Translate

vineri, 6 iunie 2014

60 shades of cheap


Ce poti cumpara cu mai putin de 60 lei? Mai multe decat ati putea crede, daca sunteti dispuse sa ignorati modul anost de prezentare (sifonate, combinate prost, lumina care nu reda intocmai culorile) si sa faceti uz de creativitate. 





40 lei, aici. Marimi de la 36 la 40, inclusiv alb si negru.














45 lei, 36-41, aici. Exista si albe. 














Paietele nu sunt asa greu de combinat cum pare nici macar pentru zi, gasiti cateva idei pe Fashion Whispers. 35 lei aici. Cele ce au o croitoreasa in preajma pot face o fusta si din acest top marimea M/L, 35 lei. 







Imi place doar verde. Costa 35 lei aici














23 lei aici. Imi place mult acest combo. Sau asa. Ori poate asociata cu un tricou basic si biker boots. 









25 lei aiciIn sectiunea accesorii a site-ului gasiti o multime de curele interesante. "The importance of being belted" a fost subliniata in acest album. 








Daca are cine sa vi-i stramteze, ar putea iesi un look interesant stil Elle MacPherson sau asa. 40 lei aici, Zara. 
Gasiti si aurii aici sau aici. Desi stridente, nu mi-e teama de texturile metalice. Auriul si argintiul nu mai sunt de mult apanajul serilor si evenimentelor speciale. Un tricou alb si stilettoes sau incaltari comode/sport pot alcatui un outfit casual chic






45 lei aici. O idee de outfit ar fi aceasta.

















Top lejer alb sau o camasa oversized vaporoasa, asortate cu platforme nude sau dusty peach. 20 lei aici








45 lei aici. Nu conteaza marimea, va arata bine si oversized alaturi de o pereche de ripped shorts, skinny leather pants black, white sau silver cu talie inalta. 











I-as prefera marime mare pentru a pica lejer si as adauga o camasa vaporoasa in tonuri deschise (de ex aceasta) si incaltari comode. 18 lei aici









Zara, 60 lei aici. Arata incarcat dar diferenta intre chic si kitsch o face restul ansamblului. Eu as purta-o astfel. Sau asa. Miranda Kerr are de asemenea o abordare pe gustul meu.   











Stradivarius, 55 lei aici. Orice croitoreasa o poate ajusta fara probleme in caz ca nu ar pica bine lejera. 













23 lei aici. Perfect pentru bottoms cu talie inalta. Exista si burgundy













Redusa azi la 56 lei aici, Massimo Dutti. Cred ca o puteti stramta chiar si la curatatoria din Auchan. Ma gandesc la asta, asa sau asa. Ori poate abordarea Cheyenne Tozzi









Pentru ca nu ai niciodata suficiente pulovere basic in culori neutre :) Costa 55 lei aici










23 lei aici. Ma gandesc la un combo cu pantaloni sau fusta floral print, asa ori asa. Asociez adesea topuri cu mesaj cu  imprimeu floral. Daca nu va plac combinatiile inedite exista intotdeauna optiunea unei fuste negre (sau rosie), mai ales leather. Prefer talia inalta.





40 lei aici. Mi-ar placea sa o port cu leather shorts, asa. Sau cu o fusta floral print, ori poate pliseuri. In poza alaturata nuanta este distorsionata, pe site este snow white.








Modul perfect de a-ti reinventa bluze si topuri anoste. 50 lei aici.












4o lei aici. Mi-ar placea un mix cu o fusta de acest fel.












O curea interesanta ce poate condimenta o rochie cu textura si croiala simple. Cum 90% din hainele mele sunt vintage si uneori decid sa nu le stramtez/scurtez, curelele reprezinta un aliat esential pentru a le putea purta fara sa arate ca un sac fara forma. 35 lei aici.





Pentru a ramane in sfera accentuarii taliei, iata o alta curea versatila. Piele, Massimo Dutti, 40 lei aici. Folosesc centuri maro pentru a "taia" rochiile in tonuri de rosu, galben, gri, purple, verde.  V-ar putea interesa si acestea.




Este mai frumoasa in realitate, materialul este consistent (nu stil tricou) si culoarea mai intensa. Numai ca e un pic cam scurta pentru cineva de 1,70 cm, mai ales daca nu va place mini. Eu am prins-o la promotie cand mai era doar marimea L, 15 lei. Acum costa 28 lei aici. Exista si dark blue. Daca aveti croitoreasa uneori puteti lua de pe Kurtmann sectiunea sales o multime de haine interesante la preturi de nimic.





