Translate

marți, 14 septembrie 2010

Vintage lucky day + high-heeled wedges

Astazi am fost la posta sa ridic premiul castigat acum ceva timp pe blogul Ancai, careia ii multumesc inca o data pentru ideea organizarii si pentru atentia acordata post-concurs, in sensul ca mi-a confirmat de cateva ori ca nu a uitat de mine si ca il voi primi in cel mai scurt timp.
Cum ajung foarte rar pe str.Unirii si era poate ultima zi frumoasa si calduroasa, inca potrivita pentru maxi-dress si flats, am hotarat sa abandonez masina intr-o parcare si sa ma plimb pe jos pentru a ma bucura de atmosfera placuta. Stau asa mult singura in casa, pe blogger sau citind manga ori vreo carte, incat chiar ma rup de realitate si am senzatia ca pana si pielea capata paloare, pe langa durerile de cap aferente. Asa ca uneori simt nevoia sa ies si sa ma plimb pur si simplu prin multime, si sa ma energizez cu soarele pe care altfel nu il sufar si de care ma izolez cat pot in camera. Culmea, camera mea e cea mai invadata si luminoasa, si ma scoate din minti intensitatea caci eu ador sa tolanesc in pat cand afara e racoare sau macar cer intunecat.
Am trecut pe langa un gang din acela fara porti ce duce la o curte cu aglomeratie de mai multe case, reminiscenta vremurilor apuse. In acord cu locul, proprietarii scot uneori afara cateva masute pe care insira diverse amintiri si obiecte, de la carti ingalbenite la chei, ceasuri, lanterne, gablonturi, electronice mai mult sau mai putin functionabile. Nu stiu de ce nu le-am studiat niciodata, imi era parca greu sa ma apropii si sa le invadez trecutul. Azi insa am trecut asa aproape ca mi-a fost imposibil sa ignor musuroaiele de bijuterii depuse pe tavite sau in cutii din acelea metalice de biscuiti. Erau atatea piese frumoase ca nu mai stiam la care sa ma uit si imi era teama ca fiind asa alambicate sigur pe undeva exista si ACELEA pe eu le voi rata. Din pacate, multe necesitau restaurare, fiind fie rupte fie cu pietre lipsa, sau, in cazul cerceilor, nu aveau pereche. Mi-au placut asa mult cativa ca m-am gandit serios sa ii cumpar desperecheati dar am renuntat pentru ca erau putine sanse sa ii pot purta, nu semanau deloc intre ei si erau si opulenti incat era cam ciudat sa port doar unul, asa pentru asimetrie. Nu-s atat de nonsalanta si extravaganta.
Cred ca am stat mai bine de jumatate de ora incercand sa explorez musuroaiele scintilante, si dupa uimirea si atentia proprietarei nu cred ca are prea des clienti. Nu stia cum sa ma ajute mai bine sa gasesc ce imi place si mi-a promis sa caute perechile lipsa, invitandu-ma sa revin peste o saptamana cand o sa-mi mai aduca sa vad si altii. Acum parca imi pare rau ca nu am mai luat si altele, desi cele mai multe erau colierele si chiar nu port.
Majoritatea cerceilor avea sistem de prindere clips si era oversized, just my type dar ii prefer totusi pe cei candelabru caci acestia imi par cam pretentiosi si prea...lady-like. Chiar nu am idee unde si cu ce o sa ii port, sunt mai mult Ana decat Ramona, insa pentru nimic in lume nu regret achizitia si nu as renunta la ei. Uneia din perechi chiar ii lipseste tortita si va trebui sa i-o inlocuiesc, dar cand oare m-a oprit un asemenea detaliu nesemnificativ?
Imi place aspectul used al metalului auriu, imaginatia mea zburda in flash-uri cu mosteniri misterioase si comori ascunse prin poduri si dusumele.
Nu port brose dar nu m-am putut abtine, o lasasem jos si m-am intors dupa ea. Mai bine sa-mi prisoseasca prin vreun coltisor decat sa o visez apoi cu jind. Poate am sa ma bucur candva de ea deasupra cascadei de volane inspumate ale unei camasi, asemenea cameelor.
Fiecare a costat 5 lei si banuiesc ca acesta era pretul standard pentru orice gablont, existau chiar si bijuterii din argint dar deteriorate sau cu piatra/-ele lipsa. Stiu ca i-am promis lui Rebi ca nu mai dau banii pe tinichele si ca o sa imi cumpar lucruri de care chiar am nevoie, dar erau prea frumoase si speciale ca sa nu ma lipesc de ele. Si nici nu am devalizat bugetul adesea inexistent. Uite Rebi, de banii astia tu mananci o pizza si eu imi iau "tinichele". :)
Cred ca tocmai parfumul de epoca pe care il imprima aspectul uzat ma incanta, zgarieturile sau pietrele cazute le dau personalitate si as putea cu usurinta construi o poveste speciala in jurul fiecarei piese. I-am privit de nenumarate ori de cand am venit, ma fascineaza ideea trecutului infiltrat in fiecare por al metalului, ma gandesc cum arata persoana care i-a purtat, ce fel de viata a avut, daca a fost fericita sau nu pavoazandu-si clipele cu opulenta lor. Sunt convinsa ca nu a fost o prezenta neinsemnata si ca trecerea ei prin timp nu a fost nici palida si nici imemorabila.


