Translate

duminică, 9 ianuarie 2011

Despre generozitatea cu jumatate de norma a naturii si kitul pentru sprancene essence

Oricat de tare as iubi apanajele cochetariei feminine, visand sa ma impiedic prin casa de atatea dulapuri de haine, munti de cosmetice, cufere cu accesorii, as renunta bucuroasa la toate astea pentru o piele curata si frumoasa, par bogat, dinamic si rezistent, dinti sanatosi, perfect simetrici si albi.
As vrea sa ma pot trezi dimineata, sa-mi spal fata, sa trag pe mine o pereche de jeansi si un tricou oarecare, sa ies pe strada si sa primesc o mie de complimente si priviri admirative. M-am saturat sa port o masca, desi incerc din rasputeri sa nu cizelez pana la ultimul cm pentru a nu deveni dependenta de o imagine pe care nu o pot permanentiza. Nu vreau sa imi fie teama ca intr-o zi defilez in graba printr-un supermarket cu trasaturile native si neretusate si stau sa trag prietenii intalniti de mana ca sa ma recunoasca....sau ca pun o fata imbufnata cand ma privesc in oglinda fara generozitatea portfardului.
Mai devreme am avut o discutie pe facebook privind nemultumirile mele legate de aspectul fizic. Nu-i o noutate pentru cele cu care socializez constant in blogger, sunt mama complexelor si o parte din vina o poarta mania perfectiunii daruita de cea mai proasta si paguboasa psihic zodie posibila, Fecioara. Dar nici nu-i parada de dragul atragerii aprecierilor, desi recunosc ca uneori confirmarile ca nu-i asa negru michiduta cum il vad eu ma mai ajuta. As fi vrut sa nu fie nevoie ca dupa o afirmatie sa urmeze rezerva, si din pacate despre multe trasaturi trebuie sa ma exprim astfel. Nu-s absurda si nici ipocrita, stiu ca nu-s pocita si ca pot arata bine cu retusurile potrivite, din fericire sunt si fotogenica, dar nu pot sa arat ca din cutie oricand si oricum fara sa misc un deget si cunosc destule fete care au darul acesta. Recunosc, a mia oara, ca port tencuiala generoasa. Oricat mi-as dori, nu pot sa nu imi pun macar fond de ten. Si niciunul nu mi se potriveste...orice matifiant ce teoretic imi e necesar contra sebumului si porilor cah ma face sa arat cakey, ma descuameaza si accentueaza deshidratarile si liniile preexistente, nu face priza cu pielea, nu se uniformizeaza, zici ca port o faina umezita. De culoare nu mai vorbesc....n-ar fi viata mea pe jumatate mai frumoasa si mai simpla daca nu as mai avea si asta pe cap, si zile cand nu ies din casa pentru ca tenul se incapataneaza sa imi taie avantul, si zile cand imi feresc chipul de privirea directa si prea apropiata a cuiva, in lumina naturala....si zile cand ma trezesc si fug la oglinda sa pun stratul ajutator pana nu se trezeste te miri ce musafir cu impresie buna fara sa stie ca e all made up? Din pacate, o crema nu poate retextura pielea si elimina pori, si mai am de asteptat pana sa imi permit sedinte de microdermoabraziune fara numar si limita de pret.....traiasca Retin A care m-a procopsit cu pigmentari inestetice desi il oprisem cu multe luni inainte de expunerea la soare, eu nu ma mai pot bronza niciodata fara pete, si intotdeauna zona din jurul ochilor ramane mai deschisa, ca si cum as fi purtat ochelari de soare la plaja.
Despre dantura am mai vorbit cu diverse ocazii, eu nu am sa pot zambi niciodata in cadrele frontale. Cum glumesc adesea, o sa fiu intr-o zi singura mireasa ce nu va rade in absolut nicio fotografie. Am avut "sansa" unei anomalii destul de rare, lipsa caninului de sus dreapta. Nu a dat niciodata. Logic, toti ceilalti dinti s-au deplasat si aplecat sa acopere si spatiul ramas dupa caderea celui de lapte, drept pentru care m-am ales cu o parte din arcada de sus stramba. De regula, spatiul dintre cei doi incisivi vine exact pe mijlocul buzei de sus....nu si la mine. Si uite asa, pare ca rad stramb sau ca am gura stramba, cand in fapt dintii sunt de vina. N-as vrea sa exemplific cu imagini, ma deprima peisajul....normal ca nu te poti abtine sa nu te gandesti bai dar de ce trebuia sa mi se intample mie, de ce nu i-am avut niciodata albi desi nu beau cafea si nu fumez si ma spal des, de ce fac mereu carii si am smaltul subtire si prost desi ii ingrijesc obsesiv, in timp ce altii abia-si mai amintesc ce-i aia spalat pe dinti si ii au sanatosi, simetrici si foarte albi???? Se pune problema aparatului dentar, acela clasic cu sarme si bracketi odiosi si vizibili din Cosmos....si totusi, mi s-a precizat cu sinceritate ca asta nu ii va aduce la stadiul normal, fiindca nu-i loc pe maxilar sa ii impinga inapoi atat de mult. Deci, nu scap fara fatetare....costuri mari, dependenta pe viata. Si repet, DE CE EU? Poate suna dramatizat excesiv, dar nimeni nu stie ce inseamna sa iti fie aiurea sa zambesti si sa te gandesti ca asa o sa fie toata viata daca nu investesti masiv si periodic. Momentan, asta nu este posbil.
Parul....da, primesc complimente pentru ca-i foarte lung si matasos, dar stie cineva ce inseamna sa iti ajunga o cutie de vopsea pentru un par lung in timp ce prietenele tale cu el pana la umar folosesc doua? Sa ti se zica sa-l speli mai des in ideea ca vai, draga, eu cred ca ti se ingrasa si de aia e lipsit de vlaga si volum...Serios? Ultimul capitol la care as da gres este igiena si ingrijirea, draga domnisoara care ai gasit necesar sa-mi scrii "mai spala dracu bretonul ala nu vezi cum arata"...nu crezi ca daca l-as tine ingrasat si imbacsit as avea matreata si mi-ar cadea din cauza sufocarii radacinilor? Ar arata ponosit, n-ar mai creste....ce-ar fi sa analizezi posibilitatea ca lipsa volumului nu inseamna lipsa igienei, ci pur si simplu PAR RAR SI FIN? Baga tu tapat, ondulat, spuma, fixativ, ceara si alte din astea in el zilnic, si-apoi sa-mi spui cum se simte cand treci degetele prin el, si cum privesc cei din jurul tau faptul ca da senzatia ca daca atingi se sparge?
Parul se spala atunci cand o cere. Chiar daca pe tine te oripileaza ideea ca nu mi se ingrasa mai devreme de 5 zile si implicit nu am de ce sa il stresez inutil mai des de atat, o planeta intreaga de specialisti iti va povesti cat de absurda esti sa crezi ca ii faci bine curatandu-l ca pe ten toata ziua. Citesc dintotdeauna disperarea atator fete ca li se ingrasa prea des, ca trebuie sa il spele la 2 zile si ar da orice sa mareasca durata dintre operatiuni, si eu care am avut sansa sa ma bucur de par normal ar trebui sa il tratez ca pe un par gras si sa agresez glandele sebacee incat sa il transform definitiv in asa ceva? Ce ti se spune despre pielea grasa de exemplu, nu cumva sa nu o curati excesiv si sa eviti alcoolul pentru ca stimuleaza secretia si mai abundenta a glandelor ca sa compenseze asanarea exagerata? Cam asa si cu parul, trateaza-l tu ca pe o soseta zi de zi, ca mie mi-e bine asa si nici daca ma dau peste cap nu iti pot implini dorinta de face din 10 fire native 50. Nimic nu m-ar face mai fericita decat sa spun si eu ca altele ca nu mai suport cat de des creste si cat puf de regenerare am la baza fruntii....dar NU CRESTE REPEDE si N-AM. Am renuntat la vopsit din mai, inca mai am pana ajung la culoarea naturala...oare eu nu mi-as dori par des si rezistent sa fac toata ziua schimbari de culoare? Nu pot, e fragil dintotdeauna, oricat de rar as vopsi tot il deteriorez. Asta e, voi avea vesnic o culoare oarecare, in timp ce in jurul meu am sa vad lookuri de-mi tremura buza de invidie, fara rautate insa ci doar cu jind.


