Totusi, si pentru asta le-a subtiat considerabil. Mi-a dat totusi un sfat bun si mi-a spus sa nu imi fac niciodata sprancene ascutite, unghiulare, pentru ca nu mi se potrivesc.

Dupa un an am schimbat cosmeticiana si implicit am schimbat din nou forma. I-am spus de la prima sedinta ca nu le vreau subtiri si ascutite asa ca mi le-a arcuit un pic, facand un arc mai rotunjit in loc de colt. Imi placeau si am continuat sa merg la ea, inclusiv pentru a le vopsi fiindca le am deschise si fiind si rare nu sunt pregnante altfel. Mi se parea ca sunt enervanta repetandu-i la fiecare sedinta "stii tu, nu subtiri" dar ma simteam mai in siguranta asa. Intr-o zi mi s-a parut ca penseaza si tunde ceva mai mult dar nu am zis nimic, m-am gandit ca sunt paranoica...ce-i drept femeia era cunoscuta pentru faptul ca iti dadea forma pe care o blamez, fara insa a le face snururi. In momentul cand mi-a dat oglinda mi-au dat lacrimile....avandu-le drepte, ca sa mi le faca "cu colt" si arcuite mi le-a injumatatit si erau egale cap-coada. Fiind si rare, aratau oribil, sprancenele papusii. A incercat sa ma calmeze spunandu-mi ca lasa, le vopsim si o sa vezi ca vor arata mai bine. Ca si cum vopseaua nu s-ar lua dupa o saptamana, si eu raman cu snururile mele lesinate. Am fost atat de dezamagita, mai ales ca imi era teama ca nu mai cresc la loc, incat am refuzat sa ma mai las pensata la salon timp de 1 an. Imi luam eu acasa surplusul, pastrandu-le mai putin definite dar groase.

Mi s-a facut dor de mana unui profesionist si am hotarat sa ii mai dau o sansa gandindu-ma ca a facut o greseala atunci. Nu voiam decat sa le faca ceva spre coada pentru ca nu imi dadeam seama de unde ar trebui sa iau, si sa nu se atinga de partea pana la arc caci imi placea asa cum era naturala. Mai tund si eu cate un fir prea lung, dar nu le voiam tunse peste tot si i-am spus sa nu imi faca nimic acolo, i-am indicat clar cu degetul de unde vreau sa lucreze. Raspunsul? "Da, nici nu umblu acolo, sunt frumoase asa si nici nu as avea ce sa iti mai fac." Rezultatul? Iarasi sprancene tunse, subtiate, "cu colt", egale cap-coada. Am promis atunci ca mai bine groase si mai drepte decat definite, arcuite si atat de subtiri incat in fotografii sa arate ca o dunga.

Sunt persoane carora chiar nu le mai cresc la loc dupa repetate vizite la pensat sau care nativ le au firave. Bineinteles ca nu la acestea ma refer cand blamez sprancenele subtiri ci la cele carora le sta in putere sa le lase mai late si refuza, preferand tiparul. De ce credeti ca modelele ce apar pe runways si in reviste rezonante nu se penseaza (vizibil)? Si-ar permite orice cosmeticiana din lume, si totusi prefera sa le pastreze naturale, cat de groase se poate. Mie imi plac foarte tare asa, caci intre a invidia ceva fizic la o Bianca Dragusanu prefer sa le invidiez pe Arizona Muse, Andreea Diaconu, Bambi Blyth Northwood, Daniela Mirzac, Cara Delevingne si 99% din modelele adevarate. Pana la urma motivul ce l-a facut pe scouter-ul x sa aleaga o fata ce ulterior apare in Vogue a fost suma trasaturilor naturale. Datorita modelelor am invatat ca frumosul inseamna de multe ori niste sani cupa A, o multime de pistrui ginger asortati cu un par asemenea, sprancene groase, un nas ce nu se incadreaza in standardele esteticienilor (ca si al meu, cu care nu am o problema din fata dar nu il sufar din profil caci mi se pare nitel cam lung si ascutit + deviatie de sept), lipsa formelor sau un chip inedit ce teoretic nu se incadreaza in frumos insa prin expresivitate si mai ales unicitate e foarte atragator. Exoticul e mai interesant decat tiparele. Ganditi-va la Audrey Hepburn al carei succes a sfidat normele de frumusete ale Hollywood-ului, incepand cu pastrarea sprancenelor. Sau la Bergman si Dietrich, ambele ciudatele dar cu o charisma pe care eu o consider peste Marilyn Monroe, spre ex.

