Translate

marți, 14 octombrie 2014

This is no ordinary love : ruffled maxi skirt


Ador fustele maxi, mai ales cand sunt confectionate din materiale pretioase si fluide. Imi place sa cred ca am dobandit o libertate vestimentara ce imi permite sa port astfel de piese intr-o zi obisnuita cu aceeasi lejeritate cu care le abordez in momentele speciale. Sunt intrebata adesea daca nu ma deranjeaza privirile celor din jur  atunci cand merg pe strada intr-o tinuta considerata prea elaborata pentru o dupa-amiaza oarecare, in timp ce majoritatea trecatoarelor poarta haine mai mult decat comode - oriunde ma uit remarc jeansi, tricou si balerini. Ba da, bineinteles ca observ reactiile refractare, insa ma simt atat de bine sfidand uniformele si regulile si jucandu-ma cu texturi si croieli inedite incat nu as renunta niciodata la stilul meu pentru a atrage aprobarea unor necunoscuti. Mi se pare lipsa de personalitate si incredere in sine sa iti doresti sa experimentezi vestimentar si sa te impiedici de prejudecati absurde, viata-i prea scurta si plina de compromisuri pentru a nu te putea bucura macar de niste carpe. 

Camasa : House of Fraser, thrift shop

Fusta : custom made, un model flamenco pe care il doream de mult timp insa intra considerabil material atunci cand atasezi doua volane croiului cloche, cca 5-6 m 

Curea : vintage, thrift shop

Colier : vintage

Bratara : no name    

Peep toe : Leonardo, am preferat wedges si toc gros nu doar pentru confort ci si pentru a intregi aspectul gipsy al tinutei

Coafura si machiaj : Snowbell Makeup














15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ai si tu foarte multe piese maxi si te-am invidiat de nenumarate ori. :) De-as gasi material cu imprimeu floral modelul de mai sus ar fi euforia mea, sincer m-am cam plictisit sa imi lucrez mereu doar voal uni cand floral print face sa arate spectaculos si cel mai banal croi. Lipsa materialelor e unul din putinele motive pentru care regret ca locuiesc in provincie.

      Ștergere
  2. Ce faina e cureaua. Aia m-a cucerit instant. sunt curioasa unde ai facut pozele, foarte faina locatia <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult! :* E si mai interesanta la spate, motiv pentru care uneori imi place sa o port invers. La spate e formata din 3 corpuri unite intre ele prin catarame si fiecare are o aplicatie metalica. E din piele si am gasit-o intr-un second cand ma plimbam prin Severin in asteptarea trenului.
      http://2.bp.blogspot.com/_nqesDblDlCI/TQ-uezelA1I/AAAAAAAAOUY/byeZtXtzFd4/s320/Picture%2B668.jpg

      Pozele sunt facute intr-un salon din Craiova, numit The Studio, unde fata care m-a aranjat mai are acces uneori. Si mie mi-a placut mult decorul locatiei, in special perdelele florale cu aspect boem asociate cu restul pieselor all white, am zis ca as vrea si eu un dormitor asa si chiar sper sa il am mai devreme decat sper. :)

      Ștergere
  3. foarte faina fusta, imi doresc si eu ceva asemanator :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. :* Croitoreasa potrivita si ceva chiffon elastic sau georgette si ai rezolvat. :)

      Ștergere
  4. Imi place tinuta, fustita este superbaaa si merita toata lungimea de material investita :)) ...sunt de acord cu tine, e alegerea fiecaruia ce poarta si nu ar trebui sa ne pese atata timp cat noi ne simtim bine,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, acum cu vremea capricioasa o sa fie mai greu sa tarasc ceva maxi pe strazile noastre si am zis sa ma bucur cat mai pot. :)
      Vreau sa uit anii in care nu imi cumparam un lucru decat daca aveam aprobarea prietenelor si daca mai vedeam in jur, altfel nu il consideram "la moda". Din acest motiv am dat candva 5 saci cu haine, apoi am descoperit ca le poti transforma si mi-am format un stil al meu si bineinteles ca imi vedea sa plang ca irosisem atata materie prima. :))

      Ștergere
  5. Din ce material e fusta? Se vede prin ea afara? E chiar misto bravo ca iti faci haine unicat mi-ar placea si mie dar nu mai am curaj sa caut croitoreasa dupa cateva esecuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, este din voal elastic. Prin acesta se vede ceva mai putin ca prin chiffon-ul obisnuit (prin voal georgette nu se vede deloc) insa tot este nevoie de jupa. Eu am facut una din acelasi material, am mai multe si le pun in functie de cum vreau sa arate fusta. De ex sub aceasta in loc sa bag jupa proprie, in aceeasi culoare, am pus una rosie si am intensificat coralul fustei.

      Sa stii ca nici croitoreasa mea nu e vreun Elie Saab, nu am curaj sa incerc modele elaborate, dar la cloche zic ca se pricep toate caci nu e asa complicat.

      Ștergere
  6. Imi place la maxim tinuta si tin sa te felicit pt ca ai avut curajul sa porti fusta asta" pretentioasa" cu banala camasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, m-am simtit chiar bine atragand priviri. Abia astept sa imi fac una identica din ceva floral print, dar orasul asta al meu nu prea ma lasa sa imi realizez poftele textile.:)

      Ștergere
  7. Faina tinuta, nu ma puteam astepta la altceva din partea ta.
    Eu insa am un fix si remarc intai de toate zambetul! :) Felicitari! Eu sunt la faza de numarat lunile care au trecut, putine... abia astept sa le numar pe cele care au ramas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, mersi frumos pentru aprecieri!
      Eu nici acum nu am incetat sa il admir, daca poti crede. La fiecare semafor ma uit in oglinda apoi ma gandesc ce parere isi fac cei din masinile vecine vazand cum zambesc ca la dentist de una singura :))

      Imi amintesc ca eram cu o prietena si ii spuneam fericita ca au trecut 3 luni de la montare. Si ea zice wow, felicitari, cate mai ai...eu raspund 21 luni (credeam ca stau 2 ani) si pufneste in ras, crezuse ca 3 reprezinta o mare parte din tratament. Apoi s-a amuzat ca stau sa numar lunile cand mai am asa mult pana la final, si pe urma chiar am renuntat sa mai fac calculul exact.

      Ștergere
    2. Abia astept sa-ti urmez exemplul, cu siguranta o sa stau doar cu gura deschisa intr-un zambet larg cand va fi gata. si acum cand zambesc, trebuie sa imi arat toti brackets-ii, daca zambesc cu gura inchisa mi se distorsioneaza straniu fata.

      Ștergere