Sprancenele....de copil. Rare, fine, deschise la culoare. E adevarat ca sunt mai mult decat fericita ca pot uita de epilat la cat de rar imi e necesar, ca ma pot folosi linistita de un gilette o data pe saptamana pentru brate si picioare si pielea arata ca de bebelus, fara sa stiu ce inseamna sa creasca mai des, mai aspru sau pe sub. Primesc des complimente pentru asta, normal ca ma bucur ca nu trebuie sa suport corvoada de care se plang prietenele mele cu parul des si inchis...dar reversul medaliei, asta se aplica si la podoaba capilara si sprancene, fara viata, fara forma, fara prea multe posibilitati de stilizare. Mi-as dori mult sprancene dese, arcuite, unghiulare. Nu se poate...una-i dreapta, cealalta mai arcuita, dar ambele-s rotunde si asa fine ca daca iei un fir de undeva se vede gol. Macar nu-s snur, dar fiind rare tot nu are de unde le lucra incat sa imi faca unghiul acela ascutit si sa mi le arcuiasca ideal. In plus, culoarea deschisa pliata pe "puful" la purtator le face sterse, palide, in lipsa machiajului. Mereu trebuia sa le creionez, si urasc cum se vad....oricat de bun ar fi creionul in cauza, tot artificial arati live, la lumina puternica. Cand ai forma perfecta, mai merge, dar cand oricum nu-s bine definite mai rau se vede ca-s pictate.
Mi-am dorit mult un kit special, fardul arata mai natural decat creionul. Poti blendui mai bine, e mai soft. Singurul pe care am avut ocazia sa il incerc a fost Shiseido, al carui review il puteti gasi aici. M-a cucerit iremediabil (comparatie nu aveam cu ce sa fac, dar l-am catalogat drept perfect pentru nazuintele mele), insa pretul oficial ma descurajeaza grav. Nu as da 50$ pe un fard destinat sprancenelor decat daca as avea atatia bani cat sa n-am pe ce-i arunca, gen hai sa facem focul cu bancnote de 100.


Nu mai retin exact pe ce blog am descoperit kitul asemanator essence, dar stiu sigur ca il asocia calitativ cu benefit sau 2faced. Imi pare rau ca nu imi amintesc adresa sa pun si link catre recenzia in cauza, 2 pareri sunt intotdeauna mai bune si mai convingatoare decat una izolata.
Cum am o prietena plecata in Germania, am creierit-o cu essence si p2 pe care nu le pot gasi la noi, in orasul acesta miric nu exista DM. Daca va mai amintiti postarea dedicata cadourilor de Craciun, a facut parte din "lot".

Am cautat un pret aproximativ pentru a va putea da toate detaliile, o sa sune tare bine : cca 3 euro. Infim pe langa ce stie sa faca si cat de util poate fi cuiva neinzestrat de natura cu ideal features. Mi se pare esential si comod un astfel de kit, ai doua nuante, pensula oblica si rigida pentru precizia aplicarii, ambalaj mic si practic, usor de strecurat in orice portfard micro. Sa nu zic buzunar ca nu stiu cine cara un eyebrow shaper la purtator, de regula in buzunare mai depozitam un gloss sau ruj.

