Translate

joi, 9 septembrie 2010

The richness of nudity


Nu am fost dintotdeauna pasionata de accesorii, mi se parea suficient sa am cateva piese de baza in jurul carora sa construiesc si rar ma induram sa cumpar si altceva decat strictul necesar. Prin acesta intelegand incaltari si posete de culoare inchisa, in majoritate negre, care sa nu implice mari batai de cap pentru intretinere si care sa poata fi usor asortate indiferent de situatie si outfit. Poate ca as fi ramas vesnic ignoranta si comoda in aceasta sfera daca intr-o conjunctura neplacuta de acum cativa ani, despre care am povestit pe larg intr-un alt articol, nu as fi ajuns sa cantaresc cu cateva kilograme zdravene mai mult. Nu are rost sa reiau descrierea disperarii si depresiei ce ma invadasera, esential e ca fiind atat de dezgustata sa imi mai cumpar haine pentru ca nu incapeam in cele ce imi placeau, dar neputandu-mi infrana pasiunea pentru cochetarie, am ajuns sa imi cumpar foarte des incaltari si bijuterii. Macar aici nu sufeream un soc sa ma privesc intr-o oglinda neprietenoasa, la lumina unui neon si mai deformator. :)
A inceput sa imi placa si culoarea si sa ma conving ca mai exista si altceva in afara de maron si negru, si mi-am dorit anumite modele si pentru simplul fapt ca erau deosebite sau imi placeau nespus, nu doar pentru ca nu aveam de ales si nu ma puteam lipsi de ele. Mi se intampla sa aleg pantofi sau sandale pe care habar nu am cu ce o sa ii asortez sau unde sa ii port pentru ca nu intalnesc asemenea ocazii speciale, nu ies atat de des si in locuri cu asa eticheta impunatoare. Majoritatea sunt din inlocuitori, nu am nici kilogramele dar nici cartea de credit a Victoriei Beckham incat sa imi permit sa imi cumpar atatea perechi din piele in suficiente culori si modele imi pofteste retina si sufletul. Oricum avand mai multe perechi nu ajungi sa le porti prea des si riscul deteriorarii rapide scade, dar banuiesc ca minusul principal al no name-urilor este in fapt eventualitatea calapodului prost pe care talpa sa nu se aseze comfortabil dandu-ti reale dureri de cap sau agresand pielea. Nu prea mi s-a intamplat insa sa mi se strice, cu exceptia catorva pe care ii purtam non-stop. Spre exemplu, nu imi place talpa joasa si cu greu ma indur sa imi cumpar o pereche de balerini sau sandale romane, le iau strict din necesitate si le port pana la disparitie. Doar tocurile merita privilegiul colectionarii si investitiei. :)
Incepand sa caut culoare, am dezvoltat o afinitate pentru rosu si albastru, mai ales piele intoarsa. Nu ma gandisem insa niciodata la nude, si mai ales la versatilitatea si efectul sculptural al nuantei. Este adevarat ca nu mai poate fi un accent, dar ii poti exploata valenta corectoare. Exista o rubrica in Beau Monde unde erau elogiate su criticate alegerile vedetelor, si atunci cand era analizata Kylie Minogue se sublinia importanta incaltarilor nude in crearea iluziei unei siluete mai inalte. Nefiind o culoare inchisa, opaca, imprima senzatia de continuitate si fluiditate, nu taie glezna si nici nu atrage atentia asupra ei. Personal nu am osatura fina, posed genunchi si glezne cam otova, asa incat desi am 1,70 nu par inalta. Poate ati observat cum in fotografii sau la tv anumite personaje feminine pareau inalte si in realitate erau chiar scunde, dar silueta fina si filiforma retusa acest neajuns. Cum aici nu am de ales, nu imi ramane decat sa ma subtiez optic si sa incerc sa nu desenez contururi precise prin culoare. Nu ma gandeam ca m-ar prinde culoarea, imi insera ideea de gol, descult, fara sa imi dau seama ca tocmai asta ar trebui sa exploatez.
Bantuind ca de obicei pe asos in cautarea "comorilor" de la sales, am dat peste aceste sandale pe care le remarcasem cu ceva timp in urma la pret intreg, 45 lire. Nu prea mi-a suras ideea desi ma atrageau, dar acum la 14 lire chiar nu am rezistat tentatiei. M-am gandit un pic daca sa le iau negre, dar din fericire am sesizat potentarea modelului in varianta nude.
Sunt din piele intoarsa cu insertii de plasa in aceeasi culoare, si mi-au amintit de modelul Fishnet by Stella McCartney ce imi placuse candva datorita combinatiei inedite cu plasa si a culorii deosebite. Evident, total inaccesibile datorita pretului. Culmea e ca imi place mai mult varianta asos, imi pare mai fina datorita pielii intoarse si a suprafetei mai limitate destinate insertiilor de plasa. Si tocul e mai comod fiind ceva mai mic si mai gros.
Cred ca am sa dezvolt o obsesie pentru incaltarile nude din piele intoarsa, si asta pentru ca abia acum le apreciez abilitatea de a corecta optic deficientele constructiei fizice. Nu m-a sedus simpla introducere in trend, nu subscriu daca nu ma caracterizeaza sau nu ma avantajeaza, motiv pentru care am si ignorat "must have" pana nu am testat personal efectul.


