Translate

miercuri, 2 decembrie 2009

Permanentul pentru gene


O beauty-addicted adevarata nu ar recunoaste nici intepata cu acid hialuronic in buze fara anestezie ca detesta procedurile si tehnicile de infrumusetare si ca vreunul din pasii ritualului de machiaj i se pare inutil, desuet ori complicat. Iubesc fiecare ml de creme, potiuni si lotiuni inteligent deghizate in hainute de lux ce reflecta in mai mare sau mai mica masura calitatea continutului. Ador sa le vad cum se rasfira lacome pe etajerele din baie si prin sertarele din dormitor, mai mereu am cate ceva si prin pat si pe oriunde trec las asemenea urme. De fapt, daca imi caut in posete in fiecare exista ratacit un produs cosmetic sau macar pliculete cu mostre. Pur si simplu le iubesc si daca as putea le-as incerca pe toate, nu putine au fost noptile cand m-au bantuit poftele pentru produse nou aparute sau haine pe care nu mi le permiteam financiar sau fizic.
Insa mi se pare cinstit si deontologic sa admit ca exista lucruri si domenii in care indemanarea imi lipseste cu desavarsire sau pe care nu le fac cu placere din cauza eforturilor si timpului pe care il implica rezultatele onorabile. Un asemenea capitol este machiajul ochilor. Niciodata nu am sa pot fi data exemplu negativ, dar nici nu stralucesc. Totul este ca la carte, culori, tehnica, produse....si cu toate astea rezultatul nu este unul fabulos. Nu sunt experta in imbinarea si pierderea nuantelor si machiajele mele nu constituie opere de arta.
Problema cea mai mare o am cu rimelatul, pentru ca nici genetica nu a fost generoasa sa imi dea mai mult decat necesarul. Am gene normale ca si proportii, nu ma pot plange dar nici nu fac senzatie si nu am sa primesc vreodata complimente pentru starea lor naturala. Asa incat mascara a devenit ominprezenta si uneori scopul meu in viata pare gasirea formulei si marcii perfecte. Genele nefiind arcuite si uniforme, ca sa le imbrac dramatic sau discret si sa imi stea la acelasi nivel am nevoie de mult timp, nervi, produs, si nu in ultimul rand de clestisosorul de curbare. Nu imi place deloc procedura si nici indepartarea efectelor ei, asa ca recunosc ca de multe ori mai ales pe timpul zilei sar peste ea si am doar eyeliner. In timp ce imi vopseam sprancenele la cosmeticiana si imi expuneam aceasta nemultumire, mi-a amintit ca exista permanentul pentru gene si mi-a sugerat sa il incerc impreuna cu vopsirea genelor incat sa pot avea un aspect ingrijit si conturat si fara rimel. Intrigata de sugestie, m-am hotarat sa scriu un post despre tehnica si sa-mi promit ca luna aceasta o voi incerca negresit. De fapt, abia astept.
  • Permanentul reprezinta un tratament inovator, de ultima generatie, creat pentru a accentua privirea si pentru a-i conferi intensitate. Este o metoda de infrumusetare a genelor, al carei efect poate dura 2-3 luni indiferent de varsta, de lungimea genelor sau de desimea acestora.
  • Aplicarea tratamentului implica montarea unui mic bigudiu de burete pe pleoapa superioara, mularea genelor pe bigudiu, apoi folosirea unei solutii de permanent, special creata pentru zona delicata a ochilor. In functie de stuctura firului de par, se aplica lipici pe bigudiu, ca sa fixeze mai bine genele.Bigudiul are lipici integrat, dar anumite persoane au firul mai aspru si nu sta ondulat pe tija.
  • Dupa 20 minute se sterge solutia de permanent si se aplica o solutie de fixare. Cea de-a doua solutie este tinuta 10 minute, pentru a nu arde firul de par sau irita zona ochiului. Genele se dezlipesc cu mare atenţie, pentru a evita smulgerea lor. Acestea sunt lipite de bigudiu şi se evită tragerea rapidă. Soluţia nu arde firul de păr, dar o dezlipire neatentă poate duce la smulgerea genelor. In final nu veti mai avea nevoie de vechiul clestisor de gene deoarece o ondulatie perfecta va da ochilor stralucire si expresivitate de durata.
  • Dupa ondularea genelor, firele de par se vopsesc, pentru a oferi contur ochiului.
  • Solutia folosita pentru ondularea genelor nu „ataca” pielea din zona ochiului. Mirosul este la fel de intens ca al solutiei pentru permanentul capilar, dar nu este la fel de puternica. Specialistul subliniaza ca permanentul genelor este contraindicat persoanelor care au afectiuni oculare.
  • Peste permanent se poate aplica rimel. Dacă în cazul permanentului capilar se evită spălatul cu apă, aici nu există nicio astfel de contraindicaţie. Onduleul genelor rezistă si la spălarea imediată pe faţă. Rimelul aplicat după ondulare nu va diminua efectul, ci îl va evidenţia.
  • Pretul variaza in functie de salon, intre 30 si 100 lei. La salonul unde merg eu costa 35 lei permanentul si 7 lei vopsitul genelor.
Analizand parerile de pe forumuri am ajuns la concluzia ca in fapt efectul initial se pastreaza cam o luna jumate si ca cele cu gene bogate si curbate natural nu au fost impresionate de procedura. Insa eu subscriu celor neinzestrate cu arcuire si cum toate vazusera o schimbare considerabila sunt incantata de ideea testarii si nu am sa ma razgandesc. Imi place rezultatul utilizarii clestisorului dar mi se pare usor agresiv mai ales zi de zi si mi s-a mai intamplat sa imi smulg gene.

6 comentarii:

  1. Tipa din poza ar trebui sa lase pt moment genele si sa se ocupe de sprancene! ARATA GROAZNIC!!!! =))

    RăspundețiȘtergere
  2. de acord,mie imi plac groase si asa le si am atat ca sunt cam fine si trebuie vopsite periodic.Nu am considerat necesar sa gasesc o poza cu un model sau cu o tipa cu trasaturi perfecte,era doar o prezentare a procedeului care pentru mine e interesant in acest moment.

    RăspundețiȘtergere
  3. inca nu l-am facut,nu m-am razgandit numai ca nu am mai ajuns la salon fiindca mereu am gasit altceva de facut cu banii.Sigur o sa il incerc pana de Craciun,asa,drept cadou :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa ce iti facite rog spune-ne si noua cum a fost. Si pe mine ma tenteaza, dar fiind vorba de zona ochilor care e mai sensibile sunt putin cam reticenta.
    So, vrem rezultatele! Pup !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca eram hotarata iarna trecuta sa mi-l fac cadou de sarbatori, cosmeticiana imi spunea ca tine si o luna jumatate...apoi mai multe prietene mi-au zis ca nu e adevarat, ca intr-adevar e inofensiv pentru ochi dar dureaza foarte putin, cam 2 saptamani...inca mi-ar mai placea dar sincer sa platesc pentru doar 2 saptamani nu prea imi vine.Poate ne lamuresc si alte persoane ce au experimentat cu detalii mai promitatoare...daca ar tine o luna m-as incumeta.

    RăspundețiȘtergere