Translate

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Corsage flower - multifunctionalitatea unui accesoriu

Intotdeauna cand ma gandeam la corsaj imi veneau in minte doar evenimente cu eticheta, asemenea nuntilor ori balului de absolvire. Evident, nu cele de la noi, fiindca in liceele din Romania cred ca exista mai multa preocupare pentru epatare, brand la vedere si glitter decat pentru un asa accesoriu romantic dar considerat invechit. In plus, imaginatia mea se concentra in jurul florilor naturale, mostly orhidee. Anul acesta insa am regasit florea corsaj din material textil, piele sau inlocuitori nu doar in serile speciale si clubbing trends ci si pe strada asortate la maxi-dress si flats, indiferent de momentul zilei.
Mi se intampla rar sa cedez tendintelor, fie descopar printre primii ceva care in scurt timp devine umiforma si incepe sa nu-mi mai placa si nu mai port, fie le vad peste tot si ma plictisesc sa le admir la altii asa ca deja nu mai are farmec sa-mi iau si eu acel lucru.
Mai sunt si exceptii cand ma obsedeaza efectiv, asa cum s-a intamplat anul trecut cu cizmele albastru electric apache style, pe care le-am luat fara sa-mi pese ca sub o forma sau alta toata lumea purta incaltari cu franjuri si piele intoarsa, si le-as purta la nesfarsit daca nu mi-ar fi venit ideea geniala sa le iau pe umezeala si sa le stric.
Floarea prinsa in par imi aminteste de cultura latina, Andaluzia, flamenco, coride. Desi vizual ma incantau, nu m-a tentat sa imi achizitionez nici macar una pentru ca le percepeam exclusiv ca accesorii pentru par si e un domeniu unde imi pot da doctoratul in ingrijire suprapus pe un remarcabil non-talent in styling. Stiu sa il intind, sa ii fac bucle largi nu prea armonioase, sa il prind pony si coc simplu micut. Doar din elastic si hai maxim o agrafa, insemnand. Asa ca nu ma prea vedeam cu trandafiri in cap, si cand ceva nu te reprezinta risti sa se vada stangacia si nesiguranta. Cateodata ma uimesc pe mine insami cat de ignoranta sunt in unele privinte, pana sa imi zica o prietena nu mi-a trecut prin minte ca e un accesoriu multifunctional si ca majoritatea au dublu sistem de prindere ca sa le poti utiliza drept brose. De curand mi s-a pus sa imi iau si eu cateva, si am inceput discret cu 3. Albastru navy, piersica si bej inchis. Imi cumparasem 2 cardiganuri si mi se pareau cam cah asa ca atare, parca prea simple si oarecare. Mai erau si no name si nici calitatea nu m-a dat pe spate, asa ca aveau nevoie de ceva care sa le flateze. Daca tot le-am luat, m-am infiintat putin si pe la oglinda sa vad cu mi-ar sta in par. Spre surprinderea mea, in imensa-mi vanitate, mi-a cam placut rezultatul. Nu stiu daca chiar o sa indraznesc sa ies cu ele pe strada, dar parca imi pare rau ca a trecut vara si nu le-am purtat si eu intr-o seara mai cocheta. Nu-i nimic, aparatul meu foto o sa le iubeasca si inauntrul peretilor.:)
Mi-s asa dragi ca le tot studiez, parca as vrea si alte culori, texturi, si oversized...le-as putea folosi pentru a reinventa o geanta, o pereche de sandale cu barete simple, o curea, sa le adaug unui colier multiple strands din perle, zale sau mixaj, ori poate sa le port la mana aplicate unei bentite satinate sau unei bratari din siraguri. Chiar poti face infinite combinatii si poti da personalitate unui outfit oarecare sau de care te-ai plictisit in forma initiala, fie ton sur ton fie contrastante, izolat sau alaturi de alte cateva.






















I

14 comentarii:

  1. Am cautat ceva...ma bucur ca rezultatul place.Voiam sa gasesc si o istorie a florilor pentru corsaj dar mi-a fost imposibil,o vaga aluzie ca ar fi de provenienta greceasca.
    Sper sa le port,adica eu asta imi propun mereu,sa fiu mai sofisticata,dar fac ce fac si tot in aceleasi cateva haine ma imbrac,si in mare genul ala de tras repede dupa scaun/pat.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sper sa le porti pentru ca sunt tare frumoase! Apropo ai un fel de a scrie adorabil! Imi place tare mult blogul tau! Sper sa ma mobilizez si sa mai las si comentarii,nu numai sa il citesc. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc....sper sa nu ajung vreodata sa plictisesc cu "talentul" de a decora frazele si a ma pierde printre detalii.Obisnuiesc sa construiesc metafore in jurul a orice si asta ii face pe unii sa ma acuze ca incerc sa par si nu sunt si sa epatez pentru a iesi in fata.Lucru care doare pentru ca e nedrept...nu stiu si nu pot sa-mi simplific nici articolele si nici comentariile pe care le las pe alte bloguri.
    Si nici nu ma gandesc ca doar cele ce comenteaza citesc,si mie mi se intampla sa urmaresc bloguri si sa nu comentez din varii motive.Fie pentru ca m-am obisnuit sa socializez palpabil mai mult cu cele pe care le-am gasit in blogger de la inceput,fie pentru ca vorbesc despre produse pe care nu le cunosc si nici nu o sa le cunosc prea curand datorita preturilor sau indisponibilitatii in Craiova,sau pentru ca vreau sa las ceva mai elaborat si nu am timp,aman pe mai tarziu si mai tarziu evident uit.
    Te pup si eu,o seara buna sa ai...a mea e compromisa,zac in pat si beau lapte praf fierbinte in speranta ca scap de raceala aparuta de nu stiu unde de 2 zile

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut mult acela bleu de pe rochia alba... Pare o rochie de misreasa... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai ce tare...mutumim pentru poze. Chiar sunt niste idei foarte dragute.
    Eu am doar o astfel de floare...cumparata cu trei euro de la h and m. Voiam ceva de genul asta de mai mult timp dar inainte numai la Acessorize vazusem si numai cu 40 lei ceea ce mi se pare cam mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sadie,pana sa zici tu nu ma gandisem...vazusen boleroul crem si credeam ca e doar o rochie mai eleganta.Dar cred ca ai dreptate,vad si pe rochie aceleasi insertii ca si culoarea boleroului,plus ca pare un material mai pretentios.Nu stiu de ce eu inca mai vad rochiile de mireasa in stil clasic cand sunt atatea modele ce ies din tipar.Si totusi...o asa rochie tot nu mi-as lua decat daca as participa la nunta in alta calitate decat mireasa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Unika,ma bucur ca iti plac ideile de mai sus.Initial ma gandisem sa le inserez pe ale mele in concret,dar pana prindeam/lipeam eu florile pe sandale mai dura ceva ca nu-s hotarata pe care sa le "sacrific" si trebuie sa cumpar si aceeasi culoare si model de corsaj.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ruxi,si prietena mea care mi-a dezvaluit "marele" secret al dublei utilizari tot de la h&m o avea,mai mare,cum e cea albastra,dar pe alb.
    Chiar nu are sens sa dai mult pe ele,ale mele au fost 8 lei/buc,si nu cred ca una de 40 lei stie sa si coafeze spre desosebire de no name-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai racit?Si pe mine ma paste o raceala acuta...sper sa te faci bine cat mai repede!
    Sunt ft. frumoase florile...toata vara ma batea gandul sa plec in cautarea unora , dar am lasat-o balta.La Asos costa cam 25 leu una,dar tot e mult.Cel mai mult mi-ar placea asortate la un sacou.

    RăspundețiȘtergere
  10. superbe toateeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
    ma surprind si eu pe mine cand constat ca imi place asa ceva pentru ca, acum vreo doi ani, nu ma imbracam decat in negru, maro sau bej, destul de sobru, insa acum sunt moarta dupa culorile vii, floricelele, albul imi place la nebunie si fucsia!!! Mor dupa topurile albe simple pe care le accesorizez eu cu floricele, brose, medalioane, margele, gablonturi si blugi rupti :) Chiar si cu tocuri!:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Da,am racit,habar nu am cum am reusit pentru ca nu mi-a fost frig deloc zilele trecute si nici nu prea am iesit din casa saptamana asta.Imunitatea mea e la pamant,mereu patesc cate ceva si tot omit sa iau ceva suplimente pentru stimulare.
    Si eu am sa le port cu precadere la jachete si cardigans.
    25 lei inseamna cat 3 luate dintr-un magazin oarecare si la fel de dragute,asa ca nu are sens doar pentru ca scrie asos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Zuz,asa eram si eu.Imi pare rau pentru timpul pierdut in culori nesarate si fade,asa consideram eu ca imi complimentez varsta in loc sa ma bucur de ea si sa o evidentiez.Nici acum nu am totala libertate si degajare,ma lovesc de tot felul de prejudecati cand dezvelesc ceva mai multa piele sau port culori si machiaj intens.Dar asta nu ma face sa renunt decat temporar,cam pana vad la altcineva si mi se face dor sa ma re-/aranjez si eu altfel decat clasic si "cuminte".

    RăspundețiȘtergere