Cu sufletul impacat si entuziamat de ineditul achizitiilor, am mai facut cativa pasi pe drumul spre parcare. Inca o data avusesem prilejul sa constat ca poti gasi lucruri frumoase chiar si acolo unde te astepti mai putin, si in general am un detector si cheap and (hope so) chic. Asa ca am intrat intr-un magazin oarecare, unde nu calc nu din snobism ci pentru ca ma enerveaza aspectul de piata aglomerata unde gasesti tot ce ti-ar putea cuprinde imaginatia, mai putin ce-ti trebuie. Ma oboseste dezordinea si ineficienta aranjarii produselor, n-am chef sa stau jumatate de ora sa scanez dupa o agrafa. And here they were....mi-au acaparat privirea din cauza tocului impresionant, cred ca are 15 cm, si inevitabil i-am ridicat sa ii studiez ca sa ma pot minuna si mai mult ca cineva ar putea candva merge pe asemenea stiletto ametitor. Imi plac tocurile, dar le port prost pentru ca am o problema cu picioarele late ce se umfla imediat si usor si care fac orice incaltari incomode. Nu-s genul care pare ca s-a nascut purtandu-le, de multe ori ma cam chinui si sa stau pe ele si sa merg natural. Numai ca am reusit sa gasesc o combinatie fericita, platforma ascunsa atenueaza suficient de mult inaltimea tocului si astfel calapodul nu mai e atat de abrupt. Daca erau pantofi nu cred totusi ca erau comozi pentru ca piciorul tindea sa se duca in fata si sa fie tasat mult la varf, caci o presiune exista totusi. Am reusit sa stau pe ele fara sa ma sprijin de mobila si pereti si fara sa adopt notoriul mers "in genunchi", si m-am plimbat ceva si prin casa si prin curte. Nu ma gandeam ca o sa fiu in stare in viata asta sa imi mentin echilibrul dincolo de 10 cm, asa ca-s tare incantata. Singurul aspect mai neplacut, dar pur subiectiv poate, e ca unor glezne groase nu li se potrivesc incaltarile foarte "imbracate" si nu stiu cum vor arata cu rochie sau fusta. Culoarea inchisa si designul plin taie glezna scurtand piciorul, mai ales daca nu te bucuri de osatura fina. Si aici ma incadrez si eu, dar nu-i problema caci le pot lua cu pantaloni.
Nu prea am haine si incaltari maro, nu stiu ce am cu aceasta culoare dar nu imi spune nimic. Apoi am tot vazut pe blogurile de fashion si ma gandeam ca n-ar strica o pereche la casa omului.:) Daca tot am descoperit mirajul nude, let there be also brown.
All in all, or fi ele de pitzi (ma astept sa citesc si asta) dar ma bucur ca le-am gasit si am sa le exploatez vara viitoare. Ar trebui sa ma uit dupa pantofi, botine, cizme, imi sunt cu adevarat necesare. Dar cine putea rezista pretului?O pizza si un suc. 25 lei. Forgive me Rebi for i have sinned! :)