Am senzatia ca la noi strada si media impun rigiditate, trebuie sa arati mereu ca din cutie ca sa te simti confortabil intre cele ce promoveaza  perfectiunea-sablon. Am o amica ce sufera teribil ca nu are sani. O alta care se simte complexata pentru ca-i prea slaba, si una complexata ca in ciuda eforturilor corpul i s-a schimbat in urma sarcinii. Si eu am complexe, si eu tind spre anumite trasaturi...dar nu vreau ca acestea sa fie identice cu ale intregii tari. Cum spuneam, nu putem purta aceeasi culoare, tunsoare si coafura, aceleasi tinute, silicoane cupa D, lentile de contact albastre. Atunci de ce sa avem aceeasi forma sa sprancenelor? Si aici ma refer strict la chenar, caci grosimea preferata am mentionat-o si motivat-o. Exceptandu-le pe cele care nu (mai) au de ales, consider ca naturalul este mai expresiv in ansamblu si nu aveti de ce sa tanjiti dupa un sablon fiindca nu suntem clone.

Ma bucur ca doua fashion bloggerite de la noi au inteles asta in ciuda unor comentarii negative referitoare la schimbarea produsa : Ioana Grama si Alina Ceusan. In ce o priveste pe Alina, priviti ce diferenta este intre cum arata cu ele subtiri (cam asa mi le facea si mie cosmeticiana) si ascutite si cat de bine ii sta cu thick, natural eyebrows desi e clar ca si acestea sunt stilizate. Insa nu sunt foarte arcuite si nici ascutite, arata relaxat si ii indulcesc si armonizeaza trasaturile.
Pana voi posta imagini cu propriile sprancene, care nevopsite sau nefardate arata cam asa ca si desime si latime,  am sa inserez cateva fotografii cu modele de succes, ce castiga cat nu pot cheltui si isi permit absolut orice operatiune cosmetica cu esteticieni faimosi, si totusi aleg sa-si pastreze sprancenele groase si fara forma perfect definita:
   
    Arizona Muse    
  






































Bambi Blyth Northwood






















Andreea Diaconu










































Emily Didonato 























Daniela Mirzac






















Samantha Gradoville























Daphne Groeneveld
























Natalia Vodianova






















Si as putea continua la nesfarsit caci majoritatea modelelor au sprancene groase. La 20 ani credeam ca trebuie sa ma integrez prin uniformizare si nu eram capabila sa iau hotarari daca nu corespundeau cu ceea ce ma inconjura. Ma refer inclusiv la haine si alegerile ce tin de estetica. Intr-o vreme nu-mi placeau buzele mele groase pentru ca prietenele pe care le admiram le aveau subtiri si as fi vrut sa fiu ca ele in tot. La 30,5 urasc uniformele si admir unicitatea chiar daca starneste controverse. Nu mi-e tocmai comod dar in principiu pot sa imi asum si sa ma bucur de iesitul pe strada in pantaloni sport, tocuri si haina de blana. Sau intr-o rochie maxi din chiffon, geaca de piele si cizme rock. Dupa cum prefer sa am sprancenele groase, asa rare si drepte cum sunt, decat sa plimb niste dungulite mirate si ascutite doar pentru ca sunt "la moda". Sprancenele groase nu au treaba cu moda si nu sunt de acord cand cineva spune "acum se poarta groase". S-au purtat si se vor purta intodeauna pentru ca se imbina mai bine cu particularitatile fiecarui chip decat forma aceea cliseu.

Nu va mai simtiti prost ca nu le puteti avea precum nu stiu ce mondena de la noi, ca nu-s foarte arcuite, unghiulare, perfect tunse si aranjate. Sunt ale voastre, au un rost asa groase in ansamblul trasaturilor si aspectul natural sau stilizat natural e de preferat celor ce par a fi facute cu matrita sau bisturiul chirurgului.
Si mie mi s-au parut exagerate la inceput mai ales ca multe modele le poarta complet nepensate, cu multe fire rebele sau crescute sub aparentul chenar. Nu cred ca as putea sta cu acele fire razlete mult sub spranceana sau peste, au totusi o forma si se observa ce creste in afara, insa cu siguranta imi plac mult mai mult acum decat cand le aveam mai bine definite dar subtiri. Se vad, si asta mi-am dorit.

