Translate

joi, 29 septembrie 2011

Special gift


Sa zicem ca luna asta am implinit o anumita varsta.......una cu care ma obisnuiesc greu, si nu din cochetarie feminina ci pur si simplu fiindca se mai adauga inca un an la cei irositi din cauza dramelor existentiale pe care le generez eu insami din instabilitate, teama, prejudecati, lasitate. Daca as putea da timpul inapoi, azi mi-ar creste trepte nu crevase sub talpi.....sau poate aripi, sa zbor in loc sa trebuiasca sa ma sprijin pe ceilalti pentru a ma ridica din coltisorul unde m-am aruncat singura. Sunt atatea lucruri pe care nu le-am facut si nu le-am spus si-mi pare timpul a curge mai repede decat pot eu duce, nu stiu daca sunt mai curajoasa sau mai hotarata, dar stiu ca daca as avea sansa azi m-as bucura de viata asta in loc s-o gandesc.
Am primit un dar special de la cineva atat de diferit de mine si totusi aproape......aproape prin cuvinte care m-au palmuit uneori sa ma trezeasca din amorteala, amaraciune, dezamagiri. Aproape prin gesturi ce nu o caracterizeaza universal si totusi le face, gesturi pe care nu le-am primit de la altii in a caror fire stateau si pentru mine nu le-au eliberat. Tu mi-ai intins mana cand toti cei care aveau obligatia s-o faca au uitat sau n-au vrut. MULTUMESC, my pinky little friend! Indiferent de cum gandim si simtim, eu stiu ca dincolo de vorbe si fapte ai avut puterea sa fii mai om decat au fost "cei buni". ;)
Darul tau l-am purtat intr-un moment special, mi s-a parut singurul potrivit din zecile stranse.





31 de comentarii:

  1. Ramona, drame si nesigurante avem cu totii, insa fiecare gasim un echilibru in cineva sau in ceva. Eu il gasesc prin a face ceva ce imi place (ca job ma refer), altii prin persoana de langa ei, etc.
    Bucura-te de varsta pe care o ai, pentru ca va dura doar 1 an...te pup
    PS arati superb in rochia albastra, iar bijuurile sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult.....
    Tocamai asta e, ca nu pot gasi echilibru in nimeni si nimic. Fiindca niciuna din variante nu exista. Dar poate nu acesta e motivul, poate si daca ar exista cineva si ceva oricum ar razbate aceleasi probleme si nelinisti fiindca vin din mine nu din exterior. La 28 de ani trebuia sa stiu cine sunt si ce caut. TREBUIE sa ma ridic, eu, singura.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  3. ai ajuns la majorat vrei sa zici nu?
    la multi ani! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca le-am vazut la H&M inelusele alea, imi plac! :P
    La multi ani again! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani :)!
    Niciodata nu stim ce cautam, e ceva universal valabil...asa ca mai bine fii fericita din chestii marunte, putine lucruri majore din viata or sa-ti aduca doar fericire, fara stropul ala de indoiala .

    Doamne cat imi place rochita ta :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramo, sa fii fericita,asta conteaza, stii, nu conteaza varsta. Eu imi doresc mult sa fii fericita,sa nu mai fie lucruri care sa te intristeze si sa prinzi aripi. Imi pare rau ca nu pot spune mai multe cuvinte incurajatoaredar eu am o mare problema cu exprimarea sentimentelor, nu gasec cu vinte niciodata.
    Te pup>:D< Sper ca o sa ne si vedem candva ca doar stam aproape :D
    Se potrivesc de minune bijuurile cu rochia. Iti sta super asa.

    RăspundețiȘtergere
  7. da , adevarat...nu mai ai 80 de ani ...:)))..stii replica din dalmatienii , nu ??

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am momentele mele de cadere, probabil ca toti le avem, nu mai gandi asa, faptul ca ai ajuns la varsta asta te-a maturizat si te-a facut constienta de greselile din trecut, sunt sigura ca anii nu au trecut degeaba, ai incredere in tine si in potentialul tau si totul va fi bine. Pupici! p.s. Cred ca ti-am mai spus ca imi place foarte mult rochia ;) si bijuteriile....normal :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Uneori mi se pare ca esti prea inteligenta pentru binele tau :P. Sper sa gaseesti ceea ce cauti. Si daca te ajuta cu ceva, esti din ce in ce mai frumoasa cu fiecare postare :D Te pup!:*

    RăspundețiȘtergere
  10. LA multi ani! Si welcome back :D
    Sper sa ai parte de tot ce iti doresti si sa se aranjeze toate asa cum vrei tu :*

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani si iti doresc sa fii fericita, esti o persoana frumoasa inside & out :D :*

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani tie !

    Indoielile, teama si toate ca acestea ne arata cat de perfecti suntem in imperfectiunea noastra, suntem oameni.

    O zi superba, un an excelent, te pup !

