Translate

marți, 21 septembrie 2010

Mascara the Colossal Volum' Express - MAYBELLINE


Nu pot spune ca nu pot sa traiesc fara mascara si ca daca nu am 5 tuburi de 6 feluri neincepute in sertar nu am niciunul. De fapt chiar incerc sa am doar unul ca sa il pot termina inainte sa fie nevoie sa il arunc, mai mult de 3 luni oricum nu vreau sa le tin si pentru ca devin mai dense.
Imi plac ochii accentuati mai ales ca in cazul meu intensificarea ajuta de deschiderea nuantei din hazel spre verde, insa daca port macar dermatograf ma pot dispensa de rimel. Nu-i vorba de o constientizare si auto-disciplinare subita in sensul afinitatii pentru simplitate si natural, nici pe departe fiindca ador genele bogate si incarcate. Si nici despre dorinta de a le lasa sa "respire" dincolo de compusii chimici aferenti produselor cosmetice. Ci pur si simplu de comoditate, am nevoie de ceva timp si indemanare ca sa imi imbrac genele asa cum vreau. Sunt normale atat ca desime cat si ca lungime, se vad si fara dar nu declanseaza reactii "wow!!! " caci nu am avut sansa sa fie bambi-like de la natura.
De-a lungul timpului am invatat ca produsele de tip 2in1 sunt rar o reusita, si ca nu poti face doua lucruri la fel de bine, asa incat prefer volumizatoarele in detrimentul celor pentru alungire care au obiceiul sa le separe atat de mult incat par rare si fine. Oricum ma satisface o alungire minima, decenta, ma intereseaza sa para bogate si dese si sa fie negre caci fiind saten deschis natural nu-s asa intense.
Desemenea, nu imi place sa stau jumatate de ora sa periez in cele patru puncte cardinale si nici sa dau nenumarate straturi ca sa obtin volum si sa le fac sa stea aliniate. Pentru ce acest efort cand experineta mi-a demonstrat ca exista si variante care reusesc asta repede si mai simplu? Din pacate insa, chiar si cele doua straturi pe care le admit inseamna destul la un plumper, ceea ce semnifica multa munca la demachiere. Ochii mei se inrosesc foarte usor, nici macar Sensibio Bioderma nu mi-a placut, si cu cat insist mai mult cu dischetele cu atat mai multe sanse am sa imi lacrimeze. Asa ca uneori mi-e prea greu sa imi bat capul sa "spal" genele cu apa intre degetul mare si aratator pana iau grosul ca apoi sa ma demachiez, si atunci fie nu aplic rimel fie trec o data peria doar ca sa le colorez. Si totusi, imi place machiajul complimentat de gene groase si bogate si definitiv nu as putea renunta la acest artificiu. Macar sa reduc "supliciul" doar la indepartare nu si la aplicare.
Sincer nu prea ma impac cu rimelurile Maybelline, ceva din continutul lor face sa ma usture si sa lacrimez atunci cand produsul ajunge din greseala si in ochi. Am hotarat sa spun adio celor waterproof, ale lor erau chiar prea seci si matuitoare si se mai si uscau repede, asa ca inevitabil mai traiesc si experienta contactului cu ochii. Insa am reusit sa folosesc fara probleme cateva tuburi de Turbo Boost si am ramas fidela efectului, gasind astfel ingaduinta pentru brand. Implicit, cand a aparut Colossal nu m-am putut abtine sa nu il incerc gandindu-ma ca e o varianta imbunatatita. In mare, diferenta nu prea exista.
Acum exista o problema...cel pe care il am are o textura cam subtire, mai lichida, si imi cam da de furca pana reusesc sa il aplic cat si cum vreau. Nu ii dau un minus decat cazul, totusi, l-am mai avut anterior si acest neajuns nu a existat. Cele detinute inainte mi-au dezvaluit o textura potrivita, bogata dar nu vascoasa, care cu 2 straturi si un minim periaj corect imbracau consistent si repede. Nefiind vascos, genele nu capatau aspectul acela scortos care sa iti dea senzatia ca daca le atingi se sparg sau daca le strangi incepe sa se faramiteze stratul, iar culoarea nu era matuita ci intensa, nu chiar umeda insa. Exista unele care la putin timp dupa aplicare arata asa "prafuit" ca pare rimelul ramas de acum 2 zile, la Colossal nu sunt probleme din acest punct de vedere.
Nu am capatat aspect de picioruse de paianjen, dar il suspectez in cazul exagerarii cu prea multe straturi. Cred ca 2 sunt suficiente, apoi tine mai mult de aranjarea si pieptanarea genelor fara produs. Insist un pic cu peria pentru ca desi naturale se aseaza bine in momentul cand pun mascara se revolta si o ia care incotro, se rarefiaza inegal sau stau unele mai sus altele mai jos. Daca nu imi place rezultatul le cumintesc cu clestisorul de curbat dar nu-i un must.
Imi place ambalajul, nu-i vorba ca sugereaza ideea de plump, dar il manevrez mai bine decat pe cele subtiri si la perie chiar tin sa fie voluminoasa. Poate-i o prejudecata dar nu cred ca un pieptan va reusi vreodata sa volumizeze asemenea unei periute, si pastrez ramasitele MaxFactor Masterpiece tocmai pentru a-i folosi pieptanul pentru un periaj final peste Colossal sau un altul.
Nu curge si nu il gasesti pulbere sau graunte sub ochi la un timp dupa aplicare, si nici nu se lasa imediat ce ti se umezesc genele din varii motive.
Si totusi, ceva ii lipseste fata de Turbo Boost...nu imi dau seama ce, dar cred ca se vede usor mai artificial, mai plastic decat catifelat. Alungirea e slightly mai buna decat la Turbo insa.
In alta ordine de idei, pe unul din blogurile de makeup pe care le urmaresc, Skin Deco, se face o comparatie intre Colossal si varianta lui exclusiv pentru piata asiatica, the Magnum. Arata la fel, insa efectul ultimului mie mi se pare superior. Probabil ca era logic sa fie mai intens avand in vedere nevoile mai mari, asiaticele au genele mai scurte. Diferenta arata cam asa:













Deasemenea, am avut ocazia sa fac comparatia cu the Falsies. Prefer Colossal pentru ca desi primul alungeste extrem, e prea fin si trebuie sa insisti minute in sir cu multe straturi ca sa ai volum consistent. Si prefer sa fie bogate si decente ca lungime decat foarte lungi si rare.
A costat 29 lei.

27 de comentarii:

  1. Super,super! Chiar cautam o descriere ca voiam sa mi-l cumpar. Acum am unul Nivea si astept un YR. Multumim pentru descriere.

    p.s. Suntem din acelasi oras :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere.Ma bucur,majoritatea sunt din Bucuresti si ma cam roade cand se discuta despre provenienta unui produs si se recomanda magazine la care eu nu am acces :)
    Eu parca as reincerca Turbo Boost...credeam ca l-au scos dar l-am vazut de curand la Mercur la parter.
    Si daca vrei Colossal era acum vreo 2 luni la oferta prin real,pe partea cu sampoanele unde sunt cutiile cadou.Cu un fard parca,iar L'Oreal-ul cu holographic si Rimmel cu oja.Nu mai stiu daca mai e...oricum si in Mercur mai au uneori cate o oferta la primul stand cum intri,dar pe partea cealalalta vis-a-vis de ceasuri si argintarie.
    Ai gasit Nivea in ro?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ti-l iei poate revii cu un comentariu sa-mi zici cum ti se pare.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am avut si eu si pana acum il consider cel mai bun (pentru mine). Momentan il am pe cel de la Max Factor "2000 calories". Este bun dar parca tot Colossal-ul mi-a placut mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ramona, cand am vazut postarea ta am zambit. De cate ori ajung in Mega Image, ma trezesc uitandu-ma la tubul asta. Nu stiu de ce, poate faptul ca e galben ma face mereu sa ma intreb cum e ... niciodata insa n-am simtit nevoia sa-l cumpar, dar mi-am pus mereu intrebari ... mi-ai oferit un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm...tie nu stiu ce sa iti zic :) Totusi,ai testat tot felul de branduri si preturi...e imposibil sa nu fi experimentat cateva net superioare incat sa te multumeasca acesta pe deplin.La capitolul hipoalergenic am spus,Maybelline nu sta prea bine.Si am avut si mai bine de atat, spre exemplu Diorshow extase, dar si mai prost, H.Rubintein Glorious.Poate pretul nu-i neaparat o referinta,dar indraznesc totusi sa spun ca este printre cele mai bune doar la categoria drugstore. Deci sa nu ma injuri daca ti se pare mediocru fata cele mai "rezonante".:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramona :) nu intentionez sa-l incerc, mi-am satisfacut insa curiozitatea (si nu pretul este imaginea calitatii - am scris eu pe blog de unul de la Rimmel care costa 12 ron sau asa ceva si-mi place ce face). Am si eu o caseta de la HR cu 2 mascara si un demachiant - nu stiu daca e Glorious pe acolo, dar daca e, o sa ma auzi si pe mine curand despre el.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mereu ma uitam la el cand treceam pe langa vreun stand Maybelline..azi mi-a cerut mama o sedinta telefonica de consultanta in materie de mascara,dar a ramas cam dezamagita ca nu cunosc produsul minune la un pret bun...stiu doar ca orice mascara de la L'Oreal ma face sa plang dupa cateva ore,de la Maybelline am avut ceva,dar nu-mi mai amintesc ce caci au trecut multi ani...imi plac cele de la Ma Factor, mai ales 2000Calorie si Masterpiece Max...acum(adik in ultimele 4 luni) il am pe cel de la Rimel "Sexy Curves" si e bunicel.Nici eu nu imi cumpar altul pana nu scrijelesc bine pe margini..