Cu toate ca e o corvoada sa le fardez pentru a parea mai dese si intense, nu le-as tatua pentru nimic in lume. Nu am vazut niciodata un tatuaj care sa nu arate ca o carioca, nefiresc, nici macar cand era facut cu acel maro deschis cu tenta gri, pentru blonde. In poze poate parea in regula, dar live mi se pare strident si artificial. Mi-am dorit candva dar mi-a iesit repede din minte. Mai ganditi-va daca nu cumva ati arata chiar mai bine daca le-ati lasa sa creasca un pic mai late. Pana va obisnuiti cu ideea poate or sa va para neingrijite, dar daca nu incercati nu puteti stii daca nu cumva ar fi o alegere mai buna in ansamblul chipului.

Eu le vopsesc 1 data pe luna, acasa, folosind vopsea de sprancene Kallos- am vazut ca si cosmeticiana mea tot asta folosea. Culoarea se numeste castaniu, dar nu va ganditi ca ies cu reflex roscat, este un santen intens natural. Las sa actioneze 15-20 min, stergand eventualele greseli cu un betisor de vata. Tot cu betisorul o si aplic. Imi place mult rezultatul pentru ca nu mai par rare, din pacate rezista cam 1 saptamana si apoi ma lupt din nou cu kiturile pentru sprancene - am Elf si Essence momentan.

Nu am nici pe departe sprancene perfecte si nu am intentionat sa jignesc pe nimeni, sper sa aveti rabdare sa cititi pana la final si mai ales sa intelegeti de ce sustin ca suprematia formei-sablon trebuie sa inceteze, acolo unde este posibil, caci prea vad in jur fete cu ele stilizate excesiv si identic. Nu am afirmat nicio clipa ca doar sprancenele din imagini sunt frumoase, sunt simple exemple de tipul daca ele pot purta excesul nativ intr-o industrie a frumusetii si elegantei, am putea si noi sa ne lipsim de snururi ridicate pana in crestet si sa alegem o forma mai naturala. If possible. Groase nu inseamna sa-ti ocupe jumatate de fata, ci macar sa nu mai para pe cale de disparitie.

18 comentarii:

  1. Si eu am sprancene horror, o singura cosmeticiana a reusit sa le pastreze grease si sa le faca oarecum eagle, insane departed , foarte departe de mine... Eu chiar ma gandeam la un tatuaj, dar mi.e frica de ceea ce zici tu, sa nu arate nenatural.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natural sigur nu arata, nici macar cele tatuate fir cu fir. Dar uneori sprancenele native arata atat de rau, si sunt oricum foarte subtiri, incat tatuajul e o idee mai buna. In general, exceptandu-le pe cele care isi pierdusera o parte din spranceana, nu mi s-a parut o imbunatatire.
      Sunt diverse pagini fb cu poze before-after, te poti uita incat sa tragi o concluzie. Dintre bloggerite tatuaj are spre exemplu Sigina. http://www.sigina.ro/2013/05/tatuat-sprancenele/

      Ștergere
    2. Daca iti mai doresti pensat la salon si esti din Bucuresti, am citit de bine despre https://www.facebook.com/EstetStudio/photos_stream
      Privind pozele de aici se vede clar ca nu e fixata pe sablon, nu seamana intre ele.

      Ștergere
    3. Am gasit linkul paginii fb pe care voiam sa ti-o arat pt tatuaje...sincer chiar nu arata natural. Mai bine ramai cu ce ai si mai stilizezi cu creion sau fard de sprancene, tatuajul este strident si daca nu iti va placea nu ai ce sa-i faci cativa ani. Cand oricum nu dispare complet, atat ca se decoloreaza si poti face altul peste.
      https://www.facebook.com/pages/Tatuaje-Cosmetice-Lenion/172426569586714?id=172426569586714&sk=photos_stream