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani, Ramona! Esti superba in rochia albastra si eu zic ca nu are rost sa te gandesti la varsta inca 15-20 de ani de acum inainte, esti frumoasa foc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc tuturor pentru urari si aceleasi ganduri frumoase sa se reverse si asupra voastra. :*:*
    Stiu ca 28 nu e asa mult, si nu fizic ma ingrijoreaza anii scursi (ok, recunosc totusi ca ma obsedeaza ridurile si mereu ma compar cu cele mai mici ca mine:), ci ma sperie faptul ca nu pot insirui nimic de care sa fiu cu adevarat mandra.Poate doar blogul, la care tin enorm chiar daca am momente cand dispar fiindca nu imi mai vine sa scriu. Dar...mi-as fi dorit altceva pentru viata mea, si probabil ca si cei apropiati aveau asteptari mari. Pe undeva am gresit si eu, nu am luat deciziile potrivite la momentul potrivit, ci deloc sau prea tarziu. Insa nu depinde numai de noi, mai ales daca nu ai un caracter puternic e suficient sa ti se inchida cateva drumuri si sa ti se naruiasca proiecte in care investesti totul pentru ca apoi sa nu mai ai curaj sa speri sau sa lupti. Imi merge prost, foarte prost, si de cate ori incerc sa ma motivez si sa imi repar firea pesimista, se mai intampla ceva care sugereaza "stai acolo jos, nu vezi ca nu poti?". Nu am probleme mai mari decat altii, mentionate unele ar parea poate stupide si banale....dar am in schimb un caracter slab ce ma face sa le duc foarte greu si sa ma afecteze mai mult decat trebuie si pot duce. Sunt zile in care dezamagirea, grijile ce-mi stau in fire, supararea, ma fac sa nu pot manca nimic ci doar sa zac. Deja nu mai e o intamplare ci o constanta, de cate ori am ceva pe suflet ma arde stomacul si mi-e greata. Asa imi traiesc eu emotiile, de la o vizita pana la un interviu si orice alt eveniment important.
    Si imi revin, insa am obosit sa mi se compuna viata din momente fara numar cand atarn imprejur cu senzatia de rau pentru orice tampenie. Nu pot mentiona nici macar un episod caruia sa ii fi facut fata cu calm si zambet pe buze. Si imi amintesc povestea unui psihoterapeut : e modul tau de a trai, eu cred ca tu nu ai o cadere acum ci asa vei face mereu. Te zbati. Si nu supravietuiesc cei care aruncati in raul cu varteje se zbat disperati sa infranga curentii, fiindca obosesc inainte ca acestia sa treaca, ci cei care se lasa moale la fund pana puterea lor scade si apoi izbucnesc si ii infrang.
    Nu vreau sa mai continui caci exagerez poate, e un moment, o etapa, va trece....as vrea doar sa ma obisnuiesc sa fac fata evenimentelor de zi cu zi si sa gandesc la rece inainte sa ma agit si sa plang, eu intai disper si abia apoi meditez un pic si gasesc solutii.
    Va multumesc ca ma ascultati de fiecare data si ma incurajati!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ramonel....ai stat ascunsa de cand a venit toamna....citii si motivele....."trecut-au anii ca nori lungi pe sesuri/ si niciodata n-or sa vie iara...."...glumind putin, cu noua descoperire legata de depasirea vitezei luminii ar fi posibil "sa vie iara"....dar ar fi pacat, zic eu....cea ce a fost a fost si ramane asa.....actioneaza acum....peste cinci zece ani poate iar te amagesti gandindu-te ce frumos era la 28 de ani.....

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti superba ca intotdeauna, cred ca daca ai avea mai multa incredere mai multa in tine life would smile for you, deci incearca. te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Cosmin, nici nu stii cat m-am bucurat de apelativ. Sunt putine persoane care imi spun asa si nu-l mai auzisem de ceva timp.
    Nice words....si servite cum trebuie, caci ai toata dreptatea din lume. Visand la verile ce s-au dus sau n-au fost niciodata, eu nu mai stiu sa ma bucur de niciun anotimp. Cu atat mai putin sa il impodobesc.
    Ramane doar sa gasesc o sclipire de care sa ma agat....si nu, nu mai pot gasi forta inauntru.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc mult Iulia. Poate as avea mai multa incredere in mine daca as avea si putin noroc cateodata, cand vezi ca nimic din ce nazuiesti nu se poate indeplini e mai greu sa crezi in vise. Imi amintesc ca era o vreme cand eram vesnic cu zambetul pe buze, dar asta pentru ca mi se intamplau lucruri frumoase si aveam in jur oameni frumosi. Mi-e dor de clipele acelea si sper sa le regasesc. :*

    RăspundețiȘtergere
  19. LA MULTI ANI!!!iti doresc multa sanatate,noroc,fericire si sa fii iubita!!!lasa deopare lipsurile si necazurile,viata merge inainte,nu e om fara de pacat;nu e om fara suparari!numai bine iti doresc!Alina.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc pentru urari si incurajare, Alina, si numai bine si tie! :*:*
    Aici intotdeauna primesc ganduri frumoase, e coltul meu de bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani cu intarziere,dar cu aceleasi ganduri bune! Inelele sunt frumoase tare.Te pup dulce si fie ca toate dorintele sa ti se realizeze!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc, gandurile bune nu sunt niciodata intarziate. Si tie mult noroc sa fie totul asa cum vrei. :*:*