    RăspundețiȘtergere
  9. Camelia,pentru mine cel de la HR e useless pe bani multi...i-am si facut review,am senzatia ca imi ud genele cu apa chioara,asa aratau.Inca il mai tin in portfard cu speranta ca atunci cand se va mai usca va fi mai "folosibil" si mai ales vizibil :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-mi amintesc acum exact despre ce mascara de la HR era vorba (cred ca Feline - exista asa ceva?), insa imi amintesc ca am citit ceva de genul asta pe blogul lui lollipop26 (ca dupa ce a stat o perioada, a devenit foarte bun in conditiile in care la primele folosiri fusese o dezamagire totala). Poate creste si Glorious di devine the best ever :) ca vorba aia "speranta moare ultima".

    RăspundețiȘtergere
  11. Viorica eu cu L'Oreal am cam incheiat conturile in materie de orice...daca am ocazia sa incerc la altcineva,bine,dar eu sa mai iau un fond de ten de la ei, niciodata.Nici rimelurile nu m-au incantat,aveam o slabiciune pentru Longitude dar cum tot ce-i bun se scoate repede,adios de ani buni.
    La Rimmel am regasit aproape unanimitate de adoratie a lui Exaggerate,unul dintre cele mai ieftine si printre primele,dar pentru mine nu a fost o revelatie fiindca munceam mult sa le aranjez stateau prea "tepene" si incurcate.Personal mi-a placut Volume flash dar cel vechi nu Max,cel roz,care abia cand s-a uscat s-a dovedit bunicel.
    Masterpiece a fost bun,dar parca voiam si mai mult volum...uite ca nu m-a dus capul sa il incerc si cu o perie normala sa vad daca era vreo schimbare.
    Momentan raman la Colossal dar cum spuneam mai sus,as reincerca Turbo Boost.Eh,si evident diorshow extase, dar mira-m-as sa mai am norocul sa il gasesc pe la "baieti" cu 50 lei ca data trecuta si 1,2 mil pe un rimel nu dau clar.

    RăspundețiȘtergere
  12. da,exista HR Queen Feline,ambalajul tigrat.
    http://www.perfumezilla.com/images_product/helena-rubinstein-lash-queen-feline-blacks-mascara-black-black6358.jpg
    L-am vazut prin pungile de cosmetice la sursele neoficiale dar nu m-a tentat pentru ca ma dezamagise Glorious asa ca am luat Dior-ul pe care il vazusem deja pe genele unei prietene si arata super.Acum daca il ai mai merge sa astepti sa il poti folosi...dar sa il cumperi stiind de la inceput ce urmeaza nu prea imi surade.Cine stie,poate e totusi surprinzator cand il redescoperi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca o sa il cumpar,cu siguranta iti spun si parerea mea despre el. Nivea...asta e: http://www.nivea-international.com/products/make-up/eyes/extension-nanodefinition-mascara si l-am primit. Are periuta din silicon(cred) si perisorii sunt scurti. Iar la YR este oferta pentru clienti: rimelul moca pentru orice comanda :D

    O sa mai trec pe aici cu mesaje desi blogul ti-l urmaresc de aproape un an :D M-am tot uitat la recomandarile tale despre produsele de plafar s.a.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Iulia,ma bucur ca ti-ai declarat prezenta caci desi nu conditionez recunostinta si satisfactia de un beculet aprins sau de prezenta in "followers",imi pare bine cand mi se confirma ca sunt mai mult de 127 persoane care gasesc ceva interesant in postarile mele.:)
    Esti binevenita oricand vrei sa participi la discutii sau sa vii cu lamuriri/recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uof, eu sambata l-am cumparat si nu sunt multumita de el.Am citit nenumarate review'uri pozitive si am zis ca e un must .Nu mi se pare special,nu are nimic in plus fara de alte mascara mai ieftine.
    Poate este prea lichid, nu-mi dau seama .Cu definitive volume (Deborah) m-am impacat mai bine,poate pentru ca ofera un look mai dramatic cu un singur strat.
    Binenteles,parerea mea este subiectiva pentru alte persoane Colossal este divin,nemaipomenit

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu produsele L'oreal am patit-o si eu. Acum am ceva de la Rimmel, dar e pe terminate asa ca vanez orice review :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Multam de urare!
    Ti-am lasat un mesaj pe haicinci ca sa ma cunosti si tu ca asa e frummos :D Stiu ca sunt mai de moda veche,dar nu ma impac prea bine cu noutatile. ;))(apropos de haicinci) Btw, nice to meet you !