      Ștergere
  2. Cred ca depinde foarte mult si de material, eu am avut sprancenele groase de cand ma stiu, nici n-ar fi fost vreodata posibil (nu ca mi-as fi dorit vreodata) sa fie subtiri ca ar fi insemnat sa ma pensez in fiecare zi (si cand zic pensat nu ma refer la 2 fire). Mie imi plac sprancenele naturale, dar ingrijite, eu nu mi-am conturat niciodata sprancenele si nici nu cred ca am nevoie de asa ceva, poate daca nu le-as fi avut asa cum sunt as fi gandit altfel. Insa oricare ar fi fost situatia nu mi-am dorit niciodata sa fiu inca una in multime.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, eu am spus deja in postare ca ma refer strict la cele care le au groase nativ dar aleg sa si le faca foarte subtiri. Si doar in cazul in care mai au sanse la regenerare, caci daca nu-i mai cresc acum na, ce poate sa mai faca fata respectiva. Irina Cetverousova a spus ceva la care subscriu deplin : "eu am altă filosofie despre chestiunea asta, și-am constatat-o până acum la multe persoane. mi se pare că fizionomia (arcada de deasupra orbitei) îți dictează în mod natural forma și grosimea, și că, în marea majoritate a cazurilor, n-ai de ce să strici asta. cu alte cuvinte, te naști cu ele cam cum trebuie, mai ales în ceea ce privește forma, și e nevoie doar de niște grooming pe ici, pe colo.
      și nici eu nu-s de acord cu subțierea lor, e incredibil cum pot urâți o față instant, și-am văzut figuri stricate de sprâncene-fir-de-ață mai des decât de sprâncene groase. dimpotrivă, ultimele chiar îți dau a fresh vibe". Si eu sunt de parere ca daca te-ai nascut cu ele groase, a fost cu un scop. Dupa cum daca le ai subtiri nativ pastrezi ce ai.
      Am vazut sprancenele tale, inclusiv atunci cand ai fost la pensat, si mi-a placut mult rezultatul pentru ca arata natural si ingrijit fara a fi tipizate. Da, poate ai fi gandit altfel daca le aveai subtiri, dar era o situatie ce nu avea alta solutie. Ori sa le ai bogate si sa ajungi sa porti un snur nike intors nu mi se pare ok. Problema principala este ca exista acel sablon indiferent de trasaturi. Eu refuz sa cred ca mi-ar sta bine ce sta la alte 1001 tipologii diferite intre ele. Pastrezi ce ai, dar modelezi armonios incat sa se incadreze in restul trasaturilor.

      Ștergere
  3. Si nu am intalnit pana acum persoana careia sa nu ii stea bine groase, eventual aveau nevoie de stilizare, nu de subtiere considerabila. Pana acum nu am primit niciun argument de ce, daca nu tuturor le sta bine cu ele groase, considera ca e in regula sa le avem toate subtiri, foarte arcuite, cu unghiul acela ascutit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut sprancene si subtirele, mai arcuite si mai putin arcuite, dar nu m-am lasat pe mana nimanui. Ale mele sunt stufoase din nastere, cum sunt acum e ok pentru mine, ma deranjeaza doar unele goluri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, ale mele nu sunt stufoase ci doar late...le-as fi vrut si eu asa, ma seaca sa le tot umplu cu fard pentru a nu mai parea atat de rare. Sunt in concordanta cu podoaba capilara, firul e subtire, fin, rar. Singura zona unde chiar se vede gol e partea dinspre nas, care a tot fost pensata in gloriosul trecut...am dat cu ricin de nenumarate ori dar nu revine la starea initiala. Exista fire, dar mai putine in comparatie cu retsul sprancenei. Si acolo se vede mai artificial cand umplu cu fard. Poate unele fete s-au suparat dar eu nu am spus ca trebuie sa aiba 3 cm grosime pentru a fi frumoase....ci doar ca e mai bine sa fie mai groase, daca este posibil, decat sa fie foarte subtiri si identice ca forma cu ale celor din jur. Si eu m-am dus la cosmetica cu o poza si am cerut asa, caci nu constientizam ca nu e in regula sa cer asta ca si cum as cere acelasi suc ca vecinul. Indiferent de cum arata si de bagajul nativ, majoritatea doreste acelasi model de spranceana. E chestie de gust, de material...si totusi, eu chiar nu cred ca e normal sa nu mai iesim din tiparul asta. Ca pana la urma poti sa le porti mai subtiri daca nu iti plac groase, dar de ce trebuie sa arate ca ale altor 1000 de fete in ce priveste forma?