    RăspundețiȘtergere
  23. cu placere!iti multumesc si eu,Ramona!!ai putea considera pe noi,cei care iti scrim de bine a fii familia ta dupa blog!...sa ai mult noroc in viata!!!Alina.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si de la mine La multi ani ! Arati ca un tennie, nu te mai zapaci ;) Deci mai ai cel putin 80 de ani la dispozitie "sa faci ceva din viata" ta ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc, aprecierea e cu atat mai flatanta cu cat vine de la o prezenta masculina si asta nu se intampla prea des pe bloguri "de fete" :)
    Pacat ca nimeresti intr-o perioada cand scriu rar, dar am sa revin cand am sa simt ca pot.

    RăspundețiȘtergere
  27. Te citesc de multa vreme, nu-mi amintesc daca pana acum am facut vreun comentariu sau nu ... dar pot spune ca primul paragraf al acestei postari mi se potriveste perfect. Din pacate, de multe ori mi-am facut singura rau, fie din prostie, fie din lasitate, fie din deznadejde, fie ...
    Ce e mai grav e ca de-a lungul anilor am avut mai multe wake-up calls, mai multe semne, pe care nu le-am recunoscut. Am crezut ca am tot timpul din lume, c-o sa raman mereu tanara si sanatoasa. Pff!
    Pana cand, la un moment dat telefonul a sunat mai puternic si mai insistent - daca tot n-am raspuns la celelalte - imposibil de ignorat. In acel moment toate lucrurile s-au dat peste cap si tot ce ieri parea important, toate fricile care ieri imi dadeau tarcoale, toate scuzele adunate pareauingrozitor de puerile.
    De aceea, daca-mi permiti un sfat, nu lasa sa te ajunga un astfel de telefon, ptr ca, crede-ma, e al naibii de dureros. Prin urmare, desi iti inteleg perfect obsesia ptr un fel de ideal de perfectiune fizica si ptr numaratul ridurilor de expresie (faceam acelasi lucru, uita de ele si bucura-te de ce ai acum. Cauta sa-ti implinesti visele (nu stiu care sunt ele, dar toata lumea are vise mai mult sau mai putin indraznete)oricat de nebunesti ti-ar parea chiar si tie si, f important, nu te inconjura de oameni care sa de descurajeze. Descurajarea e molipsitoare. Pana la urma cel mai mare cadou pe care ti-l poate face cineva e sa creada in tine, sa-ti dea aripi, sa tina minte ce-ti face placere si ce te insufleteste si sa te sprijine cand are ocazia.
    Iti urez mult succes si sper ca, intr-un viitor cat mai apropiat, sa citesc pe blogul tau ca macar o parte dintre ele s-au implinit; si sper sa fiu si eu in aceeasi situatie :)
    Multe urari de bine!

    RăspundețiȘtergere
  28. MULTUMESC....sper ca fiecare din noi sa gaseasca "drumul pe care trebuie sa alergi spre vis", eu una in ultimele saptamani nu ma gandesc decat la asta. Nu la riduri, nu la kilograme....la fericire. Macar un strop din ce imi imaginam cand eram mica si mi se parea ca lumea o sa fie a mea. :)
    Numai bine si tie, si multumesc inca o data pentru "palma", pozitiv vorbind.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu nu iti mai urez "la multi ani", ca a trecut un pic de atunci, ci iti urez multa fericire!Cat mai repede si cat mai multa!Te citesc de mult, si te admir de la primele randuri,insa nu am mai comentat pana acum.
    O fac pentru ca si eu, ma regasesc in starile tale, in cele scrise de tine...E greu, tare greu sa iei unele hotarari, da...sunt lasa, stiu...aleg calea mai comoda acum,desi stiu clar ca pe termen lung s-ar putea sa nu fie cea mai buna decizie.
    Daca iti face bine, sa mai scrii pe blog articole asemanatoare...daca asta te ajuta pe tine sa te descarci, pe noi ne ajuta sa ne dam seama ca nu suntem singurii care trec prin astfel de stari, si poate...cine stie, la un moment dat, vom prinde o farama de curaj.Poate impreuna...Ana

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna. Imi poti spune de unde ai luat rochia? E f draguta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti multumesc. E luata din Craiova, dintr-un complex comercial fara pretentii unde de regula aduc chestii gen IDM Bucuresti. Dar exista acolo un stand care acum 1 an scosese la vanzare si cateva modele realizate de propria croitoreasa, serie mica. A fost cca 120-130 lei, cam asa erau toate atunci.
      Genul acesta l-am vazut toamna asta la Poema, nu stiu de unde esti caci nu au magazine decat in 5-6 orase din cate stiu, insa in curand vor lansa magazin online.
      Oricum mi se pare un model foarte simplu de realizat de catre o croitoreasa, e practic un sac cu elastic la talie si volan sus. Zic asta pentru ca eu dupa ce am luat-o am devenit fana custom made si rar imi mai iau ceva din magazin.

      Ștergere