24 de comentarii:

  1. Normal ca imi plaaaac!Nu cred k pitzi inseamna stillettoes...ti-am transmis pofta de 15 cm :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai stiu cine zicea ca cea mai simpla metoda de a arata cu cateva kilograme mai slaba e sa te urci pe cele mai inalte tocuri,si adevarul e ca iti dau o anumita postura si prestanta.Evident,daca nu mergi in genunchi.Am eu unii cu care nu pot sa indrept genunchii de abrupt ce-i calapodul :))
    Acestia chiar sunt comozi,dar am intalnit destui pe care nu am rezistat dreapta nici cat sa-i probez cativa pasi,chiar si cu tocuri mai mici.
    O sa vad lumea de la 1,85,si chiar nu am nicio problema.Am observat pe un blog cateva fete care se temeau de stiletto ca sa nu para prea inalte,dar nu cred ca-i ceva rau in asta.Cat timp iubitul nu are 1,75 si tu nu ajungi la 1,85 pe tocuri.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. frumuuu la multi ani!!! sorry duminica am uitat si abia acu ajunsei acasa
    cadouri,ceva??? :)) Inelu de la Rebecca e superb sa-l porti iubita
    sper ca ai fct ceva special si ca ai avut vreme buna eu am zacut la soare toata saptamana
    luv u si miss u muuuuuuult abia astept sa ne vedem

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Nu-i nimic,dar trecem la catastif neatentia :))
    Da,si cadouri...in mare parte "in alb" sa imi cumpar ce vreau eu.
    Te invidiez,aici nu mai e vreme de plaja si baie...of,ce mult e pana la vara.
    Miss u 2,septembrie trece repede ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. I'm glad u like them.
    sstttt,sa nu mai zici la nimeni ca-s cu un numar mai mare...pe cuvant ca nu prea se observa.Asta-i cu ramasitele de vara,era singura pereche :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ce de frumoase sunt sandalele!! super!! sunt invidioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. n-o sa zic ca esti proasta pt ca e clar ca nu esti ba dimpotriva si ce scrii dovedeste din plin,ai talent si bagaj cultural si pt asta ma inclin
    dar in viata cu visurile si sufletul nu faci nimic si ar fi mai bine sa te trezesti inainte sa fie tarziu.Fa-ti viata frumoasa Ramona si iubeste-te pe tine mai mult ca orice nu te mai inconjura de oameni de proasta calitate.E un mic advertisment,sunt mai multi decat crezi si mai aproape.
    esti inteligenta,esti frumoasa,pune-ti pretul corect si nu te mai uita mai jos decat meriti
    e foarte adevarat ca banii nu aduc fericirea dar crede-ma ca lipsa lor e si mai afurisita si in nici un caz nu e o garantie ca ascunde un om bun si cinstit

    RăspundețiȘtergere
  8. ....tu ce ai raspunde la aceste randuri?As putea sa identific gresit tinta/-ele si sa raspund gresit....sau as putea sa o/le identific corect si sa refuz sa raspund pentru ca m-ar durea mai tare adevarul decat minciuna.Da,poate ca in jurul meu sunt si lucruri si oameni de carton.Si poate ca intr-o zi va fi suficient un singur strop de ploaie ca sa ii deterioreze si contorsioneze stricand armonia cu care imi bucurau spatiul.Dar...inca mai cred si sper ca raul se cerne singur.
    Iti multumesc pentru complimente,dar un pret nu mi-as pune si mi-ar parea rau sa descopar ca cei din jur o fac.Nu exista jumatati de masura,fie sunt nepretuita pentru cei care conteaza si pentru care contez,fie nu exist.Asa cum nici eu nu consider prietenii o suma a carei singura conditie este sa fie mereu aceeasi,este adevarat ca fiecare ocupa o bucatica din intregul ce constituie universul meu dar asta nu inseamna ca toti au aceeasi forma si aceeasi greutate.
    Ultima parte mi-e si mai neclara...pana acum un an as fi crezut ca stiu ce spui,dar acum nu-i vad sensul.Si da,ai dreptate,lipsa banilor nu-i garantia binelui si onestitatii.Dupa cum intr-un film romanesc mai vechi,Dragostea incepe vineri,se spunea ca nici uratenia nu-i garantia bunatatii sau a inteligentei.