      Ștergere
  5. Eu ma lupt acum cu cresterea lor... Imi pare rau ca la vremea adolescentei mele nu aveam atatea modele vizibile cu astfel de sprancene, cred ca altfel ar fi stat lucrurile azi. Pe scurt, ale mele au fost groase, acum sunt medii, dar le-as vrea mai groase, le las sa creasca si arat ca semi-Albulescu pana ajung in Bucuresti, la Elena de la Estet Studio si sper sa reuseasca sa le repare ea. Am totusi o zona in care creste prea putin acum, exact sub arcuirea uneia dintre sprancene si sper ca in timp sa-si revina zona...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ale mele au fost oribile din adolescenta pana la terminarea facultatii, niste dungi scurte si ca un semicerc, foarte departate. Daca localizez poza doveditoare o postez. E incredibil ca dupa atatia ani de pensat in felul asta au crescut la loc. Dar la capatul dinspre nas nu s-au mai regenerat complet, au ramas mai rare decat in rest.
      Problema mea este ca nu exista decat un strat, si cum firele sunt si rare daca trag unul ramane gol mai mult decat ar fi firesc. Din cauza asta nu prea am ce sa le fac spre coada si sunt cam egale ca grosime, daca o sa incep sa pensez ajung mai sus decat imi doresc pentru ca firele sunt dispersate.
      Am vazut lucrarile Elenei, chiar imi place ce face...si se vede ca le prefera mai naturale, nu am vazut sa injumatateasca o spranceana doar ca sa obtina arcuire accentuata. Ma roade un pic sa postez un exemplu cu o bloggerita care se descurca foarte bine la machiaj dar nu si la pensat, de care se ocupa in aceeasi masura. Le penseaza in acelasi fel indiferent de la ce baza pleaca si ce trasaturi au. Le subtiaza si le scobeste mult deasupra in partea de la nas la colt, arata foarte mirate si ascutite. Sunt identice indiferent de clienta. Probabil s-a simtit caci m-a sters din lista in seara asta. :)

      Ștergere
    2. Uof, ce curioasa m-ai facut! Nu vrei sa-mi zici macar in particular despre cine e vorba? :D
      Eu sper ca si zona aceea se va recupera la mine, deocamdata sunt doua saptamani de cand nu m-am atins de ea, asa ca nici n-am asteptat prea mult. Am avut si eu problema asta, cu pensatul prea departe de nas, noroc ca m-am lamurit repede ca nu e cazul.

      Ștergere
  6. Am observat si eu schimbarea Alinei si tare mult mi-a placut, ii sta muult mai bine cu ele asa mai groase. Uitandu-ma la pozele mele mai vechi observ ca si eu le-am lasat mai groase cu timpul. Chiar recent mi-a trecut prin cap sa le las sa creasca dar ce sa mai creasca ca sunt foarteee rare :(. Mi-a placut tare mult cum mi le-a machiat Ema Uta la nunta mea, eram in love dupa ele. As vrea sa reusesc sa mi le fac singura asa dar..no way :(.
    http://1.bp.blogspot.com/-APH_hFqMUUE/UmgySzo0aqI/AAAAAAAAGPY/oTkwkoNlQ0A/s1600/me.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stau bine la capitolul sprancene, sunt mult prea rare si drepte ca sa fiu multumita...dar macar pot fi partial considerate late. Au reactionat tocmai persoanele carora nu ma adresam pentru ca stiu ca nu le cresc mai groase de atat, dar ma asteptam sa fiu un pic intepata cu toate ca nu vorbeam din prisma fericitului, nici ale mele nu-s perfecte. :)
      Super machiajul si mai ales sprancenele, chiar iti vin foarte bine. Nici eu nu pot sa mi le fardez in forma dorita, nu stiu cum naiba fac ele sa arate asa natural fiindca la mine se vede cand incerc sa le schimb un pic forma si grosimea din fard.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru feature si aprecieri. E o schimbare bine-venita pentru oricine!

      Ștergere
  7. Mersi mult, apreciez! Ador sprancenele groase...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere. :* Si eu, si mi-e ciuda cand vad ca unele fete le au groase si bogate si desi ar putea doar sa le stilizeze le transforma in snururi ca sa le dea neaparat faimoasa forma.

      Ștergere
  8. Pentru creşterea sprâncenelor folosiţi cu încredere uleiul de ricin. Este, de asemenea, bun şi pentru gene: http://www.ghidufrumusetii.ro/2016/04/07/ulei-de-ricin-pentru-gene-si-sprancene/

    RăspundețiȘtergere