    RăspundețiȘtergere
  18. @ dragobfly : sa stii ca si eu am nimerit acum unul cam prea lichid si nu-mi place ca muncesc mult,cele 2 avute inainte au fost exact cum voiam.Nu inteleg de unde diferenta de textura dar s-a mai intamplat si cu alte produse doar ca era vorba de tara de provenienta ori aici sunt luate si de la acelasi magazin.
    Pacat ca nu a meritat si la tine investitia...dar e stiut ca experienta altuia nu-i garantia reusitei tale ci doar o sansa in plus.:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu sunt pe terminate cu rimelul, am comandat un Wonderlash de la Oriflame despre care am auzit lucruri bune. Urmatorul pe lista: Collosal.
    Nici eu nu folosesc mai mult de unul in acelasi timp, oricum nu termin un tub in 3 luni, ci in vreo 6.

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar nu ma omor dupa rimel,adica vreau sa am gene dramatice dar nu sa fac colectie de mascara.Unul si satisfacator.
    Eu cu fondurile de ten ma razboiesc,pe langa ca detest aplicarea oricaruia si as da orice sa nu fie nevoie,nici nu mai gasesc unul sa mi se potriveasca, sa matifieze dar fara sa contina pudra si aspectul acela de matase sidefat care imi accentueaza orice descuamare sau linie fina.Seamless,Pure Makeup...adios.Clinique Even Better a fost unul din putinele pe care le-am apreciat,dar prea scump pentru mine.Si pana gasesc ceva sa imi placa mai bine raman doar cu pudra,nu vreau sa arunc banii de pomana ca apoi sa nu am sa imi iau altul potrivit.
    Nu imi amintesc sa fi avut rimel Oriflame,de la Avon le mai incercam in facultate acum 4-5 ani caci aveam o prietena reprezentant si ce imi placea la ea luam si eu apoi.
    Nici eu nu le termin in 3 luni dar cam renunt la el pentru ca se intareste si nu mai arata umed si intens ci mat.

    RăspundețiȘtergere
  21. Aaaa, si eu duc o lupta intensa cu fondurile de ten, ma gandesc cu groaza ca urmeaza peste cateva luni nunta si nu stiu ce sa folosesc. Din ce am mai citit, m-ar tenta Revlon Colorstay si Max Factor Lasting Performance... Cine stie care mi s-o potrivi?
    Rimelul acela de la Oriflame l-am vazut la mai multe colege si am citit si pe bloguri despre el. Este 10 lei la promotie, 17 lei pret intreg. De n-o fi bun, macar nu-mi pare asa rau de bani (eu l-am prins la promotie).

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am adunat deja prea multe rimeluri...si nu neaparat pentru ca asa am vrut,multe le-am primit... nici mie nu-mi place sa am 1000 in sertar si sa se usuce...inainte foloseam doar unul pana il terminam, eram foarte stricta. Acum nu imi mai prea iese chestia asta. :(
    The colossal vreau sa incerc de pream mult timp si chiar daca am atatea, tot o sa il iau.
    Am acum te la maybelline si volum' express lift-up, cu periuta curbata. E chiar ok, imi place.
    Si probabil o sa incerc intr-un viitor apropiat (sau mai putin apropiat) si the falsies, numai asa, de curiozitate. :) Sunt sigura ca The colossal volum' express e mai bun.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  23. Sadie,pe forumurile despre nunti la capitolul machiaj existau recomandari cu privire la Kryolan,asemanatoare ca rezistenta si intensitate machiajului de televiziune.Au chiar si un produs pentru camuflaj total,spre exemplu in cazul tatuajelor.
    http://www.kryolan.ro/
    Poate citesti recenzii si te incanta ideea,eu asa ceva as vrea ca sa nu plang langa poze apoi :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Anda,la mine simplificarea portfardului si auto-disciplina cosmetica e grevata pe dorinta de a investi mai mult in haine.Vad o mai mare nevoie de diversitate acolo,caci nu cred ca se supara nimeni daca nu schimb nuantele la ochi si buze si oricum nu le am cu tehnica :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu am o problema...vreau si haine si cosmetice!:)))))
    Totusi in ultima perioada am cheltuit mai mult pe cosmetice. O sa ma opresc. Trec la haine. :))

    RăspundețiȘtergere
  26. I'm in love with this mascara! pe departe preferatul meu din cate am incercat, mi se pare exact perfect, da un aer natural genelor si nu incarca

    RăspundețiȘtergere