Translate

vineri, 27 iunie 2014

Jason PowerSmile, fara fluor, pentru albirea dintilor


Subiectul acestei postari il constituie produsul-vedeta al blogosferei, pasta de dinti Jason PowerSmile. Pentru multe (sau multi, de ce nu) dintre voi nu vor fi detalii noi, s-a vorbit adesea despre produs si efectul sau notabil. 

In urma discutiilor despre dinti ati aflat probabil ca arcada mea superioara este cosmetizata estetic si chirurgical. In ce priveste prima parte, tot ce se vede atunci cand zambesc larg este acoperit cu fatete si coroane din portelan. Intervine asadar intrebarea de ce fac review la o pasta destinata albirii. 

In primul rand pentru ca jos am dintii naturali. In principiu si ei albiti zoom, insa usor mai inchisi decat sus (nu este ceva deranjant) intrucat dintii nativi au coloratii ori portelanul este uniform. Sunt un pic mai inchisi spre baza si, asa cum e normal, caninii au cedat mai discret. 

Cel mai important, daca medicul insista pentru naturalete fatetele si coroanele nu sunt cimentate cu alb ci cu material transparent. Vor fi translucide asa cum sunt si dintii nativi - asta inseamna ca nuanta lor e relativ influentata si de ce ai sub, asadar nu ai scapat de albire pentru totdeauna daca vrei sa ramana la fel. Iata de ce vei fi in continuare preocupat/a sa achizitionezi produse care sa intretina si prelungeasca rezultatul. O albire zoom este costisitoare, bineinteles ca fac tot ce se poate sa nu ajung prea curand la urmatoarea - nu beau si nu mananc produse colorate, am renuntat chiar si la singurul viciu - ice coffee. 


Iata concluziile mele dupa 1 luna de utilizare :

In primul rand este un produs spornic, pot spune ca am consumat abia 1/3 din tub cu 2 folosiri/zi. S-a inradacinat ideea ca trebuie sa pui incat sa acopere intreaga lungime a periutei dar in fapt iti trebuie doar cat sa "spumeze" complet arcadele. In cazul meu este suficient sa acopar micul capat al periutei electrice, jumatate din lungimea celei clasice deci. Nu mai puneti cantitati mari, surplusul nu face periajul mai eficient.   

Un detaliu esential pentru purtatorii de lucrari protetice, nu contine particule abrazive dure. De regula pastele pentru albire au aceasta textura pentru a ajuta la curatare, cristale de exemplu, ori portelanul nu ar trebui polishat prin abraziune. Nu se va deteriora peste noapte dar pe termen lung ii strici aspectul.
Nu contine controversatul fluor, SLS, coloranti, indulcitori artificiali, zaharina sau propilen glycol. 

Gustul este asemanator Parodontax, sarat-amarui. Pe mine nu ma deranjeaza, sunt obisnuita, dar posibil sa nu va incante daca puneti pe primul loc gustul clasic, foarte mentolat. Folosesc constant spray de gura (mai putin guma, de cand am purtat aparat nu mai suport senzatia) asadar compensez lipsa aromei obisnuite. 

Daca tineti cont de ce promite descrierea oficiala, are efect. Realizeaza un polish gently si evident ca o sa fiti dezamagiti asteptand sa va duca de la a3 la b1 - daca o pasta ar putea face asa ceva ar da faliment segmentul albirii profesionale. Cine ar mai investi 1500 lei in zoom cand ar putea obtine Hollywood white cu 37 lei? Luati-o ca pe un remediu pentru pete, uniformizand nuanta o sa para cu un ton mai deschisa, mai luminoasa.

Ajuta in lupta impotriva placii dentare. Efectul ei final, parodontoza, este la fel de periculos precum cariile. Ba chiar mai grav pentru ca tratamentul poate deveni dificil si foarte costisitor. Stiti ca persoanele cu aceasta problema isi pot pierde dintii si ulterior nu sunt buni candidati pentru implanturi.

Singurul minus ar fi existenta unei versiuni mai mici, usor de depozitat si purtat. De ex la noi in casa sunt mereu 2 tipuri de pasta pentru ca nu folosim acelasi tub, ori acum nu incap ambele in recipientul dedicat. Iar eu mai port pasta si periuta in geanta, mi-ar prinde bine jumatate din cat e acum. 

O puteti achiziona de aici, avantajele magazinului romanesc fata de o comanda afara fiind livrarea prin curier, a doua zi, si plata ramburs pentru cei ce nu dispun de un card potrivit platilor online worldwide. 

7 comentarii:

  1. N-am observat la aceatsa pasta efectul de albire (dupa utilizarea unui tub), dar am apreciat mult senzatia de dinti foarte bine curatati si prospetimea oferita! As refolosi-o oricand!

    Multumesc pentru acest review elaborat!
    Pupici!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ea oricum promite un efect usor, sunt persoane la care dintii cedeaza mai putin - ca si in cazul celorlalte forme de albire, de ex ai mei nu au ajuns ca peretele nici dupa zoom care-i cea mai puternica varianta. Si daca cedeaza greu iar pasta actioneaza discret, nu ma mira ca in unele cazuri nu se vede nicio imbunatatire. Are insa alte calitati, cum spui si tu curata foarte bine. Si lipseste fluorul, controversat pentru ca exista studii care dovedesc ca ar avea o vina in cancerul bucal.

      Mie momentan imi merge bine cu ea, mai am destul pana o termin. Mai nou o alternez de-a lungul zilei cu un alt produs, sunt un pic obsedata sa mentin rezultatul pentru ca m-a usturat grav in portofel albirea profesionala.

      Ștergere
  2. De ce Dumnezeu as lua-o la pretul asta cand pe iHerb e 5 $? Prefer sa astept 2 saptamani pana imi vine comanda decat sa platesc un pret dublu pe un produs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident ca daca poti sa o iei de acolo e varianta optima, dar mai sunt inca persoane care nu vor sa se "complice" cu comenzi afara. Nu trebuie sa reactionezi agresiv, nu toata lumea poate comanda de pe iherb. Eu am mai vorbit despre pasta aceasta de cel putin doua ori, am pus linkuri cu reviews si iherb. Asa ca nu e ca si cum as fi omis deliberat sa spun ca se mai gaseste si acolo, o prezentasem deja.

      Ștergere
    2. De ex ai vazut postarea aceasta, punctul 4? http://colourmeprettyamo.blogspot.ro/2014/05/unelte-destinate-ingrijirii-dintilor.html

      Ștergere
  3. Am mai citit review-uri despre aceasta pasta de dinti si toate numai de bine. Sunt destul de curioasa sa vad pe "dintii" mei ce stie sa faca :)) Desi pretul mi se pare putin cam mare pt o pasta de dinti....in schimb mentionasei ca nu se consuma repede....punandu-le in balanta, parca merita sa fac o achizitie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o pasta de dinti populara si are multe reviews pozitive. In general produsele cu ingrediente safe sunt ceva mai scumpe dar cred ca merita banii avand in vedere ca se consuma greu.

      Ștergere