Eu sunt impacata cu cele doua culori disponibile, momentan o folosesc pe cea mai inchisa pentru ca totusi inca nu mi s-a deschis parul asa mult incat sa fiu obligata sa deschid si sprancenele si ca vopsit si ca fard, si oricum regula e ca trebuie sa fie ceva mai inchise decat podoaba capilara.

Ca textura mi se pare ideal, nu-i nici cremos sa te trezesti ca migreaza si devine imbacsit si shiny/oily, dar nici rigid si prafos sa fie prea sharpen modelarea sau sa te trezesti cu particule unde nu trebuie.

Pensula e perfecta pentru a lucra curat, mi-ar permite sa le "ascut" un pic asa cum mi-as dori sa le am nativ, dar nu vreau sa exagerez si mai ales ziua, ridicandu-le cum nu sunt. Una e sa le indesesti optic strecurand culoare printre firele existente sa para mai bogate si intense, si alta e sa le depasesti conturul creand un unghi inexistent.

Nu am avut probleme cu rezistenta in timp, culoarea nu paleste, nu se intinde/absoarbe, sta cuminte pana la demachiere. Se vede ca-s aranjate, nu poti avea pretentia sa para ca nu porti nimic, dar in nici un caz nu arata asa artificial ca un eyebrow pencil pe care nu il poti "pierde" sa arate soft. Acum ca am schimbat cosmeticiana si in sfarsit le am un pic unghiulare (urasc rotunjimile!!!!!!!), ma pot folosi de fard pentru a accentua forma stilizata din penseta, vopsea si forfecuta.

Ador kitul essence si nu m-as mai putea lipsi de el, deja m-am miorlait la prietena mea sa nu uite sa cumpere unul de rezerva...se consuma foarte-foarte greu, il folosesc continuu de miercurea dinainte de Craciun si nu se observa absolut deloc ca e inceput. Dar imi iau masuri de precautie fiindca nu am unde il mai gasi apoi, si mai bine sa mai am unul just in case.
Avea si sabloane dar nu le-am pastrat pentru ca nu ma incadram in niciunul, nu pot totusi sa le redesenez integral ca nu-s clovn. Pentru cele cu forma cat de cat buna pot fi foarte de folos.

Un singur mini-minus, ambalajul....mi-ar fi placut sa fie caseta cu capac pliabil, si nu sa trebuiasca sa trag de cele doua jumatati spre laterala incat sa scot paleta de tot dintre ele. Risti sa iti scape pe jos. In plus, pensula nu o poti scoate din spatiul ei decat daca intorci paleta cu fata in jos, sa-ti cada in palma. Dar nu-i un capat de tara, n-as renunta pentru nimic in lume.

Merita cu prisosinta banii, cel putin eu sunt fericita ca l-am descoperit si primit si l-as recumpara obsesiv. Nu am avut ocazia sa incerc wet'n'wild, Kenvelo Craiova nu avea farduri si oricum s-a desfiintat. Am sa inserez cateva imagini cu sprancenele in stare naturala (nu chiar, de cand le vopsesc oricum nu mai arata asa sterse ca pana acum cativa ani cand parca aveam puf nu par), cu creion, cu fard.

All in all, kitul pentru sprancene e din pacate un produs vital pentru a-mi retusa nemultumirile estetice.....era frumos sa nu am nevoie de interventii, dar ca sa nu fiu pufi recunosc ca tot e mai bine asa decat sa fi avut defecte masive si stridente, de neinlaturat si necorectat nici cu cele mai sonore si costisitoare pulberi si potiuni. :)

  • Pentru inca un review, puteti vizita blogul Andreei - aici
  • Multumesc pentru timpul dedicat citirii "romanului", in ultimele zile am cam lenevit in ce priveste scrisul si sper sa ma moblizez.
Hugs!

La origine, am fost "inzestrata" cu tentative de sprancene gen "da' chiar ai????"....















Incepand sa le vopsesc la salon, s-au mai definit si intensificat chiar si nemachiate :













Nu stiu cum naiba am putut sa ma multumesc cu creion, dar na, cu totii mai evoluam si-apoi ne minunam de trecut. Partea proasta e ca in realitate erau mai dubioase decat in poza, mai artificiale si prea intense :















Momentan, sunt happy ca am descoperit kitul essence, arata mult mai bine fardate decat creionate...nu prea le am eu cu pictura lor, sunt sigura ca cineva mai indemanatic le-ar retusa mai atragator. Dar personal sunt multumita cu diferenta :


31 de comentarii:

  1. despre chestii simple scrii ca pe un roman!toti avem defecte,si eu am ten gras si tot inca caut fdt perfect,crema perfecta,etc.trebuie sa ne iubim,cum suntem,ca slava Domnului,nu suntem strambe.Eu am kit-ul de sprancene de la Smashbox,luat din Paris,cica ar fi super-puper,dar eu nu m-am obisnuit cu el.tot la creion apelez.te pup,nasul sus,totul va fi bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. >:D< Mare blestem ti-e zodia.
    Nu contest ca ai mici imperfectiuni. Toti avem. Chiar si fetele care le vezi tu ca scoase din cutie, pe pariu ca daca le intrebi iti vor raspunde cu o lista lunga de defecte. Heck, eu pot sa scriu o carte.