    RăspundețiȘtergere
  9. all in all,peste comentarii ciudate si altele, tocurile alea sunt ametitoare(in sensul bun),iar bijuteriile -superbe. Si pt ca a fost ziua ta, sa cresti mare >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Irina!
    Nu si pe latime sper!A,si pt ca-s 27,tre sa zicem "fara riduri!" :)))
    Ce ma bucur ca nu-s iara vreo gaselnita a mea pe care nimeni altcineva nu ar purta-o,multe persoane nu agreeaza bijuteriile oversized si mai ales pe cele used de teama de a nu parea batranicioase.Spre ex ai mei parinti le gasesc ciudate,tata le spune "talangi" :)
    Cat despre tocuri,ma faceti sa regret ca a trecut vara...in sfarsit gasisem si eu unele pe care sa imi tin echilibrul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am ras copios cand ai zis de baiatul de 1.75m si fata cu tocuri ametitoare care ajunge la 1.85..de ce?
    Pt. ca eu am 1.70 si al meu iubit 1.75m..deci da,daca port tocuri inalte de 14cm cam asa ajungem..dar au trecut aproape 3 ani si nu ne-a deranjat niciodata..normal k mi-ar fi placut sa fie ft. inalt,dar asa a fost sa fie..si la tocuri nu as renunta nic.:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Zvetlana,cred ca sunt usor de gasit prin orice oras....adica sunt no name,ma uitasem sa vad in ce Vietnam sunt facute dar nu au absolut nici un detaliu afara de numar.De fapt scrie Lilir,probabil asia stuff.
    Nu prea imi place ca-s asa imbracate peste picior dar na,nu le poti avea pe toate,si chiar erau prea cute si cheap ca sa renunt din atat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Viorica,sunt des intalnite cupluri cu inaltimi apropiate.Intre ai mei de ex e o diferenta de 4 cm,motiv pentru care mama nu a mai purtat tocuri de cand l-a cunoscut,lucru pe care eu nu l-as fi facut niciodata.De fapt nici nu s-a mai machiat din cauza repulsiei tatei pentru cochetaria feminina,ceea ce iarasi mi se pare aberant fiindca nimeni nu merita sa renunti la putinul care iti face placere mai ales cand esti tanara.
    Chiar nu am o prejudecata vis-a-vis de asta,mie imi plac ce-i drept baietii inalti,insa la cei din jur nu ma deranjeaza absolut deloc si niciodata nu am intorsc capul dupa un asemenea cuplu.Doar ca glumeam cu scopul de a le incuraja pe cele care nu indraznesc sa poarte tocuri,fetele cu care discutasem aveau 1.70-1.73 si li se parea ca deja sunt prea inalte.Am fost chiar surprinsa eu credeam ca asta e o masura medie,nu m-am gandit vreodata ca inseamna inalt.Eu chiar mi-as mai fi dorit 5 cm in plus (bine,sau 5 kg in minus sa arat si eu ca fetele din postarea anterioara),dar daca n-a fost sa fie...fostul meu prieten avea 1.98 asa ca puteam sa port si mama tocurilor,si imi doream sa fi avut si el 10 cm in minus ca sa nu mai aratam ciudat cand au am flats.
    Dar chiar nu imi fac griji pentru un asa detaliu.
    (eh,sper doar ca the one,cd o sa apara,sa aiba totusi 1,80-asta tbuia sa scriu cu litere minuscule dar nu merge aici):))))