35 lei aici. Am o relatie aparte cu body-urile, nu ma limitez la scopul initial. Imi place sa le port pe post de costum de baie retro (fara a intra in apa, bineinteles), cele mai reusite sedinte foto ies cu 1 piece si nu cu cel mai sumar bikini. Wavy hair, multe bratari aurii, ochelari supradimensionati si o palarie cu boruri mari.





Nu imi place in acest stadiu pentru ca am silueta para si genunchi lati, as scurta-o, ridicand in acelasi timp volanul. Daca nu esti inalta si cu solduri inguste nu cred ca se aseaza prea bine asa cum arata acum, scurteaza si lateste. Si mi se pare mai draguta mini, as purta-o cu converse sau orice alte incaltari flats si o camasa/jacheta denim deasupra. 32 lei aici.





Exista 2 variante pentru a salva neinspirata rochie : fie ii tai partea de sus pentru a ramane o fusta tub cu talie inalta, fie pastrezi linia dar ii adancesti si sculptezi serios zona decolteului pentru ca arata ciudat. Marimea cred eu ca este un plus pentru ca fiind L ai sanse sa castigi cativa cm in lungime - mi se pare destul de scurta cand privesc din spate. 33 lei aici. Trebuie doar sa v-o imaginati asa ori asa. Tot floral print sunt si aceasta sau aceasta (scurtata), in combinatiile "linkuite" mai sus. Mie imi place combinatia cu message t-shirt, asa cum am purtat aici.




Eu cred ca outleturile si-ar dubla vanzarile daca ar da mai multe atentie modului de prezentare a produselor. Nici combinatiile si nici detaliile nu sunt puse la punct. Spre exemplu nu inteleg de ce aceasta rochie nu are talia marcata de siret, pentru a nu mai arata ca un sac. Costa 39 lei aici. Ar fi aratat mai atragator in asociere cu o jacheta rosie si espadrile/platforme albe sau cu parka si biker boots.





Fusta mini, 22 lei aici. As purta-o asa, cu top alb si camasa cadrilata. Ori alaturi de o camasa barbateasca alba si tocuri, sau poate all grey outfit. Ma gandesc chiar si la incaltari sport.








25 lei aici. Fie purtata ca in imagine, cu ceva alb, fie asa. Nu as alege sandale ci pantofi din piele intoarsa, gri, mint, roz prafuit.









29 lei aici. Ce poti purta cu o fusta pencil? Orice, in ce ma priveste. Sport, casual, elegant, permite infinite rezultate in functie de restul ansamblului. Imi place cum vin fustele si rochiile creion cu cizme cu toc gros.







50 lei aici. Imi place mult materialul insa as umbla la forma si as stramta-o un pic incat sa vina pencil. Sau as scurta-o, pastrand talia inalta. Iata aici o combinatie cu fusta brocade, sau aici. Brocardul a fost valorificat de BalmainDolce & GabbanaIsabel Marant, Jason Wu,  Rochas, Lanvin, Vivienne Westwood.





25 lei aici. Este stridenta insa piesele metallic pot fi temperate usor. Eu i-am eliminat partea cu elastic pentru ca nu imi plac beteliile din alt material decat fusta. O port cu camasa denim si pulover oversized gri. Daca vi se pare kitsch, poate va schimbati opinia privind aici, aici, aici si aici. Acest top gri poate fi o idee buna. Imi plac outfiturile in tonuri ale aceleiasi culori iar cand implica o piesa metallic cu atat mai mult.




33 lei aici. Nu trebuie sa va sperie poliuretanul, chiar daca s-a inradacinat stereotipul ca doar o anumita categorie de femei il indrageste. :) Mi se par reusite mixurile cu : denim shirt, top alb si jacheta neagra, bluza alba si jacheta denim, black top, inversul outfitului acesta asadar camasa cognac/caramel.




33 lei aici. I-as schimba tivul cu unul foarte ingust, normal, si mi-ar placea mai scurta - cu conditia sa permita talie inalta. Mi-o imaginez astfel, inlocuind fusta neagra.






33 lei aici. Eu o port cu denim shirt / top oversized gri si cizme peste genunchi maro. Singurul detaliu care nu imi place este talia, preferam betelie lata. O vad si combinatii sport, cu sweatshirt si  converse albi.







30 lei aici. Este marimea 44, asadar neaparat stramtata. Mi s-a parut calitativa dantela, bogata si cu aspect vintage. Combinata asa, de ex. Pentru ca sigur 44 are mult material, ma gandesc si la o modificare in forma asta.







22 lei aici. Am o mica colectie de fuste cu paiete si imi plac mixurile casual, unul din outfiturile abordate fiind acesta.











22 lei aici. Am o varianta asemanatoare pe care am purtat-o asa si asa, dar mi-ar placea asociata si cu bluza/camasa/ top albe.










