Translate

miercuri, 3 septembrie 2014

Spuma autobronzanta St. Moriz dark


Produsele autobronzante sunt pentru mine un cantec al sirenei, oricat de incantata as fi de cel folosit in acel moment intotdeauna sunt atrasa iremediabil de un altul. Holy Grail-ul ultimilor doi ani a fost lotiunea Gerovital Sun careia i-am facut review aici, insa de ceva timp devenisem obsedata de St. Moriz mousse, varianta dark.


Am intrat in posesie destul de tarziu intrucat dezavantajul major este ca nu se gaseste la noi - din fericire Federova mi-a propus sa facem o comanda comuna pe fragrancedirect.co.uk si astfel am obtinut in sfarsit pretioasa spuma. Daca am fost la fel de entuziasmata precum jumatatea de planeta aflata in delir datorita St. Moriz? Ei bine, relatia noastra este una controversata si sinuoasa.


Ce iubesc? CULOAREA. Este de departe cea mai intensa si naturala obtinuta vreodata, nici Lancome nu a avut un asemenea rezultat si pretul celor doua este incomparabil. In cel mai bun caz obtineam un auriu, efectul sunkissed, dar nu as fi putut pacali publicul ca tocmai m-am intors de la mare. St. Moriz dark ofera o nuanta aramie/ciocolatie, fara subton portocaliu. In fotografia atasata nu am reusit sa surprind intensitatea, bronzul era mai inchis in realitate. Nu a fost nevoie de o a doua aplicare, sincer nici pana acum nu am incercat-o in mai multe straturi caci am fost deplin multumita de unul.  


Ce imi umbreste fericirea? APLICAREA. 

In primul rand nu imi place textura mousse : pe langa faptul ca se va consuma intr-un ritm galopant fata de o lotiune, intra prea repede in piele si nu am timp sa o intind inainte ca o zona sa fi absorbit mai mult. Nu este spornica, cu lotiunea asiguram o suprafata mai mare cu o cantitate minima, spuma nu are nimic onctuos fiindca este genul acela aerat, light. 

Nu mi-am cumparat si manusa crezand ca ma pot descurca fara, asa cum s-a intamplat cu zecile de autobronzante folosite anterior. Era suficient sa ma spal pe maini repede dupa ce terminam procedura si niciodata nu m-am trezit cu palmele patate. Ei bine, desi m-am spalat imediat, dupa  St. Moriz aratam de parca as fi decojit toata noaptea nuci verzi. Palmele erau mult mai inchise decat orice alta zona, foarte patate, nici nu puteam iesi pe strada. Le-am curatat cu scrub si burete de celuloza insa asta a insemnat nu uniformizare ci o curatare completa, astfel ca la final se cunostea clar bronzul pana la incheietura ca niste maneci iar palmele erau albe. Mi-am dat cu pudra bronzanta cand am iesit, incercand sa mai diminuez contrastul jenant. Dilema mea este cu ce ma ajuta manusa, nu m-ar fi lasat tot cu palmele albe si dubioase fata de brate? 

Imediat dupa aplicare ai o nuanta inchisa, un maroniu-verde (probabil tenta verzuie e ca si la coafor, pentru a taia subtonul portocaliu). Ce nu inteleg este de ce o numesc ei instant tanner din moment ce acela nu este un rezultat definitivat, dureaza ore pana se fixeaza iar in tot acest timp daca ti-a sarit un strop de apa "arde" pana la culoarea ta naturala si adio bronz pe acea zona. Bineinteles ca iti mai sare cate un strop de apa cand te speli pe maini de exemplu, daca nu observi atunci vei observa a doua zi cand vezi pe picior un  pistrui alb. La primul dus vei avea un mic soc, curge si tot curge, apa e caramizie si evident ca te intrebi daca a mai ramas ceva si pe piele. Da, ramane, dar ar fi bine sa speli pana observi ca nu mai curge nimic caci altfel aduni bronzul de pe haine si lenjeria de pat. La mine a mai curs si a doua oara fiindca nu am curatat bine de la inceput, mi-a fost teama ca se ia de tot si m-am oprit la un moment dat.

Laba piciorului arata ca dupa razboi, desi exfoliasem si hidratasem asa cum faceam si cu Gerovital, a fost imposibil sa obtin un bronz uniform. Multe pete inestetice mai ales in zona tendonului si pe laterale, plus ca dupa ce m-am incaltat si am transpirat purtam urma sandalelor. Lucru care nu s-a intamplat niciodata inainte. 

