Translate

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Dilema numita Henna


Am renuntat sa ma mai vopsesc in aprilie 2013 desi ajunsesem pentru intaia oara la nuanta ideala, careia i-am ramas fidela mai bine de 1 an. Nu va imaginati ca repetam procedura abuziv, dimpotriva, aplicam rar si acordam toata atentia ingrijirii podoabei capilare. Nu stiam ce masti sa ii mai fac, ce produse sa mai cumpar, imi facea placere sa ma ocup de asta si mai ales sa dedic timp tratamentelor naturiste. Totusi, parul a cazut in cantitati ingrijoratoare si am observat pe laterale zone unde se putea observa usor scalpul. Situatia devenise obsesie si am decis ca singura solutie este sa revin la culoarea naturala. Asadar l-am mai vopsit o singura data cu ceea ce stiam ca iese intocmai : Palette saten deschis (cutia mov) + blond inchis (cutia cu verde), ajungand la satenul meu mediu auriu. La un moment dat am mai aplicat combinatia pe varfuri caci acolo s-a mai deschis in timp. 


In prezent nu pot spune ca sunt multumita de cum arata parul, nu e nici pe departe schimbarea pe care mi-o doream. Da, cade in ritmul normal, insa desi e matasos nu are luciu si intensitate. In plus, varfurile sunt din nou decolorate si desi arata ca si cum mi-as fi facut ombres nu imi place aspectul decat atunci cand am bucle. Pe parul drept arata ponosite, fiind mai deschise si terne dau impresia de ars. Ma abtin cu greu sa nu ma vopsesc, tot ce mi-as dori ar fi o intensificare a nuantei native si mai multa stralucire si dincolo de razele soarelui. Probabil nu as sta pe ganduri daca as putea identifica din prima o vopsea calitativa care sa imi cloneze culoarea naturala, Palette insa nu e cea mai buna idee pe termen lung caci curge continuu si implicit se estompeaza.


Am inceput sa ma gandesc la henna dar momentan nu am luat o hotarare pentru ca mi-e teama sa nu gresesc si sa regret tocmai acum cand in afara de varfuri parul e in intregime natural. Am gasit aici poze inainte-dupa si m-am indragostit de rezultatele 24 si 28, problema este ca stralucirea visata de mine pare sa fie data de soare/blitz...   
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati povesti experientele voastre cu produsul - in caz ca ati pornit de la o baza medie ca a mea si ati ales sa aplicati un ton natural (saten, castaniu deschis). As vrea sa stiu cum arata mai tarziu, daca se estompeaza si ponoseste, daca parul devine poros si tern. Partea cea mai urata ar fi sa ies dubios si apoi sa nu pot corecta cu vopsea din comert caci am inteles ca nu prinde pe henna.    

  • In prezent parul meu arata ca al fetei de aici.  


6 comentarii:

  1. daca vrei sa nu ti se schimbe nuanta naturala cauta henna transparenta. se gaseste putin mai greu dar am vazut-o prin plafare ( de la Sonia). personal nu am folosit varianta incolora, dar am folosit nuanta mahon de multe ori si luciul acela frumos este adevarat. rezultatul meu si alte pareri gasesti aici: http://karina0205.blogspot.ro/2012/12/salvarea-parului-meu-saudespre-henna.html. intre timp cei de la Sonia au umblat la formula si acum nu mai e asa greu de clatit. in rest, aceleasi efecte. in cazul celei colorate, culoarea se estompeaza in vreo 3 saptamani si treptat se duce si din luciu, dar macar e naturala si nu il distruge. despre consistenta parului..hmmm.. se schimba putin, eventual poti folosi un ulei leave-in daca simti ca e dubios. mie personal mi-a placut. s-a facut putin mai aspru si a capatat volum ( eu nu prea am avut asa ceva)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru raspuns, intru imediat sa citesc postarea. Stiam de henna incolora folosita strict ca tratament insa mi-as dori si o intensificare a nuantei, ceva reflexe, m-am gandit ca nu ar strica putina culoare cat timp nu se departeaza de baza...am inteles ca oricum se estompeaza treptat si nu se cunoaste urat diferenta fata de radacini. Ma gandesc la castaniu deschis amestecat cu auriu, mi-a placut in poze, dar daca nu am acelasi noroc ca cele doua fete si ies morcov? :)

      Mi-ai dat o idee buna cu Sonia, am mai auzit de ea si stiam ca e cca 12 lei, cea din postarea mea e totusi cam scumpa avand in vedere ca am nevoie de 3 cutii deci ajung la 100 lei.

      Cat timp nu si arata ca o matura, nu am deranjeaza sa devina poros caci astfel poate imi sta si mie mai cu volum...am genul acela de par de pisica, rar si foarte moale.

      Ștergere
    2. Acum realizez ca citisem postarea astazi, cautam pe google images rezultate inainte-dupa si astfel am ajuns pe blogul tau. Dar uite ca nu citisem si comentariile, nu m-am gandit ca as putea gasi si acolo experiente. Mersi inca o data!

      Ștergere
    3. pentru putin! ma bucur ca am fost de folos :)

      Ștergere
  2. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?
    I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further.
    Kudos!

    Also visit my website Simply Garcinia

    RăspundețiȘtergere
  3. Este super articolul. Am intrat si pe site si sunt super fustitele, poate ma hotarasc si imi comand si eu una :)

    RăspundețiȘtergere