Translate

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Bronzarea organica


Fac parte din tagma celor care isi detesta pielea nebronzata, nu sunt alba insa e o mare diferenta intre pigmentul meu natural si cel pe care il capat vara dupa plaja. Ma bronzez destul de repede si in general nu ma ard, insa oricat de mult as sta la soare bronzul meu nu este negru ci ciocolatiu. E un capriciu din ratiuni pur estetice, pielea pare mai ferma si mai supla, machiajul e mai usor de realizat si chiar ma pot dispensa de fondul de ten, iar ochii mei par mai verzi, la origine fiind caprui deschis. Sa nu mai vorbim despre hainele in culori tari care dau atat de bine pe pielea mai inchisa. Pentru ca locuiesc la curte, operatiunea "deghizarea melaminata" incepe cu primele raze de soare mai calde, adica prin aprilie, cand evident ca nu rezist in costum de baie asa ca stau cat de sumar imbracata sau uneori chiar si foarte acoperita incercand sa-mi bronzez macar tenul. In principiu, sunt faimoasa pentru bronzul precoce fiind devansata doar de adeptele solarului si lotiunilor autobronzante.
  • Cu solarul nu ma impac, am fost doar in doua perioade in viata mea pentru ca ma asteptau evenimente speciale si trebuia sa arat impecabil in rochii care dezveleau destul de multa piele. In primul rand sufar de claustrofobie si abia le suport pe cele verticale, alea cateva minute sunt un chin si mi s-a intamplat sa ma asez sau sa ies fiindca mi se parea ca ma sufoc. In al doilea rand, dureaza cam mult pana obtin culoarea dorita, cum trebuia sa ma duc o zi da una nu si sa fac in total cam 50 min am ajuns la mai bine de 2 saptamani cand la soare in 3 zile problema era rezolvata si oricum o diferenta considerabila se vedea chiar din prima. Sa nu mai zic ca apoi mi s-a parut ca nu mai prindea bronzul natural si chiar nu era uniform, nu e o solutie de adoptat prea des si nu ma mai vad acolo prea curand.
  • Cu autobronzantele iarasi nu-s prietena, am incercat diverse marci( recunosc, nu Dior&co), le-am aplicat ca la carte pe pielea bine exfoliata si hidratata...nici o sansa sa obtin o culoare uniforma si naturala si care sa se diminueze normal, nu pe portiuni si nu luandu-se pe haine. Nu ma impiedicam de mirosul oribil, numai sa obtin rezultatul dorit, insa asa tare m-au dezamagit si asa migaloasa mi se pare operatiunea ca numai pentru fata si gat ma mai indur s-o utilizez uneori iarna.
Cum, in ciuda proverbialului meu bronz, la soare chiar nu imi face placere sa stau dar rezist eroic vara, iar cele doua variante de mai sus nu ma mai tenteaza, ma tot gandesc sa incerc bronzarea organica despre care vad pe forumuri numai review-uuri pozitive. Reclama suna cam asa:
"Apeland la bronzarea organica, nu risti imbatranirea pielii, aparitia ridurilor sau a altor probleme de sanatate ale pielii.
Acest sistem revolutionar de bronzare nu presupune riscuri, nu usuca excesiv pielea si nu provoaca riduri. Mai mult decat atat, eventualele arsuri pe care le poti suferi in urma expunerii intense la soare sunt complet evitate.
Bronzarea organica reprezinta un procedeu profesional de bronzare (se efectueaza numai in saloane), prin care se aplica, prin pulverizare cu un aparat cu turbina HVLP, o solutie 100% organica, ce va colora instant pielea intr-o nuanta naturala.
Aparatul de aplicare reprezinta, in sine, o inovatie tehnologica. Datorita lui, procedura este foarte rapida, simpla si fara riscuri de aplicare gresita.
Solutia de bronzare TanOrganic se pulverizeaza dupa o metoda speciala pe corp, aceasta intrand in contact cu straturile superioare ale dermei, fara sa intre in contact cu melanina.
O singura pulverizare asigura un bronz intens, in doar 5-10 minute, nefiind necesare mai multe sedinte pentru a ajunge la o culoare evidenta. Bronzul dureaza 7-9 zile si are un aspect radiant si luminos.
Bronzul organic este, in fapt, un tratament anti-aging, acesta fiind marele avantaj al noului sistem de bronzare: continutul sau bogat in acid hialuronic, aloe vera, vitamine, ginseng si musetel ii confera proprietati benefice reintineririi si hidratarii pielii. "
Solutia folosita este un concentrat de DHA, un zahar incolor care interactioneaza cu aminoacizii din stratul superficial al pielii, determinand schimbarea culorii acestuia . Solutia are mai multe concentratii, in functie de intensitatea dorita de catre client.

Va sunt puse la dispozitie doua nuante de bronz 100% naturale:
-mediu (pe baza de miere de albine) si
-intens (pe baza de nuci verzi).