    RăspundețiȘtergere
  14. 27?! bine ai venit in clubul celor care arata cu mult mai putin:)) (mie nu mi se dau 20, ci cel mult 16). Nici vorba de riduri, as far as i can see; si nici crestere pe latime:))
    Imi place ce ti-ai luat, insa personal sunt putin mai superstitioasa...am avut o bunica vitrega extra-super-rea si afurisita si am fugit mereu de ce bijuterii mi-a lasat mostenire...in schimb de la bunica "buna" am niste cercei-clips de chihlimbar dupa care sunt innebunita..si au vreo 50ani...

    cat despre tocuri,eu port mai rar 1.pt ca sunt a jeans&converse girl, 2.pt ca prietenul meu are tot 1.70,ca si mine, si as arata ca mama lui, mai ales pt ca nu-i nici musculos sau extra-macho;))

    all in all, sandalele sunt superbe, si la vara o sa ai cu ce sa te mandresti...si eu mai cumpar iarna pt vara si vara pt iarna:P

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar fi frumos sa par mereu cu cativa ani mai mica...inainte imi era ciuda,acum as da orice sa opresc si anii si trasaturile :)) Nu prea am gene bune,adica sa nu fac nimic si sa arat bine,pielea e fff sensibila si subtire,cu ceva imperfectiuni,parul rar si fin,constitutia deloc atletica jos dar f subtire sus.Mama inca arata bine,se vede ca are trasaturi frumoase,dar pielea nu are tonus si s-a ridat mult,si asta ma cam sperie.
    Glumeam cu cineva pe facebook ca mi-as dori elixirul tineretii vesnice si imi zicea "pai si cu cei din jurul tau ce faci,o sa le supravietuiesti tuturor celor dragi"...am zis pai nu al nemuririi,doar al tineretii,adica sa mor candva,dar sa arat de 20-25 pana mor :)))
    Cat despre riduri....exista o singura foarte mare nemultumire,naso-labialele,care fie s-au adancit in ultimii ani,fie le-am avut mereu si nu le-am dat atentie.Mai e si varianta ca le-am capatat atunci cand m-am ingrasat si apoi slabit brusc 15 kg,sigur am pus si la fata si probabil pielea nu s-a mai intins apoi.Chiar nu stiu,dar ma obsedeaza,le analizez la toate fetele ce-mi ies in cale (Diana Dumitrescu nu are nici macar dunga,ain't fair!!!!),si cand o sa ma fac eu mare si o sa am bani o sa le injectez sa scap naiba de complex.

    Cu bijuteriile...am mai intalnit ideea asta.Am o prietena care nu si-ar lua nici arsa pe rug din amanet,si o alta care isi ia dar apoi nu o lasa maica-sa sa le poarte imediat ci dupa nu stiu cat timp,peste 1 luna pare-mi-se,ca sa le purifice in sare.O prejudecata,dar probabil asa se simte mai bine gandindu-se ca isi fereste copilul de preluarea energiei negative si povestii celui care a renuntat la ele.

    Eu port des tocuri,dar cand ies in oras. In nici un caz nu defilez la cumparaturi pe ele pentru ca nu pot sta atat in picioare,mi se umfla si incep sa ma stranga.Nu-s genul care ar putea merge pe jos la nesfarsit in ele.
    M-am gandit ca la vara fie nu mai sunt,fie dau de 3 ori pe atat si nu avea rost.