    Cred ca cel mai tare te-ar ajuta o schimbare a mentalitatii. O schimbare a lucrurilor asupra carora iti concentrezi atentia. La felul tau de-a fi, ai putea cheltui mii de euro, dar tot n-ai fi multumita, vei fi vesnic nemultumita si iarba va fi mereu mai verde in alta curte.

    Asa ca, te rog eu, incearca sa faci periodic liste cu ce iti place la tine. Cand te uiti in oglinda, ignora porii, ignora sprancenele care te supara.

    Vreau sa te vad scriind "imi plac la nebunie buzele mele". Vreau sa scrii romane descriindu-ti calitatile, asa cum faci si cu defectele.

    Razi si zambeste. Pur si simplu. Eu am incisivii usor incalecati. E foarte vizibil. Dar as fi de 10 ori mai deprimata daca m-as abtine din ras la o gluma buna, daca n-as mai chitai, de frica sa nu se holbeze cineva la dintii mei.

    Please please please, vreau sa iti vezi mai mult calitatile decat defectele, iar tu sa constientizezi ca nu e capat de tara ca ai mici imperfectiuni si ca nu trebuie toate corectate, pentru ca esti frumoasa si iubita si fara sa atingi perfectiunea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hey:) nici eu nu ma simt comfortabil sa ies din casa fara fdt :( pe mine ma schimba total aplicarea lui si m-am obisnuit atat de tare cu ''masca'' incat nu-mi pot imagina viata fara fdt,din pacate.Deci nu esti singura :))

    RăspundețiȘtergere
  4. mare blestem e zodia asta pe capul nostru, dar sincer mie-mi place mult. pe cat e de proasta pe atat de buna. proasta in sensul ca suntem prea exigente cu noi si vrem mai mult decat se poate. dar mie-mi convine. cat despre sprancene te inteleg perfect si ale mele sunt la fel! :)) thanks god for brown eyeshadow! apropo de apucaturile noastre cu perfectiunea & looooooseee it girl!! daca n-ai vazut black swan ti-l recomand. eu ma regasesc atat de tare in personajul nina incat mi-e groaza. numai ca euam trecut la alta etapa :)) am in mine inclusiv personajul lily. ma folosesc de fiecare cand am nevoie. pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ce bine iti arata sprancenele in ultima poza!! Superbe, sincer.
    Am citit romanul :)) ma recunosc in 80 la suta din poveste. Da, Fecioara, da si eu cred ca e o zodie cam nefericita, da si eu ma tencuiesc, nu nici mie nu mi-ar pica bine sa plec din casa nearanjata si m-as simtit infinit inferioara fata de imaginea mea polished...ce sa mai spun, ah nu cred ca sunt chiar ca tine in sensul ca pe corp parul nu e inexistent, dar e semi existent sa zicem si la fel nu ma pot plange de fire groase negre yeack! haha La fel, sprancenele mele au nevoie de retus. Sunt mi se pare mie mai deschise decat parul meu natural dar oricum ar fi sunt un pic cam rare, sparse asa... Culmea e ca daca apelez la creion si le dau o forma bine definita mi se pare ca ma uratesc instant!

    Deci nici in luntre nici pe punte... Pana la urma am observat ca solutia ideala e sa folosesc un fard mai deschis decat sprancenele cu care sa umplu cat de cat spatiile. Nu stiu care e misterul...

    RăspundețiȘtergere
  6. De ziua ta iti fac cadou oglinda perfecta in care sa nu se vada piticii. >:D<
    Uite ce frumoasa esti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate stii situatia aceea cand o femeie nu foarte frumoasa si poate nici imbracata pretentios atrage privirile tuturor din jur si-i castiga pe toti cu simpla-i prezenta.
    Si situatia cand o fata foarte frumoasa poate fi/deveni plictisitoare.
    Mi s-a spus ca relaxarea,asta-i secretul. Gesturi naturale, zambet natural (indiferent cum ar fi zambetul) si degajare. Si putina istetime, in sensul ca sa stii cum si sa poti sa te reinventezi mereu (si aici nu ma refer la machiaj,coafura).
    Cu simplitatea nu ai cum sa dai gres. Nici la capitolul imbracaminte si mai ales la capitolul caracter. Si eu ma lupt deseori cu sindromul asta al analizei excesive. Si nu, nu-s fecioara :) (si nici ascendent in fecioara n-am ).
    Mama imi spune mereu : " nu mai analiza atat lucrurile din jurul tau, nu le mai marunti atat pentru ca pierzi bucuria vietii!"

    Daca acum analizezi asa de mult tot ce te-nconjoara si te concentrezi pe detalii si defecte...poate mai tarziu vei analiza felul cum esti acum si vei realiza cat timp ai pierdut....analizand si axandu-te pe ceea ce e negativ (indiferent ca-i la altii sau la tine).
    Si uite-asa trece timpul...

    Zau ca asta-i cel mai bun sfat pe care l-am putut primi si sper sa-mi permiti sa ti-l acord: Incearca sa transformi defectele in calitati( poate trasaturile cu care te-a inzestrat natura nu-s perfecte zici tu...ok, atunci pune-ti in valoare calitatile, ca ai destule) fa o gluma din ceva aparent trist/ negativ, rastoarna situatia in favoarea ta si a starii tale sufletesti-aici insemnand : rastoarna situatia in ceva vesel, ceva care sa starneasca rasul tau si-al celorlalti, gandeste pozitiv, glumeste pe seama ta si-a defectelor tale. In felul asta ii dezarmezi pe toti.




    Te pup si te imbratisez tare, tare.