39 lei aici. Am selectat-o doar ca materie prima pentru cele ce isi lucreaza la croitoreasa, pentru ca materialul este bun iar marimea L inseamna latime mai mare. Eu am luat 2, le-am calcat (in poza este creponat) si am facut fusta si camasa - pe care le pot purta si ca rochie.






45 lei aici. Ei zic bluza, eu zic chemise-dress. Piesa pe care nu o gasesti prea des in magazine, iar mie imi place mult. Am un album dedicat acesteia.
Cititi detaliile specificate langa articol iar daca nu sunt suficiente mai cereti. Eu nu am avut probleme cu produsele miniprix si pentru ca ii stresez cu intrebari, i-am pus sa masoare si latimea genunchilor sau soldurilor la pantaloni, circumferinta cizmelor, lungimea manecilor, etc.




59 lei aici. I-as schimba toti nasturii cu unii aurii si nu as purta-o niciodata inchisa pentru ca acest tip de croiala, scurta, arata ca si cum marimea ti-e mica. In ce ma priveste, jacheta corai/rosie este la fel de importanta ca si little black dress. Imi place de ex mix-ul acesta sau acesta. Imi place mult si asa, dar trebuie stramtata si sigur si ridicata maneca fiindca mai sunt doar marimi mari.




33 lei aici. Daca va intrebati la ce ar putea folosi o jacheta asa excentrica, see-through, iata o idee. Sau asa si asa.








36 lei aici. Nu va ganditi la bimbo style, cu bronz stil pui ars, platforme de stripteusa si corset inflorat, ci la ceva de genul acesta sau acesta. Sau asa.









39 lei aici. Inainte sa treceti mai departe oripilate, poate imagini precum aceasta si aceasta va conving ca sequin shorts pot fi purtati cu usurinta chiar si ziua.









39 lei aici. Imi place mult culoarea, acum cand nu mai sunt constransa de reguli in cromatica si textura nu mai caut doar sandale neutre.





55 lei, miniprix. Idei aici, aici si aici. Gasiti mai multe combinatii cu piese striped in acest album.








39 lei aici. Ador croiala wide-legged, i-am dedicat un album de outfituri. Conditiile mele sunt sa fie suficient de lungi incat sa nu se zareasca incaltarile si sa nu aiba talie joasa, altfel scurteaza si implicit dau volum.  Un alt model aici si aici.





29 lei aici. Ii am si negru si navy, i-am purtat astfel. Sunt Vero Moda. Nu sunt atat de lungi pe cat mi-as fi dorit, la 1,70 nu poti purta tocuri daca vrei sa nu se vada incaltarile. Posibil sa fie un pic mari M, ai mei sunt S, insa fiind palazzo e suficient sa stramtati un pic doar betelia.





16 lei aici. Sau asa. Daca vi se pare desueta, priviti ce poate face Victoria Beckham cu ele aici, aici si aici.






O alta curea din piele, 35 lei aici.












Din nou paiete, de data aceasta o fusta midi. 45 lei aici. Outfituri cu piese sequin am reunit aici.











45 lei aici. Fustele metallic pot fi purtate asa sau asa. Combinatiile mele preferate pentru pisele aurii sunt insa cu bluze si camasi lejere albe. Sau sweatshirts gri, pentru un look casual-chic.








Snake texture, 35 lei aici. O alta varianta a versatilei leather skirt, asadar permite infinite asocieri.










30 lei aici. Aruncati o privire in acest album.













40 lei aici. O puteti purta asa.













18 lei aici. Nu evitati fustele silver, pot fi temperate astfel sau asa si asa.







11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult, m-as bucura sa fie util. De multe ori prietenele mele imi zic "de ce cumperi asta, nu imi place" si apoi cand vad o tinuta cu acel lucru sunt uimite ca nu era atat de sters si nefolositor cum parea ca atare. De ex nu ocolesc Takko, desi toata lumea considera ca nu ai ce lua de acolo.

      Ștergere
  2. Am citit fiecare explicatie si m-am uitat la pozele exemplificative.
    Esti sigura ca nu vrei sa faci o excursie pana la Bc? Te invit la mine in dressing, sa scoti ce-i mai bun de acolo si sa ma inveti cum sa le folosesc... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru increderea acordata :) Ma simt oarecum impacata cu ce pot scoate din haine aparent banale/kitsch/depasite, am spus adesea ca diferenta fata de vremurile cand aveam un buget mare este ca atunci faceam 4-5 tinute din 10 piese iar acum fac 10 din 5. Pentru ca nu imi mai pasa de reguli si pentru ca nu mai simt nevoia sa vad combinatia la nspe persoane ca sa indraznesc sa o abordez si eu. Vintage, croitoreasa, outleturi si transformarea unor haine vechi si urate in altceva ma ajuta sa am foarte multe haine desi investitia e mica.