13 comentarii:

  1. Cand am vazut pozele..am recunoscut cu deosebita placere ca impartasim pasiunea pt. pantofi si mai ales o telepatie atipica...ieri ma uitam pe asos si le-am studiat timp de 45 min!
    Sunt frum. foc,iar pe o piele bronzata cred k vin grozav..sa le porti cu placere!Totusi,am fost putin dezamagita ca nu ne-ai mai postat o poza incaltata cu ele...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Au venit sambata si nu am apucat sa le port decat prin casa,si ce-i drept am incercat sa le fac poze incaltate dar nu mi-a placut rezultatul.Ar trebui fotografiate din fata sau laterala dar un plan cat de cat la acelasi nivel,ori eu singura nu am putut decat de sus si pareau pantofii papusii in picioarele lui Guliver :))) Imi par destul de bine lucrate,si ce am luat eu si ce au prietenele mele a avut finisaje bune si pareau de calitate.
    Am suferit insa o deceptie cu o salopeta careia i-am si gresit marimea,parea din material de duzina,de genul tricourilor la 15 lei.Si ochelarii de soare asos au finisaje proaste,si-a luat cea mai buna prietena o pereche oversized nude.Mango si Gap,via asos,nu livreaza si in ro asa ca si-a ales o pereche asos la reducere,10 lire.Se vedeau urat imbinarile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,sper sa apuc sa le mai port...cu toamna nu se stie niciodata.Dar oricum nu regret,daca nu acum macar am sa ma bucur de ele de la primavara.Tot mai bine decat sa platesc 45lire in sezon.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa ce am purtat lupte seculare cu dorinta de a-mi cumpara cat mai multe la banii pe care ii aveam pe card,am amanat momentul acestor sandale si m-am riscat cu 2 rochii de la sales si o pereche de cercei..astept coletul sapt. viit. si sper sa nu am probleme cu marimile la rochii.Am observat ca sunt destul de piperate preturile la incaltamintea de sezonul rece,iar pantofii nu-mi plac..

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea,multumesc!Par sa fie comode sper sa nu am surprize....am si piciorul lat si carnea "proasta" si fac foarte usor rani.Pana si papucii ma bat,o amarata de bareta sa aiba si tot reusesc.Daca nu pe laterala,peste picior,intre degete daca e cazul,sau la calcai.Si apoi trag o vesnicie de rana.
    La prima vedere nu ma strangeau sau meceau nicaieri...dar am incaltari care au fost ok un timp si s-au gasit sa imi faca rani si dupa un secol.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Viorica,pe mine m-a indus in eroare un aspect care de fapt trebuia sa imi usureze alegerea.De multe ori am renuntat sa mai iau ceva de pe asos vazand cum arata lucrul respectiv pe model,chiar si o bijuterie aparent frumoasa dar care pe mana se vedea prea larga sau prost lucrata.
    La salopeta scria ca tipa poarta marimea 10,si pentru ca toate sunt foarte slabe si par si inalte am zis sa imi iau 12 fiindca in nici un caz nu am picioare asa subtiri ca ele.Este imensa,de genul daca nu ar avea breteaua aceea oblica ar pica linistita in ciuda fermoarului.Sunt putin dezamagita,a fost 24-25 lire,si nu stiu cine mi-o modifica nefiind vorba de un simplu stramtat ci de recroit practic caci modelul e dificil.
    Raluca si-a luat si ea de pe asos si imi zicea ca trebuia clar sa iau 8 si ca ei si 8 ii e mare cateodata.Asa ca trebuie analizata croiala,unele sunt lucrate foarte mic,altele dimpotriva.M-am cam lecuit de haine de cand cu salopeta...sa imi zici daca ai nimerit marimile,imi placea mult o rochie corai si n-am mai indraznit.
    http://www.asos.com/Asos/Asos-Frill-Sleeve-Fitted-Waist-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=911309&cid=5235&sh=0&pge=2&pgesize=20&sort=3&clr=Red
    Iar preturile chiar sunt piperate,o afacere buna mi se par doar reducerile.Unele,caci si acolo sunt destule scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc,ma bucur mai ales ca mi-ai dat prilejul sa iti descopar blogul.Mi s-au aprins niste beculete la vreo 2 modele de cercei pictati,nu-s asa lungi cum imi plac mie dar mi-a venit acum ideea ca as putea sa le adaug un lant mai lung intre tortita si corpul pictat si gata adaptarea la gust.Ca sa atarne :))

    RăspundețiȘtergere
  8. din ceea ce mi-ai zis despre sandalele pantof :) mi le-am imaginat cu totul altfel.Dar sunt superbe, imi plac mult, astept sa te vad in ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. reb,si mie imi plac mult,mult...pacat ca sunt pe la sibiu acum asa ca nu le vezi curand...:(

    RăspundețiȘtergere
  10. de belea sandalutele, ramo! vreau si ioooooooooooo!!! :*

    RăspundețiȘtergere