    V.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca n-ai vrea sa incep eu o lista cu defectele mele!!! Ar fi kilometricaaaaaaaaaa, insa cea mai mare dorinta a mea, pe langa o piele curata, ca de bebelus, asa cum vad eu la multe femei care nici macar n-au auzit o data in viata lor de demachiant, tonic si alti draci pe care eu mi-i pun pe piele de 200 de ori pe zi, si o vizita la cel mai tare cabinet stomatologic din lume de unde sa plec cu o dantura care sa-mi ofere un zambet larrrrg si curat, imi doresc SILICOANEEEEEEEEEEEEE!!!!! :)
    De fapt, nici nu stiu in ce ordine sa pun sanii, pielea si dintii...Le vreau pe toate trei, dar cred ca cel mai mult si mai mult, visez, ca si tine, la o piele care sa nu aiba nevoie de machiaj!
    Si cand ma gandesc ca am 3 prietene care dorm machiate, se spala cu sapun cand isi aduca aminte si, cu toate astea, au o piele ca de portelan, imi vine sa-mi iau campii in padure :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. @Zuza G: :))))))) Uite ca ai spus-o fi fara ocolisuri! Si eu am dorit silicoane... :))) Dar timpul si sarcina a reglat ceea ce mi se parea initial mai putin dotat :)
    Ramona, Joice a scris ceva foarte frumos!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat ma oftica oamenii care se spala pe dinti la saptamana(sau chiar mai rar) si n-au nici o carie iar albul e mai alb decat albul:) Ma oftica la fel de mult ca fetele care au 1,75, picioare interminabile, 50 de kilograme si care se plang ca s-au cam ingrasat si trebuie sa tina cura de slabire in urmatoarele luni(bine, aici intervine si o doza crasa de ipocrizie dar asta e alt subiect).
    Si eu ma oftic de multe dintre lucrurile pe care le-ai scris tu mai sus.Imi spal parul la doua zile, folosesc fond de ten care oricum l-as aseza, cu sau fara pudra, arata cakey in lumina puternica a zilei, si n-am nici dantura impecabila. Sunt lucruri care tin de metabolism si genele fiecaruia iar ale mele evident ca a trebuit sa fie preluate de la tata. Mama are o piele impecabila, ten si par normal, dantura excelenta si un corp fara probleme(sti tu..problema cu gambele), in schimb la tata situatia e exact invers.Pentru un barbat nu e dramatic deloc dar pentru mine ca fata care l-a mostenit...pot sa zic ca m-a umplut de fericire:)
    Anyway, m-am obisnuit cu ele asa cum sunt...Bine ca macar exista solutii.Desi da, ai dreptate.Este extrem de nedrept:)

    Pupici multi si stai linistita, esti frumoasa asa cum esti:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Of, of... ma tem ca o sa scriu si eu un roman, ca sa spun tot ce am pe suflet. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut, dar din ce am vazut in jur, barbatii apreciaza mai mult frumusetea naturala decat tone de machiaj. Sigur, un fond de ten daca vrem sa ne mai uniformizam culoarea pielii si micile imperfectiuni, poate un creion... din punctul meu de vedere sunt mai mult decat suficiente. Nu am inteles niciodata femeile care spun ca nu ies din casa nemachiate.... As vrea sa le vad peste 10 ani, daca mai ies din casa sau se inchid pe vecie.... Lumea habar n-are (Sau nu le pasa) cate sute de chimicale sunt in produsele de ingrijire de pe piata si in cele de machiaj in mod special. Studiile arata ca femeile baga zilnic cateva sute de chimicale in piele. Pai cum sa nu imbatraneasca prematur si la 40 sa arate ca de 50 sau mai rau? Mama mea nu s-a machiat niciodata... nu a folosit fond de ten, farduri de ochi sau alte porcarii... la 60 de ani abia daca are riduri, are o piele superba, o culoare uniforma... Eu am riduri de expresie pe frunte, destul de adanci si nu le pot ascunde perfect nici cu fond de ten... Ce sa fac, sa nu mai ies din casa? :)) Asta pe langa alte mici probleme... pori, puncte negre etc... Prefer sa caut solutii sa rezolv problemele, decat sa le ascund mereu sub straturi de machiaj. Ma machiez foarte rar si nici in trecut nu am avut perioade in care m-am machiat zilnic. Nu mi-a zis nimeni ca arat ciudat fara machiaj, in schimb am primit mereu complimente cand ma machiam. Mai bine sa obisnuiesti lumea asa cum esti, naturala, fara machiaj, decat cu masca, iar daca te vad cumva fara sa se sperie.... stii cum e cu vedetele, cu si fara machiaj... arata socant. Cum am mai zis, cei mai multi barbati apreciaza femeile naturale, iar daca apreciaza altceva atunci sunt niste... well, mai bine ma abtin.

    Pierzi prea mult din viata facandu-ti griji pentru lucruri minore. Cum adica sa nu iesi din casa din cauza tenului? Sigur nu e dracul asa negru... Cum a mai spus cineva, foarte mult conteaza atitudinea si increderea in sine... si se pare ca oricat de bine ai arata, tu tot nu ai prea multa incredere.... e pacat.

    Ma bucur ca ai renuntat la vopsea. Eu vroiam sa ma vopsesc de sarbatori si ma bucur ca am renuntat. Intre timp, m-am mai documentat si am citit ca absolut toate vopselele de pe piata sunt rele si ca ar trebui chiar sa fie interzise.... Asa ca daca tot am parul subtire, mai bine sa nu mi-l distrug de tot. O sa-mi cumpar henna, care e 100% naturala si care da putina stralucire parului si mai ingroasa firul.... N-am mai folosit-o de ani de zile, asa ca nu-mi amintesc exact cum a fost ultima data.