      Dar daca ma uit inapoi, sunt niste poze pe care le-as vrea sterse :)) Ma imbracam atat de aiurea, nepotrivit pentru corpul meu, tzopeste, imi copiam prietenele si colegele. Nu purtam niciodata fuste si rochii ci doar pantaloni baggy (idealul era kaki) si neaparat adidasi. Totul era lalau, asa credeam eu ca par slaba.



      Ștergere
    2. Mi-as dori sa am si eu capacitatea asta, ma refer la jocul de cuvinte si numere. La mine e limita impusa de locul de munca, unde nu pot fi prea extravaganta, insa mai mult e limita imaginatiei. Sunt sigura ca cineva cu mai multe idei ar scoate mult mai mult din garderoba si din oportunitati. :( Stiu ce spui si cu pozele vechi, si eu imi pun mainile in cap... De-asta insa am inceput sa tind catre banal... ceea ce iar nu e bine.

      Ștergere
    3. Eu cel mai bine imi dau seama din poze daca am avut o idee buna. De multe ori mi se pare ca imi gasesc o super combinatie, imi place in oglinda, si cand vad poze ma gandesc ce-o fi fost in capul meu pentru ca abia atunci sesizez ce nu e in regula. Am mai plecat din magazine cu diverse haine, convinsa de oglinzi ca ma avantajeaza, iar in fotografii nu mi-a placut deloc cum imi veneau croiala sau combinatia pieselor.

      Ștergere
  3. Of nici aici n am scapat de advertorialele pt Kurtmann...aproape toate blogurile pe care le citeam cu placere au devenit inundate de aceleasi si aceleasi advertoriale...atat de plictisitor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Articolul este unul programat (pot dovedi cu o discutie fb in care aratam cuiva gulerul cu perle si spuneam ca lucrez la aceasta postare), a fost scris cu 3 zile inainte de a incepe reducerile kurtmann - motiv pentru care multe produse mentionate nu mai sunt pe stoc, dar mi-a parut rau sa le elimin pentru ca am muncit cateva zile la "compendiu" sa gasesc ce imi place si in ce combinatii le-as vedea. Si nu e vorba doar de kurtamann ci si de miniprix, pentru ca sunt singurele outleturi pe care le stiu.

      Acesta chiar nu este un advertorial, nu am primit nici bani si nici vreun produs de la ei asa cum nu primesc nici de la altii carora le-am facut reclama gratis pentru ca fie am avut experiente bune in ce priveste comenzile, fie ma atrag produsele desi nu le-am cumparat.

      Daca vezi afilieri pe dreapta (afilieri ce in cateva luni nu mi-au adus nici macar 2 lei, este pentru ca am o "gaura" de un an jumatate in CV si am vrut sa am o acoperire la ominprezenta intrebare "pai si daca nu ai lucrat atata timp din ce ai trait?" Cateva bannere provin de la site-uri asiatice, se stie ca acelea iti dau haine gratis cu conditia de a face outfituri in 7 zile...din moment ce outfituri nu exista pe acest blog, e clar ca nu primesc haine.


      Prin advertorial eu inteleg si un castig, iar acesta lipseste. Chiar acum am o comanda plasata, contra cost. Asa cum au fost toate.

      Pe viitor ma voi abtine sa ma postez articole de acest tip, nu stiam ca a reuni lucruri care iti plac inseamna a baga pe gat cuiva sa cumpere. Ideea este ca eu nu imi pot lua zilnic un produs cosmetic si nici outfituri nu fac, despre ce sa scriu in perioadele in care nu am la ce face review?

      Ștergere
    2. De ce sa renunti, Ramona, la a scrie articole atat de utile pentru cititoarele tale, doar pentru ca cineva le interpreteaza in modul asta parsiv? Eu te rog si insist sa mai scrii, mie mi se pare foarte util sa citesc articole ca acesta!

      Ștergere
    3. Multumesc mult, Adina. M-a atins caracterizarea "atat de plictisitor". Eu nu inteleg ce conteaza de unde sunt hainele cat timp nu am luat selectii standard ci m-am straduit sa ma uit prin absolut toate categoriile miniprix si kurtmann si sa gasesc lucruri "vitregite" si cheap din care ar putea rezulta outfituri interesante. Nu e ca si cum a vazut aceleasi piese pe toate blogurile si parea ca oriunde se uita vede acelasi continut.

      Ștergere
    4. Tocmai asta e. Noi ne straduim sa creem o tinuta si sa o punem pe blog, tu ai dat 100 de idei in articolul asta - asta e o munca deosebit de grea si multa inspiratie pentru noi.

      Ștergere