    RăspundețiȘtergere
  16. depinde si de gene destul de mult...mama are 56 si nu glumesc ca arata de 40maxim...n-are decat laba gastii la ochi (si o gusita pe care o mostenesc si pe care vreau s-o operez cand am bani..singura operatie estetica pe care-as face-o).
    Pai pune osul la bataie daca te sperie lipsa de tonus, macar sari coarda cateva min pe zi, face minuni.
    Chestia cu energia negativa-sa nu razi!-mi se pare adevarata, si la fel si faza cu sarea. Fiecare avem pasarele diferite pe creier:))

    In privinta imbatranirii eu sunt destul de impacata; daca o mostenesc pe mama (plus ca am tenul mixt), o sa am riduri ceva mai tarziu...dar si cand o sa am, o sa invat sa traiesc cu ele. Ma sperie cumva gandul sa imbatranesc aratand tanara...dar pe de alta parte, daca ar fi sa am un complex gen ca al tau, n-as sta pe ganduri sa bag botox. Dar sa te tii de el dup-aia... acum ca ma uit in oglinda, si mie mi se par riduri cutele pe care le fac cand zambesc...dar se poate sa fii tu fixata pe ele,sa le vezi mai mult decat orice altceva..

    Am scris romane, dar asa mai discutam si noi treburi femeiesti:P

    RăspundețiȘtergere
  17. Stai linistita,pe langa ca ne pasioneaza domeniul si evident ca ne intindem la discutii,eu am o adevarata boala cu "romanele".As putea scrie la nesfarsit,abia de curand am inceput sa scurtez articolele dupa ce mi-au sugerat fetele ca oricat de interesant ar fi ce scriu risc sa imi pierd cititorii pe la jumatate,si ca uneori amana citirea articolelor mele din lipsa de timp.:)
    Da,chiar imi doresc botox...si nu mi-as permite acum continuitate deci ma abtin,dupa ce m-as vedea fara ele apoi as turba sa revina si sa nu le pot sterge iar.Eu le am mereu,nu doar cand zambesc/rad.Cateodata pe poze incerc sa la diminuez cu picassa retouch,asa punct cu punct.Nu-mi iese mereu sau apoi arat ciudat asa ca evit sa le iau de tot.

    RăspundețiȘtergere
  18. chestia cu lungimea scrisului e dovedita...primul lucru pe care l-am invatat la tehnica scrisului (sunt la Litere) a fost sa incercam sa scriem cat de la obiect se poate; acum, asta e un blog, si daca nici aici nu te descarci si esti subiectiva, atunci unde? Parerea mea e ca ar trebui sa scrii cum/cat simti tu, pe cine intereseaza va citi si daca n-are timp...

    e nasol daca te deranjeaza atat de tare...dar tot cred ca ar trebui sa uiti putin de ele, sa nu le mai bagi atat in seama. oricum perceptia ta negativa le amplifica, probabil nu e atat de nasol precum vezi tu.
    evident, vorbesc in 2peri,daca as fi in locul tau ar fi altceva ;))

    Anyway, zi mersi ca esti sanatoasa si frumoasa, si desteapta! Niste ridulete nu strica asta!

    RăspundețiȘtergere
  19. da poate ai dreptate poate raul se cerne singur dar pana atunci iti otaveste viata si nici nu sti de unde ti se trage;mai gandeste-te crezi ca dc tu ai suflet bun tb sa ti se intample lucruri bune si sa cunosti oameni buni si credeam ca ai vzt ca nu e deloc asa
    esti speciala (poate prea sensibila si prea orgolioasa),e pacat sa te irosesti in prietenii cu oameni de nimic
    si daca vrei ia comentariul meu ca pe o sugestie sa intelegi ca in viata asta castiga cel care da mai putin si ca ar fi bine sa iti mai vezi si interesul mai ales atunci cd iti permiti alegeri.Sa nu regreti mai tarziu anii cd gandeai ca sentimentele conteaza cel mai mult pe lume si ca merita sa nu bagi in seama optiuni mai rentabile asteptand vreunu care sa-ti scrie poezioare :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Accesoriile au un aer aparte. Ador aspectul asta vintage. :D
    Iar sandalele sunt to die foooor!:X

    RăspundețiȘtergere
  21. Ana Maria, multumesc, ma bucur ca nu vi se par "depasite".
    Anda,sincer nu ma asteptam sa placa niste sandale de 25 lei,fie ei si la reducere...mai primesc critici ca nu tin la calitate si ca mai bine mi-as lua o pereche ca lumea decat nspe culori si modele cheap.

    RăspundețiȘtergere