    Eu am tenul mixt, zona T oily, dar uneori cu tendinte de descuamare. Aveam aceeasi problema cu fondul de ten si nu stiam ce sa fac. Vedeam la alte fete cum li se descuameaza fata si cum facea fondul de ten cute si mi se parea dezgustator. Am inceput sa cumpar fonduri de ten cat mai cremoase, iar secretul este aplicarea lui peste o crema foarte grasa. Eu folosesc Nivea - in cutia albastra metalica - cea mai ieftina probabil. Nu are atatea chimicale ca alte creme, nu are parabeni, deci oricum e mai buna. Ori aplici fondul de ten direct peste crema, ori il combini cu crema, ca sa il faci mai cremos. Rezultatul e grozav, ca nu ti se mai descuameaza pielea, iese o chestie cremoasa, light, mai naturala, atata doar ca iti straluceste pielea :)) Pentru asta, folosesc buretei de machiaj si absorb excesul acolo unde e cazul. Tamponezi usor si apoi arata totul perfect. Cel putin in cazul meu. Dar... cum spuneam, nu folosesc fond de ten decat ocazional, poate o data pe saptamana.

    Mi-ar placea sa povestim mai multe, dar nu vreau sa ma intind la vorba aici. Iti mai scriu eu un mail poate...

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu cand am intrat prima data pe blogul tau si am vazut pozele am zis : cat de frumoasa poate sa fie fata asta! Sincer. O sa zici ca sunt poze si ca in poze nu se vad toate defectele, asa e dar ai niste trasaturi foarte frumoase, esti finuta, delicata si trebuie sa te bucuri de calitatile tale. Si eu am fost toata viata nemultumita de ceva, sunt plinuta si toata viata mi-am dorit sa fiu snur, oricat m-am straduit nu am reusit, am tenul gras si am suferit enrom din cauza cosurilor dar asta m-a facut sa imi descopar cea mai mare pasiune a mea, machiajul. Toti avem o sumedenie de defecte dar trebuie sa incercam sa trecem peste si sa evidentiem ce avem frumos, sa ne bucuram de viata, sa zambim in fata oglinzii. Macar tu stapanesti tehnica machiajului spre deosebire de alte fete care nu stiu cum sa ascunda ce nu le avantajeaza, nu ai niciun defect evident si poti ascunde ceea ce nu te multumeste.Foarte mult timp mi-am petrecut si eu lamentandu-ma pana am zis stop, asta am cu asta defilez. Nu merita sa gandesti asa, esti foarte frumoasa, multe fete si-ar dori sa arate ca si tine, ai un corp de invidiat. De multe ori vad femei cu un aspect fizic nu tocmai de invidiat dar cu o atitudine roiala si un zambet plin de siguranta care efectiv arata frumoase din cauza asta. Totul tine de atitudine, de ceea ce vrei sa transmiti. Daca tu o sa te vezi frumoasa si cei din jurul tau o sa te perceapa la fel.

    RăspundețiȘtergere
  13. aaa si am uitat sa zic ceva. Chiar azi mi-a zis cineva ceva foarte interesant : viata e ca o cina la restaurant. Intotdeauna o sa ti se para mai apetisant ce e in farfuria celorlalti dar abia cand gusti din toate si stai sa meditezi putin o sa realizezi ca tot ce ai tu e cel mai bun fel.:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pr de la distantza te pupa si zice sa nu mai fiiii fraierica !!! xoxo Pink girl