Nu mi s-a parut ca se duce uniform, mai ales daca "agresezi" epiderma apasand sau frecand. De exemplu dupa ce am stat rezemata mai mult timp de cada se cunostea clar zona apasata, arata de parca ma descuamam. 

In concluzie, de dragul nuantei superbe apelez la produs pentru situatii de urgenta cand tot ce imi doresc este sa reziste cateva ore. Dar pentru zi cu zi mi se pare prea mare bataie de cap aplicarea, murdaresti lenjeria si stai stresata sa nu sara nicio picatura de apa multe ore. Nu mai vorbesc de problema cu palmele si picioarele, careia nu ii gasesc solutie rezonabila.  
           

6 comentarii:

  1. My dear, iata ca ai bifat si aceasta arzatoare dorinta. Textura produsului prin natura ei avea darul sa te dezamageasca, clar. Acum ca a trecut sezonul bronzolului, bilantul meu spune ca nu va mai exista in cosul de cumparaturi St.Moriz alta data tocmai din cauza grijii de a nu pata si de a nu te pata dupa aplicare. Eu pur si simplu nu detin haine de vara negre, a trebuit sa sacrific cateva pana sa apelez la un tshirt de-al lui. Petele de pe maini au iesit lejer cu piatra ponce, desi eram cat pe ce sa comand si manusa.Se duce uniform in cazul meu, nu m-a lasat baltata. Nu mai conteaza, revin la PizBuin, cu toate ca tonalitate mai veridica nu are niciun autobronzant inafara de StMoriz. Am fost nu incantata, ci foarte entuziasmata de el, daaar, apreciez experienta si si va ramane o amintire. Sunt mult prea comoda pentru batai de cap. Ce zici, ne bagam la bronzare organica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul dar si autobronzantul <3
    http://www.xcentrica.ro/tinuta-de-septembrie/

    RăspundețiȘtergere
  3. Am descris si eu experienta mea cu acest autobronzant, pe blogul meu. Fara manusa speciala, dintr-un burete moale, este extrem de greu de aplicat. Folosind manusa insa, e floare la ureche. Am folosit toata vara doua tuburi si acum l-am inceput pe al treilea, mi se pare spornic. Am devenit dependenta de acest produs si-mi place la nebunie:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie chiar imi place foarte mult. O sa scriu si eu despre el zilele astea, poate vin cu sfaturi noi, sau ceva care sa ajute si alte fete.

    Kisses

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, eu folosesc aceste produse de ani de zile si am fost si sunt foarte multumita de acestea, daca aplici cum trebuie nu o sa ai absolut nicio problema cu ele Am folosit spuma/lotiune pe Dark, in general mai multe produse de la ei, sunt anumite tip-uri de care trebuie sa tii cont cand aplici aceste produse si nu vei avea probleme. In legatura cu un anumit lucru trebuie sa te contrazic, produsele se gasesc in Romania de ceva vreme, le gasiti aici la doar 37 RON spuma dark/medium, 40 RON lotiunea si 35 RON manusa http://www.tocmai.ro/arad-autobronzant-spuma-st-moriz-dark-medium-manusa-speciala-16470706.html , in max 2-3 zile le aveti acasa. La final nu pot sa spun decat ca imi place tare mult blogul tau dar eu folosesc aceste produse de ani de zile si se aplica perfect, cea mai buna experienta pe care am avut-o cu autobronzantele si pretul rezonabil. Ce vreau sa mai adaug e ca acest produse nu se aplica fara manusa, daca nu detii manusa speciala foloseste macar cea medicinala dar cea speciala e cea mai potrivita si ca e bine sa stai de tot departe de apa cat isi fac efectul, nici macar pe maini sa nu te speli! Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi place chiar daca ma enerveaza aplicarea. Eu am manusa deci nici o problema. Dupa ce termin de "bronzat", intins pe tot corpul, renunt la manusa si aplic o data si pe maini/palme. Ultima data m-am trezit super patata a doua zi pe mana stanga. M-am frecat cu buretele de baie de m-am ales cu julituri a doua zi :)). Ce nu-mi place e ca manusa nu o pot folosi si la lotiuni, am impresia ca suge foarte mult din produs si ies in pierdere. Am si eu poze pregatite de luni de zile dar n-am mai apucat sa scriu despre ea :P. Bine ca vine frigul si pun la pastrat ultimele picaturi.

    RăspundețiȘtergere