Inainte de aplicarea solutiei:
-se efectueaza un peeling (exfoliere a pielii) cu 2 zile inainte de aplicarea solutiei
-nu se utilizeaza creme sau geluri de dus emoliente in ziua in care se aplica solutia de bronzare
-clientele nu trebuie sa aiba machiaj cand se efectueaza sedinta
-hainele trebuie sa fie adecvate pentru bronzat (trebuie sa poarte haine inchise la culoare in ziua sedintei) sa poarte bikini inchisi la culoare


Dupa aplicarea solutiei:
-nu se fac dusuri timp de 8 ore de la aplicarea solutiei de bronzat
-nu se fac eforturi intense si se evita transpiratul excesiv
-pentru a reduce rata de exfoliere a a pielii se va aplica crema hidratanta dupa fiecare dus
-evitati innotul pe perioade mari de timp, baile prelungite, tratamente cu apa termala
-evitati produse exfoliante pentru ten si corp."

In Bucuresti observ ca bronzarea organica e legata mai ales de saloanele Keiko unde costa cca 60 lei. In Craiova, sfera mea de actiune, apare doar pe site-ul centrului medical Sanatatea si inca nu stiu pretul, insa cautand pe net informatii am observat ca si alte saloane din tara este tot 60 lei deci mare diferenta nu cred sa fie.

11 comentarii:

  1. Da si eu as vrea o bronzare de asemenea gen insa pretul ma face sa nu vreau deocamdata sa apeleze..este totusi prea scump ptr bugetul meu. Am auzit ca autorbonzantul de la Piz Buin "Self Tanning Lotion + Colour Dial" este foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai lipicios produs folosit vreodata. dezbracata in picioare nu s-a uscat. juma de h intr-un maieu foarte larg nu s-a uscat. vreo doua h intinsa pe un prosop nu s-a uscat. mi s-a lipit si maieul. il dezlipeam ca pe scoci. dimineata aveam fata neagra gatul alb, burta si fundul alb, picioarele negre, marginea mainii si laba piciorului morcov. pe corp nu e asa portocaliu dar marginile groaznice. am respectat toate regulile. exfoliere crunta, hidratare in zonele cu pr. am folosit multe autobronzante, am facut si bronzare organica. nu e ce trebuie. se vede ca e ceva fals. nu e deloc un produs minune. nu l-as recomanda si nu l-as mai cumpara.

      Ștergere
    2. Intre timp am mai citit reviews si am vazut si cateva "victime" live. Nu s-au plans de partea cu absorbtia dificila, s-au plans insa ca li s-a dus urat iar mie nu mi-a placut deloc culoarea rezultata. Am vazut la un revelion o tipa si biata de ea arata oribil, mai ales fata parea patata/murdara si cat se poate de portocalie.
      In Craiova nici nu as mai avea incredere sa incerc, m-am lovit des de servicii a caror denumire nu justifica rezultatul. De exemplu de n ori am intalnit peeling enzimatic, cca 60 lei, vandut pe post de microdermabraziune. O prietena si-a facut "peeling chimic" si de fapt a primit o masca oarecare si o abraziune mai serioasa, nu s-a descuamat absolut deloc si evident nu a obtinut nicio imbunatatire la textura pielii.

      Ștergere
  2. si eu am auzit numai de bine despre Piz Buin si ca protectie solara si ca autobronzare. Numai ca e aprox 100 lei...si daca il folosesti pe tot corpul nu cred ca iti va ajunge pentru foarte multe aplicari.
    Da,nu-i ieftina bronzarea organica si nici eu nu mi-as permite sa ma fac continuu,de cate ori se duce culoarea,dar e o alegere potrivita pentru un eveniment special si apropiat,gen petrecerea de Revelion.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru un eveniment special da dar in rest nu mi se pare o solutie.
    Eu fac sport de cel putin trei ori pe saptamana (cand transpir intens) plus alte activitati cu prietenul la saltea :) (cand transpir la fel de intens:)) cum ar fi sa incep sa transpir si sa se scurga de pe mine o substanta portocalie de nuci verzi :) ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ natty: Nu se "scurge" deloc aceasta substanta!

    Eu sunt mare fan al bronzarii organice si chiar o recomand cu mare caldura, e sanatoasa iar culoarea de bronz e dementiala!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt un fan al bronzarii organice. Culoarea este foarte frumoasa si naturala, iar pielea este mai fina. Pretul nu este peste tot 60 lei; exista saloane care folosesc aceeasi solutie, iar pretul este 40 lei/sedinta. In plus, la Thea Bio Bellezza sunt mai tot timpul promotii, astfel ca la 5 sedinte de bronz organic primesti cadou o manichiura. Puteti vizita siteul www.biobellezza.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. M am programat saptamana viitoare pt bronzare organica la un salon din Targoviste.La noi pretul unei sedinte este de 40 ron.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna

      Cum se numeste salonul din Targoviste?

      Multumesc

      Ștergere
    2. Sper sa iti raspunda....dar ai putea da un google "bronzare organica Targoviste" si sigur gasesti. Uite experienta unei bloggerite, pe mine m-a dezamagit un pic rezultatul pentru ca imi pare cam portocaliu bronzul.
      http://www.sigina.ro/2012/05/prima-mea-experienta-bronzarea-organica/

      Ștergere
  7. Sper sa-ti iasa frumos....cele din Bucuresti aveau o parere buna despre procedura, dar la mine in Craiova am intalnit experiente nefericite. Nu cred ca bronzarea organica a fost problema, ci ca saloanele au oferit altceva drept asta. Un autobronzant clasic pulverizat cu pistolul probabil, ideea e ca fetele au iesit cam portocalii si patate.
    Te rog mult sa revii dupa ce incerci, sunt curioasa cum iti iese.

    RăspundețiȘtergere