    RăspundețiȘtergere
  15. HEy, Ramo, ai vazut ce zicea Joice? Smiiiileee!
    Eu de la Essence am avut anticearcan si e cel mai bun din cele incercate. Oricum, din cate stiu eu, tu ziceai candva ca nu ai probleme cu cearcanele :-? In fine, nu mai stiu :D
    Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  16. Hey ma bucur ca iti place acest produs,eu il tot folosesc de cand am dat de el!
    Eu am avut un review la el acum ceva timp,dar nu stiu daca l-ai vazut prima data la mine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. Chiar nu mai stiu....dar se poate sa fi incurcat eu dorinta de a compara essence cu benefit cu deja existenta testului in cauza. Am intrat la tine sa caut recenzia, am luat arhiva la puricat, nimic...si-apoi nu stiu cum trag de pagina mai jos si vad ca era primul la postari populare :)
    Am pus link la finalul articolului, inainte de fotografii.
    Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  18. WhisperOfSecret, nu aveam....puteam sa nu dorm 3 zile si tot nu se cunostea din aceasta perspectiva. Nici acum nu fac pungi sau cercul acela vinetiu/maro sub ochi, in schimb fac o dunga dinspre nas pana spre jumatea zonei pe care apar de regula cearcanele, si asta tradeaza clar oboseala. O urasc, si nu stiu ce sa ii fac pentru ca nu am cum sa o acopar prin culoare. Mi-as lua un anticearcan, poate desi eu spun ca nu-i nevoie cand l-as aplica si m-as uita la poze as constata ca face diferenta si ca arat mai bine purtandu-l. Dar...cu essence e mai greu nefiind comercializate in Ro. Ma enerveaza si acnd aud fetele din alte orase ca-si fac plinul cu Balea si Alverde din DM, eu nu le pot incerca. Un oras asa mare precum Craiova sa nu aiba DM.....astia nu stiu ce pierd, sunt sigura ca ar avea succes magazinul.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Scumpa mea, si eu sunt Fecioara si la fel e complexata si uneori ma simt mai bine cand vad ca se poate mult mai rau sau cand imi face cineva complimente. Eu ce sa spun? am sarit binisor de 60 kg si am doar 1.71 m , am caninii mai mici si ascutiti de parca as fi vampiras, am avut acnee in liceu cat sa dau si la altii si imi creste par pana si in locuri unde nu stiam ca exista(in zona buricului, wtf????). Si asa cum ti-au spus si fetele, nu cred ca exista om perfect. Eu inca m-am cunoscut nici o femeie care sa fie superba dimineata fara sa se aranjeze in mod deosebit sau fara pic de machiaj. Si by the way, si eu cand te-am vazut in poze prima data m-am gandit "uite o fata inalta si slaba, cu ochi superbi, eu de ce nu pot fi asa?". Te pupacesc si mai da-le naibii de complexe, uita-te la ce ai mai frumos si pune-te in valoare. ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Oana, sa stii ca mie 1,70 mi se parea chiar putin pana am inceput sa citesc discutii prin blogger despre cum fete de 1,72 nu pot purta tocuri ca-s prea inalte. Mi se pare un pic amuzant si ciudat, pai atunci cineva de peste 1,75 cum mai e? Eu mi-as fi dorit acesti 5cm in plus, si sigur nu ma complexau cat sa renunt la tocuri. :)
    Cu greutatea am sa ma lupt mereu pentru ca din cauza conformatiei se vad imediat si 2 kg, nu le pun uniform ci fix in zonele problema. Deloc sus, ci cat se poate de vizibil in partea de sus a coapsei. Si urasc "gogosicile", ca exact asa arata surplusul cand il am. Prietenele mele mereu imi spun ca daca ar manca cat mine ar fi scheleti ambulanti, si uite ca eu nu am cum sa arat vreodata asa oricat de putine kg as avea. Cu asta m-am lamurit, dar macar sa ma mentin. SPER.
    Poate nu superbe, dar oricum la fel de frumoase. Nu-s wow, dar au un ten la fel de frumos, luminos, curat si la trezire...al meu abia arata rezonabil tencuit. Pai si cand merg in vacante si locuiesc cu mai multe persoane ce naiba fac dimineata cand oamenii aia ma stiau aratand intr-un anumit fel? :) Asta ar fi cea mai mare dorinta, piele frumoasa. N-ar mai trebui sa ma gandesc cum arat la lumina, daca s-a strans, daca am patat hainele/telefonul, daca atunci cand ma atinge cineva pe obraz ramane cu strat pe deget. Nici nu stiu cum de nu am realizat in atata timp ca mi s-a patat tenul....vazusem eu ca nu ma mai bronzez uniform dar am crezut ca e o intamplare, apoi am privit niste poze si am constatat adevarul. Ca si cum nu mi-ar fi prins bine un autobronzant, exact asa...daca nu ar fi pigmentarile/depigmentarile cred ca as indrazni sa nu ma mai dau cu fond de ten, in afara de pori pielea e curata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ramona, eu am anticearcanul de la L'oreal, Touche Magique si e tot ce mi-as putea dori. Eu am cearcane congenitale. Nu sunt albastre, sunt doar niste adancituri sub ochi, o linie care nu dispare. Dar anticearcanul asta face o diferenta subtila, care-mi place tare.
    Si fondul de ten arata cakey daca nu e bun sau daca nu il aplici cu maxima atentie. Eu sunt lipita de fondul de ten Vichy, e asa de lichid si se intinde atat de bine incat nici nu-ti dai seama ca sunt data. Cu toate astea daca pun prea mult sau daca incepe sa se usuce inainte sa apuc sa il intind e jale, pentru ca se scurge in pori si aleluia.
    Experimenteaza cu metodele de aplicare. Incearca buretei, pensula de fond de ten, sau nou-incercata metoda cu o pensula de blush mai deasa (o folosesti in cercuri stranse). Daca tot ti se pare ca arata cakey da cu un buretel umezit peste fond de ten. Renunta la pudra pentru ca ai tenul deja deshidratat/uscat (sau cel putin asta am inteles) si in schimb gaseste un fond de ten care rezista.
    Cat despre pete, sigur sunt la farmacii creme speciale care te-ar ajuta sa scapi de ele.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu, la mine arata cakey din cauza texturii pielii ce-mi da mari batai de cap. Ai mai vazut piele uscata si descuamata care sa luceasca destul de repede precum pomul de Craciun, si sa mai aiba si ceva pori dilatati urati pe o portiune de langa nas pana pe la jumatatea obrazului? Exact cele pudrate care sa aiba acoperire mare sa uniformizeze culoarea si sa netezeasca si mascheze nenorocitii de pori eu nu le pot folosi pentru ca nu fac priza. Dar nici cele lichide nu ma ajuta, arata intr-adevar mai bine si mai natural, dar sebumul le invadeaza imediat....de asta si pun pudra, fara sunt mancata.
    Am fondul de ten Vichy, cateodata e ok, dar acteodata nu vrea sub nicio forma sa se aseze, parca e strat pe strat, nu se "prinde" si el de piele sa para totuna si sa fie neted.
    Pentru mine chestii gen Infaillible, Estee Lauder Ideal Matte, revlon Colorstay, Accord Parfait, Dream Matte Mouse si alte texturi lichid pudrate sau spuma ce de regula domolesc un ten cu exces de sebum sunt horror, fix tencuita arat, numai buna de rachetat.
    Vreau cam multe...lichid catifelat dar fara pic de pudra, acoperire mare, antisebum, noncomedogenic, culoare naturala nu rose-urile si galbenelele lor in care nu ma regasesc neam.
    Daca nu as avea problema excesului de sebum chiar as putea folosi orice fdt lichid linistita, nu am roseata, inflamatii, pustule and so on.
    O sa radeti, dar mie imi placea textura Miss Sporty So Matte....catifelata si densa dar fara a fi pudrata sau a arata artificial. Din pacate, matifiaza din parti....dupa o ora deja sunt glowy.

    RăspundețiȘtergere
  23. * exact asa e Clinique Even Better, cu diferenta ca se si mentine si matifiaza mai bine. Dar pretul nu ma lasa momentan sa ma lipesc de el.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ramo si eu am porii mari si inca n-am reusit sa rezolv problema asta. Si ma regasesc perfect in faza cu pielea si uscata si lucioasa. Ciudata combinatie. Incearca ce ti-am zis, macar ca un experiment. Am uitat sa zic ca dupa ce aplic crema, pe zona cu pori dilatati aplic un baton corector (inca il mai am pe cel de la oriflame - jumate verde, jumate culoarea pielii) verde, pentru ca am observat ca mascheaza cel mai bine zona - fiind si usor rozalie fata de restul pielii. Nu stiu daca e "corect", dar e singurul lucru care functioneaza la mine.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu stiu daca se mai gaseste in Sephora (vreau sa-mi fac azi drum, si o sa ma uit). Au un primer foarte dens la borcanel, care e ca siliconul. O cantitate infima umple porii si matifiaza zona. Nu stiu cum tine la tenul mai gras pentru ca al meu e complet deshidratat si nu prea produce sebum. Dar la partea cu porii nu ma pot plange, ii umple si dupa ce te dai cu fond de ten dispar aproape complet.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ramo, stiu cum e cu DM, ca eu ii injur pe ai nostrii din oras zilnic atunci cand imi amintesc ca nu avem DM. Chiar sufar din cauza asta.
    Eu am avut corecxtorul de cand am fost la o prietena in Germania si mi-a mai luat ea 2 cand s-a intors. Definitiv insa. Si din cauza asta sufar. :))

    RăspundețiȘtergere
  27. of, dar commentul meu unde este? :(
    scrisesem ceva legat de o afirmatie a ta si despre produsele essence....am verificat si nu e.. :(

    RăspundețiȘtergere
  28. Ai dreptate!, m-am uitat si eu acum si nu gasesc...dar mi-l amintesc sigur, nu scrisesei ceva si despre clatirea parului cu rozmarin??? Stiu ca am si vrut sa iti raspund ca Adela Sirghie folosea pentru ten sa curate si diminueze porii.
    N-as vrea sa cred ca in loc sa dau approve am dat delete, nu mi s-a mai intamplat niciodata, si in plus intrand mai multe comentarii simultan nu vad cum puteam sa selectez delete pentru al tau si approve pentru celelalte...
    Daca cumva e vina mea si-am facut vreo tampenie pe aici, imi cer mii de scuze...:(

    RăspundețiȘtergere
  29. daaaaa :D
    eu mai mult vroiam sa te contrazic (prieteneste) asupra faptul ca oare cate pamantence ar putea sa-si puna un tricou oarecare, o pereche de blugi si sa se spele pe fata si sa primeasca numai complimente si privire admirative? mda..o adriana lima, o catrinel menghia, dar putine...asta la cat de exigenta e lumea in Romania si la cat comenteaza... asta pt ca o tara cu capitalul nostru de frumuseti, lumea e mai exigenta in canoane estetice, sa zicem...
    toata polologhia sa-ti demonstrezi ca arati bine, obiectiv vorbind.

    produse essence am incercat si eu si snt f ok si costa putin.
    m-am clatit cu ce ramasese in urma infuziei cu rozmarin si parul arata frumos dupa...nu pot pune in mod sigur pe seama asta, dar rau nu i-a facut :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  30. Mie imi plac si sprancenele conturate cu creion in cazul tau. Ai dramatizat un pic spunand ca doar cu kitul de la essence arata bine. Arata FOARTE BINE si creionate. Eu asa te vad. Daca altii te vad diferit, s-ar putea ca problema sa fie in ochiul lor.
    Parul e mostenit genetic si nu e vina ta ca e moale. Tot ce poti face e sa il ingrijesti si sa il iubesti asa cum e. E parul tau. Cred ca deja stii ce ii face bine si ce nu. Persevereaza cu lucrurile care ii fac bine si nu lua in seama rautatile. Altele au par dar nu au maniere.
    Pentru problema dentara exista solutii. Daca mergi la un ortodont, iti va cere o radiografie panoramica si iti va spune in cat timp se poate rezolva problema. Tom Cruse (da, da, actorul) a purtat aparat ortodontic la 48 de ani, ca sa-si indrepte dintii.
    Mie imi place blogul tau. Esti isteata, draguta, asa ca nu lasa pe nimeni sa te complexeze. Nimeni nu e perfect, crede-ma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru randurile de mai sus!
      Port aparat dentar de 15 luni, chiar in ultima postare povestesc cum mai merge tratamentul. Dintii mei s-au indreptat si centrat din decembrie insa din pacate lucrurile au fost un pic mai complicate decat problema estetica asa ca mai am de asteptat un pic pana il dau jos.
      Cu parul....acum 1 luna am tuns din el, in continuare poate fi considerat lung dar nu mai e nici pe departe ca inainte. Acum regret, inca o data s-a vazut ca nici asa nu obtin volum, stiam foarte bine asta dar ca o fire slaba ce sunt am vrut sa le arat si celor care ma tot criticau ca e "lasat" pt ca ma incapatanez sa il tin prea lung. Am facut oarecum pace cu el, am gasit o culoare fara amoniac care sa imi placa (poate voi pune poze curand) si incerc sa ii evidentiez partile bune.
      Chiar ma gandesc sa renunt la kitul essence, ma nemultumeste ca nu are si ceara sa nu mai aiba aspect prafuit si artificial. In plus, cea mai deschisa nuanta nu mi se mai potriveste de cand mi-am deschis parul. Daca as gasi un creion bej potrivit as schimba bucuroasa.
      Multumesc pentru incurajari!

      Ștergere